Diskuzní fórum LPG/CNG
10.1.2019 14:49:49
Jméno:
Filip Martínk Předmět:
Hyundai IX20 - blokace jednotkyDobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li máte nějaké zkušenosti s blokováním (zaheslováním) řídících jednotek u Hyundaie - koupil jsem 5 let starou IX20 se systémem BRC (přímo od Hyundaie respektive od nějakého jejich partnera, který to tam namontoval).. Auto je původně z Českých Budějovic, nyní ho mám v Karlových Varech. Chtěl jsem nechat provést v servisu v Sokolově, kde dělají BRC, pravidelnou údržbu, ale bylo mi řečeno, že se nedostanou do řídící jednotky, protože je na heslo... Auto nyní nechce na plyn moc jezdit - zhruba od 3000 otáček se přepíná samo do benzinu, tak bych to chtělo načíst a zjsitit, kde je chyba, ale nevím právě kam to dát.. Zkoušel jsem servis Hyundaie v Karlových Varech, Chebu i Českých Budějovicích, ale nikde nic nevěděli, že by tam měly být hesla... Není tedy třeba jen možné, že je tam nějaké specifikum při načítání ŘJ a stačilo by zkusit zajet to jiného servisu? Předem díky za odpověď F. Martínek
11.1.2019 7:29:56
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Hyundai IX20 - blokace jednotkyDobrý den.
Standardně se v České republice ŘJ neblokují. Pokud ji však skutečně někdo zablokoval, pak budete muset, najít toho kdo jí zablokoval, nebo přijet k nám a my přes výrobce dokážeme kódování zrušit. Kontaktujte mě prosím na tel.602518625.
10.1.2019 8:08:49
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Ford s-max 2.0 ecoboostDobrý den, poněvadž se jedná o motor s přímým vstřikováním paliva, potřebuji pro odpověď na Váš dotaz znát ještě následující údaje: rok výroby, výkon v kW, kód motoru a pokud možno i jaká benzínová řídící jednotka ve voze je. Údaje o vozidle mi zašlete na e-mail prochazka@autogascentrum.cz.
8.1.2019 13:39:44
Jméno:
Marek Suchý Předmět:
vztah snímače tlaku a lambdy, EGRDobrý den. Při diagnostice LPG mám závadu na snímači tlaku. Je tento díl nutně vadný nebo jeho chod může ovlivňovat také špatná funkce lambda sondy nebo EGR ventilu? Váha vzduchu byla při diagnostice odpojená. Děkuji
8.1.2019 14:18:24
Jméno:
RE: vztah snímače tlaku a lambdy, EGRDobrý den, vadná funkce lambda sondy ani EGR ventil nemají žádný vliv na funkci snímače tlaku LPG. Údaje ze sensoru tlaku plynu jsou spolu s dalšími údaji (otáčky motoru, teplota plynu…..) předávány plynové řídící jednotce za účelem výpočtu správné dávky plynu v daném okamžiku. Vadný snímač je třeba vyměnit. Pokud je vadná lambda sonda nebo EGR ventil, nelze provést správné seřízení LPG systému.
6.1.2019 19:14:38
Jméno:
Petr Děd Předmět:
Jaký je rozdíl mezi systémy Magic G4 Pro a STAG QMAX PlusDobrý den
Potřebuji vyměnit systém lpg v autě Mitsubishi Pajero sport 3l r.v. 2002. Uvažuji nad systémy Magic G4 Pro 6V a STAG QMAX Plus které jdou propojit s OBD auta. Chtěl bych radu, který systém je lepší a měl bych ho použít. Případně jestli použít něco jiného.
7.1.2019 8:16:58
Jméno:
RE: Jaký je rozdíl mezi systémy Magic G4 Pro a STAG QMAX PlusDobrý den, systémy Magic nepoužíváme. Z naší nabídky Vám mohu doporučit kromě systému STAG QMAX Plus italské systémy ZAVOLI Bora S64 a LOVATO Easy Fast C-OBDII. Během více jak 25 let působení v oboru LPG/CNG přestaveb jsme vystřídali celou řadu systémů od různých výrobců a dnes používáme jen systémy, které jsou spolehlivé a poskytují vynikající poměr cena/výkon.
5.1.2019 16:52:10
Jméno:
Pavel Adamczyk Předmět:
Citroen C8 2.0i 103kWDobrý den,
Je motor vozidla Citroen C8 2.0i 103kW r.v.2007 vhodný k přestavbě na LPG? Lze udělat skryté plnění LPG? Jaký system pro tento motor by jste doporučil vzhledem ke spolehlivosti? Nyní vlastním Peugeot 407 1.8sw 92kW se systémem LandiRenzo a Škoda Fabia 1.2 47kW se systémem STAG a vice jsem spokojeny se systémem STAG. Landi Renzo občas škubne. Kolik je cena montáže LPG systému do vozidla C8 2.0i 103kW se skrytým plněním LPG? A koho by jste mi nejvíce doporučil pro montáž LPG na Ostravsku nebo Karvinsku.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem
Pavel Adamczyk
7.1.2019 8:06:25
Jméno:
RE: Citroen C8 2.0i 103kWDobrý den, přestavbu tohoto vozidla a motoru, včetně plnění LPG pod krytem vedle benzínového hrdla, si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/citroen/montaz-citroen-c8-2-0/ . Cena montáže závisí na konkrétní konfiguraci tedy na použitém LPG systému a systému ochrany ventilů. Na Ostravsku mohu doporučit náš autorizovaný partnerský servis
http://www.auto-szotek.cz .
4.1.2019 22:34:03
Jméno:
Tomáš Předmět:
lpg tartarinydobrý den. mám scenica s lpg tartarini a ukazatel stavu plynu ukazuje stále plnou i když je prázdná nádrž. poradte čím to muže bít. díky
7.1.2019 7:59:20
Jméno:
RE: lpg tartarinyDobrý den, závada může být v multiventilu, snímači hladiny LPG, přepínači, elektroinstalaci…. Bez diagnostiky není možné dát jednoznačnou odpověď.
4.1.2019 12:41:48
Jméno:
Honza Předmět:
diody CNGDobrý den, zakoupil jsem Ford C-max r.v. 2008 2.0 s továrním CNG. V květnu mi končí technická. Musím jít před technickou na kotrolu systému CNG?
Dále mě zajímá jestli se do tohoto vozu musí dolévat aditiva jako u LPG nebo není potřeba. A nezhásinají mě diody. Svítí všechny 4 když vemu plyn do plna a pak když plyn dojde všechny zase vypnou. Nevypínají se postupně. Nevíte v čem by mohla být chyba?
Předem děkuji za odpovědi.
S pozdravem Honza S.
7.1.2019 7:57:10
Jméno:
RE: diody CNGDobrý den, u vozidel s CNG z výroby určuje servisní intervaly výrobce vozidla. Před STK je nutné absolvovat zkoušku těsnosti CNG systému (některé STK mohou provádět sami). V návodu k obsluze vozidla jsou uvedeny servisní intervaly včetně náplní, které je třeba měnit nebo dolévat. Pokud vím, tak Ford nepoužíval žádný systém aditivace ventilů. Závada v ukazateli CNG může mít více příčin a bude třeba zjistit, zda se jedná o závadu v elektroinstalaci, sensoru tlaku….
2.1.2019 16:28:19
Jméno:
Marián Předmět:
ZavadaDobrý deň.
Mám problém s LPG.. Regulátor Lovator.
Nahreje sa motor potom prepnem na plyn zelené diódy svietia a vzápätí mi prepne na benzín a pipa mi 5 krát v čom spočíva problém neviem. Za kladnú odpoveď vopred ďakujem
3.1.2019 7:13:51
Jméno:
RE: ZavadaDobrý den, závada může být v reduktoru, některém čidle, elektroventilu…. Pro určení závady bude třeba provést diagnostiku LPG systému a dle výsledku pak provést opravu. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z našich partnerských servisů.
28.12.2018 19:15:41
Jméno:
Milan Zadražil Předmět:
LPG Dacia Dokker 1.6Dobrý den. Mám podobný problém s domontovaným LPG od Vás. Nepravidelně se rozsvěcí kontrolka motoru a ESP. V servisu Dacia auto bylo, nezjistilo se nic konkrétního. Zajímalo by mě, zda pan Jirka problém nějak vyřešil.
Děkuji.
2.1.2019 7:37:05
Jméno:
RE: LPG Dacia Dokker 1.6Dobrý den, bude třeba provést diagnostiku jak benzínové části vozidla, tak LPG systému. Na servis se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
26.12.2018 13:10:11
Jméno:
Tibor Předmět:
lpg v saabu 9000dobry,koupil jsem saaba9000 s lpg,predsly majitel mi nedal k lpg zadne papiri akorat mi rekl ze nadrz plat jeste rok,je to muj prvni vuz na lpg nevim vubec co ma byt a co ne,muzete mi poradit co s tim,na lpg jsem to neskousel bojim se bez toho aby mi to nekdo prohledl jestli to je v poradku,dekuji za radu a pomoc.
2.1.2019 7:33:02
Jméno:
RE: lpg v saabu 9000Dobrý den, pokud jde o vozidlo z dovozu, měl byste mít revizní protokol, ve kterém je uvedeno, o jaké LPG zařízení se jedná, jsou zde uvedena výrobní čísla a homologace hlavních komponent systému. Pokud je vozidlo dodatečně přestavěno v ČR, mě byste mít přílohu k velkému technickému průkazu, kde je uveden LPG systém a jeho hlavní komponenty s výrobními čísly a homologacemi a ve velkém technickém průkazu by měl být odborem dopravy potvrzený zápis o přestavbě. V případě že nemáte přílohu, je možné požádat toho kdo přestavbu prováděl o vydání duplikátu. Na kontrolu LPG systému se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z našich autorizovaných servisů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ .
24.12.2018 18:01:18
Jméno:
Dušan Petera Předmět:
toyta aurysDobrý den. Prosím můžete mi poradit kde sehnat knihu nebo manuál k vozu Toyota aurys rok výroby 2007 až 2011 v českém jazyku děkuji
2.1.2019 7:22:53
Jméno:
RE: toyta aurysDobrý den, zkuste zastoupení Toyota.
24.12.2018 14:10:00
Jméno:
p.Š Předmět:
Na lpg se strací benzinZdravím mám problém při jízde na lpg se ztrácí benzín . po 300 km cca 0.5 l
je možné že je zde nastaven přistřik benzinu ?
jedná se o kiu sportage 2 2.0 143 ps rv 2008
a další problém je že auto divně cuká pokud je v nadrži méně než 15 l plynu . auto začne cukat a rozsvití se check engine . vyměnil jsem svíčky kabely cívky lpg filtry ale nic nepomohlo . pote co dotankuji ujedu cca 30 km kontrolka sama zhasne auto sice okolo 2.500 ot lehce přerušovane slobje cukne ale chek se nerozsviti jenom pokud je malo plynu cuka to jako blázen .
2.1.2019 7:22:11
Jméno:
RE: Na lpg se strací benzinDobrý den, ano je možné, že máte zapnutou funkci přístřiku benzínu. To, zda tomu tak je a jaké jsou parametry přístřiku, se zjistí diagnostikou. Co se rozsvěcování check engine a cukání týká, bude třeba diagnostikou benzínové řídící jednotky zjistit, zda je zaznamenaná nějaká chyba a diagnostikou LPG systému zjistit co se děje s jednotlivými hodnotami při cukání. Pokud je systém správně nastaven nesmí se rozsvěcovat kontrolka motoru a chod motoru je v celém rozsahu otáček hladký bez cukání.
21.12.2018 19:36:22
Jméno:
Zbynek Předmět:
nejde na lpgDobry vecer
p.Prochzka mam system lpg ng sgi pri prepnuti lpg mi vyleti otacky na volnobehu a ikdys pridam plynovy pedal otacky znovu vyleti a motor zhasne..Dekuji za odpoved
2.1.2019 7:13:17
Jméno:
RE: nejde na lpgDobrý den, příčin může být více, bez diagnostiky nelze dát jednoznačnou radu na co se zaměřit.
18.12.2018 9:34:51
Jméno:
Michal Předmět:
Montáž stašího lpg BRCDobrý mám dotaz ohledně zástavby staršího systému BRC r.v2014 vymontovaného z BMW e65 7er motor 4.8 V8 s komplet doklady a nádrží a chtěl bych ho namontovat do BMW X5 4.8is( identický motor jak v 7er) co pro to musím udělat aby to bylo legislativně v pořádku a kde je to případně možné namontovat a zlegalizovat a jaká by to byla investice?Díky
19.12.2018 7:46:29
Jméno:
RE: Montáž stašího lpg BRCDobrý den, v prvé řadě demontáž musí provést servis, který má oprávnění demontáž BRC provést, který provede zápis o demontáži do technického průkazu vozidla, a který nahlásí demontáž do systému MDCR IS TP. Na základě výše uvedeného pak pověřená firma, na základě žádosti servisu, vydá novou přílohu k technickému průkazu. Servis pak provede montáž, zápis do velkého technického průkazu vozidla, vyplní přílohu k technickému průkazu a nahlásí montáž do systému MDCR IS TP. Pak navštívíte odbor dopravy, kde potvrdí přestavbu v příloze a technickém průkazu a vymění Vám malý technický průkaz. Cenu je třeba poptat u firmy, která bude montáž provádět.
17.12.2018 19:29:35
Jméno:
Petr Předmět:
STAG 500 DISItalové (Zavoli) nachystají podobné zařízení jako Poláci (STAG 500 DIS)? Moc děkuji za odpověď
18.12.2018 7:36:07
Jméno:
RE: STAG 500 DISDobrý den, firma Zavoli má vyvinut pro přestavbu motorů s přímým vstřikováním systém na vstřikování kapalné fáze LPG přes originální benzínové vstřikovače. V tomto systému jsou použity některé speciální díly (nádrž, vysokotlaké čerpadlo….) a pro montáž je potřeba použít speciální nástroje, což má za následek výrazně vyšší cenu, která brání rozšíření tohoto systému.
Přidat záznam