Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <86>  <87>  <88>  <89>  <90> ||  <265>     >>   >5x>  

18.6.2018 7:45:00
Jméno: Jan Štěpán Předmět: 545i svicky
Dobry den, koupil jsem BMW E60 545i. Ma 4.4l V8 motor s prestavbou na LPG. Zatim jsem ze startu stihl vymenit vsechny naplne a filtry (vcetne dvou LPG filtru) a ted chci preventivne vymenit i svicky. Doporucte mi prosim co nejkvalitnejsi svicky a poradte co od nich muzu ocekavat za zivotnost. Cena nehraje roli. Dekuji :)
18.6.2018 7:58:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: 545i svicky
Dobrý den, pro LPG doporučujeme svíčky předepsané výrobcem vozidla, pokud možno vybrat ty s jednou elektrodou. Vlivem vyššího tepelného namáhání je životnost svíček při provozu na LPG o trochu kratší než při provozu na benzín.

17.6.2018 18:21:14
Jméno: Jirka Předmět: Lpg do hybridu
Dobry den, uvazuji o zakoupeni vozu Toyota Auris hybrid. Chci se zeptat jestli je mozne namontovat do nej lpg?

Dekuji za odpoved
18.6.2018 7:51:43
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg do hybridu
Dobrý den, Toyota používala v těchto vozech motor 1,8, 73 kW, 2ZR-FXE. Tento motor lze přestavět na pohon LPG.

15.6.2018 15:49:18
Jméno: Pavel Klimša Předmět: Reduktor špatná propustnost vody
Dobrý den,trápí mě špatný ohřev reduktoru při vyšších rychlostech,kdy padá teplota reduktoru k 20 stupňům.Ohřev do reduktoru mám udělaný T-čkem paralelně k obvodu chlazení motoru.Měl jsem odmontované hadice do reduktoru a byly propustné i reduktor sice jen v jednom směru?!Nevím proč,je tam nějaká zpětná klapka?Typ Elpigas cometa-i.Mám měnit reduktor nebo na co se mám zaměřit. V autě s teplotou topení nemám,mohl bych tam mít saunu a motor se nepřehřívá.Jak poznám,že mám dostatečně rychlou cirkulaci v oběhu chlazení,aby prošla i přes reduktor?
18.6.2018 8:24:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Reduktor špatná propustnost vody
Dobrý den, námi používané reduktory jsou průchozí z obou stran. Systémy Elpigaz nemontujeme, proto nevím, jak mají správně fungovat jejich reduktory.

13.6.2018 14:44:38
Jméno: Hana Předmět: blikani přepinače
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám peuegota 207, plyn se přepne normálně, ale všimla jsem se že mi nezhasinaji tečky na ubytek paiva a všechny zelene tečky blikaji, co to prosim znamena ?
Děkuji
13.6.2018 14:58:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: blikani přepinače
Dobrý den, neuvádíte, jaký LPG systém ve voze máte, ale domnívám se, že půjde o systém BRC, kdy dochází k takovémuto chování, pokud není nastaveno správně snímání hladiny LPG. Navštivte svého plynaře, který diagnostikou provede správné nastavení.

13.6.2018 12:47:35
Jméno: Martin Předmět: Cukani pri pouziti flashlube
Dobru den, nastava mi problem pri pouzivani aditiva flashlube, kdy auto zacne cukat. Pokud aditivum odpojim, auto zapaluje normalne. Chovani je stejne jak na bezin i plyn. Mohl by byt problem ve svickach? Aktualne mam puvodni iridiove svicky s dlouhou zivotnosti najeto 70000km z 100000km. Pokud by problem mohl byt zde, mate nejakej doporucene svicky na LPG s taktez dlouhou zivotnosti? Moje vozidlo je subaru impreza 2.0r r.v 2006, kde je vymena svicek podminena vyndanim motoru.
Dekuji
13.6.2018 14:50:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cukani pri pouziti flashlube
Dobrý den, neuvádíte jaký systém dávkování aditiva máte, zda podtlakový či elektronický a kam je aditivum dávkováno, zda do sání či do plynové větve před nebo za plynové vstřikovače. Z informace, že po odpojení aditivace auto zapaluje normálně, bych typoval, že jde o elektronický systém. Pokud po jeho odpojení jede vozidlo na plyn i benzín normálně, hledal bych závadu v zapojení systému aditivace. Co se svíček týká doporučujeme používat u přestavěných vozidel na LPG svíčky předepsané výrobcem, pokud možno s jednou elektrodou.

13.6.2018 10:07:04
Jméno: Robert Guttmann Předmět: Porucha plynu
Auto je naštartované na benzín, pridám plyn, automat, prehodí plyn a skápe motor. Alebo ide v plyne a zachvilu sa sám prepne v benzín a hlasito hlási poruchu plynu.
13.6.2018 10:51:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Porucha plynu
Dobrý den, závada může být v některém z čidel, reduktoru, elektroventilu….. Je potřeba připojit diagnostiku a zjistit skutečnou závadu. Navštivte proto svého plynaře, případně se objednejte na opravu u nás na tel. 606 659 530.

12.6.2018 10:28:18
Jméno: Tomáš Předmět: přepnutí z LPG na benzín
Dobrý den,
po delším stání (typicky ráno)než jedu do práce se mi po nastartování a dosažení teploty LPG jednotka přepne zpět na benzín,jako by byla prázdná nádrž. Za jízdy tedy deaktivuji LPG a znovu aktivuji,čímž se celý proces zopakuje a poté přepne na plyn a jede bez problémů. Někdy musím postup zopakovat 2x nebo 3x. V servisu LPG na diagnostice byla chyba "nízká teplota paliva", tlak plynné báze O.K. Proveden reset poruchy a přes víkend O.K. Teď po dvou dnech se problém znovu projevil. Nicméně pokud by čidlo bylo vadné nepřeplo by to na LPG vůbec nebo se mýlím? Problém mi začal po výměně filtru plynné báze v autorizovaném servisu. Může být problém v napájení řídící jednotky? Ubat. vklidu 12,4V a po nastartování 14,4V. Dobíjení tedy funguje.
Děkuji za tip na závadu.

s pozdravem Tomáš
12.6.2018 12:43:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: přepnutí z LPG na benzín
Dobrý den, otázkou je, jaká je nastavena teplota pro přepnutí. Pokud by byla příliš nízká, teplotní a tlakové čidlo plynu by pak vyhodnotilo teplotu jako závadu a systém by přepnul do benzínu.
Bez provedení diagnostiky je to jen hádání. Závada může být v samotném čidle teploty a tlaku plynu, některém elektroventilu, teplotním čidle….

10.6.2018 10:21:08
Jméno: Rumian Předmět: Porucha benzínového vstřikovače
Dobrý den,
prosím poraďte, mám 8. válec a systém LPG landirenzo, dlouho bez problémů, teď po přepnutí na LPG se při cca 1500 otáčkých rozsvítí kontrolka motoru - chyba 6. vstřikovače, při vyšších otáčkách se porucha neprojeví, motor jde normálně i na LPG, při jízdě na benzín vše v pořádku, děkuji Rumian.
11.6.2018 7:35:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Porucha benzínového vstřikovače
Dobrý den, LPG systém pracuje jako systém master-slave, kdy benzínová řídící jednotka zůstává hlavní řídící jednotkou i při jízdě na LPG. Řídící jednotka plynu pouze upravuje vstřikovací časy plynových vstřikovačů tak, aby eliminovala rozdíly ve vlastnostech paliva LPG ve srovnání s benzínem. Jestliže je tedy v paměti závad benzínové řídící jednotky závada vstřikovače 6. válce, půjde s největší pravděpodobností o závadu plynového vstřikovače na 6. válci. Plynové vstřikovače jsou nejnamáhanější součástí LPG systémů a podléhají opotřebení. Navštivte proto odborný servis, kde provedou diagnostiku LPG systému a v případě potřeby provedou výměnu plynových vstřikovačů. U systému Landi Renzo nelze vstřikovače repasovat a aby LPG systém dále fungoval bezvadně je třeba vyměnit všechny vstřikovače, což není levná záležitost.

9.6.2018 22:36:58
Jméno: Láďa. Předmět: Startování a zvuková signalizace.
Vlastním Hondu CR-V 4x4 obsah1998cm3-benzin-LPG.Při startování auta motor naskočí na benzin a po pár sekundách přepne na LPG a motor zhasne. Když vypnu plyn tak motor nastartuji a plyn zapnu ručně asi po půl minutě poto motor již běží bez problémů. Tuto závadu to začalo dělat při chladném počasí. Dále při zapnutí klíčku na start motoru se začne ozívat zvukové pípání asiu třikrát po sobě.Když motor nastartuji tak se toto pípání ozve znovu. Nevím jestli to signalizuje nějakou závadu.Přestavba na LPG byla provedena ve vašem servisu v roce 2010. Auto vlastním od ledna letošního roku a tak nemám s LPG velké skušenosti. Děkuji předem za odpověď.
11.6.2018 7:15:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Startování a zvuková signalizace.
Dobrý den, zvukový signál Vás upozorňuje na provedení servisu LPG systému (výměna filtrů). Zhasínání motoru při přepnutí může způsobovat vadná funkce některého z ventilů. Pro zjištění závady je však nutné provést diagnostiku LPG systému. Navštivte proto odborný servis, který provede diagnostiku, závadu odstraní a dle nájezdu km provede i servis (výměnu LPG filtrů, kontrolu těsnosti).

8.6.2018 21:48:26
Jméno: Ondrej bila Předmět: Kia carens 1.6 lpg
Dobrý den,rád bych koupil kia carens.chtel bych přestavbu na lpg. Je možná bez pristrikavani benzínu k ventilum?kdyby byla spotřeba při provozu i benzínu,přestavba by mě nelákal.dekuni
11.6.2018 7:09:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kia carens 1.6 lpg
Dobrý den, přístřik benzínu je jedním ze způsobů ochrany ventilů. Kromě něj existuje systém ochrany ventilů aditivací, který se dále dělí na mechanický podtlakový systém a elektronický tlakový systém, který na rozdíl od podtlakového chrání ventily odpovídající dávkou v celém rozsahu otáček a dávkuje pouze při jízdě na LPG. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Spotřeba aditiva je 1 promile, tedy 1 l aditiva na 1000 l paliva. Určitě bychom pro Vaše vozidlo nalezli vhodné řešení.

6.6.2018 17:04:16
Jméno: Tomas Předmět: Superb
Dobry den mam tskovy dotaz nedavno jsem koupil auto v kterem.je pohon na lpg po par stovkach kylometru my zacalo na krizovatce a nebo když stojim tak zaclo autu slabe kolisam otacky je to skoro nepřijatelné se trepe otackomer je to cca plus minis milimetr ale jde poznat i ze motor tak nejak jinak prede nedela to porad jen sem tam je takove.jak by tam slo.min paliva a najednou zas vic ale pri jizde je vse v porasku nevíte nekdo cim to muze bit diky za onfo
7.6.2018 7:17:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Superb
Dobrý den, kolísání otáček ve volnoběhu může být způsobeno jak vadnou funkcí některého ze sensorů vozidla, vadou zapalovací soustavy nebo LPG soustavy. LPG má vyšší oktanové číslo než benzín, je hůře zapalitelný a proto vyžaduje bezvadnou funkci zapalovací soustavy. Doporučuji proto v první řadě zkontrolovat, případně vyměnit svíčky – vyberte svíčky předepsané výrobcem pro toto vozidlo pokud možno s jednou elektrodou. Pokud to nepomůže, navštivte odborný servis, který provede diagnostiku vozidla i LPG soustavy a závadu odstraní. Na servis se můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530.

5.6.2018 17:06:02
Jméno: Tadeáš Suchý Předmět: kontrolka motora
Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať, kupil som ojazdenu mazdu 2 má nabehaných 160 000km a stale mi svieti oranzova kontrolka ("engine") ked idem na LPG ked prepnem na benzin po cca 70km zhasne. v jednom LPG servise mi tvrdili že je to u mazdy normálne. mám vymenené filtre, čerstvo nastavenú mapu vstrekovania no stále svieti.
máte podobnu skusenost resp. viete mi poradiť?
6.6.2018 7:23:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: kontrolka motora
Dobrý den, když Vám svítí kontrolka „engine“ (mil) je to špatně a neprojdete měřením emisí. Pokud svítí kontrolka „engine“ jen při jízdě na plyn, není plynová mapa v režimu, ve kterém jezdíte nastavena správně. Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který znovu provede kontrolu a správné nastavení plynové mapy v celém rozsahu otáček. Na seřízení plynové mapy se můžete též objednat u nás na tel. 606 659 530.

4.6.2018 9:15:50
Jméno: Zdeněk Předmět: LPG - kolik benzínu v nádrži
Dobrý den, mám přestavěné auto na LPG a chci se zeptat, zda v nádrži na benzín musí být nějaké minimální množství benzínu, aby vše správně fungovalo?
4.6.2018 10:56:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG - kolik benzínu v nádrži
Dobrý den, protože u LPG systémů se po přepnutí na LPG neodpojuje benzínové čerpadlo, které je chlazeno benzínem, doporučuje se udržovat v benzínové nádrži větší množství, než je rezerva. V případě provozu s trvale nízkou hladinou benzínu může dojít k poškození benzínového čerpadla.

3.6.2018 15:37:25
Jméno: Stanislav Předmět: vadná koncovka pro tankování CNG
Dobrý den, mám vozidlo hyundai ix20. Po natankování CNG a odpojení tankovací pistole z ventilu pro tankování uniká plyn. Setkali jste se podobným problémem? Děkuji
4.6.2018 7:56:26
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: vadná koncovka pro tankování CNG
Dobrý den, zřejmě se bude jednat o vadný plnící ventil. Pokud plyn uniká z důvodu bezpečnosti vypněte plynový pohon, uzavřete ventily na nádržích a neprodleně navštivte Vašeho plynaře, aby závadu odstranil.

3.6.2018 15:10:10
Jméno: Karel Předmět: Tankování LPG
Dobrý den Při tankování na některých LPG čerpadlech nejde protlačit plyn do nádrže.O jakou může jít závadu? Podle rad obsluhy si mám promazat kuličku u plnícího ventilu. Děkuji
4.6.2018 7:48:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Tankování LPG
Dobrý den, může jít o závadu v plnícím ventilu nebo v multiventilu. Navštivte proto Vašeho plynaře, aby závadu identifikoval a odstranil.

<5x<   <<     <1> || <86>  <87>  <88>  <89>  <90> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací