Diskuzní fórum LPG/CNG
9.3.2018 13:37:38
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Držák rezervy po montáži toroidní nádrže LPG, Škoda Fabia.. Dobrý den, cenu Vám posílám mailem.
7.3.2018 20:41:32
Jméno:
L.Zeman Předmět:
LPG- Toyota Avensis 1.8 valvematic 108kWPřeji dobrý den. Zajímám se možnosti využití LPG systému pro Toyotu AVENSIS r. v. 2012 s motorem 1.8 valvematic 108kW. Je tahle přestavba možná popřípadě i cenově? Předem díky za odpověď. S pozdravem L. Zeman
8.3.2018 7:30:40
Jméno:
RE: LPG- Toyota Avensis 1.8 valvematic 108kWDobrý den, vozidla Toyota Avensis 1,8, 108 kW jsme přestavovali viz naše fotogalerie http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/toyota/montaz-toyota-avensis-1798-cm/ . Při přestavbě je nutné použít některý ze způsobů ochrany ventilů. Cenovou nabídku Vám posílám mailem.
7.3.2018 9:57:23
Jméno:
Honza Předmět:
Ford Mondeo 2.0i přimazáváníJeště ohledně Vaší reakci na můj první dotaz z dnešeka. Je mezi přístřikem pomocí systému Valve Protector a přístřikem benzínem velký rozdíl? A je případně tuto montáž systému Valve Protector udělat u Vás na počkání? Děkuji, Honza.
7.3.2018 10:27:50
Jméno:
RE: Ford Mondeo 2.0i přimazáváníDobrý den, rozdílů je více a jedním z nich je úspora nákladů za benzín, neboť po přepnutí jede motor pouze na plyn a ochranu ventilů zabezpečuje dávkované aditivum, kterého se spotřebovává jedno promile (1 l aditiva na 1000 l LPG). Po objednání je možné provést montáž na počkání.
7.3.2018 8:14:26
Jméno:
Honza Předmět:
Ford Mondeo 2.0i přimazáváníDobrý den. Mám Ford Mondeo 2.0i s BRC systém z výroby. Chtěl bych se zeptat, zda by jste mi doporučili dodělat přimazávání ventilů a případně jaký typ přimazávání. Děkuji, Honza.
7.3.2018 9:35:42
Jméno:
RE: Ford Mondeo 2.0i přimazáváníDobrý den, výrobce u továrně přestavěných vozidel většinou přizpůsobuje dotčené komponenty motoru provozu na LPG a nezřídka je pro ochranu ventilů používán přístřik benzínu. Pro zjištění, zda je přístřik benzínu použit je třeba připojit diagnostický program. Systémy BRC z výroby bývají zakódované, ale umíme je odblokovat. Pokud by byl přístřik benzínu použit lze ho vypnout a nahradit systémem pro dávkování aditiva. Pro ochranu ventilů aditivací doporučujeme systém Valve Protector, dlouhobě testovaný německým TÜV, který dávkuje aditivum v závislosti na zatížení motoru v celém rozsahu otáček.
6.3.2018 19:59:05
Jméno:
Ing. Petr Hanák Předmět:
spotřebaZdravím,
vidím, že už skoro 2 roky máte LPG mazdu Cx-7, uvažuji o ní také, můžu poprosit o Vaše zkušenosti s ní a s jakou spotřebou se dá jezdit?
7.3.2018 7:59:19
Jméno:
RE: spotřebaDobrý den, nerad odpovídám na otázku spotřeby, a to z toho důvodu, že dva lidé se stejným vozidlem na stejné trase mohou mít odlišnou spotřebu PHM. Neuvádíte, o jakém motoru uvažujete proto budu předpokládat, když se dotazujete na fóru věnovaném přestavbám na plyn, že se bude jednat o motor s přímým vstřikováním paliva 2,3 MZR DISI Turbo, kód motoru L3-VDT, který lze přestavět na LPG. Stejně jako u všech benzínových motorů závisí spotřeba na stylu jízdy a režimu provozování a rozdíly jsou celkem markantní a to od cca 12 l do 15 i více l benzínu. Po přestavbě na LPG se pak reálná spotřeba může pohybovat cca 10 až 13 l plynu + cca 2,5 až 4l benzínu, ale samozřejmě v závislosti na stylu jízdy a režimu ve kterém vozidlo provozujete mohou být hodnoty jiné.
6.3.2018 19:27:23
Jméno:
Josef Předmět:
Tartarini záměna vstřikovačů EVO7\8Dobrý den. Tartarini vstřikovací lišta EVO 7 se již nevyrábí a nejde koupit ani repas sada. Jsou dostupné vstřikovací lišty EVO 8 a na ně i dostupné repasovací sady. Lze tyty nové vstřikovače provozovat na staré jednotce?
7.3.2018 8:03:53
Jméno:
RE: Tartarini záměna vstřikovačů EVO78Dobrý den, záměna je možná, po výměně je třeba provést znovu nastavení plynové mapy.
5.3.2018 9:36:47
Jméno:
Marian Předmět:
LPG plynové zařízení BRCDobrý den,
mám vozidlo Hyundai ix 20 1.4 + LPG
Při startování vozidla,když je studené, dlouho musím točit, aby chytlo.
Pak vše funguje jak má, po dané teplotě se automaticky přepne na LPG.
Tak jsem jezdil jen na benzín a startování je naprosto v pořádku i při mrazu -14 ,
ale jak zapnu LPG při zchladnutí motoru je problém startování zpět.
Děkuji za odpověď.
s přáním hezkého dne Marian
5.3.2018 11:18:37
Jméno:
RE: LPG plynové zařízení BRCDobrý den, pro odstranění problémů se studenými starty je třeba navštívit odborný servis, který provede seřízení LPG mapy. Jde o to, že i při jízdě na LPG benzínová řídící jednotka dostává a vyhodnocuje signály od lambda sond a pomocí krátkodobých a dlouhodobých korekcí upravuje složení palivové směsi. Pokud dojedete a vypnete motor z režimu plynu, následný studený start proběhne za použití těchto korekcí. Pokud směs LPG není správná (chudá nebo bohatá) start motoru probíhá s nesprávnými korekcemi, a to je příčinou špatných studených startů.
2.3.2018 14:44:36
Jméno:
Radomír Kouřílek Předmět:
Přepínání benzin/LPGDobrý den,
mám takový problém s přepínáním z benzínu na LPG. Nastartuji s přepínačem v poloze automat , cca po 1minutě mně to přepne na LPG a pak přepínač začne blikat a pípat, jako kdyby došel v nádrži plyn. Pak přepínač ručně přepnu na benzín a čekám, až se mně motor dle ukazatele ohřeje na 90°C. Trvá to teď v zimě i 12 km. Pak se po několikerém přepínání přepne na režim LPG. Potřeboval bych poradit, čím to asi bude. Jestli je vadný reduktor?.
Dík za odpověď.
5.3.2018 7:21:11
Jméno:
RE: Přepínání benzin/LPGDobrý den, blikání a zvukový signál Vás upozorňuje na závadu v LPG systému - nejsou splněny parametry pro přepnutí do plynu. Typoval bych, že je vadné teplotní čidlo, ale pro určení závady je třeba provést diagnostiku.
1.3.2018 20:00:56
Jméno:
hake Předmět:
Ridici jednotkaDobry den.U systemu lovato smart mam spatnou ridici jednotku ,da se nove nahrat ,nebo musim koupit novou .Toto zarizeni mam 3 roky.Dekuji za odpoved.
2.3.2018 7:48:01
Jméno:
RE: Ridici jednotkaDobrý den, nepíšete na základě čeho jste usoudil, že je řídící jednotka vadná. Doporučuji navštívit odborný servis, který po provedené diagnostice rozhodne, zda závada je opravdu v řídící jednotce a posoudí, zda je vadná a je třeba ji vyměnit nebo zda postačí její znovu nastavení.
1.3.2018 8:12:43
Jméno:
Jaroslava Špalová Předmět:
Vypínání LPGDoplňuji k předchozí zprávě vypíná se poslední dva dny
1.3.2018 8:03:32
Jméno:
Jaroslava Špalová Předmět:
Vypínání LPGMám fabii 1.4 Benzin a LPG. Najedu na plyn cca 70 km a plyn jde, potom se sám vypne a jede opět cca 70 km pouze na benzín. Můžete mi poradit kde je závada a co s tím mám udělat. Děkuji za odpověď
1.3.2018 13:56:45
Jméno:
RE: Vypínání LPGDobrý den, pro přepnutí do plynu je třeba mít dostatečnou teplotu na reduktoru a dostatečný tlak plynu. Některý z těchto parametrů zřejmě není dosažen. Může být vadné některé z těchto čidel, případně nefunguje v těchto chladných dnech správně chladící soustava (termostat), která reduktor vyhřívá. Doporučuji proto, navštivte svého plynaře nebo se objednejte u nás na tel. 606 659 530.
28.2.2018 12:00:41
Jméno:
Dusan Předmět:
zimna spotrebaDobry den. psali ste ze v zime je iny pomer propanu a butanu jak v lete... ovlyvnuje tento pomer i spotrebu lpg? dekuji
1.3.2018 13:41:48
Jméno:
RE: zimna spotrebaDobrý den, vlivem toho, že měrná energie propanu a butanu (energie uvolněná spálením jedné jednotky – obvykle 1 kg) je různá, bude se lišit nepatrně i spotřeba při změně poměru obou plynů.
28.2.2018 9:28:28
Jméno:
Radek Předmět:
Vysoká spotřebaDobrý den. Pokud mám funkci přívstřiku benzínu zapnutou vysvětluje to úbytek benzínu při jízdě na LPG. Ale problém je ten že na každých 150km ujetých na LPG motor spotřebuje ještě cca 6litru benzínu...
1.3.2018 8:06:14
Jméno:
RE: Vysoká spotřebaDobrý den, jak jsem psal v odpovědi na Váš předchozí dotaz diagnostikou je třeba zjistit nastavení plynového systému.
28.2.2018 8:25:36
Jméno:
David Malý Předmět:
problémy s LPGDobrý den, v tomto mrazivém počasí ráno v pohodě nastartuju na benzín. Po ujetí cca. 3 km se normálně přepne na LPG a po chvilce se rozsvítí kontrolka motoru. Když jedu na benzín, nic nesvítí a je to v pořádku. Nevíte, čím by to mohlo být? Začalo to nyní v těchto mrazech.
1.3.2018 7:58:50
Jméno:
RE: problémy s LPGDobrý den, k rozsvícení kontrolky dochází zřejmě vlivem nesprávného složení směsi. Bude třeba diagnostikou zjistit pravou příčinu.
28.2.2018 7:46:29
Jméno:
Jaroslava Špalková Předmět:
Zamrzání LPGZajímalo by mne při jakém mrazu zamrzne LPG. Nastartování auta při -14 po cestě teplota do - 20 ujela jsem 70 km ale celou cestu na benzín. Plyn se vůbec nezapnul. Tak nevím jestli je zamrzlý nebo je problém v autě
1.3.2018 7:52:28
Jméno:
RE: Zamrzání LPGDobrý den, mrazivé počasí prověří, v jakém stavu je chladící soustava (zejména činnost termostatu). Jak již bylo na tomto fóru mnohokrát zmíněno, jednou z podmínek pro přepnutí je ohřátí reduktoru na teplotu, která zajistí dostatečné odpaření kapalné fáze LPG a správný pracovního tlaku plynu. Pokud by byla na reduktoru dosažena požadovaná teplota (nedoporučuje se nastavit teplotu nižší než 35oC) došlo by k přepnutí a pokud by byl plyn „zamrzlý“ a v systému tím pádem nebyl dostatečný tlak upozornil by Vás systém zvukovým signálem.
Přidat záznam