Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <84>  <85>  <86>  <87>  <88> ||  <265>     >>   >5x>  

22.7.2018 14:41:09
Jméno: Tomek Předmět: Mazda CX-7
Dobrý den, lze provét přestavbu vozidla Mazda CX-7 na LPG.
Motor 2,3 DISI turbo. Rok výroby 2008, typ motoru L3, 191 kW.
23.7.2018 7:42:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Mazda CX-7
Dobrý den, pro tento motor s přímým vstřikováním benzínu máme vhodné sady na přestavbu na LPG. Již jsme přestavěli několik těchto vozidel a všechna jezdí bez problémů. Přestavbu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/mazda/montaz-mazda-cx-7-2-3-mzr-disi-t/ .

22.7.2018 13:38:45
Jméno: Josef Budín Předmět: Nefunkční automatické přepínání LPG za studena
Dobrý den mám škodu octavia 1.6 LPG Magic4 za studena v automatickém režimu auto nastartuje na benzín ale během asi 20 vteřin se přepíná na plyn a motor zhasne protože není ještě dostatečně ohřátý a nepřepne se zpátky na benzín. Zatepla funguje automatické přepínání normálně mohlo by být špatné čidlo teploty.Děkuji
23.7.2018 7:37:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nefunkční automatické přepínání LPG za studena
Dobrý den, ano teplotní čidlo může být jednou z příčin způsobujících takovéto chování. Doporučuji ověřit pomocí diagnostiky.

16.7.2018 20:09:00
Jméno: Cyril Malý Předmět: Tankování LPG v eropě
Dobrý den,

chystám se na cestu do Nizozemska a Belgie. Na mém autě mám italskou koncovku u nádrže. Můj dotaz zní: Musím nějak řešit různé typy koncovek, nebo se mohu spolehnout, že mi bude koncovka zapůjčena na stanici?

Velice děkuji za odpovědi
CM
17.7.2018 7:37:43
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tankování LPG v eropě
Dobrý den, z vlastní zkušenosti vím, že na velké většině pump v zahraničí Vám redukci zapůjčí proti kauci. Pokud chcete mít jistotu vybavte se příslušnými redukcemi. Nejčastěji používané koncovky plnění v evropských zemích naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/redukce-do-evropy / .

15.7.2018 9:07:09
Jméno: Pavel Předmět: Nejde prepinat
Dobry den mam peugeot 306 breek 1.6 72kw auto mi nechce prepnout na plyn zacne to pipat a pak musim zmacknout cudlik at to nepipa diky za radu
16.7.2018 7:18:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nejde prepinat
Dobrý den, zvukový signál (pípání) Vás upozorňuje na závadu LPG systému. Navštivte proto svého plynaře, který provede diagnostiku a závadu odstraní. Může jít o závadu některého elektroventilu, teplotního a tlakového čidla plynu, reduktoru……

13.7.2018 13:17:27
Jméno: Pavel Předmět: Diagnostika
Dobrý den, umí se systém Stag QBox plus připojit jako diagnostika a přečíst a vynulovat chyby jednotky vozu, jako to umí servisní diagnostika přes OBDII?
Děkuji.
13.7.2018 13:59:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Diagnostika
Dobrý den, u systému STAG QBOX PLUS je možné po připojení k diagnostickému programu vymazat chyby v řídící jednotce vozidla.

12.7.2018 21:50:33
Jméno: Milan Předmět: Cuknutí systému přes 3/4 akceleratoru.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jetli je normální když mi automomobil citelně cukne když přidám více než 3/4 pedálu plynu (přepnutí na benzín) na systému stag q next plus na Toyotě 1.8 108kw 2zr-fae. Radši se ujišťuju protože jsem nebyl spokojený s instalací ochrany ventilů při montáži. Už několikrát se mi stalo že vozidlo začalo velmi hodně cukat při sešlápnutí plného akceleratoru. Děkuji
13.7.2018 7:22:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cuknutí systému přes 3/4 akceleratoru.
Dobrý den, těchto motorů jsme přestavěli celou řadu ať už ve vozech Avensis nebo Verso a u žádného vozidla se žádné cukání neprojevuje. Cukání může způsobovat celá řada faktorů. Doporučuji tedy zkontrolovat správnost zapojení LPG systému, pokusit se navodit stav cukání při připojené diagnostice a na základě zjištění pak upravit nastavení LPG systému případně provést opravu.

10.7.2018 20:20:12
Jméno: David Předmět: lpg
Dobry den,mam takovy problem.Auto po zahrati a prepnuti na lpg cuka,je tam propad vykonu.Kdyz stojim,na volnobeh na lpg normalne bezi,pri pridani plynu klesnou otacky tak nizko,ze motor nekdy zdechne.Kdyz je auto,plne ohrate,tak to dela jen nekdy.Za jizdy se to projevuje tak,ze v zatezi auto normalne jede,uberu plyn a prudce pridam,tak je tam vykonovy propad,jako kdyz se pridudi a pak chytne.Zkousel jsem troje svicky,zapalovaci civky,novy lambdasondy,vstrikovace lpg a nic,porad stejny.Ridici jednotku tam mam ted Europegas,reduktor tusim Magic,vstriky Hana.Auto Honda Legend,motor 3,2 V6 s automatickou prevodovkou,rok 1992.Na benzin vse ok,auto jede jak ma.Diky za kazdou radu.
11.7.2018 7:37:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg
Dobrý den, pro odstranění závady bude nutné zkontrolovat provedení instalace LPG systému, zkontrolovat správnou funkčnost všech jeho komponent a provést kontrolu nastavení LPG systému. Jak jste se sám přesvědčil vyměňování komponent metodou pokus omyl nikam nevede a ve výsledku nemusí být nejlevnější. Navštivte proto odborný servis, případně se objednejte na servis u nás na tel. 606 659 530.

10.7.2018 17:15:26
Jméno: Katrinec Miroslav Předmět: Nedržia volnobežné otáčky
Dobrý deň
Mám v škode octavia 2008 namontovaný splynovač Landi Renzo.Asi tak po štyroch rokoch jazdy cca.30 000 km neudrží volnobeh. na plyne.Na benzín Ok
Škrtiacá klapka vyčistená daná do základnej polohy.RJ sa nedá diagnostikovať,je tam namontovaná Rj s nejakým talianským softvérom.Vymenené sviečky ,všetky štyri vstrekovače žiadna zmena. Motor ako keby potreboval vzduch.Pozdravujem a ďakujem za odpoveď
11.7.2018 7:22:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nedržia volnobežné otáčky
Dobrý den, pro určení závady je třeba provést diagnostiku. Pokud chcete Váš problém vyřešit objednejte se na servis u nás na tel. 606 659 530.

10.7.2018 8:55:09
Jméno: Jan Ludvík Předmět: Příliš chudá směs v nízkých otáčkách
Ještě doplňuji, že řídicí jednotka vstřikování LPG je EUROPEGAS Basico 24.

10.7.2018 8:25:52
Jméno: Ludvík Předmět: Příliš chudá směs v nízkých otáčkách
Dobrý den. Při popojíždění v koloně se mi rozsvítila kontrolka "Check engine". Vzhledem k tomu, že jsem již v minulosti viděl adaptace vstřikování paliva podezříval jsem jako příčinu příliš chudou směs. Po připojení na diagnostiku a čtení adaptační mapy se mé podezření potvrdilo. V nejnižších otáčkách se adaptace pohybují kolem +25%. S rostoucími otáčkami a zátěží motoru postupně klesají a pohybují se okolo 0%. Je možné upravit množství paliva podle aktuální adaptační mapy nebo jaký postup byste doporučili. Děkuji
10.7.2018 10:03:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Příliš chudá směs v nízkých otáčkách
Dobrý den, adaptační hodnoty při jízdě na LPG by se neměly lišit od adaptačních hodnot při jízdě na benzín.

9.7.2018 22:07:55
Jméno: Jan Račák Předmět: Výměna nádrže
Dobrý den. Vlastní Ford Focus mk 2 2.0LPG s továrním Lpg od BRC. Koncem roku bude končit platnost nádrže. Bude problém vyměnit nádrž a multiventil aniž by se muselo zasahovat do jednotky LPG? Zatím vše funguje skvěle. Takže nic jiného nechci měnit.
10.7.2018 10:00:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Výměna nádrže
Dobrý den, pokud se mění LPG nádrž a multiventil za stejný typ pak se nemusí při výměně nádrže zasahovat do nastavení LPG řídící jednotky.

9.7.2018 14:24:38
Jméno: jan Novák Předmět: lpg na peugeot 308 1,6 vti
na peugeotu je namontované lpg stáří 1.5 roku najeto 20000 km. auto na lpg po zahřátí na provozní teplotu cca po 15 km začne škubat a přepne na benzím byl jsem už 5 sevisech i tam kde to montovali, byla provedena i za jízdy diagnostika a závadu neopravili je ta brc zařízení už jsem bezradný děkuji Novák
10.7.2018 9:56:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg na peugeot 308 1,6 vti
Dobrý den, pokud budete chtít Váš problém vyřešit objednejte se na servis u nás na tel. 606 659 530.

9.7.2018 8:36:55
Jméno: Michal Čížek Předmět: Kontrolka airbagu
Dobry den,predevsim dekuji za odpovedi na me otazky.To zminene skubani a nizsi vykon se zlepsily v prubehu najizdenych km.mozna take horsi kvalita LPG?Vyskytl se jiny problem.Tri dny po montazi se z niceho nic rozsvitila kontrolka airbagu.OBD 2 diagnostika ridici jednotky hlasi chybu B1932 -airbag ridice okruh rozpojeny.Asi trikrat v prubehu tydne se stalo ze najednou vse bylo v poradku.zkontroloval jsem konektory pod sedadly-vse v poradku,pojistky,rele.Nikde nic zavadneho.Nevim jestli toto mam davat do souvislosti s montazi LPG, napr vyssi proudovy odber dalsiho zarizeni a podobne.Na baterii je 11,6 v klidu,pri dobijeni 13,5 az 13,8.Nemate s timto nejakou zkusenost?
9.7.2018 8:51:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kontrolka airbagu
Dobrý den, při montáži LPG se nezasahuje do obvodu airbagů proto bych ho nedával do souvislosti s montáží LPG.

8.7.2018 17:50:37
Jméno: Svoboda Karel Předmět: dotaz
Dobrý den,
vlastním vůz HYUNDAY IX 20.(Nepřímé vstřikování.)Zamyslím o přestavbě na LPG.Jedná se o nové auto(najezd 2500km)Po kolika km je možné provést přestavbu?Prý bych měl najet na benzin aspoň 10000 km.Děkuji za odpověď.SVOBODA
9.7.2018 8:14:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: dotaz
Dobrý den, přestavbu provádíme i u zcela nových vozidel. Před přestavbou není nutné najet určitý počet km.

8.7.2018 16:31:16
Jméno: Luděk Předmět: Pískání v kabině
Dobrý den, mám Volvo V40 r.v 2001. V roce 2010 bylo předěláno na LPG (v Německu) systém BRC. Chci se zeptat, nemám zkušenosti a vlastním ho teprve necelý rok. Záčalo se mi ozývat stálé pískání v kabině a zní to jakoby od ukazatele LPG, nevíte co by to mělo být ? Děkuji.
9.7.2018 8:10:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Pískání v kabině
Dobrý den, zvukový signál Vás upozorňuje na závadu LPG systému nebo že došel plyn. Dotankujte LPG a pokud se i potom bude ozývat pískání, navštivte odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní.

<5x<   <<     <1> || <84>  <85>  <86>  <87>  <88> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací