Diskuzní fórum LPG/CNG
20.2.2019 17:03:13
Jméno:
Mildik Předmět:
Studený motorDobrý den, mám problém se studeným motorem. Chytá hned, ale cca 2-3 minuty jízdy se motor sešlápnutím plynu dusí a nejde do otáček. Jizda na lpg je bez problémů. V soustavě mám nový reduktor, jinak vše původní. Podle servisů (lpg i benzin - čerpu 100okt.) je prý vždy vše ok, bez závad. fabie II 1,6 77kW 16V, STAG4
21.2.2019 8:35:58
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Studený motorDobrý den, pokud vše funguje, jak má, pak i po studeném startu musí jet vozidlo na benzín normálně. Dle popsaných příznaků bych typoval, že s největší pravděpodobností nebude z nějakého důvodu LPG směs nastavena optimálně. Bude tedy třeba znovu provést diagnostiku LPG systému včetně kontroly správné funkčnosti jednotlivých komponent a nastavení plynové mapy. Doporučoval bych též zkontrolovat stav LPG vstřikovačů a zda všechny vstřikovače dávkují stejně případně provést jejich repasi nebo kalibraci a po té pak provést znovu kontrolu a případně úpravu plynové mapy. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z našich partnerských servisů.
19.2.2019 21:36:05
Jméno:
Rene Předmět:
LpgDobrý den, koupil jsem auto Ford Mondeo na lpg ale neukazuje mi kolik tam je toho plynu, nějaká rada jak to opravit díky
20.2.2019 7:20:53
Jméno:
RE: LpgDobrý den, neuvádíte, jaký LPG systém ve voze máte. Pokud by byl přerušený kabel snímání hladiny LPG, pak by ukazatel signalizoval stále, že nádrž je buď prázdná (červená dioda) nebo stále plná (svítí stále všechny diody). Pokud Vám na přepínači nesvítí žádná dioda, pak je závada v přepínači, nebo je přepínač zcela odpojen nebo je prasklá pojistka. Doporučuji proto zkontrolovat správnost zapojení dle schématu.
18.2.2019 13:54:51
Jméno:
Roman Předmět:
Cukání pri jízdě na lpgDěkuji za odpověď ještě jeden dotaz mohlo by to být nekvalitním lpg palivem?Jelikož jsem po vyčištění vstriků výměně filtrů nemel žádný problém ten se objevil opětovně až asi po třetím tankovani.Jediné co jsem neudělal nevycistil sem reduktor.Což by snad nemělo vadit jelikož případné nečistoty by měl zachytit filtr plynne fáze.
18.2.2019 14:43:14
Jméno:
RE: Cukání pri jízdě na lpgVyloučit to zcela nelze, ale pokud sleduji výsledky ČOI zaměřené na kvalitu paliv, tak drtivá většina kontrol dopadla dobře. Nepíšete, jaké vstřikovače máte a jakým způsobem jste je čistil. Ověřil jste, zda všechny dávkují stejně? Pokud jste provedl jejich repasi provedl jste jejich kalibraci? Jak jsem již řekl v předchozí odpovědi bez diagnostiky je to jen hádání a metoda tu vyčisti, tu vyměnit obvykle nevede k odstranění závady a ve výsledku bývá obvykle i nákladnější.
18.2.2019 11:33:36
Jméno:
Roman Předmět:
Cukání pri jízdě na lpgMám dacii logan vrze m1 sedmymistna verze motor 1.6 problém spočívá v tom že nastartuju na benzín vse je v pořádku ujedu cca tři km přepne se na lpg a jede jak má.Pri ujeti cca patnácti kilometrů začne motor cukat ztrácet výkon začne blikat kontrolka motoru a po ručním přepnutí na benzín kontrolka motoru zhasne a auto jede jak má opětovné přepnutí na plyn už okamžitě cukání žádný vykon a opětovně se rozblika kontrolka motoru.Jsou vyměněny filtry a vycisteny vstrikovace lpg systém magic 3
18.2.2019 13:05:15
Jméno:
RE: Cukání pri jízdě na lpgDobrý den, Pokud svítí kontrolka motoru pouze na LPG, je to způsobeno špatným složením palivové směsi LPG. V první řadě doporučuji zkontrolovat správnou funkčnost celé zapalovací soustavy (plyn má vyšší nároky než benzín). Pokud je zapalovací soustava v pořádku, může závadu způsobovat více faktorů – může být vadný některý komponent LPG systému, který se podílí na tvorbě směsi (reduktor, vstřikovače nebo některé z čidel, závada v elektroinstalaci…..) nebo může jít o špatné nastaven LPG systému. Pro odstranění závady je třeba vyčíst z paměti benzínové řídící jednotky o jakou závadu se jedná a dále provést diagnostiku LPG systému – vyčíst paměť závad LPG řídící jednotky, přezkoušet správnou funkčnost všech komponent, zkontrolovat správnost nastavení LPG systému a zkontrolovat nastavení plynové mapy. Na základě zjištění pak provést opravu případně provést korekci nastavení LPG systému. Navštivte proto svého plynaře nebo se na opravu můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
16.2.2019 8:39:42
Jméno:
Milan Předmět:
Meriva LPGDobrý den ,vyskakuje kontrolka čerpadla při přidání plynu, Diagnostika píše přizpusobení směsi paliva, Děkuji za radu k odstranění problému. K
18.2.2019 7:15:53
Jméno:
RE: Meriva LPGDobrý den, zřejmě jste měl na mysli kontrolku motoru „check engine“. Příčin jejího rozsvícení může být několik např. chudá nebo bohatá směs, vadná lambda sonda, vadný katalyzátor… Navštivte proto svého plynaře, který provede diagnostiku jak plynového systému, tak i benzínové části vozidla a na základě výsledku pak provede seřízení případně opravu. Na servis se můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530.
15.2.2019 11:06:38
Jméno:
Standa Předmět:
závada v LPGZačalo mi stávkovat v autě lpg. Mam jedničkovou octávku, 1.6 55kW, systém Lovato. Závada spočívá v tom, že když sundám nohu z plynu a auto je trošku zahřátý(dejme tomu od 60°C), tak se mi lpg přepne samovolně na benzín. Když se mi to přepne na lpg a držim plyn v jednom místě, tak jedu, ale jakmile přidám či uberu, tak se mi to přepne na benzín. Tak Vás prosím o radu, jestli nevíte, čím by to mohlo být. Děkuji Standa
15.2.2019 12:29:21
Jméno:
RE: závada v LPGDobrý den, typuji, že závada bude mít souvislost s tlakem plynu, ale co konkrétně je špatně ukáže až vyčtení závad z paměti plynové řídící jednotky a diagnostika LPG systému – kontrola nastavení a správné funkce jednotlivých komponent LPG systému. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z partnerů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ .
13.2.2019 14:17:08
Jméno:
Michal Předmět:
DotazDěkuji za odpověď.
Můžete, prosím, upřesnit o jaká aditiva se jedná? Ta, která se používají k tzv."přimazávání ventilů", znám.
13.2.2019 15:07:37
Jméno:
RE: DotazDobrý den, pro ochranu ventilů používáme aditiva ERC, JLM a Vap-Saver.
13.2.2019 12:43:33
Jméno:
Per Předmět:
Přestavba Dobrý den .Mám opel zafira 1,4/103kw rok 2014 . Je tento motor vhodný na přestavbu lpg ? Jaká by byla orientační cena?
13.2.2019 13:25:32
Jméno:
RE: Přestavba Dobrý den, přestavba tohoto přeplňovaného motoru na LPG je možná při použití elektronického tlakového systému dávkování aditiva. Do mailu Vám posílám rozpětí cen za přestavbu. Cena bude záviset na zvoleném LPG systému a zvolené variantě systému ochrany ventilů.
13.2.2019 11:24:18
Jméno:
Stanislav Bílek Předmět:
Roční revize - STK -lpgPěkný den,
pokud provedu roční revizi LPG a ten samý den pojedu na STK vozidla, musím na STK LPG?
děkuji BÍLEK
13.2.2019 13:16:53
Jméno:
RE: Roční revize - STK -lpgDobrý den, inspekční prohlídka neboli revize je přezkoušení těsnosti (bezpečnosti) a základní kontrola nastavení LPG systému. Ve stanici SME STK se dle platné metodiky kontroluje i těsnost palivové soustavy a v případě vícepalivových vozidel se kontroluje těsnost obou soustav.
13.2.2019 11:10:45
Jméno:
Michal Předmět:
DotazDobrý den!
Nebude-li to reklama, můžete mi, prosím, sdělit Váš odborný názor, popřípadě zkušenosti s přípravkem v odkaze?
Díky, Jedlička
http://aditiva.heureka.cz/xeramic-add itive-lpg-250-ml/specifikace/#section
13.2.2019 13:01:18
Jméno:
RE: DotazDobrý den, tato aditiva nepoužíváme a nemáme s nimi žádné zkušenosti. Používáme aditiva, u kterých jsme si ověřili jejich složení a účinnost byla testována TÜV.
10.2.2019 13:39:01
Jméno:
Michal Předmět:
Lpg- vypnutí benzínu a přepínaní lpgDobrý den,mám lpg stag 4 a ráno za studena mi auto přepne na lpg a když se auto zahřeje, tak auto přepne na benzín a už nechce se zapnout zpět na lpg. Poradte čím to je. A ještě k tomu mi svítí porucha motoru-oranžová ikona jako by motor. Tak pokud to jsou čidla teploty,nebo něco co vypíná lpg,tak napište zda to jde vyřadit,nebo vyměnit. Před rokem byla dělaná revize a vše bylo o.k Děkuji. K
11.2.2019 7:50:55
Jméno:
RE: Lpg- vypnutí benzínu a přepínaní lpgDobrý den, závada může být způsobena závadou některého čidla, ale příčin může být více a pro její určení je třeba provést diagnostiku, včetně diagnostiky benzínové části vozidla – proč svítí kontrolka motoru. Na servis se můžete objednat u nás na tel. +420 606 659 530 nebo u některého z našich partnerských servisů http://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/ .
10.2.2019 12:28:12
Jméno:
pavel malina Předmět:
chevrolet cruze r.v.2012 lpg-benzín-startuje pouze na benz.mám toho cruze a koupil jsem jej z druhé ruky, při startování to jde pouze na benzín, a po ujetí cca 2 km se to samo přepne na lpg, chtěl bych vědět zda to tak má být, nebo nikoliv.Mně to trochu zlobí jelikož musím semtam kupovat i benzín, tak prosím o nějakou radu, děkuji předem, jsem z F Místku, po př na email. 26141@seznam.cz, nebo tel. 732735920
11.2.2019 7:43:54
Jméno:
RE: chevrolet cruze r.v.2012 lpg-benzín-startuje pouze na benz.Dobrý den, tyto systémy fungují následovně. V LPG nádrži je LPG v kapalné formě a aby dávkování bylo správné je třeba ho převést do plynné formy. To se děje v reduktoru (odparníku), který je vyhříván chladící kapalinou. Do doby, než dojde ke spolehlivému odpaření kapalné fáze (teplota reduktoru min. 35 oC) je motor poháněn benzínem. Teprve po dosažení této teploty dojde k přepnutí.
9.2.2019 0:10:07
Jméno:
J gregora Předmět:
tartarinydobry den koupil jsem automobil fiat fiorino 1,4i je v nem nainstalovani lpg tartariny.bohuzel auto jede pouze na benzin,na plyn neprepne.na prepinaci lpg sviti oranzova led a stale blika modra led.stav plynu dle leed ukazatele-sviti ctyri z peti led.muzete u vas tuto poruchu zdiagnostikovat a opravit?dekuji JG
11.2.2019 7:37:56
Jméno:
RE: tartarinyDobrý den, na servis se můžete u nás objednat na tel. +420 606 659 530.
8.2.2019 17:08:20
Jméno:
Michal Předmět:
Lpg- vypnutí benzínu a přepínaní lpgDobrý den,chtěl bych předělat lpg-vypnutí benzínu a zapnutí jen lpg. Při odpojení benzínu mi auto nejede na benzín, a ani jen na lpg. Má to spojitost s benzínem, a jak to zapojit aby to bylo nezávisle na benzínu. Děkuji za informace -e mail či zde. S pozdravem Michal Kalda
11.2.2019 7:35:45
Jméno:
RE: Lpg- vypnutí benzínu a přepínaní lpgDobrý den, Předpokládám, že se jedná o systém sekvenčního vstřikování plynu do sání. Pokusím se Vám velice stručně vysvětlit, že nelze provést zapojení, jak požadujete. Tyto systémy fungují následovně. V LPG nádrži je LPG v kapalné formě a aby dávkování bylo správné je třeba ho převést do plynné formy. To se děje v reduktoru (odparníku), který je vyhříván chladící kapalinou. Do doby, než dojde ke spolehlivému odpaření kapalné fáze (teplota reduktoru min 35 oC) je motor poháněn benzínem. Teprve po dosažení této teploty dojde k přepnutí na LPG.
6.2.2019 20:27:54
Jméno:
Radek Předmět:
Lpg.magicZdravim koupil.jsem passata 2.0 lpg a ted v -4° nastartuju na benzin a kdyz jedu tak se plyn neprepne kdyz zastavim treba na 10minut a necham bezet motor tak se to prepne,rozjedu se a po minute zase prepne na benzin pri jizde, motor 90° sviti chyba motoru nevim jestli to.muze mit nejaky vliv puvodni majitel rikal ze kdyz je teplo tak na lpg to jezdi normalne neda se to nejak doma upravit aby to slapalo dekuji
7.2.2019 7:21:27
Jméno:
RE: Lpg.magicDobrý den, pro odstranění závady bude nejprve třeba provést diagnostiku a zjistit, zda se jedná o závadu mechanickou, elektrickou, závadu některého komponentu LPG systému nebo v nastavení parametrů a plynové mapy. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z našich partnerských servisů.
Přidat záznam