Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <93>  <94>  <95>  <96>  <97> ||  <265>     >>   >5x>  

27.2.2018 23:04:00
Jméno: Dusan Předmět: zamrza lpg?
dobry vecer... mam problem ten v posledne dni v silnych mrazoch s lpg. na benzin jedu normálně no hned jako auto prepne na lpg chcipne i za jizdy. jakoby nemelo palivo, nereaguje na pedal plynu, musim prepnut na benzin, az po dlhej dobe ked je motor poriadne teply to zacne fungovat... dik za odpoved
28.2.2018 7:27:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: zamrza lpg?
Dobrý den, LPG je směs dvou plynů propanu a butanu, Propan se vypařuje při teplotách nad -45oC a butan se vypařuje při teplotách nad -0,5oC. Závisí tedy na jejich vzájemném poměru, při jaké teplotě bude docházet k odpařování. U zimní směsi se složením 60% propanu a 40% butanu je průměrná teplota odpařování -13oC. Pokud tepoty klesají k -20oC mohou nastávat situace, jak popisujete.

27.2.2018 21:42:14
Jméno: Radek Předmět: Vysoká spotřeba
Dobrý den. Vlastním vůz VW Golf IV 1.6 74kw a mám v něm LPG systém ROMANO. Problém je, že na jednu nádrž plynu, což je cca 46L spotřebuji asi 15L benzínu. Mám podezření na to, že při jízdě na LPG dochází i ke spotřebě benzínu... Jinak na celou nádrž plynu plus 15L benzínu nájezdu necelých 550km... Je k odstranění této závady potřeba diagnostika systému LPG, nebo je někde umístěn nějaký ventil který uzavírá přívod paliva? Děkuji za odpověď
28.2.2018 7:33:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vysoká spotřeba
Dobrý den, zřejmě máte ve voze plynovou řídící jednotku, která má funkci přístřiku benzínu. Tato funkce je jedním ze způsobů ochrany ventilů a je pravděpodobně zapnutá. To lze zjistit případně změnit pouze diagnostikou.

27.2.2018 17:11:36
Jméno: Vojtěch Předmět: Zamrzání LPG
Dobrý den. Je možné aby zamrzlo palivo LPG ? V momentálních mrazech auto v pořádku jede avšak při vyšších ot. a ubráním, vyřazením, motor přestane jít. Na benzín vše v pořádku. Děje se to pouze v mrazivých dnech.
Děkuji.
28.2.2018 7:27:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zamrzání LPG
Dobrý den, LPG je směs dvou plynů propanu a butanu, Propan se vypařuje při teplotách nad -45oC a butan se vypařuje při teplotách nad -0,5oC. Závisí tedy na jejich vzájemném poměru, při jaké teplotě bude docházet k odpařování. U zimní směsi se složením 60% propanu a 40% butanu je průměrná teplota odpařování -13oC. Pokud tepoty klesají k -20oC mohou nastávat situace, jak popisujete.

27.2.2018 10:31:54
Jméno: Marek Předmět: Lpg
Dobry den mam fabii junior na plyn brc ted jak se ochladilo auto spatne startuje jak na plyn tak na benzin kdyz chci jed jen na benzin auto jede ale kdyz seslapnu plyn prestane reagovat kdyz je to na pln precvakle neudrzi otacky ale jen kdyz je zima co stimM
27.2.2018 11:16:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, v první řadě bude nutné zkontrolovat stav zapalovací soustavy případně dalších komponent podílejících se na tvorbě emisí (lambda sonda….) a dále provést diagnostiku LPG systému (zkontrolovat správnou funkčnost jednotlivých komponent a plynovou mapu). Dle výsledku pak provést opravu případně seřízení LPG systému.

27.2.2018 7:21:12
Jméno: Alois Matůš Předmět: LPG škoda felicie
Dobrý den
prosím o radu na škodě felicie nejde přepnout na LPG kontrolka na spínači pořád bliká děkuji
27.2.2018 7:49:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG škoda felicie
Dobrý den, uvádíte příliš málo informací o LPG systému. Může jít o závadu v elektroinstalaci nebo některém komponentu (přepínači, krokovém motorku, pokud ho Váš systém obsahuje……). Je třeba navštívit odborný servis, který závadu diagnostikuje a odstraní, případně se můžete objednat na opravu u nás na tel. 606 659 530.

26.2.2018 19:00:59
Jméno: Michal Knotek Předmět: Nádrž LPG Ford S-Max
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nějaká možnost umístit nádrž LPG do Ford S-Max 2.0 107kW mimo zavazadlový prostor. Toto vozidlo nemá rezervu a ani prolis pro rezervu - je zde pouze menší prolis pro povinnou výbavu a ten by nejspíše vadil umístění venkovního toroidu. Dočetl jsem se zde, že je možnost srovnání podlahy a následné umístění venkovního toroidu - je tato varianta ale vůbec možná? Projde vozidlo pak na STK? Pokud ano, určitě bych měl o tuto variantu zájem a chtěl bych se zeptat, zda jste schopní podlahu vyrovnat u vás, nebo musím sehnat nějakého klempíře a pak se teprve vydat za vámi... Kolika litrová nádrž by se tam vůbec pak vešla? děkuji za odpověď
27.2.2018 7:49:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nádrž LPG Ford S-Max
Dobrý den, u tohoto vozidla bychom rozhodli o umístění a velikosti nádrže až po jeho prohlídce. Na přistavení vozidla k prohlídce se můžete domluvit na tel. 606659530.

25.2.2018 17:31:51
Jméno: Michal Kalina Předmět: Potíže s autem LPG
Dobrý den
Opel Zafira 1,8 LPG Tartariny Špatně přepíná na plyn jako kdyby přestalo jít palivo
po delší době chytá na dva válce pozdeji se přidává 3 a 4 válec v tu chvilku nemá výkon a rozsvítí se kontrolka motoru a zůstává svítit i když auto jede už "normálně" motor má tvrdý chod rezonuje.Protože kontrolka znervoznuje motor vypnu a nastartuji znovu problém s přepínáním přetrvává ale chytá lépe kontrolka už nesvítí Samozřejmě čím chladněji je tím horší
Prosím poradte když jsem byl v servisu na lpg pro Tartariny tak mě vyměnily jen filtr lpg a neuměli ani diagnostikovat závadu že to neumí napíchnout na diag. zásuvku
Děkuji Michal Kalina
26.2.2018 8:33:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Potíže s autem LPG
Dobrý den, pro zjištění, zda jsou na vině vadné vstřikovače či reduktor nebo jiný komponent LPG soustavy nebo originální díl vozidla je třeba provést diagnostiku jak vozidla, tak i LPG systému. Pokud budete chtít s Váš problém vyřešit objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.

23.2.2018 17:44:56
Jméno: Radim Předmět: Fabia/Rapid 1.0 TSi 70kW, montáž LPG.
Dobrý den.
Uvažuji o koupi nového vozu Fabia 3 nebo Rapid s motorem 1,0TSI 70kW. Samozřejmě zvažuji i montáž LPG. Mám roční nájezd je cca 25000 - 30000 km. Chtěl bych se zeptat, jaký systém by jste doporučil a jaká by byla cena montáže.

Jaká je cca životnost plynových vstřiků a reduktoru Vámi navrhovaného systému?

Děkuji za odpověď.
26.2.2018 8:01:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fabia/Rapid 1.0 TSi 70kW, montáž LPG.
Dobrý den, pro odpověď, zda lze Vaše uvažované vozidlo přestavět na pohon LPG potřebuji znát ještě kód motoru, rok výroby a typ benzínové řídící jednotky. Po zaslání těchto údajů na můj mail prochazka@autogascentrum.cz Vám odpovím.

20.2.2018 0:37:18
Jméno: v Předmět: umístění plnícího otvoru
Dobrý den, může být plnící hrdlo umístěno v zavazadlovém prostoru na nádrži lpg? Chtěl bych co nejmenší zásah do vozidla.
20.2.2018 7:11:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: umístění plnícího otvoru
dobrý den, nemůže.

19.2.2018 0:52:26
Jméno: Martin Předmět: záměna řídící jednotky
mám v autě instalovaný lpg systém od e-gas a chtěl jsem se zeptat, je možné řídící jednotku e-gas cdc01 vyměnit za jednotku stag 300 nebo lpgtech t324 nebo jaký je postup?
díky předem za odpověd
19.2.2018 8:40:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: záměna řídící jednotky
Dobrý den, nevím z jakého důvodu chcete vyměnit řídící jednotku, zda nefunguje, zda není možný servis této značky….. Pokud se mění řídící jednotka, obvykle se mění celý přední kit včetně kabeláže. Jen tak je zajištěno správné čtení všech potřebných parametrů a následně lze systém správně seřídit.

18.2.2018 13:48:27
Jméno: Radim Předmět: Landi Renzo Evo - za studena cukne + smrdí plyn
Dobrý den. Mám Fabii 3 1.0MPi 55kw, LPG Landi Renzo EVO, najeto na LPG 50 000km.
Teď se mi stává, že ráno, když je auto úplně studené, tak při přepnuti na LPG vozidlo cukne a zasmrdí plyn. (LPG cítím již, když slyším cvaktutí v nádrži, v podstatě auto ani nemusí ještě přepnout na LPG). Pokud nechám vypnutý ventilátor topení, tak plyn cítím jen minimálně nebo někdy vůbec, takže únik jde někde z motorového prostoru. Jakmile je auto již zahřáté, tak se cuknutí ani smrad z LPG neprojeví. Čím by to mohlo být prosím způsobeno?

Dále se chci zeptat, jestli se u tohoto typu musí LPG vstřikovací lišta měnit celá nebo jestli je možnost repase jednotlivých vstřiků? Prý by to mohlo být vstřikama.

lišta viz foto.. Díky moc

https://www.jpeg.cz/obrazek/EKXX2
https:// www.jpeg.cz/obrazek/EKHJ8
19.2.2018 8:19:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Landi Renzo Evo - za studena cukne + smrdí plyn
Dobrý den, pokud je systém dobře seřízen a všechny komponenty fungují bezvadně je přepnutí na plyn neznatelné. Při jakékoli netěsnosti plynového systému je nutné z důvodu bezpečnosti uzavřít hlavní uzávěr plynu na nádrži a navštívit odborný servis, aby přezkoušel detektorem na únik plynů těsnost plynového systému a závadu odstranil. Co se Vašich vstřikovačů týče existuje sada na repasi, ale většinou se mění celá lišta.

16.2.2018 23:58:24
Jméno: Štefan Gondol Předmět: Plyn romano
Dobrý deň.chcem sa opýtať,menil som hadicu na odvetravani kľuky ,ztoho dôvodu bolo demontovane sanie a odpojena hadica na plyn.po zmontovani a naštartovaní bliká mi zelená kontrolka a pípa ale nenavrhne na plyn.servis plynu bol robený pred dvoma mesiacmi.nikdy som nemal z ním problém.je mozne že to treba z resetovat.dakujem
19.2.2018 8:02:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Plyn romano
Dobrý den, blikání a zvukový signál upozorňuje na závadu LPG systému. Zřejmě po opravě nebylo vše zapojeno tak jak má být. Bude tedy nutné navštívit plynový servis, kde závadu odstraní.

16.2.2018 20:02:00
Jméno: Vaněčková Irena Předmět: Svítící kontrolka LPG
Mán nově koupené auto Hundai ix 35,které je předělané na LPG,natankovala jsem plyn i benzín a stále mi svítí na palubce kontrolka plynu,nevím proč,jinak vše jak má být,nastartuji a aotomaticky se mi přepne na LPG,na kolečku LPG svítí tečky zeleně jak má být,Pedem děkuji za odpověd.Vaněčková Irena
19.2.2018 7:59:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Svítící kontrolka LPG
Dobrý den, u dodatečně přestavěných vozidle Hyundai veškeré kontrolky plynového systému jsou na přepínači (kolečku) – stavová kontrolka indikující provoz benzín/plyn a LED diody indikující stav plynu v nádrži. Většina kontrolek na palubce má nějaký symbol, jehož význam naleznete v návodu k vozidlu. Bude tedy potřeba navštívit servis, který diagnostikou zjistí o jakou závadu se jedná. Může se jednat o kontrolku „check engine“, která svítí při poruchách emisního systému (chudá/bohatá směs, lambda sonda, katalyzátor…).

15.2.2018 17:09:16
Jméno: Antonín Předmět: Dotaz na kvalitu systemů LPG
Dobrý den
Chtěl bych si nechat přestavět auto na lpg.Měl jsem už zkušenosti a auty na lpg.Ve 2 systém Brc i Hl propan vše sekvenční vstřikování.Je systém Hl propan Magic 4 srovnatelný se systémy od Tartariny ,Zavoli nebo Brc,jak je to s kvalitou komponentů, výdrže ,servisu.Co by jste doporučil na přestavbu do VW Caddy 1,4 benzín.Vyplati investovat navic do kvality a spíš co je v dnešní době kvalitní systém.
Děkuji za odpověď
16.2.2018 8:24:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dotaz na kvalitu systemů LPG
Dobrý den, dostatek informací k jednotlivým Vámi uvedeným systémům naleznete na webových stránkách. Každý výrobce LPG systém má několik řad výrobků lišících se vybavením a funkcemi a při porovnání je třeba srovnávat srovnatelné. Během naší 26 leté praxe v oboru alternativních paliv jsme přišli do styku s celou řadou systémů a nyní jsme zástupci a distributoři systémů STAG, ZAVOLI a LOVATO, které máme dlouhodobě vyzkoušené, dlouhodobě fungují bez problémů, mají vynikající poměr cena/výkon. Důležitým faktorem je i volba servisu, kterému přestavbu svěříte. Pokud zvolíte některý náš partnerský servis viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ , budete mít jistotu správně a bezpečně namontovaného systému, který bude precizně seřízen, záruka je samozřejmostí. Pracovníci těchto servisů mají dlouholeté zkušenosti a procházejí pravidelnými školeními. V případě Vašeho zájmu Vám bližší informace poskytnu telefonicky.

11.2.2018 11:13:45
Jméno: Vladimir Předmět: Lpg
Mam dotaz jrstli pri sepnuti lpg ma palivive cerpadlo na ba vypnout porad mi jede ztraci se mi benzin
12.2.2018 7:45:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, u většiny LPG systémů se palivové čerpadlo neodpojuje. Neuvádíte, o jaké vozidlo se jedná. Může jít o vozidlo, kde je použit přístřik benzínu na ochranu ventilů nebo o vozidlo s přímým vstřikováním paliva, u kterého se i při jízdě na plyn spotřebovává určité množství benzínu…..

<5x<   <<     <1> || <93>  <94>  <95>  <96>  <97> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací