Diskuzní fórum LPG/CNG
19.12.2017 17:12:49
Jméno:
Jan Nohál Předmět:
VstrikovačeDobrý den.
Mam dotaz ohledne lpg vstrikovacu, nebo i celeho lpg systemu. Jaky je rozdil mezi napriklad drahym BRCn beo Landi renzo? Pro me je nejdulezitejsi spolehlivost. V jednom voze mam Landi Renzo Omegas EVO AEB vstrikovace a jezdim 70000km bez problemu. Slysel jsem, ze BRC ma rychlejsi vstrikovace, ale co to prakticky znamena... Dekuji.
20.12.2017 9:58:09
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: VstrikovačeDobrý den, Vaše otázka je velmi široká. Je to jako porovnávat, jaký je rozdíl mezi vozidly dvou výrobců automobilů bez uvedení, jaká vozidla se mají porovnávat. Ale i pokud by jste specifikoval jaké systémy chcete porovnávat odpověď by přesahovala možnosti tohoto fóra. Rozdíl je v použité elektronice, vstřikovačích, reduktorech, diagnostickém software, použitých materiálech atd.. Každý výrobce dnes má ve svém portfoliu několik druhů LPG systémů vhodných pro různé typy motorů s různými požadavky. Rychlost vstřikovačů má vliv na přesnost dávky paliva, která je důležitá u moderních motorů zejména motorů s přímým vstřikováním paliva.
19.12.2017 9:53:42
Jméno:
Tomáš Předmět:
Zvláštní starty na benzínDobrý den..Mám Octavii 1.8 T LPG elpigaz a jakmile mám v autě obyč. natural 95 tak špatně startuje ..Jakmile ale jezdím jen na benzín tak není problém..Začal jsem tankovat Vervu 100 a problémy se starty zmizely i při provozu na LPG..Jinak LPG provoz bez sebemenšího problému a spotřeba je kolem 9.5L..Má cenu to dávat na seřízení?Bojím se aby mi to nerozvrtali ještě více.
19.12.2017 10:42:55
Jméno:
RE: Zvláštní starty na benzínDobrý den, příčinou špatných studených startů je ponejvíce špatné složení LPG směsi. I při jízdě na LPG dostává benzínová řídící jednotka signály od lambda sond a provádí dle toho příslušné korekce. Pokud vypnete motor z režimu LPG, startuje motor s těmito korekcemi a směs pro start pak není optimální což způsobuje potíže při startování, kolísání otáček po startu….. Pokud byste posledních pár kilometrů dojížděl na benzín určitě by studené starty byly bez problémů. Natankováním víceoktanového benzínu (oktanové číslo Vervy 100 se blíží oktanovému číslu LPG) se změnilo i složení směsi při startu a problém se do jisté míry odstranil. Nicméně bych doporučoval zkontrolovat plynovou mapu ve všech režimech a případně provést její úpravu.
18.12.2017 11:31:48
Jméno:
Ladislav Předmět:
filtr plynné fázeDobrý den, navazuji na dotaz ohledně typů filtrů. Mám na autě originální zástavbu LPG od Opelu. Filtr plyn. fáze má klasický tvar, je jednorázový s průměrem na vstupu i výstupu 14mm, uvnitř polyesterová vložka (při výměně jsem chtěl starý vrátit a doma jsem ho rozřezal, abych zjistil, co je uvnitř). Originál stojí s daní téměř 1200 Kč, nikde jsem ho neviděl prodávat levněji, resp. vůbec prodávat. Lze tedy (podle mě) předražený originální filtr vyměnit za běžný jednorázový filtr s polyesterovou vložkou a stejnými průměry?
A jakému materiálu vložek filtrů plynné fáze dáváte přednost u vás na firmě. Děkuji za odpověď.
18.12.2017 14:41:08
Jméno:
RE: filtr plynné fázeDobrý den, ano výměna originálního filtru plynné fáze Landi Renzo za jiný polyesterový filtr je možná.
17.12.2017 19:29:33
Jméno:
Sedlák Předmět:
Přepínínání na benzínDobrý den,
po předešlé dobré zkušenosti se na Vás opět obracím s prosbouo radu.
Po natankování do plna a vyjetí nádrže cca do poloviny se mi po větším přidání plynu (přidší rojezd, předjíždění) přepíná sám z lpg na benzín. Dnes ráno se mi dokonce nepodařilo po přepnout na plyn vůbec, systém se chtěl přepnout automaticky po zahřátí a ujetí cca 3km, auto pouze cuklo a jelo dále na benzín.
Problém přetrvává cca 2 měsíce. V čem by mohla být závada?
Jedná se o VW Golf 1.6 74kw r.v. 2000, systém BRC
Děkuji za radu.
18.12.2017 8:57:01
Jméno:
RE: Přepínínání na benzínDobrý den, pro přepnutí do plynu musí být splněny dvě podmínky – 1. teplota reduktoru musí dosáhnout nastavenou teplotu pro přepnutí a 2. čidlo teploty a tlaku plynu musí snímat správný pracovní tlak plynu. Pokud některá podmínky není splněna nedojde k přepnutí. Diagnostikou lze ověřit správnou funkčnost jednotlivých LPG komponent a zjistit, co se děje v momentu přepnutí a také při akceleraci. Dle toho se pak provede oprava. Může jít o závadu některého čidla nebo některého komponentu podílejícího se na dodávce plynu. Na opravu se můžete objednat na tel. 606 659 530.
17.12.2017 18:25:29
Jméno:
Ladislav Předmět:
Fabia II, 1.2 HTP přestavba na LPGDobrý den. Pane Procházka, po přestavbě Fabie na LPG za tepla špatně startuje. Musím vždy nechat motor vychladnout abych to nastartoval. Po nastartování ale motor jde špatně, otáčky kolísají, nejde servo a při zařazení spátečky motor okamžitě zhasne. Reklamace nepomohli a jsem s toho už zoufalý. Fabie před montáži jezdila bez problému. Prosím poradte mi co je to za závadu a co s tím? Že by špatně zapojil LPG zařízení? Děkuji vám za odp.
18.12.2017 8:41:49
Jméno:
RE: Fabia II, 1.2 HTP přestavba na LPGDobrý den, závadu může způsobovat celá řada faktorů. Vyjmenovávat možné závady nemá smysl. Bude nutné provést kontrolu zapojení LPG systému, a provést diagnostiku jak benzínové části, tak i plynového systému. Teprve pak lze určit co závadu způsobuje a provést opravu. Vozidel s těmito motory jsme přestavěli celou řadu a vozidla jezdí bez problémů. Pokud budete chtít s Vaším problémem pomoci, objednejte se u nás na servis na tel. 606 659 530.
16.12.2017 12:09:45
Jméno:
Ladislav Předmět:
filtr plynné fázeDobrý den, rád bych se zeptal, zda jsou rozdíly v použitých materiálech vložek filtrů plynné fáze pro LPG. Prodávají se filtry papírové, polyesterové a bulprenové (u nich se píše, že bulpren jako jediný dokáže filtrovat i parafíny a má teplotní rozsah použití od -40 do +120 °C). Druhou otázkou by bylo, zda jsou podstatné rozdíly ve vlastním provedení (konstrukci) filtrů, protože např. většina jednorázových filtrů lze koupit v ceně kolem 100 Kč, ale některé (např. originál Landi Renzo – jednorázový, polyesterová vložka) stojí přes 1000 Kč. Děkuji za odpověď.
18.12.2017 8:33:55
Jméno:
RE: filtr plynné fázeDobrý den, u filtrů plynné fáze jsou rozdíly, jak sám píšete, v použitých filtračních materiálech, v provedení – jsou filtry jednorázové, s výměnou vložkou, s integrovaným čidlem teploty a tlaku plynu. Dále pak se filtry liší počtem vývodů, kdy jsou filtry s jedním, dvěma, čtyřmi, šesti vývody. Provedení filtru a použitý materiál se odráží v ceně filtru. Pravidelná výměna filtru plynné fáze v předepsaných intervalech zajišťuje správnou funkci plynových vstřikovačů a má vliv na jejich životnost.
13.12.2017 18:29:30
Jméno:
Dan Předmět:
0.9 tce lpgDobry den! V dubnu jsem koupil zcela novou dacii sandero,po styrech mesicich a 3400km nam byl namontovan system lovato .po zahrati motoru prepne lpg a auto zacne pri sesplapnuti plynoveho pedalu skubat,straci vykon a rozsviti se vsechny kontrolky.lpg neprepina pri moc nizke teplote,ta jiz byla zvysena.mam pocit ze problemy souviseji s turbem,pri prepnuti na lpg se objevy jeste rychleji kdyz seslapnu vice pedal a turbo zacne pracovat.servis je vzdalen vic jak 100kilometru.auto uz sem tam jednou nechal nastavit,vymenili pry vstriky a auto jim jelo jak hodinky.na druhy den sem si prijel pro auto pozde,servisaci uz tam nebyli a auto delalo to samy.nini ma auto kolem 6000km,skousel sem vyjet jednu benzinovou nadrz,tankovat vic druhu lpg,ale auto to dela furt.na benal jede vyborne.nevite prosim v cem muze byt zavada? Hodi se lovato k neprimemu vstriku v 0.9tce s turbem? Jaky system by ste volil vy? Da se na zaklade techto spatnych skusenosti system vymontovat a vratit penize? Dekuji,Daniel
14.12.2017 7:59:55
Jméno:
RE: 0.9 tce lpgDobrý den, bez provedení diagnostiky a kontroly provedení montáže nelze říci v čem je závada. V případě reklamace je třeba postupovat dle občanského zákoníku a záručních podmínek. LOVATO má vhodné systémy pro motory s nepřímým vstřikováním paliva s turbem. LOVATO používá stejnou elektroniku jako dražší LANDI RENZO.
9.12.2017 16:32:15
Jméno:
Alois Předmět:
montáž LPG Dobrý den mám Hyundai ix 20 1.6 a chci dat i přimazávní ventilu slyšel jsem že tento motor dost trpí a po kolika km by se měli dělat ventily děkují za odpověd
11.12.2017 7:50:20
Jméno:
RE: montáž LPG Dobrý den, kontrola ventilů se u motorů Hyundai dělá po 40 tis. Km. Pokud chcete funkční ochranu ventilů zvolte německý elektronický programovatelný systém Valve Protector, který na rozdíl od podtlakových systémů zajišťuje ochranu ventilů v celém rozsahu otáček. Bližší informace naleznete zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/valve-protector/ , případně Vám je mohu poskytnout telefonicky.
8.12.2017 16:28:26
Jméno:
Honza Předmět:
Brc elegant přepínač Dobrý den, odešel mi přepínač brc elegant 52, je možné jej někde ještě sehnat, případně použity? Děkuji
11.12.2017 7:43:47
Jméno:
RE: Brc elegant přepínač Dobrý den, skladem máme přepínač Elegant 51, kterým lze Váš přepínač nahradit. Pro bližší informace volejte prosím 606 728 358.
4.12.2017 11:39:03
Jméno:
Marek Předmět:
Prvni prepnuti na lpgDobry den, pred prvnim pokusem prepnuti systemu na LPG se pohybuje tlak v systemu od 30 do 70kpa a vetsinou se prepnuti diky nizkemu tlaku nezdari, pokud zvysim otacky nad 2000ot/min a behem prepinani je udrzuji, prepnuti se zdari a pote se jiz tlak v systemu pohybuje okolo 120 az 130kpa konstantne. Dekuji
4.12.2017 17:55:20
Jméno:
RE: Prvni prepnuti na lpgDobrý den, z Vašeho příspěvku, ve kterém neuvádíte, jaký systém máte, není zřejmé na co se ptáte. Pro zjištění, jak je Váš LPG systém nastaven je třeba připojit systém k diagnostickému programu. Jen tak lze zjistit nastavení všech hodnot včetně tlaku, otáček a teploty pro přepnutí a lze též zkontrolovat funkčnost jednotlivých komponent LPG systému. Pokud budete chtít zkontrolovat Váš systém, objednejte se na tel. 606 659 530.
3.12.2017 22:04:06
Jméno:
Josef Předmět:
Demontáž lpgDobrý den, můžete mi prosím poradit? Mám již 3 roky Dacii
Sandero 1.4 lpg r.v2010 dovezenou z Francie bez servisky a
se zablokovanou LPG ř.j. Systém LandiRenzo.Na plyn už nejezdím, protože po přepnutí na LPG se za chvilku rozsvítí oranž.kontrolka emisí a motor škube a jede jakoby na 3valce.
Podle plynaře jsou vadné LPG vstřiky a ty stojí 8 t.kč a ještě
není záruka,že to potom bude v poho, když nejde diagnostika.
Jak to nechat oficiálně demontovat se zápisem do TP? Budu už jezdit jenom na BA.Jde ó originální zástavbu LPG. Děkuji.
4.12.2017 8:14:37
Jméno:
RE: Demontáž lpgDobrý den, demontáž LPG zařízení je samozřejmě možná, ale vzhledem k tomu, že se jedná o „tovární“ přestavbu, bude náročnější a i dražší než demontáž systému montovaného dodatečně. Nepíšete, jaký je Váš roční projezd, ale domnívám se, že náklady na opravu by se Vám brzy vrátily. S opravami těchto vozidel máme zkušenosti, proto pokud přehodnotíte své rozhodnutí a budete chtít jezdit levněji na LPG i nadále, rádi Vám pomůžeme. Pro bližší informace nás můžete kontaktovat na tel. 602518625.
3.12.2017 10:42:10
Jméno:
Roman Předmět:
LPGDobrý den, chci si koupit system LPG. Mám škoda fabie 1,4. Týdně najezdím 400km a auto má najeto 120 000km. Zajímá mě jak je to potom když to budu mit v autě ohledně technické kontrole nebo jestli je jenom nějaká kontrola toho zařízení, a jestli je tak jak často je a kolik stojí. Taky mě zajímá kam se tohle zařízení dává do auta. Tohle zařízeni chci koupit od kamaráda, který ho použival asi pul rok a prodává mi ho za 14000kc, tak mě zajímá jestli se mi to vyplatí.
Dekuji za radu
4.12.2017 7:44:48
Jméno:
RE: LPGDobrý den, pokud se LPG zařízení vyndá z vozidla a vozidlo bude dále v provozu, musí odborná firma s příslušným oprávněním po demontáži provést zápis do velkého technického průkazu. Montáž do nového vozidla pak provede odborná firma, která má oprávněný daný systém montovat ta po montáži provede zápis do velkého technického průkazu, vystaví novou přílohu k velkému technickému průkazu a zajistí zaevidování přestavby do systému CIS (sytém MDČR, kam nahlíží úředníci i technici STK). Pokud nebudou splněny výše uvedené náležitosti vozidlo neprojde měřením emisí ani STK a je nezpůsobilé provozu na pozemních komunikacích. Při nové montáži výše uvedené kroky provede odborná firma automaticky. Pro informaci zda se Vám investice do přestavby vyplatí můžete použít naši kalkulačku http://www.lpg-autogascentrum.cz/kalkulacka/ .
28.11.2017 16:09:24
Jméno:
petr Předmět:
v kabině je cítit plynDobrý den,
V momentě kdy přepne systém na plyn, dostane se odér plynu do kabiny. Cítím to, protože zanedlouho po přepnutí dojíždím do křižovatky a musím chvíli čekat na zelenou. V ten moment se smrad dostává ventilátorem do auta. Od montáže lpg jsem najel cca 26000km.
Děkuji za odpověď
Petr
28.11.2017 23:43:45
Jméno:
RE: v kabině je cítit plynDobrý den, někde zřejmě bude netěsnost. Navštivte proto odborný servis, který detektorem netěsnost zjistí a opraví.
25.11.2017 11:30:26
Jméno:
miloš Předmět:
vypinanie lpgdobry deň chcel by som sa spytať mam lpg ag system holansky jazdim už na ňom par rokov bez nejakych problemov, ale teraz mi auto pri prutkom ubrati otačok vypne lpg a hned ho aj zapne takto to robi dookola počas jazdy viete mi poradiť čo by to mohlo robiť ´dakujem
27.11.2017 7:31:38
Jméno:
RE: vypinanie lpgDobrý den, bude nutné provést kontrolu elektroinstalace a diagnostikou ověřit správnou funkčnost všech komponent a zjistit co se děje po uvolnění plynového pedálu a na základě zjištění pak provést opravu.
24.11.2017 11:37:30
Jméno:
Tomáš Předmět:
Auto neprepne na LPGDobrý deň, mám aveo 1.4 ročník 2009 a mám v ňom LPG Tartarini, doteraz to išlo super, auto išlo na lpg veľmi dobre, občas som síce pocítil pokles výkonu ale auto má už čo to najazdené čiže sa tomu nečudujem. Pred asi týždňom som išiel s autom cca 15km bez problémov ale potom mi auto začalo ísť na 3 valce. Ďalší deň mi už vôbec nešlo prepnúť na plyn, nezobrazuje stav lpg len bliká modrá kontrolka načítavania LPG. Neviete mi poradiť kde môže byť problém? Ďakujem.
25.11.2017 10:20:04
Jméno:
RE: Auto neprepne na LPGDobrý den, bude nutné připojit systém k diagnostice a zkontrolovat funkčnost všech LPG komponent, zkontrolovat stav LPG filtrů. Závada může být např. ve vstřikovači, ale pravou příčinu odhalí až provedená diagnostika.
Přidat záznam