Diskuzní fórum LPG/CNG
23.11.2017 20:46:20
Jméno:
Jan Kasal Předmět:
Landi Renzo EVO- schéma zapojeníDobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je někde ke stažení schéma zapojení systému Landi Renzo EVO pro 6-ti válcové motory -nalezl jsem pouze schéma pro 4-válcový systém a to navíc i bez popisu pinů jednotky LPG a pouze naznačenými barvami na straně napojení na originál vstřiky.
K problému- firma mi namontovala tento systém a bohužel od začátku jsou problémy s nepravidelným chodem při větším přidání plynu (více než cca 2/3 pedálu) v rozmezí 2000-3500 otáček a dále při plném zatížení při vyšších otáčkách (cca nad 5000 otáček). Montér se domníval že se jedná o problém v zapalování, takže jsem namontoval nové svíčky (na doporučení Brisk Silver na LPG), 2x upravoval odtrh (0.8mm, 0.45mm) a dokonce jsem nakonec koupil poměrne drahé nové zapalovací lišty (Bosch). Bohužel beze změny i po následném pokusu o seřízení (po čase se to možná mírně zhoršilo). Diagnostika vykazuje poruchy "chybný zápal- více válců" a pomalé odezvy lambda sond (všechny 4 sondy vyměněny za nové- Bosch).
Na benzín auto jezdí bez problémů a servis zdá se neví co s tím, proto zkoumám možné příčiny.
Domnívám se, že mohou být otočené plynové vstřiky mezi válci 2-4-6 se vstřiky 1-3-5 (motor do "V"), bohužel to nemám jak ověřit, jelikož strana napojená ke vstřikům nemá popisky a má na obou stranách "V" označení shodné 1-3-5=zelený-červený-modrý, 2-4-6=zelený-červený-modrý. U plynových vstřiků jsou označení takto: 1-3-5=C-B-A, 2-4-6=G-F-E
Jedná se o automobil Opel Omega 3.2v6, r.v. 2001, 160kW (atmosférický motor, reduktor jak jsem zjistil je dimenzován na 160kW)
Za jakoukoliv pomoc děkuji
25.11.2017 10:13:11
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Landi Renzo EVO- schéma zapojeníDobrý den, bude nutné zkontrolovat správnost zapojení systému a stejně tak nastavení v diagnostice. Bez toho neumím dát smysluplnou odpověď. Jak sám uvádíte vyzkoušel jste vyměnit celou řadu komponent a možná zbytečně.
23.11.2017 7:03:54
Jméno:
jiří Předmět:
bliká při předjížděníDobrý den mám problém LPG při větší zátěži nebo při přidání více plynu třeba do kopečka začne blikat LPG po ubrání plynu začne normálně jet na LPG přestane blikat svítí normálně při předjíždění začne zase blikat u Beretta plyn a po chvilce jede zase na LPG mamtam hl propan s.r.o okres Tachov
25.11.2017 9:35:10
Jméno:
RE: bliká při předjížděníDobrý den, Vaše vozidlo z nějakého důvodu přepíná na okamžik do benzínu. Bohužel bez bližší diagnostiky nedokáži odpovědět co je příčinou.
21.11.2017 20:47:54
Jméno:
Jaro Předmět:
Landi renzoDobry den, nedávno mi menili tesnenie na motore opel astra H kde mám aj system lpg landi renzo. Motor bol vybraný z auta a pri tom omylom poškodili kablik asi z nejakého čidla, kablik opravili a znova zapojili ale od vtedy mi neprepína na lpg, vzdy ked sa má prepnút tak len pípa. Pred tou výmenou tesnenia plyn prepínalo bez problemov na 100%. Rád by som vedel či je tam nejaķá pojistka kto je možné vymenit alebo treba dat na diagnostiku.
22.11.2017 8:17:15
Jméno:
RE: Landi renzoDobrý den, zřejmě zapojení po opravě nebylo provedeno správně. Zvukový signál upozorňuje na závadu. Bude nutné provést kontrolu zapojení a diagnostikou zkontrolovat správnost nastavení případně upravit plynovou mapu.
21.11.2017 13:51:29
Jméno:
Petr Předmět:
Chudá směsDobrý den.Chci se zeptat.Mám Mazdu cx-9 na LPG.Při jízdě mi auto zhasne a ukáže se kontrolka motoru.Po 3minutách můžu zase nastartovat a odjet.Měl sem to včera na seřízení LPG ale dnes mi to udělalo zase.Prosím o řadu.Děkuji.
21.11.2017 14:15:00
Jméno:
RE: Chudá směsDobrý den, bez připojení k diagnostickému programu nelze dát relevantní radu. Je třeba zjistit, zda je v LPG řídící jednotce chyba zapsána, případně z jakého důvodu a v jakém režimu je směs chudá, zda lze nápravu provést jen úpravou plynové mapy nebo zda závadu způsobuje vadná funkce některého LPG komponentu. Je třeba navštívit servis, který umí Váš LPG systém servisovat, případně se objednejte u nás na tel. 606659530.
19.11.2017 21:44:30
Jméno:
Jan Předmět:
Seřízení LPGDobrý večer. Seřizujete i jiné LPG systémy, například Magic 2? Vůz Ford Mondeo mk3 2.5 V6. Děkuji za odpověď.
20.11.2017 7:37:50
Jméno:
RE: Seřízení LPGDobrý den, ano systém Magic servisujeme. Na servis se můžete objednat na tel. 606 659 530.
18.11.2017 20:47:03
Jméno:
Pavel.m Předmět:
vyhazuje LPGDobrý den mám problém z LPG Při ujetí cca 20 i víc Km my vyhodí lpg vždy když zastavím a pak se rozjedu při nepřerušované jizdě to nevyhazuje. Někdy i když vystydne motor a rozjedu se . Když začne LPG pískat nejde to vypnou , musím zastavit vypnout motor nstartovat vypnot plyn a pak ho po nějaké době zapnu a zase to jede na Lpg.Už byli měněny filtry, repas vstříku, ted i vyměněn reduktor a stále to děla. Prosím o nějakou radu co by to mohlo dělat. Dekuji
20.11.2017 7:36:14
Jméno:
RE: vyhazuje LPGDobrý den, pokud se zvukový signál ozve za jízdy upozorní řidiče na závadu v LPG systému a současně přepne do benzínu. Pokud byl měněn reduktor, byl po jeho výměně zkontrolován pracovní tlak? Byly vstřikovače po repasi správně zkalibrovány? Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který Váš LPG systém servisuje, aby provedl diagnostiku LPG systému, zkontroloval správnou funkčnost všech komponent a závadu odstranil.
17.11.2017 19:17:29
Jméno:
Jaroslav Předmět:
motor běží nepravidelněDobrý den. Při přepnutí motoru na lpg. I když je motor ohřátý na 90 st. Motor nepravidelně běží a motorová jednotka se přepne do nouzového režimu. Na diagnostice motoru mi zjistili, že při provozu na lpg. mají všechny 4válce nedostatek paliva. Filtry už jsem vyměnil. Závada přetrvává. Momentálně jsem v zahraničí, tak nemůžu navštívit servis co mi to montoval. Ale musím najet ještě hodně kilometrů, tak to chci nějak řešit.
20.11.2017 7:27:28
Jméno:
RE: motor běží nepravidelněDobrý den, bude třeba navštívit odborný servis, který Váš LPG systém připojí k diagnostickému programu, zkontroluje správnou funkčnost všech komponent a zjistí z jakého důvodu je směs chudá. Může stačit jen úprava plynové mapy, ale může být potřeba upravit tlak plynu nebo vyměnit některý komponent LPG soustavy.
16.11.2017 12:15:42
Jméno:
Daniel Předmět:
Výměna reduktoruDobrý den, (vícebodové LPG systém STAG)
1. dotaz: je nutné při výměně celého reduktoru Alaska, kus za kus, připojovat počítač a upravovat cokoliv softwérově? (mapu atd.)
2. dotaz: je možné použít u tohoto vícebodového vstřikování reduktor elpigas, který je určen pro systém se směšovačem (karburátor) ? pokud ano jak nastavit 2 štelovací šrouby které na něm jsou?
Děkuji za odpověď.
D.M.
16.11.2017 14:49:55
Jméno:
RE: Výměna reduktoruDobrý den,
1) po výměně reduktoru je třeba zkontrolovat těsnost LPG systému a připojením diagnostiky zkontrolovat pracovní tlak a mapu, případně provést příslušná nastavení.
2) Ne.
15.11.2017 13:35:06
Jméno:
Milek Předmět:
systém STARGASDobrý den,
koupil jsem ojetý vůz Dacia Logan 1.4 55kW, r.v. 2006, dovoz z Německa. Ve voze je zabudovaný LPG systém značky Stargas (vypadá že byl prodán s novým autem) v SRN. Vypadá, to, že přepínání funhuje, ani nijak zvláštně neckuká, ale zaráží mě, že když natankuju benzín, tak mizí víc, než by měl (dle ukazatele paliva). Mám podezření jestli při provozu na LPG nepřižírá benzín - únik paliva byl vyloučen (ještě budeme řešit, zda-li jenom plovák nemá své dny). Je toto možné? Na LPG už jsme jezdili s karburátorovými Škodovkami 742 a 781, máme ještě Berlingo se systémem Magic(to jsme ale dávali my nové) a funguje dobře, takže to není první auto na plyn. Ještě auto při přidání plynu (akcelerátoru) píská - zdroj pískání bych označil nejspíš přepínač LPG. Je něco takového možné (aby bral benzín a plyn dohromady) a nevíte kdo by na Královéhradecku servisoval tento systém aby nám vyvrátil nebo potvrdil problém s LPG?
16.11.2017 7:40:40
Jméno:
RE: systém STARGASDobrý den, u motorů Dacia se jako jeden ze způsobů ochrany ventilů a ventilových sedel používá přístřik benzínu. Je docela možné, že máte tuto funkci v řídící jednotce LPG aktivovanou, a to právě může způsobovat vyšší spotřebu benzínu. Pokud LPG systém vydává zvukový signál (píská, jak říkáte) upozorňuje, že něco není v pořádku. Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde po připojení k diagnostice zjistí, zda systém funguje, jak má a zda je zapnutý přístřik benzínu pro ochranu ventilů. Ochranu ventilů lze řešit i systémem aditivace viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Na Králevehradecku Vám mohu doporučit GERA s.r.o., Panelová 1126, Hradec Králové.
13.11.2017 11:20:47
Jméno:
Miloš Předmět:
RE: nejde nastartovat Dobrý den. Autokalibraci nešlo dokoncit z duvodu že zhasl motor. Rád bych vás navštívil ale ste daleko. Ja jsem až pri slovenský hraníc. Psal jsem Polakum co je vyrabi a ty napsali at zapojím poistku regulátora. Coz nevím kde je. A servis čo delá stag tu poblíž nechce mit nič s tým spolecny
13.11.2017 12:24:32
Jméno:
RE: RE: nejde nastartovat Dobrý den, pojistka LPG systému je poblíž baterie na plusovém pólu v samostatném“ domečku“. Na našich stránkách http://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/ jsou uvedeny naše partnerské autorizované servisy, které systém STAG montují a servisují, ze kterých si můžete vybrat ten, který máte nejblíže.
12.11.2017 7:50:15
Jméno:
Mirek Předmět:
Mitsubishi PajeroDobry den chci že zeptat, raní starty prostě to jen točí a občas to chytlo a nic,po dlouhé době to chytlo, už sem vyměnil cívky a kabely,a stejně nic,Pajero 2 3litr 6 válec 130 kW poradimy někdo co stim,
13.11.2017 9:00:36
Jméno:
RE: Mitsubishi PajeroDobrý den, pokud se jedná o vozidlo přestavěné na LPG pak může být příčinou špatných startů špatné seřízení LPG systému. Pokud vozidlo není přestavěné na LPG pak závada může být v dodávce paliva či v elektronice.
11.11.2017 23:12:06
Jméno:
Martin Petr Předmět:
Kontrolka motoru Dobrý den, vlastním Fiat Punto r.v.2015 orig.LPG. Po najetí cca 75tis. km se rozsvítila kontrolka motoru a nápis check engine. Na diagnostice načetli "příliš bohatá směs 1.válec ",několikrát vymazáno, svítí znovu. Servis Fiat Imofa Praha provedl nějaká nastavení v řídící jednotce, změřili komprese a nast. vůle ventilů. Po ujetí cca 100km svítí znovu. Neví si rady,moc nekomunikují. Děkuji M.P.
13.11.2017 9:12:12
Jméno:
RE: Kontrolka motoru Dobrý den, v případě že svítí kontrolka motoru je nutné znovu zkontrolovat, zda nastavení plynové mapy je ve všech režimech optimální a provést diagnostiku správné funkčnosti jednotlivých komponent LPG systému zejména vstřikovačů. Dle výsledku diagnostiky pak provést potřebné úkony.
11.11.2017 19:31:44
Jméno:
Miloš Předmět:
nejde nastartovatDobry den,
Mam auto bmw e90 prerobene na LPG system Stag 4. Pri upravovani mapy sme si vsimli ze autokalibracia.Tak sme ju dali a klikli na danu kolonku Start. Po danom stlacenii Start tak motor hned zhasl. A Auto uz nejde od vtedy nastartovat! Muzete my poradit kde muze byt problem? Diky moc
13.11.2017 9:06:25
Jméno:
RE: nejde nastartovatDobrý den, pokud nelze dokončit autokalibraci, je nutné zkontrolovat zapojení systému, případně přistoupit k seřízení bez provedené autokalibrace. Doporučuji svěřit vozidlo odborné firmě, případně se můžete na opravu objednat u nás na tel. 606659530.
7.11.2017 19:43:19
Jméno:
129 Předmět:
ProsbaChtel jsem se zeptat zdali mi muzete poradit kde mohu napsat recenzi zkusenosti se servisem Lpg. Neni servis jako servis...Bohuzel
8.11.2017 10:10:50
Jméno:
RE: ProsbaDobrý den, svoji recenzi nám můžete napsat do sekce "Napište nám - zpráva pro nás", kterou naleznete v pravé dolní části úvodní obrazovky
www.lpg-autogascentrum.cz.
6.11.2017 8:32:41
Jméno:
Petr Předmět:
Nejvhodnější systémDobrý den, mám vozidlo Hyundai Getz , výroba 2005, VIN: KMHBT51HP5U410672, výkon 62,5 kW. Jaký systém by jste doporučili pro toto vozidlo z hlediska funkčnosti a spolehlivosti a druhá otázka je zda je nutné zařízení pro přimazávání ventilů a vstřiků.
Předem děkuji za odpověď a přeji vám příjemný den
6.11.2017 9:47:44
Jméno:
RE: Nejvhodnější systémDobrý den, při přestavbě doporučuji v každém případě použít některý ze systémů ochrany ventilů. Pro přestavbu máme více vhodných zařízení od více výrobců lišících se úrovní výbavy. Konkrétní konfiguraci přestavby a ochrany ventilů vždy konzultujeme se zákazníkem a optimalizujeme s ohledem na podmínky, ve kterých je vozidlo provozováno. Bližší informace k jednotlivým zařízením a způsobům ochrany ventilů Vám poskytneme na tel. 606659530.
Přidat záznam