Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <103>  <104>  <105>  <106>  <107> ||  <265>     >>   >5x>  

15.8.2017 13:08:20
Jméno: R. Dvořák Předmět: za studena nestartuje
Dobrý den. Mám totožný problém jako p. Martin Pernička. Za studena nastartuji až na potřetí, na počtvrté . Po přepnutí na LPG auto jede ihned normálně, po zahřátí je start na benzín v pořádku. Byl jsem na seřízení a vyčištění trysek LPG v servisu, auto poté startovalo perfektně, ale po 2 měsících jsem opět tam kde jsem byl. Přece nebudu každé dva měsíce jezdit na seřízení LPG? Můžete poradit? Děkuji. R. Dvořák

13.8.2017 11:48:08
Jméno: MAREK MATOUŠEK Předmět: Vysoká spotřeba
Dobrý den. U lpg zn. Elpigaz se mi z ničeho nic zvedla spotřeba z 11L na skoro 20 L plynu. Co to může způsobit. Děkuji
14.8.2017 12:21:34
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Vysoká spotřeba
Dobrý den.
Zvýšení spotřeby může způsobit spousta věcí, počínaje lambda sondou přes vadné vstřikovače nebo třeba teplotní čidlo. Netroufám si přesně odhadnout příčinu závady. Doporučuji zajet do odborné dílny na diagnostiku. Případně se můžete objednat k nám na čísle 606 659 530.

11.8.2017 23:40:48
Jméno: Michal Předmět: Auto natáhne
Dobry den, skoda octavia 2006 1.6 lpg system viole, pri seslapnuti plynu netahne, cuka, jakkdyby se dusi - bez ohledu na rychlost, rozsvitila se i kontrolka motoru. Pri prepnuti na benzin jede auto normalne. Auto mam nove, dotazene z D, takze jsem plyn nemontoval - je cca 8 let stary. V cem by mohl byt problem?
14.8.2017 12:20:26
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Auto natáhne
Dobrý den.
Podle toho co popisujete, si troufám odhadnout, že by mohl být problém ve vstřikovačích, nebo v zapalovací soustavě. Nejprve je stejně nutná diagnostika, aby se s přesností určila závada. Bohužel systém VIALE neděláme. Doporučím vám firmu Autogas Coubal.

11.8.2017 18:59:03
Jméno: Pavel Předmět: Dotaz na montáž LPG
Dobrý den , pořídil jsem si VW passat 2010 , 1,4 TSI 90kw.
Přemýšlím na montáži LPG , ale zajímalo by mě jaký typ by jste mi doporučil a zda je to vůbec možné. Někde jsem zaslechl , že a teď si nejsem jistý zda TSI a nebo FSI nelze přestavět na LPG.
Moc děkuji za radu.
14.8.2017 8:44:00
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dotaz na montáž LPG
Dobrý den.
Přestavby motorů TSI je skutečně složitější proto je třeba si vybrat hlavně zkušenou firmu pro přestavbu. Vaše vozidlo pravděpodobně půjde přestavět, ale než vám to s jistotou potvrdím, potřeboval bych vědět více údajů o vozidle. Kód motoru je CAXA, ten jsem si dohledal. Ještě bych se potřeboval ujistit s verzí řídící jednotky. Některé přímovstřikové motory máme nafocené zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/prestavby-fsi-tfs i-gdi-tsi/ .
Hezký den.

10.8.2017 10:32:28
Jméno: David Předmět: landi renzo
Dobrý den,mám system landi renzo,montaz pan Čadek.Problem je když zapnu zapalovani asi po 15s zhasne ukazatel přepínání lpg a motor funguje pouze na benzin to stejné i po startu motoru ukazatel taktéž svítí 15s a zhasne a motor jede na benzín..kde je zakopaný pes??děkuji david
10.8.2017 12:09:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: landi renzo
Dobrý den, prvních 15 si LPG systém kontroluje správnost funkce všech komponent a pokud je vše OK a jsou splněny podmínky pro přepnutí (teplota reduktoru a tlak plynu...) přepne na plyn, v opačném případě dojde k odpojení což je Váš případ. Bude tedy nutné navštívit odborný servis, který provede kontrolu správnosti zapojení všech LPG komponent a diagnostikou provede kontrolu správnosti nastavení a závadu odstraní.

1.8.2017 20:43:00
Jméno: Začátečník Předmět: Kapacita nádrže
Dobrý večer všem,

Po natankování 48 litrů lpg (z prázdné nádrže do plna) mi po ujetí cca 450 km u vozidla Octavia r. v. 1998 motor 1.8 zazněla signalizace prázdné nádrže lpg (montováno firmou Šaloun Tesárek) a vozidlo si přepnulo na benzín. Podle počítače jsem ale spotřeboval o 10 litrů méně. Byť mi to přišlo divné, na benzínce jsem dotankoval znovu na maximum, ale zarazilo mě, že to bylo pouze 38 litrů. Prohlédl jsem si dokumentaci a zjistil jsem, že v kolonce Max. objem lpg paliva je uvedeno "61". Auto vlastníme 3 měsíce a jako laik tomu příliš nerozumím. Můžete mi prosím poradit?

Děkuji :)
7.8.2017 8:48:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kapacita nádrže
Dobrý dem, objem nádrže ve Vašem voze je, jak uvádíte, 61 l. LPG nádrž je osazena multiventilem, který zabezpečuje, že lze nádrž z bezpečnostních důvodů naplnit na max. 80%, tedy ve Vašem případě lze maximálně naplnit 48,8 l. Množství kolik do nádrže natankujete závisí jednak na tlaku konkrétní čerpací stanice LPG a na tom, kolik LPG v nádrži po přepnutí na benzín zbylo.

1.8.2017 15:20:22
Jméno: Robert Šafařík Předmět: Roomster 1,6 LPG
Dobry den, auto mam cca 2mesice, v sobotu v noci se mi po 15hodinove ceste z chorvatska rozblikala cervena kontrolka nad ovladacim prepinacem lpg benzin, dnes blika rychleji, auto jede bez problemu, spotreba 6-7litru plynu. Co to znamena? Dekuji za odpoved, Robert Safarik
7.8.2017 8:39:13
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Roomster 1,6 LPG
Dobrý den, na základě Vašich údajů se domnívám, že máte ve Vašem vozidle systém ochrany ventilů a červená kontrolka nad ovládacím přepínačem LPG Vám signalizuje, že je potřeba do nádobky dolít aditivum pro ochranu ventilů. Aditivum koupíte u firem, které montují plyn – je třeba vědět, jaké aditivum používáte – nedoporučuje se aditiva míchat.

29.7.2017 4:28:00
Jméno: Diana Předmět: Lpg
Dobrý den,mám Bmw e36 compact lpg Platinca, bohužel to nikdo nezná a ani na to nemám plynare který by mi to dal dohromady, protože teď monetalne mi to hlásí prázdnou nádrž a ten už nejde vůbec jen svítí. Prosím o radu Děkuji
7.8.2017 8:34:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Lpg
Dobrý den, protože uvádíte velice strohé informace je velice těžké dát bez toho, aniž bychom vozidlo viděli radu. Může to být závada v elektroinstalaci nebo se může stát, že pokud budete chtít jezdit na LPG bude nutné přemontovat LPG systém.

26.7.2017 13:46:45
Jméno: Dubis Předmět: Nepřepnutí lpg
Dobrý den, mám lpg typ Eurogas a přestal mi přepínat pořád jezdím na benzín.Kde by mohla být závada?Děkuji
27.7.2017 7:30:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nepřepnutí lpg
Dobrý den, může stačit jen vyměnit pojistku LPG systému nebo se může jednat jak o závadu v elektroinstalaci tak o závadu některého komponentu LPG zařízení. Pro zjištění závady je nutné zkontrolovat elektroinstalaci a provést diagnostiku.

25.7.2017 18:43:26
Jméno: Petra Předmět: Opozdene sepnuti plynu
Dobrý den, chci se zeptat... Je to asi týden co mě začal zlobit plyn v autě. Prvni vsimnutí bylo, že po sepnuti ztrácel tah a auto se dusilo.po 2 dnech mi po 2km jízdy v plné rychlosti auto chcíplo. Po nastartovani se opět dusila, radši jsem ho vypla a jela na benzín a to bez problemu.Rikam,asi jsem natankovala nějaký spatny plyn na jedné z benziny kam normálně nejezdím. Teď už se nějak nedusí, ale za to se mi sepne až po několika km jízdy... Ukazuje že v nádrži je min jak půlka, po chvíli půlka a pak plná nádrž... V tu chvíli se teprve sepne.dnes mi při nastartovani pipla teplota.par dní zpět, jsem Dolevala. vypla jsem a opět nastartovala.pak už dobrý. Tak teď nevím co by to mohlo být. Špatný čidlo u plynu a nebo čidlo teploty.Asi bude lepší diagnostika, že? Děkuji Petra
26.7.2017 7:21:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Opozdene sepnuti plynu
Dobrý den, protože neuvádíte žádné informace o Vašem vozidle ani o LPG systému, který ve voze máte je velice těžké dát odpověď a doporučím jen navštívit odborný servis, který Vaše LPG zařízení servisuje a kde provedou kontrolu LPG systému, jeho diagnostiku a závadu odstraní.

24.7.2017 9:09:42
Jméno: Roman Předmět: Přepínání na LPG
Dobrý den, mám od vás montované zařízení LPG ve voze Jaguar X-type 3,0 V6. Do teď bylo vše v pořádku, ale nyní se objevil problém. Po nastarování a jízdě na benzín v okamžiku přepnutí na LPG se zařízení nepřepne, autem škubne a kontrolka hlásí prázdnou nádrž a to i přes to, že je zcela plná. K přepnutí na plyn dojde až v okamžiku úplného zahřátí motoru (dle ručky palubního teploměru). Že by vadné čidlo teploty na LPG?
Děkuji za odpověď.
24.7.2017 9:48:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přepínání na LPG
Dobrý den, byť závadu teplotního čidla nemohu zcela vyloučit, nedomnívám se, že by teplotní čidlo mělo souvislost s tím, že přepínač hlásí prázdnou nádrž. Bude nutné provést kontrolu zapojení a diagnostiku LPG systému. Pro odstranění závady se objednejte na tel. 606 659 530.

18.7.2017 18:58:01
Jméno: Franta Předmět: prehrivani motoru
mam skodu fabii 1.4 mpi a pri jizde na lpg se mi prehriva motor, ale pri jizde na benzin je teplota motoru normalni. A taky jsem pri vymene svicek zjistil ze jedna svicka je korodovana.Muzete mi poradit co s tim muze byt a kolik to bude stat. Diky za odpoved.
19.7.2017 8:33:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: prehrivani motoru
Dobrý den, pokud se motor přehřívá pouze při jízdě na LPG, může být závada v reduktoru, kdy vlivem netěsnosti membrány dochází k pronikání plynu do chladící kapaliny. Pokud otevřete víčko expanzní nádobky chladícího systému, je cítit plyn. Cena opravy bude záviset na skutečně použitém materiálu při opravě a skutečně strávené práci.

18.7.2017 18:54:40
Jméno: Jano Předmět: Studený štart
Dobrý večer. mám Fábiu2, 1.4, 16ventil, 63Kw, benzín +LPG. Mám problém so studeným štartom s teplým nie je problém. Keď idem ráno čerpadlo natlačí benzín , kontrolky zhasnú, motor naskočí a hneď zdochne, toto sa opakuje niekedy aj 10krat a potom auto naskočí ale celé sa trasie a cca po 2minutach už ide normálne akoby sa nič nedialo . Počas dňa už so štartovaním nie je problém. Bola menená lišta LPG vstrekov, obidve filre LPG, vzduchový filter, kabínový filter, palivový filter, sviečky. Pýtali sme sa aj po servisoch ale dajako nevedia poradit . Ďakujem za rady a pomoc a prajem pekný večer.
19.7.2017 8:16:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Studený štart
Dobrý den, na vině bude s největší pravděpodobností špatné nastavení LPG systému. Zkuste dojíždět několik posledních kilometrů na benzín a uvidíte, zda se studené starty zlepší. Pokud ano, způsobuje to špatné složení plynné směsi. Řídící jednotka benzínu i při jízdě na LPG vyhodnocuje signály od sensorů stejně, jako by vozidlo jelo na benzín. Pokud zjistí na základě signálu z lambda sondy, že směs je chudá nebo bohatá, provede příslušné korekce tak, aby směs byla optimální. Korekce provedené za jízdy se pak promítnou i do studeného startu a tím dochází ke kolísání otáček, případně ke chcípání motoru. Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde servisují Vaše LPG zařízení, aby provedli diagnostiku LPG systému a zkontrolovali jeho nastavení, případně ho seřídily. Po každé výměně LPG vstřikovačů by se mělo zkontrolovat nastavení LPG systému.

18.7.2017 17:21:51
Jméno: durpa Předmět: golf 4 1.6
Dobry den
mam.tyden doma 4 golfa 1.6 s plynem od firmy AG
pri malych otackach nechce prepnout na plyn a nebo prepne jen na chvily a zacne piskat behaji kontrolky a plyn odpoji. Nejaka rada cim to.muze byt? Taky se.mi stalo 2x ze jsem nabral plnou nadrz plynu a rano po.nastartovani.auto nepravidelne mlati a nejde se rozjet a to na benzin kdyz prepne na.plyn tak uz o.k. Muze to souviset? Dekuji za odpoved
19.7.2017 8:00:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: golf 4 1.6
Dobrý den, k přepnutí na plyn dojde poté, co řídící jednotka LPG dostane příslušné signály od sensorů. Blikání přepínače a pískání upozorňuje na závadu v plynovém systému. Takto od stolu nedokážu říci, zda se jedná o závadu některého čidla či komponentu LPG soustavy nebo zda se jedná o závadu v elektroinstalaci. Problémy se studenými starty budou pravděpodobně způsobeny vlivem špatného nastavení plynové směsi – může pomoci pouze seřízení, může být vadný i vstřikovač(e)…. Doporučuji proto vyhledat a navštívit odborný servis LPG systémů AG, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní.

18.7.2017 12:10:25
Jméno: Zdeněk Dvorožňák Předmět: Zafira cng-benzín Z1,6YNG, r.v.2004, kód poruchy P1572
Dobrý den, v poslední době mi pravidelně přepne auto z plynu na benzín při dosažení teploty chladící kapaliny cca na 65°C.Přepnout zpět na benzín nelze až když motor vychladne. Do dosažení uvedené teploty se systém chová jak má. Přepínání plyn - benzín a zpět OK. Po ohřátí pouze benzín a bez zjevných problémů. Vadný přepínač to asi nebude.
Mohl bych poprosit o typ na řešení problému.
Děkuji
18.7.2017 12:56:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zafira cng-benzín Z1,6YNG, r.v.2004, kód poruchy P1572
Dobrý den, chyba P1572 je závada v okruhu přepínače CNG pohonu. Je proto potřeba zkontrolovat správnou funkčnost celého obvodu spínače CNG.

<5x<   <<     <1> || <103>  <104>  <105>  <106>  <107> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací