Diskuzní fórum LPG/CNG
5.5.2017 16:47:36
Jméno:
Štauber Předmět:
variátor předstihuDobrý den, instalujete také variátor předstihu co má Stag také v nabídce? Má tento variátor opravdu takové vlastnosti jak výrobce uvádí (lepší chod motoru, menší spotřeba a větší výkon? Děkuji za odpověď
9.5.2017 7:28:55
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: variátor předstihuDobrý den, LPG a CNG mají vyšší oktanové číslo a tudíž jiný průběh hoření a v závislosti na charakteristice motoru může dojít po přestavbě ke snížení výkonu, které je u CNG vyšší než u LPG. U přestaveb na LPG je pokles výkonu téměř neznatelný, proto u těchto přestaveb variátor předstihu není potřeba používat zatím co u CNG se emulací předstihu nechá pokles výkonu z velké části kompenzovat.
5.5.2017 14:04:32
Jméno:
Honza Předmět:
Škoda Oktávia 1.6 LPG Landi renzo. Po dosaženi teploty potřebné k přepnuti na lpg. Zapne se signál jako při prázdné nádrži, i když je nádrž uplně plná. Toto se stále opakuje. Poraďte prosím čim to muže bít.
5.5.2017 14:51:54
Jméno:
RE: Škoda Oktávia 1.6 LPG Landi renzo. Dobrý den, zvukový signál oznamuje závadu v LPG systému. Pravděpodobně půjde o závadu v dodávce plynu, která může být jak v reduktoru, v některém elektroventilu nebo v sensoru teploty a tlaku plynu…. Doporučuji navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku LPG systému a závadu odstraní, případně se můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.
4.5.2017 0:06:09
Jméno:
Michal B. Předmět:
Inifniti FX35/45Dobrý den,
chtěl jsem koupit Inifniti FX35 (6válec nissan) rv 2004-2006 a přestavět na LPG. V Nissanu mi ale při konzultaci přestavbu FX35 ze své zkušenosti nedoporučili, protože již řešili v minulosti "nekonečné" nastavování vůle ventilů a nakonec "úplné odepsání motoru" pro zničení ventilových sedel. A to jak u Infiniti FX35, tak u Nissanu Murano (stejný motor). Prý žádný motor nepřežije nájezd s LPG víc jak 100tis. km.
- Máte pro to prosím nějaké vaše vysvětlení?
- Myslíte, že Infiniti FX45 (8válec) by bylo pro přestavbu vhodnější?
Děkuji moc předem za reakci.
4.5.2017 7:41:47
Jméno:
RE: Inifniti FX35/45Dobrý den, pravdou je, že Nissan nepoužívá u svých motorů nejkvalitnější materiály na hlavách motorů včetně ventilů a sedel. Nicméně provedli jsme přestavbu několika vozidel Infiniti FX35 – přestavbu si můžete prohlédnout v naší fotogalerii http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/nissan/montaz-nissan-infiniti-fx35-3-5/ a nemáme od zákazníků žádné negativní zprávy. Pokud se rozhodnete pro přestavbu, je třeba zvolit servis, kde provedou kvalitní montáž a hlavně precizní nastavení. Při přestavbě bych doporučoval použít pro ochranu ventilů elektronický systém dávkování aditiva. Po přestavbě je pak důležité při pravidelných servisních kontrolách LPG zkontrolovat i nastavení plynové mapy případně její seřízení. Pokud je pro daný typ motoru výrobcem vozidla předepsaná kontrola vůlí ventilů pak tuto kontrolu provádět včas.
2.5.2017 17:17:08
Jméno:
Erik Předmět:
Seat Ibiza 1.2 12V Dobrý deň, pred pár dňami sme kúpili Seat Ibizu 1.2 12V r.v. 2008 so zabudovaným LPG systémom od výroby. Auto bolo importované z talianska teda následne išlo na KO, STK a EK. STK nepreukázala žiadnu chybu. Ale z ničoho nič nám začala pípať kontrolka na LPG. Ako sme si všimli auto sa na plyn vôbec neprepne. Chcel by som sa Vás preto opýtať, že v čom by mohol byť podľa Vás problém, keďže na STK im LPG systém fungoval a nám následne o niekoľko dní už nie.
3.5.2017 7:38:23
Jméno:
RE: Seat Ibiza 1.2 12V Dobrý den, zvuková signalizace upozorňuje na závadu. Systém nepřepne na LPG proto, že buď nemá dostatečný tlak nebo nemá signál teploty pro přepnutí. Závada může být v některém elektroventilu, čidle snímajícím teplotu a tlak plynu, teplotu reduktoru …… Skutečnou závadu odhalí diagnostika.
2.5.2017 15:52:48
Jméno:
Honza Předmět:
Dotaz Dobrý den,
zítra mám jet do Chrudimi na montáž LPG. Potřebuje moje Mazda 6 přimazávání ventilů? R.V. 12, 2004, 2.3i, 122 kW. A jaký systém si mám vybrat?
3.5.2017 7:31:01
Jméno:
RE: Dotaz Dobrý den, u motorů Mazda doporučujeme použít při přestavbě na LPG některý ze systémů ochrany ventilů. Konkrétní způsob volíme vždy s ohledem na způsob provozování vozidla. Našim zákazníkům vždy doporučujeme pro ochranu ventilů použít některý z elektronických systémů Valve Protector. Tento systém zajišťuje odpovídající dávku aditiva v celém rozsahu otáček motoru. Více k ochraně ventilů naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
30.4.2017 16:02:22
Jméno:
pavel zavadil Předmět:
opel astra 2001 lpgdobrrý den mám opel astra na lpg dovoz italie po přepnutí na lpg začnou kontrolky blikat a pipat ale nevím v čem je chyba dekuji za odpověd
2.5.2017 8:48:41
Jméno:
RE: opel astra 2001 lpgDobrý den, blikající kontrolka a zvukový signál upozorňují na závadu LPG systému. Je třeba navštívit odborný servis, kde servisují Váš LPG systém, aby provedli diagnostiku a závadu odstranili. Nezřídka se stává, že řídící jednotky LPG systémů u dovezených vozidel bývají zablokovány. Po upřesnění o jaký LPG systém se jedná mohu podat více informací telefonicky.
29.4.2017 21:18:37
Jméno:
Milan Tokarčík Předmět:
Řídící jednotka BRCDobrý den. Chtěl jsem se zeptat kolik stojí řídící jednotka na systém BRC/LPG. Mám Hyundai IX20. Mám takový dojem, že mi zase odchází. Po zahřátí se mi nekdy nechce přepnout do plynu LPG a pořád problikává kontrolka mezi červenou a zelenou barvou. Někdy si všimnu, že se mi ta kontrolka přepíná i když je motor dostatečně zahřátý. To same se mi dělo před dvěmi roky a byla mi vyměněna řídící jednotka. Děkuji za odpověď Tokarčík
2.5.2017 8:58:30
Jméno:
RE: Řídící jednotka BRCDobrý den, na základě popisu závady se nedomnívám že bude nutná výměna řídící jednotky, závada může být i v některém jiném LPG komponentu. Doporučuji proto provést diagnostiku LPG systému, při které se závada zjistí a zda je opravdu výměna řídící jednotky nutná. V případě výměny řídící jednotky pak doporučuji pečlivé seřízení LPG systému ve všech jízdních režimech. Pokud se rozhodnete pro náš servis Váš problém vyřešíme. Cenu řídící jednotky Vám sdělíme na telefonický dotaz na č. 606 728 358.
28.4.2017 13:26:41
Jméno:
rodrigo Předmět:
stag 150Dobry den,resim problem s podtlakovym systemem stag 150. Pri jizde na lpg je citit slabsi vykon,nechce se mu do otacek a obcas i zakuckal.Je to v meganu 1.6e 66kw.Reduktor po repasi membran 2 roky a vymenena mrtva rj s krokovym motorkem od vas. Na benzin vse v poradku.Dekuji za radu.
2.5.2017 8:14:08
Jméno:
RE: stag 150Dobrý den, v prvé řadě bych doporučil zkontrolovat zapalovací soustavu. Plyn má vyšší oktanové číslo než benzín a je hůře zapalitelný proto doporučuji zkontrolovat svíčky, kabely, cívky/zapalovací modul a případně vyměnit. Pokud by jste měnil svíčky, použijte ty, které doporučuje výrobce vozidla, pokud možno se vyhněte speciálním LPG svíčkám. Pokud by vše bylo v pořádku a zlepšení nenastalo, objednejte se u nás na diagnostiku.
27.4.2017 7:57:50
Jméno:
Roman Předmět:
membranyZdrawim. mam plyn znacky Prins a mal som pokazene membrany. V servide my vymenili za inu znacku a nedal dvojmembranove ako som mal ale trojmembranove,, Je to v poriadku??
27.4.2017 13:18:08
Jméno:
RE: membranyDobrý den, úkolem reduktoru je zajistit dostatečné odpaření kapalné fáze LPG a udržení stálého pracovního tlaku. Při výměně reduktoru je třeba dbát na to, aby nový reduktor splňoval výkonové požadavky motoru a bylo umožněno snímání teploty reduktoru. Věřím, že firma, která výměnu prováděla, věděla co dělá.
26.4.2017 8:09:04
Jméno:
Karel Barták Předmět:
Re:BRC asi nepoužívá plynP. Josef, záleží na tom, o jaký typ zařízení BRC a jaká jednotka plynu je ve vašem vozidle...starší typy jednotek(Fast) měly měření udělané tak, že při přeplnění nádrže blikaly všechny diody a paradoxně těsně před tím, než došlo k vyprázdnění nádrže, takže se nejedná o závadu, je to dáno typem snímače BRC na nádrži plynové nádrže.
24.4.2017 17:12:22
Jméno:
Jozef Předmět:
BRC asi nepouziva plynDobry den, dakujem za ochotu, ktorou odpovedate.
Mam Ford Focus 1.6 Ti-VCT a LPG system BRC. Presiel som s tym asi 30t km bez problemov, len teraz po poslednom natankovani (do uplne prazdnej nadrze), som si vsimol, ze auto asi jazdi len na benzin (pocet km na palubnom pocitaci "distance to empty" sa znizuje umerne prejdenym kilometrov).
Na kontrolke BRC, ktora je v aute ukazuje prepnutie na plyn, je pocut aj cvaknutie cievky. No po cca 2 min zacnu blikat vsetky diody na kontrolke LPG. (ako ked nevie zmerat plnost nadrze), no kontrolna dioda stavu prepnutia svieti stale na zeleno.
Neviete cim to moze byt? Neide mi do hlavy to ustavicne blikanie diod a tiez ten ubytok benzinu, ktory mi signalizuje palubny pocitac.
Dakujem
25.4.2017 7:52:45
Jméno:
RE: BRC asi nepouziva plynDobrý den, pokud svítí zeleně kontrolka přepnutí, to značí, že jedete na LPG. Pokud kontrolky stavu LPG v nádrži blikají půjde zřejmě o závadu ve snímání a měření hladiny LPG v nádrži. Pro odstranění závady je potřeba provést diagnostiku LPG systému. Sledováním spotřeby benzínu dotankováním zjistíte, zda se nejedná jen o optický úbytek benzínu.
20.4.2017 17:52:37
Jméno:
Jan Předmět:
09TCe + LPGDobry den,
mohl bych se zeptat jaky typ zarizeni LPG montujete do motoru 0.9TCe 66kW a kolik tato prestavba stoji?...diky za info
21.4.2017 8:34:12
Jméno:
RE: 09TCe + LPGDobrý den, pro přestavbu tohoto motoru můžeme použít různé kity od různých výrobců lišících se jak vybavením, tak cenou. Vhodné zařízení navrhujeme zákazníkovy vždy s ohledem na požadavky zákazníka a způsob provozování vozidla, kdy zároveň řešíme i použití některého ze systémů ochrany ventilů. Rozpětí cen jsem Vám poslal mailem.
20.4.2017 0:31:23
Jméno:
Suchá Předmět:
Přepnutí benzínu na LPG Dobrý den, při zahřátí motoru se automaticky benzín přepne plyn, akorát mě zaráží, že kolikrát má auto snahu jet, ale přepnutí mu to zabraňuje. Auto dost výrazně zpomalí, škubne v něm a jde kolikrát krásně v sedadle cítit, jak se to přeplo. Dnes mi při 30km/h při přepnutí auto za jízdy chcíplo. Stává se mi to pokaždé, co jedu pomaleji... auto chce jet, ale nemůže - chcípne a nebo když ho nechám déle nastartované, aby se zahřálo a chci se rozjet, tak v tom okamžiku, kdy se to přepne na plyn, tak to opět chcípne. Kde je chyba?
21.4.2017 8:13:13
Jméno:
RE: Přepnutí benzínu na LPG Dobrý den, závada může být jak v zapalovací soustavě, tak v některém komponentu LPG soustavy. Bez provedené diagnostiky bych jen hádal. Navštivte odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní případně se můžete objednat u nás na tel: 606 659 530.
17.4.2017 19:13:21
Jméno:
Marek Předmět:
Problem pri startovaniZdravim potreboval by som radu mam citroen c4 1.4 lpg BRC a mam problėm pri štartovani so zapnutým lpg...ono to naštartuje ale dlhšie točí ale akonahle mam lpg vypnuté a ide len na benzín tak štartuje bez problémov...neviete mi poradit nestretli ste sa este s tým?
18.4.2017 10:26:25
Jméno:
RE: Problem pri startovaniDobrý den, s největší pravděpodobností závadu odstraní seřízení LPG systému. Jde o to, že i při jízdě na LPG dostává benzínová řídící jednotka signály od lambda sondy a v závislosti na složení výfukových plynů provádí příslušné korekce. Protože vždy startujete na benzín, je palivo dávkováno za použití načtených korekcí a tím pádem je složení směsi pro start nesprávné což dělá problémy při startování. Navštivte proto odborný servis, který provede diagnostiku systému a provede seřízení systému případně jeho opravu.
17.4.2017 19:10:11
Jméno:
Lada Předmět:
Peugeot 308 SW 1,4 16VDobry den. Zajimala by mne cena prestavby lpg na Peugeot 308 SW 1,4 VTI 16V , 70kw,r.v.2008.
18.4.2017 10:14:07
Jméno:
RE: Peugeot 308 SW 1,4 16VDobrý den, cenu přestavby jsem Vám zaslal mailem.
Přidat záznam