Diskuzní fórum LPG/CNG
24.5.2019 10:56:55
Jméno:
Gabriela Předmět:
Vysoké hodnoty emisíDobrý den,
zakoupila jsem Hyundai Getz, r.v. 1997 a na emisích jsem neprošla kvůli CO hodnotám, které i při volnoběhu byly téměř jednou tak vysoké, než je limit.
Zapalovací svíčky jsem měnila před rokem, stejně tak rozvody, olej před měsícem. Prosím o radu, v čem může být problém a jak vysokou částku si mám připravit na odstranění problému.
Děkuji předem za pomoc a odpověď
24.5.2019 11:19:42
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Vysoké hodnoty emisíDobrý den, na snížení tvorby emisí se podílí celá řada komponent a faktorů, které nemá smysl vyjmenovávat. Objednejte u nás na servis na tel. 606 659 530 a my Vám, po provedené diagnostice, sdělíme v čem je závada a cenu opravy.
23.5.2019 23:36:22
Jméno:
David Předmět:
Citigo 1.0MPI 44kWDobrý den, chtěl bych se zeptat jaký systém je nejvhodnější pro přestavbu Citiga 1.0MPI 44kW vzhledem ke kvalitě. A zdali jste už toto auto předělávali na LPG. A zdali je možné mi doporučit nějaký partnerský servis na provedení přestavby LPG v okolí Pardubic. Děkuji
24.5.2019 7:30:37
Jméno:
RE: Citigo 1.0MPI 44kWDobrý den, řadu těchto vozidel jsme již přestavěli a pro přestavbu mohu doporučit špičkový italský systém ZAVOLI BORA nebo kvalitní polský systém STAG QBOX Basic. Pro montáž mohu doporučit našeho partnera GASAUTO Kánský v Hradci Králové, případně si můžete vybrat na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/.
22.5.2019 19:14:53
Jméno:
Petr Předmět:
Nepřepíná na LPGDobrý den,
mám 4 roky starý Opel Astra s tovární přestavbou na LPG Landi Renzo. Už loni se mi stávalo, že se systém odmítal občas přepnout na LPG. Stávalo se tak vždy u studeného motoru, ale ne když venkovní teplota byla nízká. Řekněme že do +10°C to přeplo vždy, ale jak už je třeba 15°C po ránu, tak je to problém. Z mého laického pohledu mi přijde, že se systém snaží přepnout moc brzy, cca po ujetí 200m a něco mu to nedovolí. Nepomůže ani znovunastartování. Je slyšitelné i cvaknutí ventilu v nádrži jako obvykle. Pokud ale takto na benzín někam dojedu a motor už má 90°C a dám tomu alespoň 5 min na "reset", tak se přepíná bez problému.
Stejně tak jsem takto už loni popsal závadu v autorizovaném servisu Opel a vyměnili mi jakýsi ventil před vstřikovači. To pomohlo tak na týden a závada se opakovala. Když jsem se je rozhodl navštívit znovu, tak se to najednou "opravilo" a já na to už skoro zapomněl. Přes podzim a zimu to neudělalo ani jednou. Nyní na jaře se to zase začíná úplně stejně opakovat...
Přijde mi, že v autorizovaném servisu nevědí co s tím a chtěl bych se vyhnout placení tisíců za výměny dobrých součástek a tak prosím o radu tady.
Děkuji za odpověď.
23.5.2019 7:48:38
Jméno:
RE: Nepřepíná na LPGDobrý den, s řadou továrních přestaveb od různých výrobců vozidel si dokážeme poradit, ale asi Vás zklamu mojí odpovědí, toto vozidlo ještě u nás nebylo, a abych mohl říci, zda Vám můžeme pomoci, museli bychom Vaše vozidlo vidět. Tovární přestavby se oproti dodatečným přestavbám liší zejména programem v LPG řídící jednotce. Řídící jednotka bývá zablokovaná a nezřídka je třeba použít speciální diagnostický program, který mají k dispozici značkové servisy, ale situace je taková, jak popisujete v poslední větě Vašeho dotazu. Proto pokud budete mít zájem můžete se u nás objednat na servis na tel. 606 659 530.
21.5.2019 21:58:09
Jméno:
Jiří HUMMEL Předmět:
zhasíná přepínací panelDobrý den. Mám od Vás namontovaný systém Landi Renzo EVO ve vozidle CITROEN C4 2.0i. Do současné doby cca. 95.000 km zcela bez závad. V současné době se stane, že při ostřejším projetí levotočivé zatáčky nebo při prudší akceleraci zhasne úplně panel přepínání. Pak se po několika sekundách opět rozsvítí a vozidlo jede stále na plyn. Vstřiky jsou překontrolované, prý zcela v pořádku. Filtr vyměněný. Prosím o radu. Děkuji
22.5.2019 8:32:48
Jméno:
RE: zhasíná přepínací panelDobrý den, zřejmě půjde o nějakou závadu v elektroinstalaci. Pro její odstranění bude nutné provést diagnostiku případně další doplňková měření. Na servis se můžete objednat na tel. 606 659 530.
21.5.2019 20:02:39
Jméno:
Jan Račák Předmět:
Výměna ECU LPG BRCDobrý den. Při výměně brzdové kapaliny jsem trochu polil ECU LPG. Od té doby při přepnutí na plyn motor zdechnul. Tak jsem vydal ke známému, který má diagnostiku na LPG. Při testu vystřikování chvíli výstřiky fungovaly při dalších těšte už ne. Tak zkusil jednotku zálohoval a smazal ji. Jenže už to nedokázal nahrát zpět, protože je to zakódována tovární BRC ve Fordu Focus 2009 dovoz z Itálie. Kód motoru SYDA. Chtěl bych se s vámi domluvit na nějakých možnostech opravy.
22.5.2019 8:29:03
Jméno:
RE: Výměna ECU LPG BRCDobrý den, zavolejte nám na tel. 606 659 530 pokusíme se najít řešení.
21.5.2019 19:53:53
Jméno:
Jiri Předmět:
Lpg Subaru Outback Dobry den, vlastnim S. Outback r. v. 2005, motor 2.5, 121 kw. Jezdim na lpg. Mezi Subaristy se tvrdi, ze nove modely S. Outback od r. v. 2009 na lpg jiz z duvodu jineho typu motoru nelze prestavet. Dekuji za informaci. J. Hudsky
22.5.2019 7:13:50
Jméno:
RE: Lpg Subaru Outback Dobrý den, u nových modelů Subaru je třeba při přestavbě použít kvalitní LPG systém spolu s elektronickým systémem ochrany ventilů. Jako příklad si můžete v naší fotogalerii https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/subaru/montaz-subaru-legacy-2-5-1/ prohlédnout přestavěné vozidlo rok výroby 2015.
21.5.2019 7:21:21
Jméno:
Erich Předmět:
lpg startyjá jsem tež musel párkrát přepínat,na diagnostice našli 1 zalepený vstřikovač(repase 1500)a všechny kabely od svíček probíjely,po výměně mám klid ale spotřeba stoupla z 8 na 12litrů lpg!!! a po sundání víka hlavy samý karbon a podezření z podpálených ventilů což může být pravá příčina,další auto na LPG si už asi rozmyslím
21.5.2019 8:37:09
Jméno:
RE: lpg startyDobrý den, škoda že neuvádíte, jaký LPG systém, v jakém vozidle máte namontován, zda byl prováděn pravidelný servis LPG zařízení a pokud výrobce vozidla předepisuje i kontrola vůlí ventilů. To, že nefunguje jeden vstřikovač a že zapalování není v pořádku jste musel poznat na nepravidelném chodu motoru. Když v předmětu Vašeho dotazu uvádíte LPG starty, dovozuji, že jste měl problémy se studenými starty na benzín. Ty jsou způsobeny špatným složením směsi při jízdě na LPG, a to může být právě jednou z příčin nadměrného vzniku karbonu. Další příčinou vzniku karbonu může být nedokonalé spalování vlivem špatných zapalovacích kabelů – LPG je hůře zapalitelné než benzín a vyžaduje bezvadnou funkci zapalovací soustavy. Co se spotřeby týká je spotřebu LPG vždy porovnávat se spotřebou benzínu za, pokud možno, stejných podmínek (stejná trasa, stejný způsob jízdy….). Spotřeba LPG by měla být o cca 10-15% vyšší než spotřeba benzínu (LPG má jiný měrný obsah energie). Neuvádíte, zda byla, po repasi vstřikovače a po výměně zapalovacích kabelů, provedena kontrola plynové mapy jízdní zkouškou. Základem pro dlouhodobý a bezproblémový provoz vozidla s LPG je dodržování servisních intervalů jak vozidla, tak i LPG systému.
17.5.2019 10:04:35
Jméno:
Pavel Předmět:
Citroen Xsara Picasso 1.6 16v 80kw r.v.2007Dobrý den,
jaký system LPG by jste dopoučil pro v předmětu uvedený automobil? Lze namontovat plnění pod víčko u benzínového plnění?
Diky moc za odpověď.
17.5.2019 11:29:27
Jméno:
RE: Citroen Xsara Picasso 1.6 16v 80kw r.v.2007Dobrý den, každý z výrobců LPG zařízení, které zastupujeme, má vhodnou sadu sekvenčního vstřikování LPG pro přestavbu Vašeho vozidla. Konkrétní systém Vám doporučíme v případě telefonického dotazu s ohledem na Vaše potřeby a způsob provozování vozidla. Podmínkou pro umístění plnění pod víčko vedle benzínového plnění je dostatek místa a pevný podklad pro instalaci přípojky– nejlépe plech nebo pevný plast, to proto, aby při připojení plnící pistole nedošlo k vylomení přípojky. Možnost umístění přípojky pod víčko vždy posuzujeme při přebírání vozidla k montáži.
15.5.2019 6:12:43
Jméno:
Matik Předmět:
Na LPG nedrží volnoběžné otáčkyKolísání na plyn nezačne okamžitě po automatickém přepnutí na plyn (cca30-40stupňu) ale po dosažení 80-90 teploty motoru (vody)
Během jízdy s pedálem na podlaze je cítit vynechávání výkonu a cukání. Po zastavení na volnoběh otáčky se začínají pohupovat až i dochází k úplnému zhasnutí motoru. Ne vždy.
Známý který přesně tento problém měl mi řekl že ne svíčky a ne cívky,ale LOVATO jakýsi filtr ten má v sobě filtr a jakousi membránu která propouští plyn. Závada je prý v tom že membrána je stará a nereaguje tak jak má.
Tedy můj názor je ten , že když jsem hledal LOVATO našel jsem ho za motorem mezi kabinovymi filtry celkem nastrkan vzadu, a hledání jsem dělal hned po zastavení auta. Když jsem si na LOVATO sáhl bylo tak rozpálené že jsem se málem popálil. (LOVATO=stříbrný kovový váleček)
A můj názor je ten ,že pokud vše funguje jak má do té doby než se zahřeje motor a tím se následně zahřeje LOVATO které při takovýchto teplotách nechce pracovat jak má... Myslím si že by stačilo Lovato přemístit dál od motoru popřípadně ho vyměnit.
Myslíte že můj názor může být pravdivý?
Děkuji za odpověď
15.5.2019 9:25:11
Jméno:
RE: Na LPG nedrží volnoběžné otáčkyDobrý den, nemyslím si, že by přemístění filtru na jiné místo závadu vyřešilo. Ve filtru je filtrační vložka, která odstraňuje z plynu případné nečistoty a tím chrání plynové vstřikovače před poškozením a nadměrným opotřebením. Kontrola zapalovací soustavy není od věci. Abych Vám mohl dát uspokojivější odpověď potřebovali bychom vidět, zda k podobným projevům nedochází i při jízdě na benzín, jak je instalace LPG systému provedena, a připojit diagnostický program pro zjištění, co se děje s jednotlivými hodnotami v momentu, kdy se závada projeví. Na servis se můžete objednat na tel. 606 659 530.
14.5.2019 20:51:08
Jméno:
Václav Předmět:
LPGMan Scenic Po zahřatí motor 2-3x přepne z benzinu na lpg a pak již nepřepne. Vypnu motor znovu nastartuji a okamžitě to přepne na LPG. Po dalším zastavení již vše funguje normálně. Kde je závada
15.5.2019 9:07:05
Jméno:
RE: LPGDobrý den, závada může být např. v některém čidle. Bude třeba připojit diagnostický program vyčíst paměť závad a provést kontrolu správné funkce všech komponent LPG soustavy a dle výsledku diagnostiky pak provést opravu. Pokud budete chtít závadu odstranit, můžete se na servis objednat u nás na tel. 606 659 530.
14.5.2019 18:13:46
Jméno:
Martin Jílek Předmět:
řídící jednotka Landi Renzo v Dacia SanderoDobrý den,
mám 6 let Dacii Sandero, kde mám "z výroby" (ve skutečnosti namontované někde v ČR) LPG Landi Renzo. Prodejce mi nedal k LPG žádné dokumenty, jak jsem poté zjistil při provádění STK. Nyní mám problém s LPG, kdy mi nepravidelně nechce při jízdě na LPG přepnout, vykazuje chybu přerušovaným pískáním a musím auto znovu nastartovat, aby se "resetovalo" a poté zkusit na plyn přepnout znovu. V servisu (nikoliv značkovém, kde LPG nerozumí, jak se přiznali), mi sdělili, že řídící jednotka na LPG je zakódovaná a nedokážou mi tedy LPG seřídit. Je nějaké řešení, mimo návštěvu značkového servisu? Děkuji
15.5.2019 8:52:14
Jméno:
RE: řídící jednotka Landi Renzo v Dacia SanderoDobrý den, závada může být např. v některém čidle, v elektroinstalaci….. bez provedení diagnostiky pouze hádám. Řídící jednotky u Dacie z výroby jsou opravdu zablokované a servis je možný jen ve značkových servisech Dacia. Pokud chcete jezdit na plyn jako rozumné řešení bych viděl přemontáž na jiný systém, který je servisovatelný. Pokud budete potřebovat další informace můžete nás kontaktovat na tel. 606 659 530.
14.5.2019 9:51:43
Jméno:
eRKo Předmět:
Chyba - lambdaDobrý den, mám vozidlo Alfa Romeo Mito 1,4 TB se systemem LPG Landi Renzo. Při provozu na LPG se čas od času rozsvítí kontrolka motoru a po načtení diagnostika urči chybu lambda sondy. Stačí chybu vymazat a vše je na nějaký čas zase OK. Servis říká, že lambda reaguje na jiné složení výfukových plynů při provozu na LPG a že mám častejí jezdit na benzím. Rada mi příjde trochu přitažená za vlasy, LPG by pak ve voze ztrácelelo smysl.... Lambdu nezkoušeli ani měnit, prý by to stejně nepomohlo. Je nějaké řešení, nebo kde hledat chybu?
14.5.2019 10:18:07
Jméno:
RE: Chyba - lambdaDobrý den, pokud je LPG systém namontován a nastaven správně a ostatní originální díly vozidla podílející se na tvorbě emisí (lambda sondy, katalyzátor, zapalovací soustava….) fungují správně nesmí se rozsvěcovat kontrolka motoru. Navštivte proto jiný servis, který dokáže zkontrolovat správné nastavení LPG systému a provede diagnostiku i benzínové části, případně provede další doplňková měření (např. osciloskopem) k určení a odstranění závady.
14.5.2019 7:57:28
Jméno:
Pavel Předmět:
Nepřirozený hluk plnícího hrdla na lpg při tankování lpg.Dobrý den.
V unoru letošního roku jsem si zakoupil nový vůz,při nájezdu do 1000km,byl klid,pak při tankování lpg se začal ozývat dosti nepřijemny chrastivý zvuk ,který vzniká v plnícím hrdle,jedná se o závadu kterou lze reklamovat,nebo je to bežný jev.
Děkuji za odpověď Pavel.
14.5.2019 10:07:48
Jméno:
RE: Nepřirozený hluk plnícího hrdla na lpg při tankování lpg.Dobrý den, v LPG nádrži je osazen multiventil, který mimo jiné umožňuje plnění nádrže na max. 80% jejího objemu. Hladina LPG v nádrži je snímána plovákem, který při dosažení 80% uzavře přívod plnění LPG. Pokud se tento plovák v konci plnění rozhoupe střídavě uzavírá a otevírá přívod, což zřejmě vyvolává Vámi popisovaný zvuk.
14.5.2019 7:31:58
Jméno:
Roman Předmět:
vysoké emise na LPGDobrý den. Při posledních emisích před 2 lety: volnoběh -0,01%CO na benzín a 0,00% CO na LPG, zvýš. ot: 0,05% CO na benzín a 0,28% CO na LPG. (Po vyčištění a seřízení v servisu den před emisemi.) Emise LPG tedy u horní hranice. Obávám se, že při emisích příští týden CO při zvýš. otáčkách už bude mimo. Reduktor drží stabilní tlak, vstřikovače -180000km. (Tartarini, Valtek). Co může být za zvýšeným obsahem CO..opotřebené vstřikovače, něco dalšího? Děkuji za odpověď. RD
14.5.2019 9:34:29
Jméno:
RE: vysoké emise na LPGDobrý den, ano, opotřebené vstřikovače mohou být jednou z možných příčin, ale závada může být také v některém jiném komponentu vozidla např. v zapalovací soustavě – plyn je hůře zapalitelný než benzín, proto doporučuji zkontrolovat svíčky, kabely, cívky (zapalovací moduly).
13.5.2019 12:56:45
Jméno:
Jan Mrkos Předmět:
Prestavba na lpgDobrý den. Mam Corollu r.v.2018s motorem 1.6.vvti.Doporucil by jste mi přestavbu na lpg? Diky. Mrkos
13.5.2019 14:26:02
Jméno:
RE: Prestavba na lpgDobrý den, přestavbu mohu doporučit. Tyto motory jsme přestavovali s použitím elektronického systému ochrany ventilů Valve Protector viz naše fotogalerie https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/toyota/montaz-toyota-corolla-1-598-cm-1/ .
Přidat záznam