Diskuzní fórum LPG/CNG
16.3.2017 11:42:13
Jméno:
Milan Předmět:
Toyota Verso 1.8 ValvematicDobrý den, mám dotaz ohledně LPG montáže do vozu Toyota Verso 1.8 Valvematic kód motoru 2ZR-FAE 108 Kw, jestli máte zkušenosti s motorem či nějaké problémy týkající se přestavby, je doporučeno ele. přimazávání ventilu z důvodu malého podtlaku v sacím potrubí ? Mám osobně předělané jiné vozidlo a to Opel astra 1.4 X14xe 66kw a najeto 160 tis. km na LPG BRC SQ24 (montáž 2012) bez jediného problému, dal by se systém použít případně v dané Toyotě ? Případně co by bylo zapotřebí. Děkuji
17.3.2017 14:07:36
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Toyota Verso 1.8 ValvematicDobrý den, s přestavbou tohoto motoru máme zkušenosti - přestavbu tohoto motoru si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/toyota/montaz-toyota-avensis-1-8-vvti/ . Vždy doporučujeme použít ochranu ventilů. Zařízení z Vaší Astry lze v zásadě použít pro přestavbu. U použitých LPG komponent nemůžeme držet záruku.
11.3.2017 20:18:36
Jméno:
Bedřich Chmiel Předmět:
vypíná mi lpg za jízdyDobrý den,mám Ford Mondeo,dovoz z Německa,lpg systém Prins.Za jízdy mi vypíná lpg.V servisu mi vyměnili membránu,byla znečištěná a po ujetí asi 700 km mi znovu lpg vypíná.Může to dělat nečistota v nádrží? je 9 let stará.Děkuji za odpověď.
13.3.2017 7:36:08
Jméno:
RE: vypíná mi lpg za jízdyDobrý den, nečistota z nádrže může být příčinou přepínání do benzínu, neboť může snížit průměr přívodní trubky a vlivem snížení tlaku plynu v systému dochází k přepnutí do benzínu, nicméně si myslím, že příčina bude jinde. Je třeba přezkoušet správnou funkčnost všech komponent LPG systému zejména těch, které se podílejí na dodávce plynu do motoru včetně repasovaného reduktoru. Doporučuji proto navštívit odborný servis, který provede diagnostiku a závadu odstraní.
10.3.2017 11:10:32
Jméno:
Mikuláš Předmět:
LPG v SaabuDobrý den,rád bych namontoval do Saaba 2.3T lpg jak si rozumí s tímto motorem.Děkuji za odpověd.
10.3.2017 14:44:54
Jméno:
RE: LPG v SaabuDobrý den, tyto motory lze přestavět na pohon LPG bez problémů. Přestavěné vozidlo si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/saab/montaz-saab-9-5-2290-cm/ .
10.3.2017 10:36:42
Jméno:
Kája Předmět:
Fabia 1.2 HTP 40kW kod motoru AWYDobrý den hledám odbornou radu mám ve fabia 1.2htp plyn při výměně těsnění hlavy motoru došlo k vytažení závitu z bloku to se nepodařilo opravit proto jsem koupila druhý starší motor který cca po 1000km začal brát oleje chtěla jsem nechat udělat GO motoru ale bylo mi sděleno že tento motor pokud nemá přimazávání plynu vydrží po GO max 5000km je nějaké řešení tyto auta jezdí na LPG bez problémů. nechci investovat další peníze a bez výsledku a radu a odpově děkuji
10.3.2017 15:04:04
Jméno:
RE: Fabia 1.2 HTP 40kW kod motoru AWYDobrý den, nevím na základě jakých údajů Vám byla tato informace sdělena. Těchto tříválcových motorů jsme přestavěli celou řadu bez použití přimazávání a vozidla jezdí bez problémů. LPG systém stejně jako ostatní zařízení vyžaduje pravidelnou údržbu a kontrolu seřízení a pak funguje spolehlivě. Bude tedy záležet na tom, jaké díly (v jaké kvalitě) budou použity při GO a samozřejmě i na kvalitě provedené práce.
9.3.2017 6:42:51
Jméno:
Dvorský Předmět:
DiodaMám dotaz. Mám systém BRC , Ford Focus Combi 2010. Auto je dovezené z Německa.
Při najetí 140000 km mi začalo blikat červené světýlko vedle ukazatele stavu plynů. Když přepnu na benzín tak světýlko přestane blikat.
Můžete mi prosím poradit co by ti mělo znamenat ? Děkuji za odpověď.
9.3.2017 10:46:04
Jméno:
RE: DiodaDobrý den, pokud jsem dobře pochopil Váš dotaz, začala Vám blikat samostatná červená dioda umístěná mimo přepínač LPG systému. Pokud je to tento případ, je Vaše vozidlo vybaveno elektronickým systémem dávkování aditiva pro ochranu ventilů a blikající dioda upozorňuje na nutnost dolití aditiva. Na nádobce by mělo být uvedeno, jaké aditivum bylo použito. Doporučuji použít pro dolití stejné aditivum. Při použití jiného aditiva je nutné znát jeho viskozitu a zkontrolovat nastavení dávkování a žádný z výrobců aditiv nedoporučuje míchání s jiným aditivem. Pokud bliká červená dioda na přepínači pravděpodobně signalizuje poruchu, ale v případě poruchy jste kromě blikající diody upozorněn zvukovým signálem.
8.3.2017 14:35:39
Jméno:
Jiří Macháček Předmět:
přestavba na LPGDobrý den,
mám starou Fabii HTP předělanou na plyn, vše v pořádku. Uvažuji o koupi nové škody III generace - Fabia Combi 1,2 TSI / 81 kW
Modelový kód : NJ54L5
9.3.2017 10:01:18
Jméno:
RE: přestavba na LPGDobrý den, u motorů s přímým vstřikováním paliva potřebuji znát kromě Vámi uvedených údajů i kód motoru a pokud možno i typ a označení benzínové řídící jednotky, abych mohl říci, zda přestavba je či není možná. Bližší informace k přestavbě Vám mohu poskytnou telefonicky, případně můžete navštívit naše stránky http://www.lpg-autogascentrum.cz/prestavby-fsi-tfs i-gdi-tsi/ .
8.3.2017 2:11:42
Jméno:
Pavel Předmět:
Zůstane cena LPG?Chci si nechat namontovat systém LPG. Řeším ale, jestli to má ještě smysl, protože jsem četl informace, že se bude po roce 2020 zvyšovat spotřební daň.
Při mém nájezdu se mi ceny vestavby vrátí za cca 2 roky. A pokud potom zvednou spotřební daň na úroveň benzínu, nemá to smysl vůbec dělat.
Máte nějaké relevantní informace o tom, jak to s cenami LPG a spotřební daní bude?
9.3.2017 9:45:51
Jméno:
RE: Zůstane cena LPG?Dobrý den, dosud nemáme žádné zprávy, že by se měla měnit spotřební daň u LPG.
6.3.2017 19:32:45
Jméno:
Pavel Bilik Předmět:
Kia Carens r.v.2017 1,6 GDI 99kwDobrý den, uvažuji o koupi tohoto auta a prosím o radu zda jde přestavět na LPG a prosím o cenu a kde namontují. Zda nebude zrušena sedmiletá záruka KIA. Děkuji.
7.3.2017 8:31:30
Jméno:
RE: Kia Carens r.v.2017 1,6 GDI 99kwDobrý den, tyto přímovstřikové motory s kódem G4FD se přestavují na LPG. Přestavbu je třeba projednat s prodejcem. Ze záruky mohou být vyloučeny díly, které jsou ovlivněny provozem na plyn. Tyto díly máme dostatečně pojištěny v rámci naší pojistky. Cenu Vám posílám mailem.
5.3.2017 21:41:57
Jméno:
Jiří Fiedler Předmět:
LPG JaguarZdravím,
prosím o informaci týkající se možnosti montáže LPG do vozidla Jaguar S-type, r. v.2003, motor 3.0 V6, 175 kW (AJ-V6,FB). Jaký typ zařízení by jste pro tento motor doporućili, jakým způsobem by se řešilo vstřikování (tento motor má údajně tkzv. modulované vstřikovací čerpadlo - bez vracečky benzinu) a zda-li je nutne přimazávání ventilů.
Děkuji
Jiří Fiedler z Ústí n.L.
6.3.2017 7:52:04
Jméno:
RE: LPG JaguarDobrý den, pro Vaše vozidlo máme více vhodných druhů zařízení od více výrobců. Ve všech případech se jedná o sekvenční systémy vstřikování plynu. Konkrétní typ volíme vždy s ohledem na způsob provozování vozidla a požadavky klienta. U tohoto motoru není potřeba řešit ochranu ventilů. Pokud budete mít zájem o bližší informace rád Vám je poskytnu telefonicky.
3.3.2017 18:31:40
Jméno:
Jarda Předmět:
Nízký tlak plynuDobrý den, mám vozidlo Renault Fluence a LPG Magic 3 namontované v roce 2013. Před měsícem mi dělali revizi po 100 000 km. Vozidlo při přepnutí na LPG "chcípne", na benzín jede normálně. Diagnostika hlásí chybu nízký tlak LPG. Můžet mi poradit
6.3.2017 7:46:05
Jméno:
RE: Nízký tlak plynuDobrý den, pokud diagnostika hlásí chybu nízký tlak LPG je potřeba zkontrolovat průchodnost LPG vedení od nádrže k reduktoru a zkontrolovat těsnost celého systému a funkci všech mechanických a elektronických komponent na cestě dodávky plynu. Pro odstranění závady se můžete objednat u nás na tel: 606 659 530, případně navštivte odborný servis.
3.3.2017 16:53:34
Jméno:
Věra Předmět:
lpgDobrý den,včera jsme zakoupili Dokkera na plyn a dělá nám to samé co panu Jirkovi.Chci se zeptat jaký měl problém
6.3.2017 7:30:08
Jméno:
RE: lpgDobrý den, bohužel Jirka nebyl u nás na opravě tak nevím jakou konkrétní závadu na vozidle měl. Pokud Vám svítí některá z kontrolek je třeba určit diagnostikou o jakou závadu se jedná, zda jde o závadu vozidla či LPG systému.
26.2.2017 18:00:43
Jméno:
Lukáš Onderka Předmět:
LPG přimazaváníDobrý den,chci se zeptat,mám Hyundai i20 a chtěl bych namontovat přimazávání ventilu,myslíte že stačí PODTLAKOVE přimazavaní nebo je potřeba elektronické?
27.2.2017 10:15:34
Jméno:
RE: LPG přimazaváníDobrý den, podtlakový systém nemusí dostatečně ochránit ventily při otevřené škrtící klapce (vyšší otáčky), kdy klesá podtlak v sacím potrubí. Elektronický systém zajistí odpovídající dávku aditiva v celém rozsahu otáček. Lze též zkombinovat podtlakový systém s přístřikem benzínu ve vyšších otáčkách (pokud LPG řídící jednotka tuto funkci má).
25.2.2017 9:17:36
Jméno:
Richard Předmět:
Elektronic valve protektorDobry den. Mam ve vozu hyundai i 20 na vase doporuceni namontovano toto zarizeni.Zda se mi ale ze malo ubyva maziva.Po 6000 km asi deci . Po kontrole u montaznika udajne vse jde jak ma ale kroutili nad tym hlavou ze je to opravu malo.P znovu nastaveni a ujeti 1000km ubytek asi pul cm z nadrzky. Neni to opravdu malo?dekuji za odpoved.
27.2.2017 9:57:31
Jméno:
Elektronic valve protektorDobrý den, spotřeba aditiva udávaná výrobcem by měla činit 1 promile ke spotřebovanému LPG, tedy 1 l aditiva na 1000 litrů LPG. Nádobka je na 600 ml aditiva a při průměrné spotřebě 8 l/100 km by měla vystačit na cca7500 km.
24.2.2017 13:35:03
Jméno:
Mirka Předmět:
PřílohaDobrý den,kde mi měla být vystavena Příloha k TP a Osvědčení LPG ? Nic takového jsem ke svému vozu koupenému v autobazaru (dovoz Itálie) nedostala.Jedná se o automobil s originální přestavbou -BRC.Děkuji
24.2.2017 14:00:37
Jméno:
RE: PřílohaDobrý den při dovozu přestavěného vozidla na LPG ze zahraničí je třeba kromě evidenční kontroly navštívit i odborný LPG servis, který provede kontrolu zástavby LPG systému s ohledem na platné předpisy a provede těsnostní zkoušku systému (revizi). Pokud je vše v pořádku vystaví „Revizní protokol“ ve kterém jsou uvedeny komponenty LPG systému a jejich homologace a vyznačena revize.
23.2.2017 19:50:24
Jméno:
Jiří Roul Předmět:
LPG přimazáváníDobrý den,
mam vozidlo Škoda Roomster 1.4 16V se systémem StarGas namontovaným cca před 8 lety.
Tento týden se mi prvně stalo, že se rozblikala kontrolka přimazávání.
Chtěl bych se proto jednak zeptat, zda mi ve Vašem servisu jste schopni pomoci, s ohledem na použitý systém Stargas? A pokud ano, tak s jak nákladnou opravou mohu počítat? (Vzhledem k tomu, že jste vozidlo neviděl, tak by mi samozřejmě stačil alespoň přibližný odhad.)
Dále by mě také zajímalo, zda mohu s vozidlem bezpečně jezdit zatím alespoň na benzín?
Co může být příčinou této poruchy?
Velice děkuji za odpověď!
S pozdravem
Jiří Roul
24.2.2017 10:06:29
Jméno:
RE: LPG přimazáváníDobrý den, pokud máte na mysli kontrolku systému ochrany ventilů pomocí dávkování aditiva, pak blikání kontrolky signalizuje nízký nebo žádný stav kapaliny v nádobce systému případně poruchu systému dávkování aditiva. Možná postačí dolít vhodnou kapalinu a vše bude OK. V případě že by se jednalo o poruchu systému dávkování aditiva nevím o jaký systém se jedná tudíž nemohu ani odhadnout náklady na případnou opravu. Pokud vypnete LPG systém můžete bezpečně jezdit na benzín.
Přidat záznam