Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <89>  <90>  <91>  <92>  <93> ||  <265>     >>   >5x>  

2.5.2018 9:36:19
Jméno: R.N. Předmět: Přimazávání ventilů
Dobrý den,
vlastním vůz Ford Focus 2 1.6 Ti VCT s přestavbou na LPG fa. BRC od vyroby 2010. Najeto 220tis. Km, je vhodné pro tento motor přimazávání ventilů nebo postačuje, že motor občas vstřikuje benzín, děkuji za odpověd!
2.5.2018 12:29:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přimazávání ventilů
Dobrý den, výrobce otestoval přístřik benzínu a vyhodnotil ho jako dostačující, proto ho použil u Vašeho vozidla. Neuvádíte, jakou máte spotřebu benzínu a plynu. Většina zákazníků přestavuje vozidla za účelem úspory nákladů na PHM. Ekonomika provozu vozidla s přístřikem je oproti provozu vozidla se systéme aditivace horší. Většina našich zákazníků ví, že počáteční vyšší investice do systému aditivace se brzy vrátí.

30.4.2018 16:25:16
Jméno: Cyril Předmět: Blikající červená kontrolka
Dobrý den,

Vlastním Ford Focus 3 1.6. 77kw se systéme stag 4 od výroby (46l nádrž)
Mám problém že mi svítí červená kontrolka pod displejem ukazatele stavu nádrže paliva LPG když mi zbývá jedna čárka a při tomto jevu se ozve 3x zvukový ton a auto se přepne na benzín ( stává se to při rozjezdech a přidání plynu při 1 a 2 převodovým stupněm) . Při natankování do plna již zvukový signál a přepnutí na benzín při stejné situaci již nenastává ale nicméně při stejné situaci ale s plnou nádrží se pořád při rozjezdech rozsvítí červená kontrolka byť jedu pořád na plyn a nepřepneme se už na benzín jak při jedné čárce stavu paliva v nádrži.
2.5.2018 8:01:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Blikající červená kontrolka
Dobrý den, LED dioda pod diodami ukazatele stavu hladiny paliva má následující funkce: svítí červeně – motor jede na benzín; pomalu bliká (1x za sekundu) - čeká na teplotu přepnutí; normální blikání (2x za sekundu) – systém je připraven na přepnutí a čeká na potřebné otáčky; rychlé blikání (4x za sekundu) a současný zvukový signál – chyba LPG systému – např. v nádrži není LPG….. Pokud systém přepne na benzín se současným zvukovým signálem je nádrž prázdná – pokud přidáváte plyn systém nemá dostatek paliva a přepíná do benzínu. Opravdu bude tedy nutné navštívit odborný servis, který provede diagnostiku LPG systému, zkontroluje jeho správné nastavení, vyčte paměť závad a na základě zjištění provede potřebné úkony.

25.4.2018 15:29:20
Jméno: Ladislav Předmět: seřízení LPG
Dobrý den,
mám systém STAG s ŘJ Q-Box Basic namontovaný cca před dvěma roky do Fabie II 1.2 HTP, od montáže najeto cca 22000km). V lednu se mi při jízdě na plyn rozsvítila kontrolka emisí ("žluté kuře"), nechal jsem auto v odborném servisu (patří mezi vaše partnerské servisy) na seřízení bohatosti směsi, po měsíci po opětovném rozsvícení kontrolky znovu seřízení, je duben a kontrolka opět svítí (jinak ale auto jezdí i na plyn bez problémů, necuká, přepíná jak má). Mechanik tvrdí, že není schopen bohatost směsi nastavit správně, protože auto jezdí převážně na plyn a že musím před dalším seřízením najet minimálně 200 km pouze na benzin. Není to moje první auto na LPG, ale s tímto požadavkem jsem se zatím nesetkal. Má tento požadavek opravdu reálné opodstatnění?
Děkuji za odpověď.
26.4.2018 10:53:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: seřízení LPG
Dobrý den, je to jeden ze způsobů. Jak ověřit správnou funkci vozidla na benzín – zejména funkčnost systému emisí.

24.4.2018 18:43:05
Jméno: Martin Předmět: Na LPG nedrzi volnobezne otacky
Vím, že příspěvek je starý, ale možná jednou někomu ušetří peníze.
Zde popisovaný problém je i můj stále nevyřešený.
Vše začalo rozsvěcováním diagnostiky motoru a hláškou příliš bohatá směs na první řadě válců. Auto na plyn škubalo a chod byl nepravidelný. Bylo mi poraděno výměna svíček a kabelů. Stalo se tak .Nic se nezměnilo vše při staru.Rozhodl jsem se vyhledat plynaře.Plynař zjistil,že jsou vstřiky za zenitem a již nelze je poštelovat.
Jediná možnost výměna vstřiků cca. 9000 Kč. Po domluvě termínu se tak i stalo.
Při zkušební jízdě jsme přišel na to,že na plyn auto přestalo držet volnoběh co křižovatka auto kaput. Otáčky na plyn kolem 500 až 550.Vrátil jsem se zpět a nahlásil problém. Po změření mi bylo řečeno,že se nelze připojit na seštelování , že něco asi zkratuje .
Byl jsem ujištěný problém bude v cívce,LPG prý potřebuje lepší jiskru proto na benzín OK na plyn problém (slabá cívka) a druhá věc pravděpodobně v zasrané škrtící klapce.Bohužel plynař na to neměl čas a že si to mám nechat udělat u svého mechanika.Ok tak se i stalo. Nová cívka 1900 Kč rozdělaná škrtící klapka čisťounká jak slovo boží což mě i potom dokleplo však motor je po generálce s nájezdem cirka 4000 km. Měl jsem horší baterku i tu jsem koupil novou a problém stále přetrvává tak jsem opět volal plynaři at se nezlobí,ale že nemohu měnit půl auta a bez výsledku.Tak se mám ozvat koncem příštího týdne.Jsem už z toho totálně nešťastný. Na plyn to začalo zdechat až po výměně za nové vstřiky.Na staré se to nestalo.
25.4.2018 8:06:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Na LPG nedrzi volnobezne otacky
Dobrý den, předpokládám, když plynař zjistil, že jsou vstřikovače vadné, že to zjistil na základě připojení diagnostiky k LPG systému. Nerozumím pak tomu, že po výměně vstřikovačů se již nemůže připojit pro provedení seřízení plynové mapy. Pokud bude chtít Váš problém vyřešit zavolejte nám na tel. 606659530 a po upřesnění o jaký LPG systém se jedná se můžeme domluvit na termínu opravy.

19.4.2018 16:14:09
Jméno: Karol Předmět: Octavia 2.0 LPG
Dobry den,
mam automobil Skoda Octavia 2.0 Benzin+LPG.
LPG system mam elpigaz. Obcas sa mi stanva ze auto prestane ist na plyn tzn. z plynu prepne na benzin a spusti sa akusticka signalizacia ktora sa vypne jedine stlacenim tlacidla na ovladaci. Ked zaparkujem a auto postoji cca 10min, tak po nastartovani zas opet vsetko funguje. Po case to spravi znova. Niekedy po 50km niekedy po 5km.
Kde by mohol byt problem?
Dakujem.
20.4.2018 10:47:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 2.0 LPG
Dobrý den, pokud LPG systém přepne na benzín za současného upozornění zvukovým signálem je to z důvodu závady. Závada je zapsána v paměti řídící jednotky. Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který provede diagnostiku, kontrolu správnosti zapojení a závadu odstraní. V daném případě může být vadný některý komponent LPG soustavy (např. čidlo tlaku, teploty,…) nebo může jít o elektrickou závadu typu studený spoj.

16.4.2018 17:50:23
Jméno: Milan Jehlička Předmět: LPG FORD EXPLORER 93
Dobrý den,

chci v brzké době nechat instalovat systém LPG do vozidla Ford Explorer, 6V, 3995 cm3, do 250Kw, rok 93. Je zapotřebí instalovat i přimazávání ventilů?. Děkuji MJ
17.4.2018 7:32:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG FORD EXPLORER 93
Dobrý den, není potřeba.

16.4.2018 17:14:32
Jméno: Antonin Domin Předmět: Přímaz ventilu
Zdravím, chtěl jsem se zeptat je u Felicia 1.3mpi v LPG důležitý přímaz ventilu či nikoli?
Díky
17.4.2018 7:31:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přímaz ventilu
Dobrý den, není potřeba.

12.4.2018 16:59:35
Jméno: Pavel Předmět: Problém s LPG
Dobrý den, mám BMW e46 330ci na LPG. Ode dneška mi zažal blbnout. Auto nastaruji při jizdě se zahřeje a přepně na plyn ale když zvýším otáčky na 3000 tak se mi to přepne hned na benzín.

Předem děkuji za radu
12.4.2018 18:31:10
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Problém s LPG
Dobrý den, závada bude s největší pravděpodobností souviset s tlakem plynu – reduktor, čidlo tlaku plynu….. Tyto závady jsou zapsány do paměti plynové řídící jednotky. Bude nutné připojení Vašeho systému k diagnostickému programu a dle výsledku pak provést opravu. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

11.4.2018 22:52:42
Jméno: Daniel Předmět: tlacitko lpg zhasina
Dobry den, mam auto na lpg a tlacitko, kde se mezi lpg a benzinem meni, tak obcas sviti ze jedu na plyn, pak zas zhasne a porad dokola, uz jsem mel kdysi auto na plyn a vzdy to svitilo po celou dobu zelene a kdyz sem chtel na benzin tak oranzove a ted se to porad zhasina a rozina. nevite kde je problem? vsimam si ze mi ubyva benzin v nadrzi a chvilkama kdyz tlacitko sviti, tak jsou tam 4 carky ze ctyr na plynu. prepinat se da pouze behem jizdy. pritom kdyz to mam preple na plynu tak by benzin ubyvat nemel ne? dekuji za odpoved
12.4.2018 11:02:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: tlacitko lpg zhasina
Dobrý den, nepíšete, jaké vozidlo ani jaký LPG systém máte. Může se jednat o závadu v elektroinstalaci, závadu některého z čidel nebo závadu tlačítka. Pro odstranění závady je potřeba provést diagnostiku. Navštivte proto odborný servis, který Váš LPG systém servisuje.

11.4.2018 21:48:48
Jméno: Ivo Žlábek Předmět: Mercedes C400 nebo BMW 340i
Dobrý den, plánuji koupit jedno z výše uvedených vozidel r.v. 2015-2016. Lze je přestavět na LPG?

Děkuji
12.4.2018 10:33:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Mercedes C400 nebo BMW 340i
Dobrý den, oba typy vozidel mají motory s přímým vstřikováním paliva. Bohužel pro tyto motory nemáme v současné době vhodnou sadu pro přestavbu.

11.4.2018 9:01:42
Jméno: JAKUB Předmět: lpg PEUGEOT 407
ZDRAVIM CHCEM SA OPYTAT MAM PEUGEOT 407 2,2 BENZIN +lpG NEUKAZUJE MI BENZIN AKY EMULATOR DAVATE A AKO HO PRIPAJATE DAKUJEM
12.4.2018 10:31:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg PEUGEOT 407
Dobrý den, používáme emulátory hladiny paliva od AEB nebo STAG. Instalaci doporučuji svěřit odborné firmě.

10.4.2018 18:18:28
Jméno: Marek Sládek Předmět: Montáž LPG
Dobrý den.
Mám k dispozici Peugeot 2008 s motorem 1,2 Puretech / 81 KW. Podle zjištěných informací, jde o tříválec s proměným časováním všech ventilů a patrně s přímím vstřikem benzínu (alternativa TSI). Můj dotaz směřuje k tomu, zda lze na tento motor bezpečně provést instalaci LPG, měl bych zájem o moderní zástavbu s napojením na OBDII. Co by jste doporučil, nebo je tento motor pro LPG zástavbu nevhodný? Jak vysoká by byla investice do takové zástavby.
Děkuji
11.4.2018 8:45:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Montáž LPG
Dobrý den, zatím nemáme vhodnou sadu pro přestavbu tohoto motoru s přímým vstřikováním paliva.

9.4.2018 18:36:30
Jméno: Petr Předmět: Lpg Tartarini
Dobrý den,koupil jsem auto již který ma namontovány systém Tartarini, problém je v tom že kontrolky plynu nesvítí , svítí jen označení jízdy na plyn nebo benzin, když dojde plyn tak se ukazatel rozblika a Pipa což je v potlradku,jen by mě zajímalo čím to může být že nesvítí ty kontrolky hladiny plynu, děkuji za odpověď.
11.4.2018 8:37:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg Tartarini
Dobrý den, závada může být jak v přepínači, tak v LPG řídící jednotce nebo může jít o závadu v kabeláži studený spoj, vypadlý drát…. Pro odstranění závady doporučuji navštívit odborný servis, který provede diagnostiku a závadu odstraní.

9.4.2018 11:49:21
Jméno: dusan Předmět: cena
dobry den... budu kopavat audi a3. 1.6 75kw druha generace... jaka by byla cena predelania na lpg system s nadrzou do rezervy aspon 50l.. dekujia
9.4.2018 12:21:18
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: Jméno: dusan Předmět: cena
Dobrý den, ceny přestavby s jednotlivými ámi dodávanými zařízeními jsem Vám poslal mailem. V případě jakýkoli dotazů mě můžete kontaktovat telefonicky na tel. 602420268.

6.4.2018 20:34:06
Jméno: Zdeněk Melich Předmět: LPG Landi Renzo
Dobrý den,

Mám v autě Škoda fabia I 11,4 16V LPG Landi Renzo Omegas. Občas se mi stává že zapínací a přepínací kostka ukazující stav LP a to jestli jedu na plyn nebo benzín se nerozsvítí a auto nejde nastartovat. Pokud několikrát zavřu a otevřu dveře atd. tak se kostka rozsvítí a nastartuji? Má to nějaké řešení? Občas pomůže zahýbat drátama u pojistek případně tam je rozpínací relé.....

S pozdravem

Melich Zdeněk
9.4.2018 7:13:38
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Landi Renzo
Dobrý den, vypadá to na závadu v elektroinstalaci např. špatná kostra….

<5x<   <<     <1> || <89>  <90>  <91>  <92>  <93> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací