Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <91>  <92>  <93>  <94>  <95> ||  <265>     >>   >5x>  

23.3.2018 0:31:55
Jméno: pavel Předmět: opel meriva 1,4 twinport 66kw
Zdravim mam merivu 1.4 a,108 t. najeto od 60 tisic vykon motoru sel dolu akcelerace zadna ,spotreba stupla o 1.5 l,na diagnostice nic nezjistily, emise v poradku lpg BRC ,cim to muze byt ?zaklepane ventily?co s tim dekuji
23.3.2018 12:57:17
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: opel meriva 1,4 twinport 66kw
Dobrý den.
Na poškození ventilů bych vaší závadu netipoval. Při podpálení ventilů se závada většinou projevuje i v benzínu a je zřejmá na emisním testu. Závada může mít spoustu příčin, bez bližší diagnostiky si netroufám určovat závadu.

21.3.2018 9:03:16
Jméno: Tomáš Předmět: Focus 1.6 77kw
Dobrý den.
Vlastním focuse, rok 2018,1.6,77kw,1 000km.
Jaký systém mě doporučíte pro přestavbu + jaký systém přímazu ? Jaká by byla cena ? Děkuji.
23.3.2018 12:56:59
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Focus 1.6 77kw
Dobrý den.
Tento motor vychází ze staré koncepce, proto lze přestavět jak se systémem Zavoli, tak se systémem Stag. Kvalitní montáž vám provedeme 22400-25000Kč dle použitých komponentů. Určitě doporučuji jednu z variant elektronické ochrany ventilů Valve Protektor. Ceník zde: http://www.lpg-autogascentrum.cz/cenik-ochrana-ven tilu/ . Pro více informací mě kontaktujte na tel 602518625.

19.3.2018 13:16:26
Jméno: jarda Předmět: Subaru Forester 2.0 bi fuel
r.v. 2010, se zabudovaným LPG, dotazuji se na skutečnou spotřebu benzinu a LPG a na spolehlivost motoru
20.3.2018 13:41:23
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Subaru Forester 2.0 bi fuel
Dobrý den.
Bohužel já sám nevlastním vozidlo Subaru, proto nedokáži objektivně posoudit spotřebu paliva. Určitě bych kontaktoval zastoupení Subaru, tam by vám mohli dát objektivní odpověď spotřeby na benzín. Z naší praxe je spotřeba na LPG zhruba o 10 až 15% vyšší než na benzín. Spolehlivost motoru je jako u ostatních vozidel pokud se mu dá správná údržba vydrží.

18.3.2018 15:38:54
Jméno: Lenka Bretschneiderová Předmět: Plyn
Dobrý den,
mám Škodu Fabii. V současné chvíli řeším stejný problém. Kromě filtru má auto úplně stejný reduktor, vstřikovač i řídící jednotku. Problémy stejné jako pán výše. V pondělí jedu na servis. Svíčky jsou vyměněné ca. před 14dny. Výsledek je stejný. Na benzín vše bez problémů, ale při přepínání na plyn je to problém. Je fakt super, když se Vám to stane na rychlostní silnici. Jediné, co pomáhá je naprosto zastavit a znovu nastartovat. Ne vždy to ale jde... Má otázka je, zda se pánovi výše podařilo problém nějak vyřešit.

Děkuji
20.3.2018 12:48:26
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Plyn
Dobrý den.
Rád bych vám pomohl s vaším vozidlem, ale nevím přesně, na který odkaz se odvoláváte. Zavolejte mi na tel. 602518625.

18.3.2018 11:29:35
Jméno: Waclav Předmět: vhodný typ LPG
Dobrý den,vlastním vůz VOLVO 940 s turbomotorem 2,3l 99kW najeto 265000 km, ročník 1997. Uvažuji o přestavbě na LPG. Jaký systém byste mi doporučil pro tuto motorizaci? Byl by vhodný systém Magic 4? A jak je to s přimazáváním ventilů u tohoto robustního motoru? Děkuji za odpověď.
19.3.2018 20:42:48
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: vhodný typ LPG
Dobrý den.
Systém Magic nemontujeme, proto ho nebudu posuzovat. U motorů s turbodmychadlem je důležité zvolit správný reduktor. Doporučil bych vám náš systém Stag s reduktorem R01. U motorů Volvo není třeba dodatečná aditivace (přímaz).

17.3.2018 23:25:35
Jméno: erik gulliver Předmět: Cukání, nepravidelný chod Hyundai i30cw
Dobrý den. Vlastním Hyundai i30cw, LPG montováno v roce 2011 u Vás, systém BRC typ SQ 24, najeto 137000. Motor má na LPG nepravidelný chod, cuká při rozjezdu i běžné jízdě, rozsvěcuje se kontrolka emisí, pak zase jede třeba týden normálně. Rád bych navštívil váš servis, kterému důvěřuji, ale jsem z větší vzdálenosti, tak bych předem rád věděl, zda se domníváte, že diagnostika a oprava se dá zvládnout za jeden den, nebo auto zůstane u vás déle.
Děkuji. s pozdravem Erik
19.3.2018 20:43:15
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Cukání, nepravidelný chod Hyundai i30cw
Dobrý den
Jsme rádi, že máme vaší důvěru a budeme se snažit i nadále ji nezklamat. Vzhledem k tomu, že máme veškeré komponenty na LPG ve vašem voze na skladě, tak se dá předpokládat, že se oprava zvládne za jeden den.

17.3.2018 9:12:39
Jméno: PETR NAVRÁTIL Předmět: ZAFIRA A CNG 2005
dobrý den moc prosím o radu ohledně zafiry na cng Auto nejde přepnout na plyn měl jsem ho přímo v opelu ale ani tam mě auto nespravily vyměnily relé,řídící jednotka bez závad po kontrole v německu, přepínač vyměněn, plyn prý tam jde ale stále nic...ted mám auto v jiném servisu ale taky už nevědí diagnostika chybu nehlásí přesto mají podezření na jednotku udajně na nějaky koncový člen...děkuji moc za info Navrátil
19.3.2018 20:12:47
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: ZAFIRA A CNG 2005
Dobrý den.
Bez bližší diagnostiky vám nedokáži poradit. Už jsme několik Opelů CNG měli v opravě a pokaždé byla závada v jiném komponentu. Pokud byste chtěl přijet na opravu k nám, objednejte se prosím na tel. 602518625.

16.3.2018 12:56:02
Jméno: Rostislav Předmět: lpg tartaríni
Dobrý den.
Nechal jsem si namontovat na felicii mpi 1,3, ale tento rok mě končí nádrž
a auto taky.Lpg je seqenční tartaríny. A chtěl, bych se zeptat jestli by se
to mohlo namontovat na fabii 1,4 16v a nebo Mpi. Děkuji za odpověd a hezký den.
16.3.2018 13:39:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg tartaríni
Dobrý den, sekvenční systém pro Fabii 1,4 MPi lze použít. Určitě bude muset být nová LPG nádrž. Také veškerý spojovací materiál (hadice, trubky. spojky) doporučuji dát při montáži nové.

15.3.2018 7:36:02
Jméno: František Pfauser Předmět: Dotaz na LPG systém Elpigas
Dobrý den. Ma Peugeut Partner mám LPG systém Elpigas. V lednu po servisu.
Během jízdy mi na ukazateli pod volantem začala svítit červená kontrolka (ráno svítily zelené pro ukazatel stavu plynové nádrže).
V dolní části svítí normálně kontrolka zelená, která ukazuje, že je přepnuto na plyn.
Během jízdy nenebylo na jízdě nic poznat . Auto jedeplynule.
Ručním přepínáním plyn/benzín slyším normálně přepnout ventil, jako obvykle.Mohl by jste poradit, proč a co signalizuje červená kontrolka?
Děkuji za odpověď.
15.3.2018 9:03:34
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz na LPG systém Elpigas
Dobrý den, červená dioda na ukazateli hladiny LPG v nádrži signalizuje rezervu - dotankujte LPG.

14.3.2018 11:45:37
Jméno: Petr Svantner Předmět: Redukce pro Nemecko
Dobry den,
mam auto na LPG a chystam se na cestu do Nemecka. Na Vasich strankach uvadite 3 typy redukci pro D. Znamena to, ze muzu cestou narazit na pumpu s kterymkoliv typem redukce? Jakou redukci mi doporucite na cestu do Berlina? Dekuji
14.3.2018 12:12:03
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Redukce pro Nemecko
Dobrý den. Na většině čerpacích stanic v Německu Vám proti kauci půjčí potřebnou redukci. Pokud chcete mít redukci s sebou doporučuji redukci 3 – Belgický typ.

13.3.2018 8:04:12
Jméno: Karel Mráz Předmět: Vypínání LPG za jízdy
Dobrý den,
máme namontovný LPG systém STAG 300 ve voze Vaneo 1,9i. Startuje bez problémů a motor běží výborně na LPG i benzín. Během jízdy se v rozmezí 60- 80km za hodinu LPG systém samovolně vypne. Kontrolní panel zcela zhasne a motor bez zaškubnutí přejde naprosto plynule na benzín. Kontrolní panel přestane reagovat a zůstane zhasnutý. Jakmile vypneme motor a opětovně nastartujeme panel se rozvítí, systém automaticky sepne opětovně LPG a funguje bez problémů, až do následovného překročení rychlostního limitu. Diagnostiku dělali včera rovněž emise a STK, ale na nic se nepřišlo co byste nám poradili?
Děkuji předem za radu.
KM
13.3.2018 8:51:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vypínání LPG za jízdy
Dobrý den, bude třeba provést diagnostiku a to i za jízdy, pokusit se navodit samovolné vypnutí a zjistit co je příčinou. Pokud budete chtít Váš problém vyřešit, objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.

12.3.2018 20:21:56
Jméno: michal pavlíček Předmět: pípání při startu i při vypnutí motoru
Dobrý den,
mám dotaz, při startování a vypnutí motoru se spustí pípání jako když dojde plyn, i když je lpg vypnuto manuálně. Na jízdních vlastnostech to nemá vliv, jede to stejně jak na benzin tak na plyn.
Děkuji
13.3.2018 7:37:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: pípání při startu i při vypnutí motoru
Dobrý den, nepíšete jaký systém ve voze máte, obvykle je takto signalizována připomínka pravidelného servisu LPG zařízení (výměna filtru(ů), kontrola nastavení….).

12.3.2018 14:44:42
Jméno: Petr Předmět: zmena dat v r. jednotce
Dobry den
Jaky je rozdil mezi LOVATO EASY FAST OBD II a LOVATO EF SMART ?
Co muze zpusobovat ze se v r. jednotce sama lpg prepisi sama data, teplota vody k prepnuti na lpg. Dekuji
13.3.2018 7:35:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: zmena dat v r. jednotce
Dobrý den, hlavní rozdíl mezi Vámi jmenovanými řídícími jednotkami je, že jak sám název napovídá LOVATO Easy Fast OBD II je možné připojit k OBD vozidla, což umožňuje využít další funkce jako např. čtení rychlých a pomalých korekcí, strategii autoadaptivity atd.. Ke ztrátě dat v řídící jednotce může dojít vlivem zkratu. Neslyšel jsem o tom, že by se z nějakého důvodu data v řídící jednotce sama přepisovala.

10.3.2018 19:18:41
Jméno: Robert Procházka Předmět: problémy s LPG
Dobrý den,
při jízdě na LPG mi auto zhasíná, musím znovu hodněkrát startovat a připadám si jako bych poprvé seděl za volantem. Na LPG jedu max 70 km/h, na přístrojové desce svítí stále žlutá kontrolka čerpadla, po chvíli se z ničeho nic zapíná a vypíná ESP, poté se začne třepat řadící páka a auto zpomalí. Musím auto zastavit vytáhnout klíčky a znovu nastartovat. Hláška depollution system faulty je mou noční můrou.
Jedná se Citroën C8 2.0i, 103KW, 2008
LPG KING dovoz Belgie a montáž LPG byla v roce 2015.
Nyní výměna vstřikovačů
Děkuji
12.3.2018 8:42:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: problémy s LPG
Dobrý den, pokud svítí kontrolka emisí je nutné diagnostikou zjistit co je příčinou. Může se jednat jak o závadu v LPG systému tak i o závadu v emisním systému (vadný katalyzátor, lambda…..). Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který systém AEB KING servisuje, aby provedl diagnostiku jak vozidla, tak i LPG systému a závadu odstranil. Nezřídka se stává, že plynové řídící jednotky u dovezených vozidel bývají zablokované. Pokud se odblokování nepodaří nezbývá než LPG systém vymontovat nebo nahradit ho jiným LPG systémem.

9.3.2018 18:44:32
Jméno: Jiří Předmět: Vyšší otáčky na volnobeh
Dobrý den, mám Honda Civic 8g a přestavil jsem ho na lpg systém Magic. Auto při vyřazení rychlosti občas zdechlo, tak na doporučení plynaře jsem dal nové svíčky a vyčistil škrtící klapku. Teď mám na volnoběh otáčky cca 1700 - 800 a kolísají. Po chvíli, když auto stojí v klidu, tak se ustálí na těch 800. Palubni pocitac ukazuje prumernou spotrebu pres 10l, což je fakt dost.ŘJ jednotka je vyresetovaná a v autorizovaným servise nenašli žádnou závadu na diagnostice. Nevíte kde může být problém? Děkuji
12.3.2018 8:48:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vyšší otáčky na volnobeh
Dobrý den, neuvádíte, jaká ŘJ byla zresetovaná, zda plynová ŘJ nebo benzínová ŘJ. Nepíšete také jak se motor chová při provozu na benzín. V každém případě bude nutné provést znovu diagnostiku jak benzínové části, tak i plynové části a dle výsledku pak provést opravu. Pokud je oprava ještě v záruce uplatněte reklamaci. Pokud již ne, zvolte jiný servis, případně se můžete na opravu objednat u nás na tel. 606 659 530.

<5x<   <<     <1> || <91>  <92>  <93>  <94>  <95> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací