Diskuzní fórum LPG/CNG
7.2.2024 10:24:30
Jméno:
Milan Jaroň Předmět:
Dotaz BSXOpravdu je motor BSX osazený v Caddy,(2.0, 80 kW) přímovstřikový? Fakticky není MPI ???
7.2.2024 15:04:17
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Dotaz BSXDobrý den, v některých databázích dodavatelů náhradních dílů je tento motor veden jako přímovstřikový v jiných jako MPi. Svůj dotaz směřujte na VW.
5.2.2024 16:29:57
Jméno:
František Lukáš Předmět:
Servis LPG Stefanelli - jižní ČechyProsím o informaci, zda existuje v jižních Čechách servis LPG, který umí opravovat systém Stefanelli. Předem děkuji za odpověď.
Přeji Vám krásný den.
6.2.2024 7:04:04
Jméno:
RE: Servis LPG Stefanelli - jižní ČechyDobrý den, zkuste se zeptat na tel. 603566206.
30.1.2024 18:51:09
Jméno:
Jiří Předmět:
fordDobry den vazeny,
mel bych zajem o koupi auta Ford C-Max 1.6i Ti-VCT 92kw. Je vhodne tohle auto prestavet na lpg? Moc dekuji za odpoved.
31.1.2024 7:10:38
Jméno:
RE: fordDobrý den, tento motor lze přestavět na pohon LPG. Při přestavbě vždy doporučujeme použít některý systém ochrany ventilů. Přestavbu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/ford/montaz-ford-c-max-1-6/ .
29.1.2024 12:57:41
Jméno:
Marek Předmět:
Fiat Punto LPG TartariniDobrý den, mám rychlý dotaz. Teď se mi stává, že po přepnutí vozu na LPG je možno na LPG jet jen na nízkou zátěž. Při přidání plynu a zvýšení odběru LPG přepínač ve voze začne pípat a střídavě rozsvěcí červenou a všechny zelené diody. Nevíte co může být za závadu? Nízký tlak LPG? Možná map senzor? Předtím vše bez problému. Děkuji.
29.1.2024 13:24:18
Jméno:
RE: Fiat Punto LPG TartariniDobrý den, závada může souviset s tlakem plynu a může být způsobena např. vadným reduktorem, vadným sensorem teploty a tlaku plynu atd.. Nicméně ke zjištění závady bude nutné připojit LPG systém k diagnostickému programu. Objednejte se proto na servis u svého plynaře případně u nás na tel. 606 659 530.
28.1.2024 16:21:22
Jméno:
Ivan Předmět:
Instalacia LPG Scenic 4Dobry den,mal by som zaujem kupit Renault Scenic od r.v 2016 stvrtu verziu,v ponuke su motory 1,2 a 1,33 su vhodne na prestavbu,maly by to byt priamovstreky,radsej by som ten 1,33.aka by sa dala prestavbova sada LPG,ako to vychadza cenovo.
Dakujem
29.1.2024 7:12:46
Jméno:
RE: Instalacia LPG Scenic 4Dobrý den, jená se o otory s přímým vstřikováním palivaVáš dotaz je příliš obecný. Pro odpověď, zda je přestavba možná, potřebuji znát, kromě výrobce vozidla a modelu také konkrétní rok výroby, objem motoru, výkon v kW a kód motoru.
25.1.2024 12:13:23
Jméno:
Jarda Předmět:
LPG Dobrý den, mám již půl roku staršího WV Tiguan 2.0 TSI 147 kW motor CAWB. Prý by měl být už od výroby na LPG - Prins VSI.
Natankoval jsem plnou nádrž, a druhý den při jízdě do práce mi po cca 50 miinutách při uvolnění plynového pedálu auto přeplo na benzín, jako když dojde plyn v nádrži. Po rozjetí za křižovatkou to opět přeplo na LPG.
A následně to někdy přeplo a někdy ne.
Čím by to mohlo být. 50 minut v poho, a pak přepínání, občas ano a ne.
26.1.2024 8:05:28
Jméno:
RE: LPG Dobrý den, pokud se jedná o nahodilé přepínání LPG na benzín a zpět je velice těžké určit, kde je závada. Uvádíte, že se jedná o tovární přestavbu, proto doporučuju navštívit servis VW, kde zkontrolují stav elektroinstalace, prověří správnou funkčnost všech akčních členů LPD systému a dle výsledku pak provedou opravu.
19.1.2024 15:35:32
Jméno:
M. Šofer Předmět:
Nissan Qashqai J10 2.0Dobrý den,
mohu prosím vědět, zda je benzínový dvoulit, jenž se montuje do N. Qashqai J10, vhodný pro přestavbu na LPG?
Děkuji za odpověď.
22.1.2024 7:57:58
Jméno:
RE: Nissan Qashqai J10 2.0Dobrý den, pokud jste měl na mysli motor 2,0, 103/104 kW, kód motoru MR20DE, pak přestavba na pohon LPG možná je. My při přestavbě tohoto motoru vždy používáme elektronický systém dávkování aditiva pro ochranu ventilů.
17.1.2024 15:27:29
Jméno:
Jarda Předmět:
LpgDnes - 5 stupnů. Nešlo mi natankovat Lpg. Je možný že by byl plnící otvor v autě zamrzlý? Pistole šla normálně připojit. Stojan na LPG funguje, zkontrolovala obsluha pumpy, ale do auta ani kapka. Poradíte čím by to mohlo být?
18.1.2024 7:01:46
Jméno:
RE: LpgDobrý den, pokud se vlhkost dostala ke kuličce plnícího ventilu mohlo dojít při mínus 5 oC k jejímu zamrznutí. Doporučuji navštívit plynaře, aby plnící přípojku zkontroloval.
17.1.2024 10:10:04
Jméno:
Vít Předmět:
Odpojovani plynuMr to dělalo to samý, a mechanik mi rekl ze jsem mel spatnej otáčkoměr na kterej byl spinaci system napojenej. ????
14.1.2024 15:32:29
Jméno:
Pavel Předmět:
Ford C max 1,6 74kw na lpgDobry den. Je vhodny uvedeny c max 1,6. 74kw rok 2008 pro prestavbu na lpg. Jaka bude cena a znacka zarizeni. Dekuji
15.1.2024 7:58:27
Jméno:
RE: Ford C max 1,6 74kw na lpgDobrý den, motor 1,6, 74 kW používaný ve vozech C-MAX a Focus lze přestavět na pohon LPG s použitím některého systému ochrany ventilů. Bližší informace Vám posílám mailem
11.1.2024 15:41:53
Jméno:
Marcel Předmět:
LPG v ziměDobrý den, chtel bych se zeptat na spotřebu benzínu u auta prestavene na LPG teď v zimě když se rano klidně -10°C. Jezdím do práce cca 15km, v létě jsem téměř neporozoval spotřebu benzínu, ale teď mi ručička palivomeru klesá jako divá. Ukazatel plynu normálně ukazuje že je auto prepnute a vždy slyším i cvaknuti ventilu v nádrži. Spotřeba mi stoupla na budíku z 10l na 11l což v takových mrazech chápu, ale podle palivomeru je úbytek na trasu do práce a domů podobný jako když jsem jezdil čistě na benzín. Je normální že v zimě je o tolik větší spotřeba benzínu než v létě?
auto: Seat toledo 1.8T AUQ LPG systém magic 3
12.1.2024 7:15:49
Jméno:
RE: LPG v ziměDobrý den, ve Vašem případě se vstřikuje LPG v plynné fázi do sání před sací ventily. K přeměně LPG z kapalné fáze, která je v nádrži, na plynnou fázi dochází ve výparníku (reduktoru), který je vyhříván chladící kapalinou. Plynová řídící jednotka přepne na LPG v momentu, kdy výparník dosáhne teploty, která zabezpečí přeměnu kapalné fáze na plynnou fázi LPG (obvykle je tato teplota nastavena na 35-40o C. Do té doby motor spotřebovává benzín a vstřikovaní směs je mnohem bohatší než u motoru zahřátého na provozní teplotu. V zimě je třeba pro ohřátí výparníku překonat větší tepelný rozdíl, tudíž přepnutí trvá déle a spotřeba benzínu je tudíž vyšší.
11.1.2024 10:09:15
Jméno:
Petr Roštejnský Předmět:
PŘESTAVBADobrý den,prosim o radu .Je tento druh motoru 1,5 DPI 81kW MT6-vhodný na přestavbu lpg.děkuji za info
11.1.2024 10:37:54
Jméno:
RE: PŘESTAVBADobrý den, pokud jste měl na mysli MPI motor 1,5 Dpi, 81 kW, kód motoru G4LG, pak přestavba na pohon LPG možná je.
10.1.2024 11:48:54
Jméno:
Vava Předmět:
Zamrzlý vstup do nádrže LPGDobrý den, dnes se mi nepodařilo natankovat LPG, protože podle obsluhy mi tam, "primrzla kulička". Takže co s tím? Prý jsem nebyla první a někdo jim radil do té kuličky stouchnout. Tak odvážná teda nejsem.
10.1.2024 13:01:06
Jméno:
RE: Zamrzlý vstup do nádrže LPGDobrý den, vlivem vniklé vlhkosti pod krytku plnění může dojít k zamrznutí kuličky. Nejbezpečnější by bylo zajet s vozidlem do teplejšího prostředí např. garáže a nechat kuličku rozmrznout. Za kuličkou je kapalný LPG, který při zatlačení kuličky může uniknout a vlivem odpařování způsobit omrzliny zasažených částí těla.
9.1.2024 17:30:36
Jméno:
Otakar Předmět:
LPG a garáž Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, zda když auto, které má LPG, před vjezdem do garáží přepnu na benzín, mohu normálně všude, jako benzinové auto, nebo i tak mám zákaz?
Děkuji
10.1.2024 6:59:44
Jméno:
RE: LPG a garáž Dobrý den, zákaz se vztahuje na vozidla přestavěná na pohon LPG bez ohledu na to, zda je LPG systém přepnutý na benzín.
7.1.2024 14:17:59
Jméno:
Martin Předmět:
Lpg Magic 4Dobrý den, mam problém s lpg na Ramu 1500. Jde o to, když je teplota kolem 0 stupňů celsia tak auto když je přeplé na plyn tak po vypnutí motoru ihned vypne taky a motor při opětovném nastartování nechytne(co jsem vypozoroval tak ukazatel plynu ihned vypne s autem) když je teplota nad 5 stupňů celsia tak po vypnutí motoru když jede na lpg tak se tento problém nestane a ukazatel plynu v nádrži po vypnutí motoru ještě cca 5 krát zabliká. Už si s tím nevím rady a proto píši do tohoto fóra zda se s tím někdo nesetkal. Děkuji
8.1.2024 7:29:47
Jméno:
RE: Lpg Magic 4Dobrý den, s takovou závadou jsme se ještě nesetkali. V prvé řadě bych zkontroloval elektroinstalaci , zejména napájení LPG systému. Ke zjištění závady bude potřeba připojit LPG systém k diagnostickému programu, případně provést další doplňková měření. Pro odstranění závady doporučuji navštívit odborný servis.
Přidat záznam