Diskuzní fórum LPG/CNG
12.5.2019 21:56:42
Jméno:
Petr zuzák Předmět:
VypinaDobrý den.Mám dotaz fabia 1,2htp 47kw.Předělána na LPG,zbývá v nádrží cca 5-6litru paliva a přepíná na benzin.Druhy problém musím vždy před ukončením jízdy přepnout ručně na benzin jinak ráno trvá tak pět vteřin než to chytne.Děkuji za radu.
13.5.2019 8:44:48
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: VypinaDobrý den, nevím, na základě čeho, jste usoudil, že Vám zbývá v nádrži 5-6 litrů LPG. Pokud dochází LPG v nádrži, poklesne tlak plynu v systému a dojde k přepnutí do benzínu. Do Fábie montujeme nádrže 600 x 220 s objemem 48 l, natankovat však lze max. na 80% tj. max. 38 l. Zkontrolujte tedy údaj o objemu nádrže se skutečně natankovaným množstvím LPG do prázdné nádrže. Pokud zjistíte, že rozdíl od 80% objemu je výrazný, pak bude potřeba zkontrolovat správnou funkčnost multiventilu. Problém se studeným startem může být způsoben vadnou funkcí některého komponentu LPG soustavy (vadný vstřikovač….), případně nesprávným nastavením plynové mapy. Bude tedy třeba diagnostickým programem zkontrolovat správnou funkčnost všech akčních členů LPG soustavy a zkontrolovat, případně upravit plynovou mapu.
12.5.2019 20:49:01
Jméno:
Petr Předmět:
Prins TSI jezdi jen na plynDobry den, mam uz 3 roky VW 1.2 TSI se systemem Prins. Plyn jezdi super, ale kdyz obcas dojde, auto v podstate nejede. Podobne je to pred prepnutim na plyn po startu. Na plynovy pedal reaguje motor tak s 5s spozdenim, mezi 1000-2500 otacek motor priserne skube a obcas se objevi i diskoteka na pristojove desce. Pak musim vystoupit a nastoupit. Pocitac hlasi chybu ESP, ale na OBDII vidim prilis bohata nebo chuda smes. V podstate se s tim neda na benzin jezdit. Leda na na dalnici vice nez 110km/h, pak to jede i na benzin pekne. Muze byt, ze je elektronika motoru zvykla na plyn a 95 benzin uz ji nechutna? Co s tim? Dekuji.
13.5.2019 8:27:20
Jméno:
RE: Prins TSI jezdi jen na plynDobrý den, příčina může být ve vadné funkci některého LPG komponentu případně v nastavení plynové mapy. Pro zjištění závady bude nutné připojit diagnostický program. Obraťte se proto na odborný servis, který tyto systémy servisuje.
12.5.2019 14:52:42
Jméno:
Martin Novák Předmět:
Cena nádrže 35lDobrý den,
na fabii 1.4 mpi na LPG tartarini mi končí platnost nádrže, mohu se zeptat jaká je cena výmeny za novou ? Děkuji Novák
13.5.2019 8:18:35
Jméno:
RE: Cena nádrže 35lDobrý den, nevím, o jakou nádrž o objemu 35 l jde. Do Fabie se vejde nádrž o rozměru 600 x 220 mm s objemem 48 l (lze natankovat max. 80% tj. cca 38 l). Nejlepší by bylo, kdyby jste nám poslal mailem fotku výrobního štítku nádrže a cenu výměny nádrže Vám pak sdělíme telefonicky.
11.5.2019 18:09:03
Jméno:
František Předmět:
Držák rezervyDobrý den,
jaká je cenová kalkukace držáku rezervy a jeho montáže do vozidla (případně i doba od objednání).
13.5.2019 8:04:32
Jméno:
RE: Držák rezervyDobrý den, cenu Vám sdělíme telefonicky na č. 606 659 530 po upřesnění o jaké vozidlo se jedná.
9.5.2019 21:06:01
Jméno:
Zbyněk Předmět:
nefunkční meření hladiny LPGDobrý den. Nechale jsem si na svém vozidle peugeot 207 sw vyměnit zásobník (nádrž) plynu. V servise zvolili nádrž Polmocom s multiventilem Tomasetto. (https://www.youtube.com/watch?v=si6T8M4CWMk) Samozřejmě nepoužili snímač hladiny pro tomasseto 0-90 Ohm, ale nechali starý snímač BRC. Zbytek zařízení LPG je od fy BRC. Mám dotaz: v případě že umístím na multiventil Tomasetto správný snímač hladiny tak jak je na videu a vodiče propojím se zbytkem zařízení BRC, bude systém fungovat? Možná se ptám hloupě, jsem laik, ale vždy jsem byl zvyklý hlídat množství plynu v nádrži pomocí čtyř diod na ovladači přepínání LPG/Benzin (https://www.lpgprofi.cz/prepinac-ba/lpg-pro-brc). Teď tuto možnost nemám a psát si kilometry na papírek se mi zdá ve 21 století směšné.
Před výměnou nádrže vše fugovalo bez problémů. Díky za odpověď
13.5.2019 7:56:48
Jméno:
RE: nefunkční meření hladiny LPGDobrý den, snímač hladiny BRC není kompatibilní s multiventilem Tomasetto. Aby ukazatel hladiny na přepínači zobrazoval stav LPG v nádrži musí použit odpovídající snímač 0-90 Ohm (např. AEB, Tomasetto…) a po jeho instalaci se musí provést nastavení pomocí diagnostického programu.
9.5.2019 2:38:39
Jméno:
Vladimír Logvin Předmět:
Montáž LPG do Fiat QuboDobrý den, chtěl bych si nechat namontovat LPG do Fiatu Qubo 1,4 s elektronicky řízeným přimazáváním. Dozvěděl jsem se však, že některé typy plynových vstřikovačů nejsou kompatibilní s tímto systémem. Zajímalo by mne, který systém by byl nevhodnější (STAG, Lovato, BRC, Tartarini) nebo nějaký jiný. Děkuji za odpověď (prosím zaslat i na uvedený e-mail). Logvin
12.5.2019 10:13:23
Jméno:
RE: Montáž LPG do Fiat QuboDobrý den, pokud se pro ochranu ventilů použije elektronický tlakový systém s aplikací za plynové vstřikovače pak aditivace nemá na plynové vstřikovače žádný vliv. Pokud se použije elektronický sytém aditivace s jednobodovou aplikací před plynové vstřikovače, pak je potřeba při montáži tohoto systému dodržet určité zásady. Z naší nabídky máme vyzkoušené vstřikovače STAG, ZAVOLI a LOVATO.
7.5.2019 20:24:17
Jméno:
Darius Předmět:
LPG Prins nejdeDobry den mam zlu riadiacu jednotku nova je draha chcel by som jazdenu no neviem na co si dat pozor viete mi poradit musi to byt s takeho isteho auta ten isty motor ci zalezi na niecom inom stitok mam zodraty len malo vidno chel by som poradit prosim
12.5.2019 10:01:46
Jméno:
RE: LPG Prins nejdeDobrý den, nová řídící jednotka musí být kompatibilní, tj. musí mít stejný konektor a stejné elektronické zapojení. Po výměně je, potřeba diagnostickým programem zkontrolovat nastavení, a to i v případě, že pochází ze stejného typu vozidla. Doporučuji výměnu svěřit odbornému servisu, který systém Prins dělá.
29.4.2019 1:28:57
Jméno:
RJane Předmět:
ecu landirenzoJe možno starou ŘJ Landirenzo omegas 3-4 cylindres 61 62 64 001 FW 16.0 nahradit novou 61 64 67 000?
29.4.2019 8:09:27
Jméno:
RE: ecu landirenzoDobrý den, bez kontroly, jaké komponenty byly použity ve Vašem vozidle a bez připojení diagnostiky neumím jednoznačně odpovědět.
27.4.2019 6:25:17
Jméno:
Bruner Předmět:
mapa lpgDD, co byste radili dělat s mapou https://uloz.to/!WmwMPWd0KkGj/mapa-lpg-jpg, děkuji
29.4.2019 7:56:29
Jméno:
RE: mapa lpgDobrý den, z obrázku je zřejmé, že benzínová a plynová mapa se diametrálně rozcházejí, což je špatně. Mapa se nastavuje tak, že se nejprve najede benzínová mapa a ve stejném režimu se pak najede mapa plynová za současného sledování korekcí. Cílem je, aby obě mapy (jak benzínová, tak i plynová) byly pokud možno na sobě.
26.4.2019 17:09:17
Jméno:
Luboš Předmět:
špatné měření hladiny lpg Dobry den nechával jsem si v BMW e36 přeinstalovat system od stag vse fungovalo jak mělo a po ujetích 50 km mi začal spatně ukazovat signalizace nádrže když je plna tak ukažuje spravně že je naplněna sviti 4 ukazovatele po úbytku paliva lpg mi 2 ukazatele vypnou jak máji ale jak mile napěti na snimace hladiny spadne na 2.9V tak signalizuje že je prázdna nádrž je to chyba softweru nebo něčeho jiného ?
29.4.2019 7:47:31
Jméno:
RE: špatné měření hladiny lpg Dobrý den, každá řídící jednotka umožňuje použití různých komponent (vstřikovačů, sensorů…..), proto po přeinstalování LPG systému je vždy nutné zkontrolovat zda nastavení odpovídá použitým komponentům. Ve Vašem případě bych typoval, že v diagnostickém programu je nastaven jiný snímač hladiny LPG než odpovídá skutečnosti.
26.4.2019 11:04:43
Jméno:
Vojtěch Honzík Předmět:
Mazda 5 CW, 2.5Dobrý den, motor L5-VE je konstrukčně až na zdvih a vrtání shodný s motorem L3-VE, pro který máte na webu jako referenci hotovou přestavbu Mazdy 6. Nemá přímý vstřik (DISI).
26.4.2019 12:30:55
Jméno:
RE: Mazda 5 CW, 2.5Dobrý den, v nám dostupných databázích je vždy motor L5-VE uváděn jako motor s přímým vstřikováním paliva. Před přestavbou bychom tedy chtěli motor vidět. Pokud se jedná o motor MPI s nepřímým vstřikováním, pak přestavba je možná s podmínkou použití některého systému ochrany ventilů. Co se velikosti nádrže týká, řešili bychom též při prohlídce vozidla. Průměr nádrže je dán průměrem prolisu pro rezervu a lze tedy laborovat jen s výškou nádrže tak, aby dno kufru nebylo výše než nákladová hrana.
25.4.2019 16:37:35
Jméno:
Tartarini Předmět:
Zruseni lpgDobry den, chtel bych se zeptat jak se provadi zruseni lpg po papirove strance? Mechanik vystavuje nejaky protokol nebo muze dat razitko do technickeho prukazu ze plyn zrusil? A na kolik by takova demontaz vysla? Jedna se o motor s karburatorem a system tartariny.
26.4.2019 7:15:22
Jméno:
RE: Zruseni lpgDobrý den, demontáž LPG zařízení může provést servis, který má pro dané zařízení typové schválení pro demontáž. Po demontáži provede do velkého technického průkazu zápis o demontáži a demontáž nahlásí do systému IS TP. Vy pak navštívíte odbor dopravy, kde potvrdí zápis ve velkém technickém průkazu a vymění Vám malý technický průkaz, kde bude zapsán jako palivo jen BA. Cena demontáže se obvykle účtuje hodinovou sazbou dle skutečně stráveného času.
25.4.2019 12:28:57
Jméno:
Vojtěch Honzík Předmět:
Mazda 5 CW, 2.5 Dobrý den,
rád bych se zeptal na možnosti přestavby vozu Mazda 5 (CW), rok výroby 2012 s motorem 2.5 L5-VE (do Evropy se s tímhle motorem nedovážely, ale stejný motor byl i v Mazdě 6 druhé generace (207-2012). Jde mi hlavně o objem nádrže, auto má jen dojezdovou pneu, jakou nádrž by bylo možné použít?
Předem díky za informaci.
25.4.2019 12:43:36
Jméno:
RE: Mazda 5 CW, 2.5 Dobrý den,bohužel pro Váš motor s přímým vstřikováním paliva nemáme v současné době vhodný kit na jeho přestavbu na LPG.
25.4.2019 9:18:54
Jméno:
David Předmět:
LPG tartarini nepřepneDobrý den chtěl bych se zeptat co může způsobovat u systemu tartarini že hned po přepnutí na plyn se zase hned vypne a dlouze píská a blikají vsechny diody na tlačítku, stalo se mi to zároveň s prasknutím hadice na chladicí kapalinu, vymenil jsem jí a odvzdušnil celý systém ale lpg furt nespíná.. reduktor je normalně zahřátý, to pozná i nové čidlo teploty proto se snaží sepnout..jedná se o system do 200kw na motoru BMW n52 2,5 R6, na benzín jede bez problému, topí a drží si teplotu. Mockrát díky
25.4.2019 9:34:45
Jméno:
RE: LPG tartarini nepřepneDobrý den, závada bude nejspíš někde v přívodu LPG ale pro zjištění závady bude potřeba připojit diagnostický program vyčíst paměť závad, zkontrolovat správnou funkčnost jednotlivých komponent LPG systému a správnost nastavení parametrů.
24.4.2019 18:43:17
Jméno:
V. Kiša Předmět:
Palivoměr LPGDobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli existuje nějaký dokonalejší palivoměr na LPG, ručičkový nebo třeba i digitální jako je pro benzin s ukazatelem okamžité spotřeby ? Případně v jaké cenové hladině se tyto palivoměry pohybují a jaká je jejich dostupnost.
Předem děkuji za informaci.
Zdraví V.Kiša
25.4.2019 9:19:30
Jméno:
RE: Palivoměr LPGDobrý den, nyní máme nově v nabídce digitální ultrazvukový ukazatel hladiny LPG v nádrži s přesností 1 litr. Tento ukazatel hladiny paliva lze namontovat jak při montáži LPG, tak i dodatečně. Cena se liší v závislosti na typu LPG nádrže a jejího umístění. Cenu Vám rádi sdělíme telefonicky na tel. 602420268.
Přidat záznam