Diskuzní fórum LPG/CNG
8.10.2018 12:05:56
Jméno:
lucie Předmět:
Vstřikovače MED TYPE RGIDobrý den ,mám dotaz na problém s LPG .Motor má kolísavé otáčky mezi 600 až 1200 je i slyšet nepravidelný chod motoru až lehké škubání při volnoběhu .A při jízdě je také cítit občasné škubnutí auta a při přepnutí na benzín není žádný problém.Je to škoda octavia 1.6 75kw 2010.LPG originál od škody z výroby 175tis.km.Vstřikovače MED TYPE RGI.Rád bych se zeptal zda je nějaká možnost seštelování nebo náhrada vstřikovačů za levnější variantu . .Děkuji moc za pomoc a radu.
8.10.2018 13:59:50
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Vstřikovače MED TYPE RGIDobrý den, v prvé řadě doporučuji ještě zkontrolovat svíčky a zapalovací soustavu. Směs LPG má vyšší teplotu zapálení než benzínová směs, proto zapalovací soustava musí fungovat na 100 %. Pokud je zapalovací soustava OK, pak je nutné vyměnit všechny LPG vstřikovače. Aby provoz na LPG fungoval bezvadně, je třeba při výměně použít pouze originální vstřikovače.
5.10.2018 11:59:21
Jméno:
Libor Chmelík Předmět:
Nefunguje LPGDobrý den.
Odešla mě lambda-sonda,motor naskočil a jel pravděpodobně v nouzovém režimu.
Když to mělo přepnout na LPG tak po přepnutí se po pár vteřinách zase vypnulo LPG a jelo na benzín .Po dalším nastartování už ale LPG nereaguje vůbec a to ani se nerozviti diodový přepínač(komplet mrtvé)Mohlo tím odejít něco zásadního?
Děkuji Chmelík
Řídící jednotka MaGIC g4
5.10.2018 13:09:51
Jméno:
RE: Nefunguje LPGDobrý den, Pokud nesvítí přepínač, je možné že praskla pojistka LPG systému. Navštivte proto Vašeho plynaře, který zkontroluje a případně vymění pojistku a zkontroluje funkčnost LPG systému diagnostickým programem.
4.10.2018 15:37:29
Jméno:
Lukas Předmět:
Plyn sepne po cca 50ti kmHodnota nebyla nastavena zpět na 35°C. Myslím, že tam teď je 60. Ale i tak se by mělo sepnout dřív než po ujetí 50-60km. Jinak objednal bych se hned, jen to k vám nemít 235km.
5.10.2018 7:50:08
Jméno:
RE: Plyn sepne po cca 50ti kmDobrý den, opravu si můžete dohodnout i v některém našem partnerském servise poblíž Vašeho bydliště viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ .
4.10.2018 10:38:36
Jméno:
Lukas Předmět:
Plyn sepne po cca 50ti kmDobrý den, mám citroen C4 1.6 16V se systémem Lovato. Na jaře mi začalo blbnout přepínání na plyb. Auto se chtělo přepnout už po ujetí cca 200m,ale nedařilo se. Vždy se rozblikali všechny diody a přepnout manuálně šlo až po ujetí cca 2-3km. Veřešilo se to v nastavení teploty spouštění, kdy se zvedla o 10°C. Toto pomohlo na měsíc. Pak zase a opět pomohlo zvednutí teploty pro spuštění. Teď když se ochladilo, je problém opačný. Plyn sepne po ujetí 50-60km a dřív nelze.
Diagnostika chybu nenašla a řekli mi že je vadná řídící jednorka... Asi. Tušíte jestli to může být i senzorem teploty, když diagnostika ukazuje že je OK? Děkuji
4.10.2018 12:50:47
Jméno:
RE: Plyn sepne po cca 50ti kmDobrý den, závada bude s největší pravděpodobností souviset s teplotou přepnutí. Je možné, že teplotní čidlo, které snímá teplotu reduktoru, nemusí fungovat správně a řídící jednotce dává z nějakého důvodu chybný signál o teplotě, a proto není v řídící jednotce zapsána chyba. Je možné také ověřit, zda teplota reduktoru, naměřená např. laserovým teploměrem, odpovídá údaji v diagnostickém programu. Již nepíšete, zda byla teplota přepnutí nastavena zpět na doporučenou hodnotu 35oC i to by mohlo být příčinou pozdního přepnutí. Dále je třeba ověřit správnost zapojení reduktoru do okruhu chlazení. Pravděpodobnost, že LPG řídící jednotka je vadná je velice malá. Pokud budete chtít problém vyřešit, můžete se objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.
4.10.2018 8:51:52
Jméno:
Miroslav Krajíček Předmět:
Likvidace LPGDobrý den. Ze služebního vozidla bylo demontováno LPG zařízení včetně nádrže, vzhledem k tomu, že již nebude používáno. Nevím jak oficiálně ekologicky zlikvidovat vzhledem k tomu, že je plná nádrž plynu. Na motoru vozidla došlo k závadě, vozidlo se stalo nepojízdné a proto nebylo možné plyn vyjezdit. Děkuji za radu. Krajíček.
4.10.2018 9:26:31
Jméno:
RE: Likvidace LPGDobrý den, s požadavkem na likvidaci se obraťte na některý z našich partnerských servisů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ . Tyto servisy znají postup, jak bezpečně a ekologicky nádrž zlikvidovat.
4.10.2018 3:05:45
Jméno:
Eva Předmět:
Klesanie otáčokDobrý deň,aj u môjho auta problém s klesanim otáčok a potom problém so štartovanim. Odpoveď mechanika problém s davkovanim plynu v riadiacej jednotke. Benzinovu prehral on, info nejazdit na LPG až vtedy,keď mi to odborníci nastavia. Ihneď cesta k LPG-servis,kde po diagnostike mi oznamili,že to nastavili,ale čo by som chcela,keď mám staré auto(2006) a motor mi ide na tri valce(dlho nevydrží).O dva dni smer Slovensko,kde som musela auto nechať pretože problém pretrváva.Po návšteve 4 servisu,kde si nevedeli rady čo to môže byť ich napadlo,že chýba je asi v LPG. Teraz hľadáme najbližšie kam sa objednať - systém Zavoli neberú všade.Problemy začali až po výmene plynovej nádrže v květnu. Urobili niekde chybu? Alebo je problém niekde inde? Vopred ďakujem za odpoveď.
4.10.2018 7:45:45
Jméno:
RE: Klesanie otáčokDobrý den, pro to, aby vozidlo správně fungovalo na LPG je třeba, aby provoz na benzín byl bezvadný.
Pokud se při provozu na benzín vyskytují nedostatky o to větší budou při provozu na LPG. Zejména zapalovací soustava musí fungovat bezchybně. Samotná výměna nádrže nemá vliv na seřízení LPG systému. Bez provedení diagnostiky jak benzínové, tak i plynové části je velice těžké dát smysluplnou radu. Na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ můžete vyhledat náš partnerský servis, který by Vám mohl pomoc.
1.10.2018 6:12:24
Jméno:
Pavel kulich Předmět:
Chyba v lpg?Dobry den, pisi znovu... :) na benzin motor jel na 5 valcu (3 valec nepalil) civky a svicky a kabely jsou dobre, vstrik na benzin jsem dal novy... Tlaky ve valcich vsechny stejne... Auto jede na 5, prepnu na plyn zablbne to a zapipa jako ze dosel plyn, a prepne se zase na benzin a jede uz na 6.... ...dalsi jede po nastartovani na 6, prepne se na plyn auto uplne cuka a nejede a prepne se zase na benzin a uz to jede na 5.... Jedina zavada co byla vypsana je zavada zapalovani na 3 valci (trvala) .... Dale se stane ze to jde na vsech 6 na benzin a z niceho nic to prestne palit ....
1.10.2018 14:34:16
Jméno:
RE: Chyba v lpg?Dobrý den, závada může být v elektroinstalaci, některém čidle, benzínovém vstřikovači, zapalování atd. Je třeba provést diagnostiku jak benzínové, tak i plynové čísti a dle výsledku pak provést opravu. Bohužel na základě těchto informací neumím dát jinou odpověď.
1.10.2018 1:25:10
Jméno:
Jan Račák Předmět:
Výměna baterieDobrý den. Chtěl bych se zeptat zda může dojít k nějakému vymazání dat na řídící jednotce LPG při odpojení autobaterie? Případně zda by to mohlo dlouhodobě ovlivnit jízdu a výkon nebo chod motoru při provozu na LPG??
1.10.2018 8:12:57
Jméno:
RE: Výměna baterieDobrý den, v některých případech může dojít k vymazáni dat. Doporučuji proto navštivte odborný servis, kde diagnostikou zjistí skutečný stav a případně provedou znovunastavení LPG systému.
1.10.2018 8:09:00
Jméno:
RE: Smrad LPG od motorového priestoruDobrý den, ano je to možné – něco je špatně, doporučuji vypnout plyn a navštívit neprodleně odborný LPG servis, kde zjistí příčinu úniku a závadu odstraní.
28.9.2018 12:41:01
Jméno:
PETR Předmět:
DACIA LOGAN PŘEPNUTÍ NA PLYNDobrý den, auto je staré skoro 4 roky a LPG je z výroby koupeno v ČR. V únoru vyměněna cívka (cukalo při jízdě na LPG) a od té doby 3x oprava vždy závada místo přepnutí na LPG pípá a nepřepne. Pomůže vypnout motor znovu nastartovat případně toto opakovat. V servisu tvrdí, že je to špatným plynem, ale už tomu nevěřím. Připadá mi, že přepínaní na LPG je mnohem dříve než tomu bylo před výměnou cívky. Servis tvrdí, že si teplotu na přepnutí motor sám hlídá. Dotaz: může být závada jinde než ve špatném plynu? Na co se při diagnostice a opravě zaměřit? Děkuji za odpověď.
1.10.2018 8:07:04
Jméno:
RE: DACIA LOGAN PŘEPNUTÍ NA PLYNDobrý den, zvukový signál oznamuje závadu LPG systému, která bývá nejčastěji spojena s tím, že nejsou splněny podmínky pro přepnutí – nejčastěji se jedná o tlak plynu v stému. Zaměřil bych se proto v první řadě na vyloučení této chyby (může jít o závadu čidla teploty a tlaku plynu, závadu v některém elektro-ventilu, závada v elektroinstalaci….). Pro zjištění závady je nutné připojit LPG systém k diagnostice, v první řadě vyčíst paměť závad a zjistit chování systému v momentě projevení závady.
25.9.2018 12:19:22
Jméno:
Hubo Předmět:
Vsrekovače Lovato smart.Dobry deň, chcel by som sa vas opytať čim to je že su velmi hlučne vstreky Lovato (kocka) po 130tis.km. Možu to byť len uklepane gumičky na konci pistku? Ale perfektne to chodi.
dakujem za info.
26.9.2018 7:41:43
Jméno:
RE: Vsrekovače Lovato smart.Dobrý den, větší hlučnost vstřikovačů mohou způsobovat mimo jiné i opotřebované gumičky. Případnou repasi či výměnu doporučuji svěřit odborné firmě. Po repasi je třeba vstřikovače seřídit a provést kontrolu, případně nastavení plynové mapy. Kontrolu plynové mapy je třeba provést i po výměně vstřikovačů.
24.9.2018 10:16:49
Jméno:
Honza Předmět:
Kolísání otáček a následné chcípnutí při studeném startuDobrý den. Mám Ford Mondeo 2.0i (2009) s továrním LPG (BRC) V zimě jsem se setkal s problém, kdy při nastartování otáčky kolísaly +- mezi 1100 -1300. V součastnosti je problém takový, že při startu spadnou otáčky okamžitě na 500, auto se zatřepe a chcípne. V 90% případů znovu nastartuji a vše je OK. V 10% případů motor chcipne i 3x po sobě, pak už mu radši pomůžu plynem držet otáčky. Po zahřátí už je to ok. Kolísání ani chcípaná motoru jsem nepozoroval při jízdě na benzín. Příjde mi, jako by problém způsobovalo to, že jsem auto chcípl na LPG a startuju na benzín. Máte zkušenost s tímto problémem? Děkuji, Honza.
24.9.2018 10:31:43
Jméno:
RE: Kolísání otáček a následné chcípnutí při studeném startuDobrý den, kolísání otáček po studeném startu může být způsobeno nesprávným složením LPG směsi při jízdě na LPG. Nejčastější příčinou může být nesprávná funkce vstřikovače(ů) vlivem např. opotřebení nebo jezdíte v režimu, kde není zcela přesně nastavena plynová mapa. Doporučuji proto navštívit odborný servis, který diagnostikou zjistí závadu a provede opravu.
23.9.2018 14:56:15
Jméno:
Zdeněk Vídeňský Předmět:
Felicie 1.3 nastavení řídící jednotkyLPG Tartarini po odpojení akumulátoru nepřepíná na plyn. Je někde dostupný návod na resetování řídící jednotky? (Felicie 1.3, jednobodové vstřikování)
Děkuji za odpověď.
24.9.2018 7:20:50
Jméno:
RE: Felicie 1.3 nastavení řídící jednotkyDobrý den, bude třeba zkontrolovat, zda je po výměně baterie vše správně zapojeno a zda nepraskla pojistka. Pokud je vše v pořádku navštivte odborný servis, kde závadu zjistí a odstraní.
22.9.2018 20:06:59
Jméno:
Josef Předmět:
JosefDobrý den.
Chtěl bych se k tomuto tématu ještě trochu informovat. Mám stejný problém a LPG jsem si nechal dělat u stejné firmy.
To klepání o kterém se zde píše u mně zní jako kdyby bylo něco uvolněného v motoru nebo tak nějak nejde čistě o zvuk motoru a klepá to pouze při rozjezdu. Je to ono klepání vstřikovačů o kterém píšete?
Děkuju.
24.9.2018 7:17:16
Jméno:
RE: JosefDobrý den, bez toho, aniž bych slyšel projev Vašeho motoru nejsem schopen určit příčinu klepání. Plynový vstřikovač je vlastně elektro-ventil ve kterém je kovové jadérko nebo planžeta, které se pohybuje v těle vstřikovače. Zvukový projev vstřikovačů snadno ověříte, pokud otevřete kapotu a přepnete do plynu – ozve se „cvrdlikání“ plynových vstřikovačů.
22.9.2018 17:29:22
Jméno:
Petr Kolesár Předmět:
vynechává 3 a 4 válecdobrý den mám ve voze systém Elpigas při jízdě na plyn se mi rozsvítí kontrolka motoru a hlásí že 3 a 4 válec selhal,nechal jsem rádně nastavit ventily a tento problém je stále
24.9.2018 7:10:46
Jméno:
RE: vynechává 3 a 4 válecdobrý den mám ve voze systém Elpigas při jízdě na plyn se mi rozsvítí kontrolka motoru a hlásí že 3 a 4 válec selhal,nechal jsem rádně nastavit ventily a tento problém je stále
Přidat záznam