Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <99>  <100>  <101>  <102>  <103> ||  <265>     >>   >5x>  

3.11.2017 20:52:26
Jméno: Marek Předmět: Palivoměr
Mám dotaz ohledně palivoměru.Přítelkyně má Yaris 1.0 r.v. 2000 a palivoměr ukazuje totální neslysl. Je v čidle a nebo závada v elektrice? Poradíte mi s opravou?
6.11.2017 7:35:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Palivoměr
Dobrý den, z Vašeho dotazu není zřejmé, jakého palivoměru se dotaz týká, zda benzínového nebo plynového. Toto je fórum zaměřené na vozidla přestavěná na alternativní paliva LPG/CNG. Pokud LPG/CNG ukazatel neukazuje správně, může být závada v multiventilu, který je vybaven plovákem, jehož poloha je snímána a převáděna na elektrický signál. Je tedy potřeba diagnostikou zkontrolovat správnou funkci snímače a případně upravit hodnoty přepočtu elektrického signálu.

3.11.2017 19:26:04
Jméno: Jiří Kocman Předmět: nastavení LPG
Dobrý den,
měl bych dotaz týkající "přenastavení" systému LPG. Mám Stag 300-4 Plus a vstřikovací lištu Valtec T30. Na této vstřikovací liště jsem měnil kompletní pístky (pístek, gumička, pružina) chci se zeptat, zda po takové výměně je nutné nějaké přenastavení, kalibrace apod.
Pokud ano, jedná se pouze o nastavení pomocí diagnostiky, nebo i mechanické nastavení. Ptám se z důvodu, abych věděl co mě v servise čeká. A co se stane (jak se projeví), pokud by ke kalibraci nedošlo? (spotřeba, výkon, emise...)?
Děkuji za odpověď
6.11.2017 7:24:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: nastavení LPG
Dobrý den, po výměně je nutné vždy u všech vstřikovačů nastavit zdvih vstřikovače na předepsanou hodnotu. Dále je nutné zkontrolovat a případně přenastavit plynovou mapu pomocí diagnostiky a to v celém rozsahu zátěže motoru. Jen tak budete mít jistotu, že se nebude rozsvěcovat kontrolka Check engine. V našich autorizovaných servisech STAG viz. http://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/ Vám rádi pomohou.

3.11.2017 15:01:36
Jméno: milan machowetz Předmět: toyota rav 4 nová
Dobrý den,chtěl bych se zeptat na přestavbu toyoty rav 4 r.v.2016 s motorem 3ZR-FAE 2,0 benzin jestli nedochází k poškození ventilových sedl.Vím,že u starších RAV byly přestavby bezproblému,ale co nové.Díky za odpověď.
6.11.2017 7:16:27
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: toyota rav 4 nová
Dobrý den, u novějších motorů Toyota doporučujeme používat při přestavbě na LPG některý způsob ochrany ventilů. U VVTi motorů bychom použili ochranu buďto přístřikem benzínu nebo systém elektronického dávkování aditiva Valve Protector. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .

2.11.2017 18:30:12
Jméno: Pepa Předmět: Nádrž
Zdravím,

končí mi platnost nádrže a tak se dívám po nové. Jelikož mi přijde zbytečne davat do 18 let starého auta novou nádrž s platností na 10 let, tak se dívám po starších. Máte někdo zkušenosti s něčím podobným:

https://auto.bazos.cz/inzerat/813930 34/ ... r-ceny.php
https://auto.bazos.cz/inzerat/79552163 / ... 1000KC.php

Kdy za poměrně nízkou cenu prodávají nové nádrže s certifikátem a platností cca 7 let. Nemá to nějaký háček? Děkuji
3.11.2017 7:53:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nádrž
Dobrý den, životnost nádrží je dle platné legislativy 10 let od data výroby. Ke každé nádrži je vydáván pasport, kde kromě data výroby jsou uvedeny další údaje např. homologace, výrobní číslo atd.. Tyto údaje jsou uvedeny též na výrobním štítku na nádrži. Pokud je nádrž starší zkracuje se doba její životnosti a cena klesá. Ujistěte se že nádrž má pasport a že údaje souhlasí s údaji na štítku nádrže a pokud je to OK nebál bych se ji koupit.

1.11.2017 23:31:49
Jméno: Karel Předmět: Opakovaně odchází lambda sonda před katalyzátorem
Dobrý den,
po 50t km mě odešla LS před katalyzátorem. Po její výměně a ujetí asi 50 km sama zhasla kontrolka emisí motoru. Po ujetí asi 1400 km odešla znovu. Jediné
co předcházelo poškození LS, že jsem Thalii r.v. 2012 prohnal po dálnici z Moravy do Čech a zpět. Přimazávám asi 6 kapek za minutu, nyní ERC, v době poškozování LS používáno icV po přechodu z JLM. Řídící jednotka LPG nějaký Oskar sas od novagasu. Při volnoběhu směs 50 na 50 s vozidlem žádný výkonový problem. Může podle vás přimazávání pálit LS ? Děkuji za odpověď.
2.11.2017 7:47:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opakovaně odchází lambda sonda před katalyzátorem
Dobrý den, aditivum ERC je nehořlavá kapalina, která ulpívá na ventilech, kde tvoří ochrannou vrstvičku proti zaklepání a svým odpařováním dále ventily ochlazuje. Jedná se o německý výrobek, který prošel náročnými testy TÜV. Tyto testy prokázaly, že použití aditiva při správném dávkování žádným způsobem neovlivňuje životnost lambda sond či katalyzátoru.

29.10.2017 9:15:06
Jméno: Pavel Předmět: Svítící kontrolka
Po montáži LPG Lovato jsem najel cca 300 km a rozsvítila se kontrolka motor žlutá signalizující zřejmě špatné emise. V servise mi závadu smazali a upravili bohatost plynu, ale po 300 km opět kontrolka a to se opakuje už 3x. Mám Peugeot 301, najeto 58000 km.
30.10.2017 7:41:11
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Svítící kontrolka
Dobrý den, to že se opakovaně rozsvěcuje kontrolka emisí může být způsobeno nastavením LPG systému. I při jízdě na LPG provádí benzínová řídící jednotka na základě signálů od lambda sond korekce. Pokud není směs LPG optimální a korekce přesáhnou opakovaně nastavené mezní hodnoty pak dojde k rozsvícení kontrolky emisí. Předpokládám, že všechny originální komponenty vozidla podílející se na tvorbě emisí jsou v pořádku (zapalovací soustava, lambda, katalyzátor….) Je třeba zkontrolovat nastavení plynové mapy v celém rozsahu otáček ve všech jízdních režimech a provést precizní nastavení.

27.10.2017 6:08:00
Jméno: zdenek Předmět: nefunkci lpg
Zdravim 3dny zpet jsem koupil BMW trojkove rady e46 316i plyn byl namontovan v roce 2015 firmou z druhe strany republiky je to system elpigaz-01.. Jde o to ze kdyz mam panel prepnuty na LPG palubni pocitat mi odecita zbyvajici najezd kilometru na benzin.. Kontrolky po najezdy cca 250km ukazuje stale plnou nadrz cim to prosim muze byt..??
27.10.2017 8:31:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: nefunkci lpg
Dobrý den, pokud Vám ubývá benzín v nádrži a ukazatel LPG v nádrži je na stále stejné hladině nejedete na plyn ale na benzín. Navštivte proto odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní případně se mžete objednat na servis u nás na tel: 606 659 530.

26.10.2017 19:04:24
Jméno: Beáta Předmět: Chevrolet Aveo
Pekny vecer,prosim o radu!Koupila jsem Chevrolet Aveo Hatchback,2008,1,2,Benzin+LPG.Natankovala
jsem plyn doplna,predtim mi svitila kontrolka pouze jednim cervenym svetylkem.Po natankovani jsem zmackla a sviti misto cervene zelena a 4 svetelne kontrolky (tecky) mi jen problikavji postupne,ale nesviti vkuse.Prosim,co je spatne.Jak poznam,zda jedu na benzin ci LPG?A jak poznam,zda je tedy nadrz naplnena ci prazdna?Pri koupi mi to nedoslo,svitila cervene,brala jsem,ze je prazda a jakmile ji naplnim,tak bude svitit zelene a 4 kontrolky budou zhasinat postupne pri odberu LPG.Jsem bezradna,je ma chyba,ze jsem se neinformovala a ted netusim a mam obavu,ze je treba bomba spatna.Prosim odpoved na mejlik.Dekuji,Beata
27.10.2017 8:05:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chevrolet Aveo
Dobrý den, i když neuvádíte jaký LPG systém ve voze máte lze říci, že pokud je LPG přepínač zapnutý, svítí po nastartování jednak červená LED dioda – signalizuje provoz na benzín a po přepnutí změní barvu na zelenou, jednak řada LED diod která signalizuje stav LPG v nádrži (za jízdy postupně zhasínají). Pokud přepínač problikává je signalizována závada. Doporučuji tedy navštívit odborný servis, který Vaše LPG zařízení servisuje, provede diagnostiku, zjistí a opraví závadu.

26.10.2017 6:56:18
Jméno: Olga Předmět: LPG pro Ford mondeo 1.8 i ZETEC, r.v.1998
Dobrý den, lze namontovat lpg do Ford mondeo 1.8 i ZETEC kombi , r.v. 1998? Jaký by byl typ a cena ?
26.10.2017 11:10:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG pro Ford mondeo 1.8 i ZETEC, r.v.1998
Dobrý den, tato vozidla se přestavují běžně. Přestavbu si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/ford/montaz-ford-mondeo-1-8/ . Bližší informace o přestavbě a ceně Vám poskytneme telefonicky na č. 606 659 530.

22.10.2017 22:19:08
Jméno: Milan Předmět: vymena propadle bomby lpg
Dobry den co vyjde vymena bomby u volvo s60 2,4 toroidní.Dekuji vymenu mam naplanovanou na pristi mesic ,jeste mam problem ze pri prepnuti na plyn bezi jen na 4asi vstrik.Tak bych chtel vedet priblizne co by me vysla komplet vymena bomby popripade vymena vstriku a zapsani do tp.Dekuji
23.10.2017 8:35:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: vymena propadle bomby lpg
Dobrý den, cena výměny nádrží a vstřikovačů se pohybuje v závislosti na zařízení, jaké ve voze máte a na tom, kolik času si oprava vyžádá – po výměně (repasi) vstřikovačů je potřeba zkontrolovat nastavení systému, případně provést příslušné korekce v nastavení. Přibližnou cenu jsme Vám schopni sdělit na Váš telefonický dotaz na tel. 606659530.

21.10.2017 18:47:24
Jméno: Radim Předmět: Škoda octavia
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jaký z benzínových motorů je nejvhodnější pro instalaci LPG pro automobil škoda octavia řady I. a řady II.?
Tzn. vozy vyrobené od r. 2005.
A jaký typ LPG u dpoporučeného motoru ?

Děkuji
23.10.2017 8:43:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Škoda octavia
Dobrý den, v r. 2005 používala Škoda ve vozech Octavia jak motory MPI (se vstřikováním benzínu do sání) tak i motory FSi a od r. 2008 pak motory TSi (s přímým vstřikováním benzínu do válců). Přestavba motorů MPI je jednodušší a levnější, u motorů FSI a TSi je možné přestavět jen určité motorkódy a je třeba počítat s tím, že i při jízdě na LPG bude spotřebováváno technologicky minimální množství benzínu. Velice dobré zkušenosti jsou s motory 1,6 ve variantách 74 a 75 kW a 1,8 T 110 kW. Aby vozidlo po přestavbě dobře fungovalo, musí být v bezvadném pořádku motor, zapalovací soustava a systém řízení směsi (lamda sondy, katalyzátor…).

21.10.2017 18:11:03
Jméno: Brano Předmět: Nastavenie MAPY pre LPG
Dobry den, chcem sa opytat ma niekto tabulku s cislami ako nastavit mapu pre vstrekovanie plynu? Auto: Mazda 6 wagon, r.v. 2007 (2002-2007), 2.0 MZR, 108kW, splynovac Landi renzo omegas. ak su potrebne este nejake info tak poskytnem. Jedna sa o to ze mapu mamlen predlohu co je k diagnostike, ale podla nej auto na plyne dusi a striela z vyfuku a nechce sa dostat do otacok. po autokalibracii diagnostika navysi vsetky hodnoty v tabulke mapy o 100, t.j. ak bolo pred kalibraciov 128 tak je teraz 228. chcem sa opytat ci je take navysenie v poriadku, alebo domnievam sa ze odchdzaju LPG vstreky. Dakujem za radu.
23.10.2017 7:43:14
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nastavenie MAPY pre LPG
Dobrý den, při autokalibraci provede LPG řídící jednotka základní nastavení. Po tomto základním nastavení je třeba zkontrolovat a případně upravit mapu ve všech jízdních režimech. Mapa, kterou máte jako předlohu, nemusí být vztažena k Vašemu vozidlu. Ze zkušeností víme, že žádná dvě vozidla (byť stejné značky, typu, roku výroby, nájezdu km atd.) nejsou stejná a u každého se musí provést individuální nastavení. Svěřte proto seřízení vozidla odborné firmě, která zkontroluje správnou funkčnost všech komponent LPG soustavy včetně vstřikovačů a provede odpovídající nastavení LPG systému.

18.10.2017 21:57:12
Jméno: R.Dvořák Předmět: tlak LPG na vstřkovací liště
Dobrý den. Po seřízení v servisu se mi rozvěcuje check engine (při jízdě na plyn). Při reklamaci technik seřídil pouze tlak LPG na 1,00 bar, že nic jiného s tím neudělá. Check engine se rosvěcuje dál-závady stejné P 0171, chudá směs. ....Je to na palici odborník mi řekne, že s tím nelze nic dělat na STK řeknu co? Zkusmo jsem zapojil cejchovaný manometr na vstřikovací lištu - 0,43 bar, co je špatně? Regulačním šroubem na reduktoru lze max. 0,7bar. Lze z toho něco vyčíst? Hyundai Accent 1,4, Tartarini, na reduktoru najeto ca 165000. Děkuji.
19.10.2017 7:40:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: tlak LPG na vstřkovací liště
Dobrý den, pokud Vám svítí „check engine“ vlivem chyby související s tvorbou emisí dle platné metodiky neprojde vozidlo při měření emisí. Nevím jaký reduktor konkrétně ve vozidle máte, ale výstupní tlak reduktoru uvádí výrobci v rozmezí 0,9 – 1,4 bar, takže tlak 1 bar je OK. Pro odstranění závady je nutné použít diagnostický program, zkontrolovat správnou funkčnost všech LPG komponent a čidel, a následně zkontrolovat plynovou mapu a provést její nastavení.

16.10.2017 22:06:32
Jméno: Pavel Předmět: Lpg
Mam dotaz ma felicii na lpg za studena jede na plyn a jak se zahřeje nejede na plyn dusi se a střily do sani a nejde do otaček a zere mi v meste 16 litru me se zda ze je to moc je to 1.3 40kw mpi
17.10.2017 10:56:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, bude tedy nutné zkontrolovat nastavení LPG systému měřením emisí a zkontrolovat funkčnost jednotlivých komponent. Závada může být v reduktoru nebo zapalovací soustavě a pokud se jedná o řízený systém může být na vině i špatně fungující lambda sonda nebo katalyzátor.

16.10.2017 16:23:00
Jméno: Karel Uhlíř Předmět: výměna nádrže.ukazatel zbytku plynu.
Po výměně nádrže lpg porucha ukazatele množství plynu v nádrži.Při plné nádrži svítí všechny 4ledky potom při spotřebě svítí pouze 3 a ty svítí i když je obsah nádrže spotřebován.Jedná se o systém BRC řídící jednotkaBRCE13-67R-01*0016.v sevisu mi řekli že to nemá s výměnou žádnou souvislost.Jim prý plovák na počítači změnu ukazuje.Mají pravdu že je to shoda náhod?Těším se na odpověd´a děkuji.Uhlíř
17.10.2017 10:47:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: výměna nádrže.ukazatel zbytku plynu.
Dobrý den, pokud při výměně nádrže nedošlo také k výměně multiventilu a ukazatel fungoval ve staré nádrži není důvod proč by nefungoval v nové. Z takto poskytnutých informací však nelze říci, zda se jedná o souhru náhod nebo závadu. Závada může být jak v plováku – může docházet k jeho zadrhnutí v určitém místě, tak i v měření. Zřejmě bude nutné navštívit odborný servis, který provede kontrolu správné funkce plováku a měření.

<5x<   <<     <1> || <99>  <100>  <101>  <102>  <103> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací