Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <81>  <82>  <83>  <84>  <85> ||  <265>     >>   >5x>  

31.8.2018 12:21:43
Jméno: Petr Předmět: Zapojení přepínače benzín/ lpg
Dobrý den
Systém Lovato
Reduktor RG 80 na elektro ventilu a přepínači je vždy nápis Lovato autogas
31.8.2018 13:00:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zapojení přepínače benzín/ lpg
Dobrý den, mailem Vám posílám schéma systému, který se u nás montoval.

31.8.2018 11:12:47
Jméno: Patrik Předmět: Potvrzen o vyndání LPG
Dobrý den,

koupil jsem auto s LPG, udělala se revize, STK. Pak se LPG v servise vyndalo a nyní ho tam již 2 roky nemám, potvrzení o vyndání jsem nedostal.

Má otázka. Čeká mne STK, v TP mám LPG, v autě ne, potvrzení o vyndání nemám. Jak postupovat dál?

Děkuji.
31.8.2018 12:57:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Potvrzen o vyndání LPG
Dobrý den, předpokládám, že demontáž dělala firma, která je oprávněna demontáže provádět. Pak se obraťte na tuto firmu, aby do velkého technického průkazu provedla dodatečně příslušný zápis o demontáži a zadala informaci o demontáži do systému Ministerstva dopravy Cis. Pokud nelze dohledat firmu, která demontáž prováděla je třeba navštívit odborný servis, který je oprávněn provádět demontáže, aby zkontroloval, zda demontáž je provedena odborně a provedl příslušné úkony k její legalizaci.

31.8.2018 9:27:41
Jméno: Petr Předmět: Zapojení přepínače benzín/ lpg
Prosím o rozvod kabelu z přepínače Lovato benzín / Lpg barva drátu je šedá, modrá žlutá bílá kam s nimi - motor škoda 1203
31.8.2018 11:30:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zapojení přepínače benzín/ lpg
Dobrý den, neuvedl jste přesný typ přepínače a typ LPG systému LOVATO.
Neumím odpovědět.

28.8.2018 16:15:34
Jméno: Marek Předmět: Audi A3 LPG
Dobrý deň, mám menší problém na audi A3 2006 75kw, LPG landi renzo. Keď naštartujem auto na benzíne, tak mi skáču otáčky. V podstate to prestane až keď sa motor zohreje a prepne na LPG. Aj počas jazdy ak prepnem z LPG na benzín, tak mi skáču otáčky počas chodu auta.. Neviem čo s tým môže byť, boli menené už aj sviečky.
29.8.2018 7:00:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Audi A3 LPG
Dobrý den, jednou z možných příčin může být nesprávné složení plynové směsi. Pravou příčinu však odhalí až diagnostika jak benzínové části vozidla, tak i plynu.

27.8.2018 13:40:21
Jméno: s Předmět: výměna keihin za hana
zdravím mám dotaz ohledně vstřiku

jedná se o systém prins a vstřikovače jsou tam keihin
poté co začalo vozidlu poškubávat a nepomohla výměna filtru ani svíček jsem vstřiky vymontoval z auta a ponořil jsem je do ultrazvukové čističky s naftou. Zároven jsem na konektor připojil 2 dráty a začal jsem do nich přerušovaně pouštet 12 v.
Po par min jsem si všiml že ve 3 triskách cvaká nějak slabě . fouknul jsem do jednotlivích vstřiku a zaroven jsem do nich poustěl 12v aby se otevřeli ale nic se nestalo jen jden z nich pracuje tak že hlasitě cvakne a hned se otevře .
Je možné je nějak oživit nebo pomuže jen výměna ?

pokud je potřeba vyměna je možné je nahradit něčím
levnějším s tím že nebude potřeba nic nastavovat pomocí diagno.. momentalně tam jsou keihin oranžové 63 cc jakej je váš názor na hana 2000 nebo něco co doporučíte děkuji
27.8.2018 14:14:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: výměna keihin za hana
Dobrý den, systémy Prins nemontujeme ani neservisujeme, proto svůj dotaz ohledně záměny vstřikovačů směřujte na servis, který tento systém dělá. Po výměně vstřikovačů je vždy nutná kontrola případně korekce nastavení plynové mapy.

27.8.2018 6:44:39
Jméno: Likas Předmět: Lpg
Dobrý den chtěl bych se zeptat Já když nastartuju auto tak po pár kilometrech začne blikat oranžový světlo u prepinani na benzín nevíte co to znamena dekuju
27.8.2018 7:34:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Na takto stručný dotaz bez uvedení o jaké vozidlo a jaký LPG systém se jedná neumím odpovědět.

25.8.2018 17:23:09
Jméno: Lenka Holubová Předmět: Fiat 500 LPG Lovato
Dobrý den, mám Fiata 500 1,4. Je problém při startu na benzín, Bylo by možné že zbytkový plyn, který vypínám ještě před dojetím způsobuje střílení do výfuku a někdy i nízké otáčky?Následný rozjezd a jízda je pak bez problémů. Někdy se rozsvítí i za jízdy kontrolka motoru. Po několika dnech zase zhasne. Přepínání plynu, benzinu je v pořádku.
27.8.2018 7:29:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fiat 500 LPG Lovato
Dobrý den, je třeba zjistit diagnostikou proč se rozsvěcuje kontrolka. Typuji že se bude jednat o nesprávné složení LPG směsi, ale bez provedení LPG diagnostiky je to jen hádání.

25.8.2018 9:00:00
Jméno: Jozef Adamovič Předmět: Problém prepínania na plyn - Lpg
Pardon, zabudol som dodať že diagnostika nič neodhalila.
27.8.2018 7:24:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém prepínania na plyn - Lpg
Zkuste navštívit jiný servis.

25.8.2018 8:57:04
Jméno: Jozef Adamovič Předmět: Problém prepínania na plyn - Lpg
Dobrý deň prajem. Pri naštartovaní na benzín ide všetko ok...po cca 1 - 2 min. jazdy prepne na plyn, rozsvietia sa kontrolky stavu plynu ale motor zhasne, niečo "skučí" asi 5 sek. a následne sa prepne spät na benzín ale svieti kontrolka plynu. Tých 5 sek. ide auto zotrvačnosťou a potom motor naskočí. Vtedy prepnem na benzín manuálne. Následne musím prejsť asi 15 min. na benzíne aby som manuálne prepol na plyn. Potom ide ok. Ak idem po štarte schválne na benzín aspoň 5 min. a manuálne prepnem na plyn tak je to tiež ok. Po zastavení do 10 min. prepína ako má. Nad už musím ísť chvíľu na benzin a potom manuálne prepnúť. Ak je chladno tak dlhšie. Pripomína mi to ako pri starých motoroch keď bola ac pumpa a klesalo palivo. Jedná sa o Peugeot 407sw, Namontovaný je tam systém PRINS. Bol som s tým aj v tunajšom servise LPG a vyskúšali čistiaci spray na systém ale bez akéhokoľvek účinku. Povedali mi že to asi budú trysky ale nezdá sa mi to. Ak už prepne na plyn tak ide bez problémov pri akomkoľvek štýle jazdy. Okrem bláznivého...samozrejme. Poprosil by som Vás o Váš odborný názor. Ďakujem....
27.8.2018 7:24:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém prepínania na plyn - Lpg
Dobrý den, systémy Prins nemontujeme ani neservisujeme. „Skučení“ Vás upozorňuje na závadu v LPG systému, a proto nedojde k přepnutí. Pro zjištění závady je třeba provést diagnostiku LPG systému a zkontrolovat správnou funkčnost všech komponent. Může se jednat o „zalepené“ vstřikovače vlivem načerpání znečistěného plynu nebo závadu v některém LPG komponentu či elektroinstalaci.

23.8.2018 6:46:45
Jméno: Pavel Adámek Předmět: dlouhá doba přepnutí
Zdravím. Po prvním startu po ránu, kdy je chladno, tak jedu na benzín, než se zahřeje motor. Ale přepnutí z benzínu na plyn mi trvá tak cca 20 sekund. Nejdřív se vypnou dva válce, pak další dva, bez paliva (ani benzín ani plyn), jedu setrvačností a teprve po 10-15 sekundách teprve začne auto škubat. To je první náznak toho, že proudí trochu plynu do motoru. A až po dalších několika vteřinách jedou všechny válce. Pro úplnost uvádím, že v době, kdy už proudí plyn do motoru a já na volnoběh zvyšuji otáčky, pak se motor chová jako u chudé směsi - pomalu reaguje na pedál. Měl jsem motor na diagnostice a nenapsalo to žádnou závadu ani na benzín ani na plyn. To se mi stává při prvním startu ráno. Při manuálním přepínání benz-plyn, kdy záměrně zvednu teplotu motoru na více než 60°C, se doba přepnutí zkrátí na 10 sekund. Další starty s teplým motorem jsou OK. Děkuji za odpověď.
23.8.2018 8:49:55
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: dlouhá doba přepnutí
Dobrý den.
Dle popisu vaší závady si myslím, že po přepnutí zůstávají přilepené vstřikovače nějakou nečistotou. Nicméně je třeba mou teorii ověřit diagnostikou.

22.8.2018 17:24:23
Jméno: Josef Předmět: Zapojení reduktoru
Dobrý den chtěl bych se zeptat na jakou hadici se připojuje reduktor na ohřev vodou,jestli na hadici která jde z motoru do topení nebo z topení do motoru jedná se o škodu octavia 1,6.Děkuji Josef
23.8.2018 8:16:16
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Zapojení reduktoru
Dobrý den.
Ve své podstatě je lepší aby voda šla nejdříve do reduktoru a pak do topení. Ale většina výrobců však doporučuje vodu montovat na T kusy.

21.8.2018 21:19:15
Jméno: Petr Předmět: Přepínání LPG Prins
Dobrý den, mám problém s přepínáním lpg. Když má auto přepnout na lpg tak to přepne zapíská a vrátí se na benzín. Pak to manuálně vypnu a zapnu dokud se to nechytí takhle třeba 10x za sebou někdy i 20x než to zůstane přepnuté na lpg. Pak docela funguje, ale je to horší a horší. Diagnostika nic neukázala. Někdy to nastartuje na plyn, někdy to začne přepínat když je motor na 80°C. V servisu mi řekl, že asi teplotní čidlo, ale nic jim to neukazuje. Prosím o nějakou radu. Děkuji za odpvěď
23.8.2018 8:07:20
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Přepínání LPG Prins
Dobrý den.
Neznám přesně systém Princ, u nás ho ne servisujeme. Naše systémy, pokud je vadné čidlo teploty se ani nepokusí o přepnutí. Podle závady, kterou popisujete, se mi jeví jako mechanicky ucpané, nebo se neotvírá jeden z provozních ventilů.

21.8.2018 14:15:58
Jméno: petr zajic Předmět: Dotaz
Dobry den.Je vhodne prestavet T.Auris 1.6.91kw r.v.2007 na lpg. Predesla corola 1.4 71kw ujela 70000t.bez poruchy.Pouze revize na stk.Dekuji za odpoved E maillem. Petr.
23.8.2018 8:07:02
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den.
Toyota je zcela určitě vhodná na přestavbu několik jich máme přestavěných v naší fotogalerii zde: http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/toyota/ . Rámcovou cenu naleznete na našich stránkách v ceníku. Určitě doporučuji zvolit elektronickou aditivaci Valve Protektor.

21.8.2018 7:30:46
Jméno: David Předmět: -
Je zcela běžné, že cca 1-2km po načerpání jede auto na benzín a poté automaticky přepne, vyhodnocuje kvalitu načerpaného CNG apod.

Takže není důvod k panice.
21.8.2018 14:15:20
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: -
Dobrý den.
Ještě jsem neviděl systém, který by testoval plyn po natankování. Většina systémů, má po nastartování určitou prodlevu na přepnutí, která je stále stejná pokud je dosažena teplota a otáčky.

21.8.2018 6:48:13
Jméno: Jiri G Předmět: Dotaz:
Dobrý den, Mám ve škodě oktavii2 1.6 MPI namontován systém Lovato(2016). Od začátku montáže občas cuká. Plynař mi tvrdí, že je závada na benzínu, ale při jízdě na benzín žádné problémi nejsou. Po výměně , svíček, kabelu a cívky mírné zlepšení. Na diag je závada na 1 válci.
Cukání se hlavně projevuje až po zahřátí a při vyšších venkovních teplotách nebo na dálnici kdy přesáhnu 3500 otáček. Někdy začne blikat kontr.motoru a lpg začne pípat jak kdyby došel plyn. Moc děkuji za Vaši radu. Kdyby jste mi s tim dovedl pomoci tak i pro velkou vzdálenost vás servis navštívím. Díky Jiří.
21.8.2018 14:14:49
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dotaz:
Dobrý den.
S Octaviema MPI jsme si vždy poradili. Škubání může způsobovat, jak špatné seřízení LPG systému, tak něco v benzínové soustavě. Nevím, kolik má vaše vozidlo celkem najeto, zkontroloval bych ještě kompresi. A důležité je naučit se závadu navodit.

<5x<   <<     <1> || <81>  <82>  <83>  <84>  <85> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací