Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <77>  <78>  <79>  <80>  <81> ||  <265>     >>   >5x>  

19.11.2018 10:03:00
Jméno: Tomáš Předmět: LPG vůz Dacia
Dobrý den děkuji za odpověď.Jeste bych poprosil jaká je cena do této Dácie ochrany ventilů El.Valve co ji tam montujeme.Dekuji
19.11.2018 10:31:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG vůz Dacia
Dobrý den, cenu jsem Vám poslal mailem.

17.11.2018 19:12:46
Jméno: Tomáš Předmět: LPG vůz Dacia
Dobrý den,chci si pořídit nové auto Dacia Lodgy Stepway motor SCe 75kw/102k Jelikož Dacia zrušila na konci tohoto roku dovoz vozidel na LPG Otázka zní.Je vhodný motor na montáž LPG a pojistite tento motor.Dekuji za odpověď
19.11.2018 8:32:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG vůz Dacia
Dobrý den, tento motor jsme přestavovali v různých typech vozidel DACIA a řada z nich jsou vozidla sloužící k podnikání tedy s vysokým projezdem km. Přestavbu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/dacia/montaz-dacia-lodgy-1598-cm/ . Na každé vozidlo přestavěné naší firmou se automaticky vztahuje pojištění, které máme sjednáno u pojišťovny Kooperativa, které kryje škody na originálních dílech vozidla dotčených provozem LPG (hlava motoru, ventily, katalyzátor, lambda sondy, řídící jednotka vozidla…), vzniklé v důsledku nesprávné funkce některého námi dodaného LPG komponentu. Za toto pojištění u nás zákazník nic nepřiplácí.

13.11.2018 10:34:54
Jméno: Darius Předmět: LPG Prins nejde
Dobry den mam taky problem nejde mi LPG prins mam touran VW 1,4 tsi lpg mi zapipal take rychle pipanie a odvtedy nic nejde proste nahodit ani na ukazovateli neukaze ze by ho pustilo proste ho nepusti viete mi niekto takto poradit co by to mohlo byt a kde hladat chybu?
13.11.2018 13:33:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Prins nejde
Dobrý den, zvukový signál upozorňuje uživatele na závadu v LPG systému. Může jít např. o závadu spojenou s tlakem plynu. Takovéto závady bývají zapsány v řídící jednotce v paměti závad. Nejvhodnější bude, když vyhledáte plynaře, který systém Prins servisuje a který pomocí diagnostického programu závadu detekuje a následně odstraní. Pokud nesvítí přepínač LPG systému půjde zřejmě o závadu v elektroinstalaci.

12.11.2018 16:51:46
Jméno: Bruner Předmět: TECH 224
DD, mám generálkovaný motor Hyundai Sonata 2,4l s LPG. Na benzin plná spokojenost spotřeba cca 9l. Při přepnutí na LPG je nestabilní volnoběh, často zhasíná, spotřeba cca 10 l plynu. Avšak načtené benzinové mapy LTFT -5% a STFT +5% se po zapnutí plynu změní na
+10 a -29 a spotřeba stoupne na cca 25l. Jak lze prosím nastavit ECU plynu na stejné hodnoty jako u benzinu?
13.11.2018 7:28:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: TECH 224
Dobrý den, v první řadě doporučuji navštívit Vašeho plynaře, aby zkontroloval, zda je po generálce vše zapojeno správně. Plynař pomocí diagnostického programu též přezkouší správnou funkčnost všech komponent LPG systému, zkontroluje plynovou mapu a případně provede potřebné korekce v nastavení.

9.11.2018 20:41:02
Jméno: Jana Předmět: prošlá lpg nádrž a stk
Dobrý den, mohu dostat STK na jeden měsíc, když mám propadlou nádrž na LPG? STK končí 2.12. Mám systém ICOM JTG, který v ČR dělají pouze v Prostějově. Na výměnu nádrže jsem již objednaná na 18.12. Děkuji
12.11.2018 8:16:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: prošlá lpg nádrž a stk
Dobrý den, pokud stáří LPG nádrže překračuje stanovenou dobu jedná se de vyhlášky č. 211/2018 Sb., příloha č. 1, bod 6.1.3.1.2 o vážnou závadu typu „B“ a v případě zjištění závady typu „B“ je vozidlo způsobilé k provozu pouze na dobu 30ti dnů ode dne zápisu výsledku technické prohlídky. Pokud v této lhůtě nebude vozidlo přistaveno k provedení „opakované“ technické prohlídky, stává se nezpůsobilé k provozu a nesmí být k provozu používáno.

6.11.2018 9:09:37
Jméno: Lucie Předmět: Nutnost pouzivani LPG
Dekuji za odpoved. Chapu, ze nerozumite, spousta dalsich lidi take ne. Obecne mam ale z tohoto typu pohonne hmoty strach, vadi mi omezene parkovani v garazich, mensi tah pri jizde oproti benzinu atd... Zkratka byla bych radeji, kdyby to tam nebylo (byla to velmi vyhodna koupe, jen jsem netusila, ze demontaz bude tak draha).. Lze prosim demontaz udelat ne primo v autoriz. servisu Renault za lepsi penize? Tedy ne za 19 tis.? A pokud bych ho tam tedy nechala a jezdila pouze na benzin, nemelo by se te LPG casti nic stat, aby neprosla STK? Zkratka zda se vyhradnim nepouzivanim LPG nijak "neposkodi, neopotrebuje..".. a zaroven, zda to nijak nebude skodit benzinove casti. Prominte, ze to popisuji hodne laicky, "zensky" :-) Dekuji za odpoved..
6.11.2018 10:55:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nutnost pouzivani LPG
Dobrý den, pokud je však vozidlo přestavěno na LPG (bez ohledu na to, zda jezdí jen na benzín) je povinnost mít toto vozidlo označené žlutou LPG nálepkou a vztahuje se na něj omezení parkování v garážích. V okolních zemích nejsou žádná omezení pro parkování vozidel v garážích a my se snažíme a jednáme s příslušnými orgány, aby tomu tak bylo i u nás. Nepoužívání LPG nemá žádný vliv na poškození benzínové části. Případnou demontáž LPG systému jsme schopni provést podstatně levněji. Bližší informace Vám poskytneme na tel. 606 659 530.

5.11.2018 16:12:02
Jméno: Lucie Předmět: Nutnost pouzuvani LPG
Rada bych se zeptala, zda v pripade vozu dodatecne prestaveneho na LPG, je nutne LPG vyuzivat. Zakoupili jsme tento vuz a LPG vyuzivat nechceme. Je prosim mozne mit nadrz absolutne prazdnou, tedy dlouhodobe nepl it a jezdit srale na benzin, jakoby tam LPG nebylo? Nebude to samotnemu vozu nijak skodit? V autorizovanem servisu je demontaz vycislena na cca 19 tis., coz je opravdu hodne. Predem dekuji za odpoved ci radu.
6.11.2018 8:08:18
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nutnost pouzuvani LPG
Dobrý den, vozidlo s LPG systémem umožňuje provoz vozidla i jen na benzín. Nevím, z jakého důvodu se zříkáte možnosti ušetřit více jak polovinu nákladů na pohonné hmoty. Pokud ale půjdete na STK pak musí být LPG systém funkční, neboť se měří emise jak na benzín, tak i na LPG.

5.11.2018 13:26:48
Jméno: Michal Nekula Předmět: Lpg prins - mercedes e420
Dobrý den, koupil jsem ojeté auto mercedes w210 e420 s motorem M119 4,2 V8. V autě je nainstalován systém Prins VSI 1. Na autě jsem měnil svíčky, filtry, kapaliny, zpuchřelé hadice podtlaků a na benzín jede naprosto bez problémů, ale postupně začalo houpat na plyn až se plyn začal vypínat. Měnil jsem filtr plynné i kapalné fáze samozřejmě za stejné originál prins a problém přetrvává. Byl vyměněn preventivně i termostat chladícího okruhu. V současné chvíli to na lpg přepne během ohřívání motoru cca 60-70°C, ale následně se vypne. Většinou do kilometru. Když je motor zahřátý, tak se občas povede přepnout na plyn, ale i při drobném přidání se lpg vypne. Motor při přepínání jakoby ztrácí svoji sílu a hodně se propadnou otáčky. Netěsnosti jsem nikde nenašel, alespoň co se úniku lpg týká, tak mohu s jistotou říci, že neuniká. Systém byl instalován v roce 2007 při stavu 120 000 km. Nyní má auto najeto 220 000 km. Kromě posledních 5 tisíc auto jezdilo v Německu na jejich kvalitnější lpg. Chtěl bych se tedy zeptat na co byste mi doporučili se zaměřit, případně jaká je běžná životnost reduktoru. Typ instalovaný na autě je 180/10003. Děkuji
6.11.2018 7:31:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg prins - mercedes e420
Dobrý den, systémy Prins nemontujeme ani neservisujeme proto nemáme zkušenosti s životností komponent tohoto systému. Doporučuji tedy navštívit plynaře, který tento systém dělá.

5.11.2018 8:31:13
Jméno: Štrunc Předmět: Přestavba na LPG
Dobrý den, zakoupili jsme si Novou Fabii s motorem 1.0 MPI 55 KW. Je možná přestavba na LPG? Prodejce Škoda s přestavbou souhlasí. Už jste na tento motor přestavbu dělali? A po kolika kilometrech na benzin je vhodné přestavbu provést? Děkuji, s pozdravem Štrunc
6.11.2018 7:25:13
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba na LPG
Dobrý den, řadu těchto vozidel jsme přestavěli jako firemní vozidla. Přestavbu si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/skoda/montaz-skoda-fabia-999-cm/ . Některá z vozidel byla přestavována jako nová s minimálním nájezdem km.

2.11.2018 9:41:21
Jméno: Adam Předmět: Škubání auta
Děkuji za odpověď, nakonec jsme se dohodli na výmeně celého systému který výjde cenově téměř stejně a měl by vyřešit všechny problémy s lpg které v autě jsou nebo mohli být.

1.11.2018 12:10:46
Jméno: Adam Předmět: Škubání auta.
Zdravím, měl bych dotaz ohledně vstřikovačů... Mám VW golf 6 s originálním lpg z výroby.
už asi dva-tři týdny mi auto za studena začne škubat jak na benzín tak na plyn ale po zahřátí jeden v pohodě. Plynař mi řekl, že jsou vadné vstřiky a oprava vychází cca na 9000. Myslíte, že to nemůže být i nějaká jiná závada? Bojím se toho, že se vymení vstřiky a auto bude stejně dělat to stejné.
1.11.2018 13:05:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škubání auta.
Dobrý den, ve většině případů problémy vyřeší výměna vstřikovačů (všech najednou). Nelze však zcela vyloučit i jinou příčinu. Pokud Váš plynař diagnostikou zjistil, že plynové vstřikovače jsou vadné věřil bych mu.

30.10.2018 16:58:10
Jméno: Standa Předmět: Ochrana ventilů
Dobrý den, chci se zeptat jestli je u Citroenu C3 1.1 44 kw z roku 2004 nutná ochrana ventiů.
31.10.2018 7:44:49
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ochrana ventilů
Dobrý den, tyto motory se přestavovaly i bez použití systému na ochranu ventilů a nemáme žádné zprávy o tom, že by docházelo k poškození vnetilů.

30.10.2018 15:10:32
Jméno: Petr Kolesár Předmět: Kia Sportage 2.0 4WD
Dobrý den měl bych dotaz,rozsvěcuje se mi kontrolka motoru při jízdě na plyn hlásí že vynechal čtvrtý válec,vyměnil se vstřik na čtvrtý válec a závada stále trvá,vstřikovače jsou na voze LPGTECH Dragon, můžete mi prosím poradit co s tím. Děkuji
31.10.2018 7:22:38
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kia Sportage 2.0 4WD
Dobrý den, pro zjištění závady bude potřeba provést diagnostiku jak plynové části, tak i benzínové části. Může jít i o závadu v zapalování nebo elektroinstalaci. Takto na dálku neumím dát jinou radu.

29.10.2018 2:52:44
Jméno: Daniel F. Předmět: Ford Mondeo 1,8SCi 96kW
Dobrý den, mám možnost zakoupit toto vozidlo:
VIN: WF0WXXGBBW5G40014 RV:2005
Na diskuzích z roku 2012 se píše, že motor má přímý vstřik, spaluje natural 95 a v té době ,že přestavba na LPG není možná. Mne by zajímalo zda by dnes existovalo řešení. Mám mondeo 1.8 16V Zetec je to super, ale je už moc staré RV:1997. Děkuji za odpověď, případnou montáž chci provést u Vás.
29.10.2018 7:24:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Ford Mondeo 1,8SCi 96kW
Dobrý den, ano motor 1,8 SCi, 96 kW má přímé vstřikování paliva. Bohužel ani dnes nemohu nabídnout přestavbu tohoto motoru na LPG.

28.10.2018 10:45:34
Jméno: Alexej Lochner Předmět: Citröen berlingo cng
Dobrý den, při provozu vozidla berlingo cng svítí porucha motoru, diagnostika ukazuje katalyzátor,vozidlo jede normálně na plyn i na benzín. Děkuji.
29.10.2018 7:21:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Citröen berlingo cng
Dobrý den, svítící kontrolka motoru může mít více příčin a je potřeba provést jak diagnostiku vozidla, tak i diagnostiku CNG systému a závadu odstranit. Mimo jiné může jít i o špatné složení palivové směsi. Pokud bude kontrolka svítit vozidlo neprojde STK.

<5x<   <<     <1> || <77>  <78>  <79>  <80>  <81> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací