Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <70>  <71>  <72>  <73>  <74> ||  <265>     >>   >5x>  

25.3.2019 7:50:52
Jméno: Radek Předmět: kia sportage
vstřikovače vyměněny. Doseřizováno a furt nic.
25.3.2019 11:11:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: kia sportage
Dobrý den, bez provedení diagnostiky Vašeho vozidla neumím dát jinou radu. Pokud chcete problém odstranit objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.

24.3.2019 7:28:20
Jméno: Karel Předmět: Octavia 2 original lpg
Zdravím Vás lze zdemontovat originalní LPG bez zasahu do řidicí jednotky auta nebo se musí přehrat i softwar děkuji za odpověď
25.3.2019 7:50:38
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 2 original lpg
Dobrý den, nelze.

23.3.2019 6:13:17
Jméno: Tomáš Předmět: Dlouhé studené starty
Dobrý den. Předem říkám že samozřejmě vím o tom že ŘJ vozu sleduje směs při jízdě na LPG ale k problému.Od podzimu mě z ničeho nic trápí dlouhé ranní startování.. Cca 5 sekund motor točí na prázdno a pak chytne.. Jakmile chytne tak drží krásně 1500 ot. bez cukání,škubání apod. Při jízdě pouze na benzín je vše ok. Chytá okamžitě. Poladil jsem malinko LPG mapu. Směs byla dle lambda korekcí trochu chudá tak jsem jí obohatil a teď jsou všechny hodnoty regulace v toleranci ale i přesto nenastala ani trochu žádná změna.Podotýkám že do profesionálního servisu rozhodně nepojedu jelikož loňský problém kdy se mi rozsvěcoval check engine na volnoběhu 2 servisy nespravily. 1000Kč pryč a změna žádná proto jsem zakoupil diagnostický kabel a od té doby se mi kontrolka nerozsvítila a na STK emise absolutně bez problému.Nějaké nápady prosím? Je tu možnost že např. svíčky se plynem malinko zašpiní a při startu to trvá než chytne? Už mě nic nenapadá. Díky moc.
25.3.2019 7:48:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dlouhé studené starty
Dobrý den, neuvádíte, o jaký LPG systém se jedná. Jednou z možných příčin špatného startování může být vadný vstřikovač, který v uzavřeném stavu netěsní a vlivem netěsnosti LPG nahromaděné v plynové větvi za hlavním uzavíracím ventilem obohatí směs při startu, dále může být závada v reduktoru atd.

22.3.2019 22:46:04
Jméno: Radek Předmět: KIA sportage
Dobrý den,
provozuji vůz KIA sportage r.v 2007, 2.0i , 4 válec,na systému landirenzo omegas ,montovaný již před 10 lety v IT. Od počátku se pravidelně rozsvěcí kontrolka motoru na chybu se spalováním na válci 2 a po čase opět zmizí. V servisu LPG mi bylo zděleno , že KIA neumí dobře pracovat s tímto systémem. Tuto odpověď jsem dostal u dvou servisu LPG a to i potom, co ten druhý na tetno výrok toho prvního servisu, vynesl negativní komentář na daný servis. Jsem z toho dosti zklamaný i přesto, že vše jede v naprostém pořádku, při vyskočení hlášky motoru neni cítit žádné zaváhání motoru. Výměna filtrů, svíček lambdy vyměněny, několikrát přenastavováno a nic, nikdo neví co s tím... na benzín to nevyskakuje. Je možné u některého z vašich servisů ověřit správnou funkci zapalovacích cívek v určitém spektru otáček? Většinou chybová hláška vyskočí v tahu motoru. Prosím můžete mi poradit. díky moc
25.3.2019 7:38:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: KIA sportage
Dobrý den, pokud vše funguje jak má, pak při jízdě na LPG nesmí svítit kontrolka motoru. Nejčastější příčinou rozsvěcování kontrolky motoru u systémů Landi Renzo bývá závada ve vstřikovačích. Doporučuji proto vyměnit všechny LPG vstřikovače byť to není levná záležitost.

22.3.2019 22:35:13
Jméno: Radek Předmět: diagnostika během záruční doby
Dobrý den, během záruční doby se vyskytl problém s chodem motoru při provozu na LPG. Motor jde nejspíše na tři válce, výrazně škubě, netáhne.
Při provozu do doby chybové hlášky motoru, spalování válec 2.
Jde mi oto, zda-li mohu zdiagnostikovat problém i jinde než v místě montáže z důvodu ušetření času popřípadě nákladů a bezpečnosti. Čistě diagnostikovat problém v jiném , bližším servise a řešit zbytek se servisem , který montáž prováděl. Neboť si myslím, že pojedu 100km na diagnostiku a v případě vadné části na systému lpg pojedu zpět domů a na případnou výměnu budu muset opěj absolohovat cestu znova. Při dotázání u montážního servisu jsem pouze dostl odpověď , že je nutné pro uznání reklamace přijet tam. Na dotsz, který píši sem jsem už odpověď nedostal. Je nutné, aby diagnostikování jednotky v době záruční, bylo prováděno pouze v servisu montážním? A druhý dotaz je přímo na daný problém. Benzin je OK, svíčky jsem i přes neodpovědění servisu na tuto motorovou výměnu, vyměnil, ale problém přetrvává. Mohl bych dostat možnou alternativu na vyřešení problému? Za mne svíčky ok, cívky taktéž, vidím to i přes najetí necelých 10 000km na vadný vstřik. LPG tankováno dlouhodobě na jedné stanici a vždy u všech aut bez problému... díky moc
25.3.2019 7:28:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: diagnostika během záruční doby
Dobrý den, pokud se jedná o montáž v záruce, doporučuji řídit se záručními podmínkami a záruku řešit se servisem, který montáž prováděl. LPG řídící jednotka zaznamenává provedená připojení a diagnostika v jiném servise, bez předešlé dohody s montážním servisem, může vést ke ztrátě záruky. Co se chybové hlášky týká, ano vadný vstřikovač je jednou z možností.

21.3.2019 19:47:42
Jméno: Ondřej Předmět: BRC a ZAVOLI
Dobrý de, můžu se zeptat jaky je rozdíl mezi systemem BRC a ZAVOLI? Děkuji
22.3.2019 7:45:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: BRC a ZAVOLI
Dobrý den, je to podobné jako např. u koncernových vozidel VW a Škoda, kdy jsou sdíleny stejné platformy pro obě značky. V případě BRC a ZAVOLI je používána stejná elektronika a některé další komponenty. Rozdíl je též v ceně, kdy cena u ZAVOLI je podstatně nižší při zachování stejné spolehlivosti a kvality.

21.3.2019 16:23:41
Jméno: Tomáš Předmět: Katalyzátor
Proč neupozorníte zákazníky Hyundai,že lpg je pro motory konečná?Katalyzátory se rozpadnou a poškodí motor.Celá investice je marná.
Nemontovat!!!
22.3.2019 7:34:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Katalyzátor
Dobrý den, musím Vám oponovat, neboť máme celou řadu spokojených zákazníků s vozidly značky Hyundai, kteří jezdí bez problémů a investice do přestavby se jim několikanásobně vrátila. Ano víme o tom, že pokud je montáž a zejména seřízení LPG systému provedeno neodborně, může dojít k poškození motoru. Doporučuji proto, při rozhodování o přestavbě pečlivě vybírat firmu, která má dostatek zkušeností, vyškolený personál a dobré recenze. Důležité je, aby při přestavbě byl zvolen správný systém ochrany ventilů – my používáme u těchto vozidel elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector. Obecně platí, že pro dlouhodobou spolehlivost LPG je důležité dodržovat servisní intervaly LPG systému a servis svěřit firmě, která kromě běžných úkonů vždy zkontroluje plynovou mapu a v případě potřeby provede potřebné korekce mapy.

21.3.2019 8:36:08
Jméno: Jan P Předmět: Prodloužení platnosti nádrží u tovární zástavby CNG?
Dobrý den, děkuji za odpověď. Obávám se že to se mi bohužel nevyplatí. Je možné u tovární zástavby provést demontáž CNG systému? Někde jsem slyšel že nikoliv, protože homologace je na auto jako celek. Pokud ano, jaká je cena?
21.3.2019 9:40:15
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prodloužení platnosti nádrží u tovární zástavby CNG?
Dobrý den, demontáž tovární zástavby CNG je možná za určitých podmínek. 1) Demontáž musí být provedena firmou, která je držitelem příslušného typové schválení a která po demontáži provede příslušný zápis ve velkém technickém průkazu a demontáž zadá do systému IS TP. 2) U některých originálních přestaveb nelze demontáž provést z toho důvodu, že funkce alternativního pohonu jsou integrované do benzínové řídící jednotky. Cena demontáže se pak odvíjí od technické a časové náročnosti demontáže.

21.3.2019 0:06:22
Jméno: Jan P Předmět: Prodloužení platnosti nádrží u tovární zástavby CNG?
Dobrý den,
vlastním Volvo V70 MY2002 BiFuel. Jedná se o tovární zástavbu CNG. Je u těchto nádrží možnost prodloužit platnost? Pokud ano, jaká je cena. Děkuji
21.3.2019 7:02:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prodloužení platnosti nádrží u tovární zástavby CNG?
Dobrý den, životnost CNG nádrží udává výrobce a bývá 15 nebo 20 let od data výroby. Datum expirace je uvedeno na štítku každé nádrže. Po tomto datu musí být nádrž vyměněna.

20.3.2019 11:14:04
Jméno: Ladislav Předmět: Přívstřik benzínu jako ochrana motoru
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda lze podle požadavku zákazníka nastavit množství přidávaného benzínu u systému sekvenčního vstřikování plynu pro nepřímovstřikové motory (samozřejmě u systémů, které přívstřik vůbec umožňují, předpokládám, že se jedná o dražší značkové systémy, např. BRC nebo Landi Renzo) např. minimálně na 20% nebo je množství dáno pevně v ŘJ plynu. Chápu, že obvyklá snaha je kvůli nákladům na PHM mít podíl benzínu co nejnižší, ale já preferuji důkladnou ochranu ventilů a navíc dlouho nespotřebovávaný benzin v nádrži stárne a následně dělá problém u benzinových vstřikovačů.
Děkuji za odpověď.
20.3.2019 12:21:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přívstřik benzínu jako ochrana motoru
Dobrý den, v zásadě to možné je. Nicméně servis, který přestavbu provedl nese záruku a přání zákazníka nemusí být v souladu s požadavky daného motoru. Nastavení parametrů přístřiku benzínu bych ponechal na servisu. Funkcí Přístřiku benzínu jsou dnes vybaveny již téměř všechny řídící jednotky všech výrobců LPG systémů (kromě těch nejlevnějších). Většina zákazníků volí pohon LPG z toho důvodu, že uspoří téměř polovinu nákladů za pohonné hmoty. Vámi zmiňovaný podíl benzínu 20 % výrazně snižuje tyto úspory. Dnes existují kvalitní aditiva a elektronické systémy pro ochranu ventilů. Elektronické systémy dávkují aditivum pouze při jízdě na LPG a v celém rozsahu otáček motoru. Studený start vozidla a ohřátí reduktoru na provozní teplotu vždy probíhá na benzín. Pokud budete udržovat v nádrži cca ¼ nádrže a pravidelně cca 1x měsíčně dotankovávat pár litrů benzínu, nemusíte mít strach z toho, že nastane problém u benzínových vstřikovačů.

19.3.2019 13:11:45
Jméno: Kovařík Předmět: vhodnost přestavby na LPG
Dobrý den,mám dotaz ohledně možnosti a vhodnosti přestavby na LPG u nových vozů Toyota RAV 4 - 2,0 Valvematic a Mazda Cx 5 - 2,0i Skyactiv, případně zda je potřeba dodatečné přimazávání.Předem děkuji za odpověď.
20.3.2019 7:48:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: vhodnost přestavby na LPG
Dobrý den, co se týká přestavby Toyoty RAV 4 s motorem Valvematic, pak přestavbu si můžete prohlédnout na našich stránkách https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/toyota/montaz-toyota-rav4-1998-cm/ . Pro přestavbu motorů Valvematic máme vhodné systémy STAG a ZAVOLI. Systém ZAVOLI používá stejnou elektroniku jako dražší systém BRC. Při přestavbě doporučuji použít tlakový systém aditivace, který chrání ventily v celém rozsahu otáček a z dlouhodobějšího pohledu je levnější než ochrana ventilů pomocí přístřiku benzínu. Motor Mazdy CX 5 2,0 Skyactiv má přímé vstřikování paliva. Abych mohl odpovědět, zda lze provést jeho přestavbu, pak potřebuji ještě znát rok výroby, výkon a typ použité benzínové řídící jednotky.

16.3.2019 20:41:35
Jméno: Jan Předmět: použité lpg
Dobrý den,zajímalo by mě,jestli by byla možná montáž použitého systému lpg,včetně zapsání do tp. Jedná se o vůz Škoda felicia 1.3 mpi. Díky.
18.3.2019 7:21:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: použité lpg
Dobrý den, montáž použitého LPG systému do jiného vozidla je možná za určitých podmínek – běžně se provádějí přemontáže z jednoho vozidla do druhého. Demontáž a následnou montáž může provádět servis, který má oprávnění daný LPG systém montovat. Ten po demontáži provede do velkého technického průkazu zápis, nahlásí demontáž do systému IS TP a vyžádá si u držitele typového schválení novou přílohu. Po montáži provede ve velkém technickém průkazu příslušný zápis, vyplní přílohu a nahlásí přestavbu do systému IS TP. S těmito dokumenty majitel vozidla navštíví odbor dopravy, kde ověří nahlášení přestavby do IS TP a přestavbu následně potvrdí. Při montáži použitého zařízení nelze držet záruku na použité díly.

16.3.2019 13:28:24
Jméno: Jirka Hřebačka Předmět: Přimazávaní ventilů zaměna aditiva
Dobrý den,
jsem vlastníkem Honda Civic s přestavbou na LPG Prins VSI 1. Je možné změnit aditivum na přimazávání ventilů z Valve care třeba na Flashlube Valve Saver. Mám elektronické přimazávání s rozvodem ke každému vstřikovači zvlášt. Jsou nutné nějaké změny v programu mazání nebo stačí jen vyměnit aditivum a jezdit dál.
Děkuji za info
18.3.2019 7:09:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávaní ventilů zaměna aditiva
Dobrý den, různá aditiva mají různé složení a mohou mít i různou hustotu a některá aditiva při smíchání vytvoří sraženinu. Pokud chcete změnit aditivum je nejprve potřeba stávající aditivum vyjet nebo celý aditivační systém vyčistit (všechny hadičky musí být prázdné), vyčistit nádobku a teprve pak dolít nové. Je dobré znát hustotu stávající a hustotu nové kapaliny. Pokud se liší, je třeba provést odpovídající nastavení. Po dolití nového aditiva je třeba systém odvzdušnit.

13.3.2019 0:35:49
Jméno: Marek Předmět: Bmw 750i xdrivw 2011
Mám dotaz jde dát na plyn toto auto?

Bmw 750i xdrive
V8
2 turbo
4,3 litr
4 kolka
400 koní
Automat
Rok 2011
Benzín
13.3.2019 7:06:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Bmw 750i xdrivw 2011
Dobrý den, pro tento motor s přímým vstřikovávním paliva nemáme v současné době vhodnou sadu na jeho přestavbu.

10.3.2019 12:14:06
Jméno: Krejčí Jiří Předmět: Nejde dotankova plna nadrž lpg
Do renaultu megane rv 2006 byl v Italii namontovan tovarní pohon na lpg. Loni po 10-ti letech byla nadrž v italii vyměněna za novou Polskou Auto dovezeno do česka.Nejde dotankovat víc jak 20l.přitom,přitom je nadrž na 50,5l.Co se stím může dělat.Jak to opravit a kde.Děkuji za Vaši reakci.
11.3.2019 14:19:27
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde dotankova plna nadrž lpg
Dobrý den, je otázka, zda byl při výměně nádrže použit odpovídající multiventil, případně zda byl vložen do nádrže správně. Do nádrže 50 l by mělo jít natankovat cca 40 l LPG. Doporučuji proto s prázdnou nádrží navštívit odborný servis, který multiventil zkontroluje a na základě výsledku kontroly pak provede opravu případně nastavení.

<5x<   <<     <1> || <70>  <71>  <72>  <73>  <74> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací