Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <100>  <101>  <102>  <103>  <104> ||  <265>     >>   >5x>  

16.10.2017 16:15:26
Jméno: Jirka Předmět: Vyjmutí Lpg
Dobrý den, chci se zeptat jestli je možné vymontovat lpg systém,když nefunguje?Jde o starší holandský systém Eurogas.Je v Renaultu laguna r.v 1998.Děkuji
16.10.2017 16:40:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vyjmutí Lpg
Dobrý den, demontáž je možná, musí ji provést odborná firma, která provede do velkého technického průkazu příslušný zápis a nahlásí demontáž do systému CIS. Pak můžete zajít na odbor dopravy, kde Vám potvrdí změnu ve velkém technickém průkazu a vymění malý technický průkaz, kde bude jako palivo uveden pouze benzín.

16.10.2017 15:17:03
Jméno: Michal.B Předmět: RE: Seat Leon DUAL
Bohužel mam ještě klasicke BSE . CHGA je myslím až od 2009 a je značeny Bifuel. Ten DUAL co jsem koukal je spiš pro Italsky trh. Pravě nevím jestli je tady potřeba dodělat přimazavaní abych se do budoucna nemusel bat o ventili.
16.10.2017 15:41:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: RE: Seat Leon DUAL
Dobrý den, u těchto motorů není potřeba používat ochranu ventilů, materiály používané u těchto koncernových motorů ještě bez problémů snášely provoz na LPG. Pokud však chcete domontovat systém na jejich ochranu je to možné.

14.10.2017 21:59:32
Jméno: Michal.B Předmět: Seat Leon DUAL
Dobrý den, koupil jsem Seat Leon 2008 s přivlastkem DUAL a je na LPG,je to dovoz z italie a je tam system Landi Renzo,a prej se to pro italii dělalo z vyroby a nebo to montovali až někde mimo,to vubec nevim. Mate nějake zkušenosti s timto modelem jestli je to opravdu z vyroby,a nevite jestli je tady nějake přimazavani ventilu ? Nebo jak bych to mohl zjistit ? děkuji
16.10.2017 7:51:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Seat Leon DUAL
Dobrý den, pokud jsem se díval do databáze, má zřejmě Vaše vozidlo stejný kód motoru (CHGA), jako továrně přestavovaná Škoda Octavia, také se systémem Landi Renzo, kde ochrana ventilů není použita.

10.10.2017 17:46:32
Jméno: Martin Předmět: Octavia 2 original LPG neprepne
Dobrý den, před 14 dny jsem si koupil octavii 2 combi 1.6mpi s original LPG...vše fungovalo v pořádku a samo se vše prepinalo jak mělo...nyní jsem neco na autě řešil a na diagnostice se mazala nějaké chyby...od te doby mi uz auto samo neprepne a svítí mi u řadicí paky jen vypnuto a neprepne se to...neni někde nějaká pojistka nebo tak neco jelikož to celou dobu normálně slo a tedka najednou nic...Dekuji za odpověď Martin
11.10.2017 7:36:01
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Octavia 2 original LPG neprepne
Dobrý den, asi Vás zklamu, ale informaci o tom, kde je pojistka LPG u továrně přestavěné Škody Octavia II se budete muset zeptat v servisu Škoda nebo možná to bude popsáno v manuálu k vozidlu. Tato tovární přestavba je jiná než dodatečné přestavby. Pokud máte vozidlo emisní třídy ERO 5 je LPG integrováno do benzínové řídící jednotky.

9.10.2017 8:37:31
Jméno: Vojta Předmět: multiventil
Dobrý den mám dotaz ohledně multiventilu,chci se zeptat zda je ta hubená hadička kterou multiventil má důležitá popřípadně jakým tipem hadičky by šla nahradit.
Děkuji za odpověď.
9.10.2017 9:29:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: multiventil
Dobrý den, „hubená hadička u multiventilu slouží k nasávání kapalné fáze LPG a vždy směřuje dolů. Všechny komponenty a materiály použité v soupravách na přestavbu na LPG, tedy i kompletní multiventil včetně hadičky, jsou z materiálu odolného vůči LPG. Multiventil je homologován jako celek a nedoporučuji provádět jakékoli neodborné zásahy. Opravu svěřte odborné firmě, která se zabývá montážemi LPG. Po jakémkoli zásahu do LPG systému je potřeba provést zkoušku jeho těsnosti.

8.10.2017 8:53:00
Jméno: Jaroslav Předmět: Nissan Qashqai
Mám Nissan Qashqai 1,6 ( 86 kW) r.v. 2011. Lze do něj namontovat LPG. Četl jsem, že se to nedoporučuje kvůli podpalování ventilů a nebezpeční zničení katalizátorů ( mí to 2 za sebou ). BRC to nedoporučuje ( někdy v r. 2012). Chtěl bych se zeptat na Váš názor.
9.10.2017 7:53:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nissan Qashqai
Dobrý den, přestavbu motoru HR16DE na LPG, který Nissan používal ve vozech Qashkai, nedoporučujeme z důvodu možných problémů s ventily.

7.10.2017 20:49:51
Jméno: Ján Předmět: snímač teploty vody
Dobrý večer,poprosím o radu,môžem zameniť čidlo teploty vody,ktoré sa montuje medzi vstreky a filter? V aute mám namontované Zavoli a to čidlo nemôžem zohnať,našiel som niečo podobne od Lovato ale je tam rozdiel v ohmickom odpore a vývodom na podtlak.Ulomili sa mi v tej kocke drôtiky,mám to zatiaľ provizórne svojpomocne opravené,ale neverím že to dlho vydrží.
Ďakujem za info..
9.10.2017 7:57:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: snímač teploty vody
Dobrý den, mezi filtr a vstřikovače plynu je umístěné čidlo teploty a tlaku plynu, nikoli čidlo teploty vody. Pokud ho nahradíte jiným čidlem s jinými parametry nebude LPG systém fungovat správně. Jsme zástupci ZAVOLI pro ČR. V případě že nám sdělíte typ Vašeho čidla, pokud ho budeme mít skladem, můžeme Vám ho poslat na dobírku.

6.10.2017 18:51:00
Jméno: Vodňanský Ondřej Předmět: LPG
Dobrý den,
mám vozidlo Opel Meriva 1.4, dovoz Itálie, rok výroby 2009, plyn namontován již z výroby vozu.
Mám následující dotaz (problém): Nastartuji vůz, přepínač na palivo mám ve statusu automatu, nastartuji a rozjedu se na benzín. Doposud vše v pořádku.
Po určité době dojde k automatickému přepnutí na plyn a nyní nastává problém. Auto po chvilce zpomalí, na palubce se rozsvítí symbol čerpadla a začne se ozývat pípání. Po chvíli se přepne ikonka na symbol automobilu s montážním klíčem, auto stále nemá výkon.
Nyní jsou dvě možnosti a to buď zastavit, vypnout klíček a provést znovu nastartování, což většinou zabere a chyba se neobjeví, nebo přepnout tlačítko na benzín, kdy symbol auta s klíčem nezmizí, nicméně auto jede dál korektně.
Pokud nastartuji a jedu hned na benzín (není zapnut automat pro přepínání na plyn) žádná chyba se neobjeví.
Zjistil jsem, že když pojedu chvíli jen na benzín (cca 10 – 15km) a pak přepnu na plyn, většinou již vše korektně funguje, chyba se neobjeví po celý den.
V autorizovaném servisu mi měnili svíčky i zapal. lištu, ale problém přetrvává.
Jak to, prosím, vyřešit?
Děkuji
9.10.2017 7:37:40
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, zvukový signál s následným přepnutím do benzínu upozorňuje na závadu spojenou s poklesem tlaku. Rozsvícení kontrolky motoru pak signalizuje závadu emisního systému, po které benzínová řídící jednotka umožní provoz pouze v nouzovém režimu. Závada může být v některém komponentu LPG soustavy či elektroinstalaci a pro její určení je potřeba použít diagnostiku. Doporučuji tedy navštívit odborný servis, kde servisují Váš LPG systém případně se můžete objednat na opravu u nás na tel. 606659530.

5.10.2017 16:26:13
Jméno: Karel Předmět: servisni interval
Dobry den .Mam lovato smart a po ujeti 40 tisic km nejde restartovat a nove nastavit servisni interval.V servisu mi rekli ze bude potreba nova ridici jednotka
5.10.2017 17:20:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: servisni interval
Dobrý den, pokud se servis s řídící jednotkou spojil měl by jít servisní interval znovu nastavit. Nesetkal jsem se dosud s případem, že závada řídící jednotky by spočívala pouze v nemožnosti nastavení servisního intervalu.

5.10.2017 12:42:17
Jméno: Zdeněk Slavík Předmět: Renault Grand Scenic 1,4TCE
Dobrý den,mohli by jste mně doporučit Vašeho smluvního partnera z oresu Kladno nebo Rakovník pro přestavbu uvedeného automobilu na LPG.Děkuji za odpověď
5.10.2017 14:28:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Renault Grand Scenic 1,4TCE
Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste neuvedl rok výroby a výkon motoru a vzhledem k tomu, že Renault má některé motory označené Tce s přímým vstřikováním paliva a ne všechny motory lze přestavět doporučuji navštívit našeho partnera – autorizovaný servis Neptun Harfa s.r.o., Na Harfě 929/12, v Praze, 190 00 Praha 9 – Vysočany, http://www.neptun-harfa.cz/, kde posoudí možnost přestavby Vašeho vozidla a navrhnou nejvhodnější řešení.

5.10.2017 7:22:37
Jméno: stivi Předmět: emise co vysoké na volnoběh
dobry den mam fabii 1 na lpg a už jednou mi odešly vstřikovače na benzín ted tam mam nejaké čínské ale namontované v značkovém servisu funguje to všechno dobře po ujetí asi 40 000km jsem byl na stk a řekl mi že mam na volnoběh co vysoké nepustil mne jsem si jist že to zase vstřikovač nedodržuju najezd 3 nadrží plyn a 1 benzín už to budu dodržovat. lze to vyřešit přimazavaním? děkuji
5.10.2017 14:21:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: emise co vysoké na volnoběh
Dobrý den, na vysoký obsah CO může mít vliv i zapalovací soustava a systém řízení dávkování paliva včetně lambda sondy a katalyzátoru. Doporučuji proto provést diagnostiku správné činnosti těchto komponent. U Vašeho vozidla není potřeba používat „přimazávání“ – Váš motor nepotřebuje ochranu ventilů. Nevím kdo Vám poradil jezdit na 3 nádrže plynu jednu nádrž benzínu – je to nesmysl a zbytečně vyhazujete peníze z kapsy. U dobře seřízeného vozidla na LPG toto není potřeba. Podotýkám, že aby vozidlo jezdilo bezvadně na LPG, musí jezdit bezvadně na benzín.

4.10.2017 19:08:00
Jméno: Štěpán Předmět: Netěsnost chlazení lpg
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dá na koleni vyměnit netěsnost chlazení u směšovače lpg 67R-01. Kapalina uniká horní pravou trubičkou.
Děkuji za odpověď Hauk Š.
5.10.2017 14:12:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Netěsnost chlazení lpg
Dobrý den, uvedl jste část homologace, kterou musí splňovat nejen reduktory, ale i všechny LPG komponenty používané pro přestavbu. Bohužel nelze tedy určit jaký reduktor máte. U některých reduktorů lze kolínka měnit, u některých ne. Doporučuji proto navštivte Vašeho plynaře, který posoudí jaký reduktor máte, v jakém stavu je a reduktor opraví.

1.10.2017 13:04:17
Jméno: Pavel Předmět: Únik plynu z přetlaku směšovače
Dobrý den .
závada: Po přepnutí vozidla na LPG sepne el.ventil a ze směšovače z vývodu přetlaku na směšovači začne valit kapalný plyn.Auto jsem takto koupil z poruchou motoru který jsem vyměnil za jiný.Nevím zda to bylo před tím funkční.Auto delší dobu stálo,asi rok.může být příčina ve směšovači nebo to může způsobovat i jiná závada např. v elektronice (závada snímače tlaku)?
2.10.2017 7:31:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Únik plynu z přetlaku směšovače
Dobrý den, bude se jednat o závadu reduktoru. Navštivte proto svého plynaře, který posoudí stav reduktoru a provede jeho repasi případně výměnu. Na opravu se též můžete objednat i u nás na tel. 606 659 530 nebo u některého z našich partnerských servisů http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/ . Z důvodu bezpečnosti opravu příliš neodkládejte a do doby opravy deaktivujte LPG zařízení vyndáním pojistky.

28.9.2017 21:07:26
Jméno: lubomír zbořil Předmět: henault laguna
Dobrý den, Jsem absolutní amatér co se týče aut a proto mám dotaz. Mám lagunu r.v. 07 1.9dti motor96kw.je totoauto vybaveno filtrem pevných částic? dékuji
2.10.2017 7:21:23
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: henault laguna
Dobrý den, ano Vaše vozidlo má filtr pevných částic (DPF).

28.9.2017 15:57:44
Jméno: Petr Předmět: Sekvenční vstřikování
Mám problém LPG mi sepne podle teploty ale plyn se nespustí prostě nejede okamžitě přepne jako by došel plyn typ magi3
2.10.2017 7:18:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Sekvenční vstřikování
Dobrý den, může jít o závadu některého elektroventilu, multiventilu, vedení plynu od nádrže, ucpaný filtr kapalné fáze, netěsnost systému…. Na opravu se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530 nebo u svého plynaře. K bližšímu určení závady je třeba použít diagnostický software.

<5x<   <<     <1> || <100>  <101>  <102>  <103>  <104> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací