Diskuzní fórum LPG/CNG
31.1.2017 10:48:23
Jméno:
Martin Předmět:
cukání Opel Zafira B 1.6 CNG 69kW 11/2006 - poděkováníDobrý den pánové,
chtěl bych Vám tímto poděkovat za vyřešení problému cukání na naší Zafiře. Auto jede jedna báseň. Musím uznat, Váš velmi profesionální přístup a odbornost se jen tak nevidí. Autorizované servisy výrobců aut, by si z Vás měli brát příklad. Ta cesta k vám se vyplatila. Ještě jednou díky.
S pozdravem
spokojený zákazník Martin
31.1.2017 13:11:19
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: cukání Opel Zafira B 1.6 CNG 69kW 11/2006 - poděkováníDobrý den, děkujeme za kladné hodnocení, které je pro nás velkou motivací pro další práci a zkvalitňování našich služeb.
30.1.2017 10:36:32
Jméno:
Hanus Předmět:
DOTAZ BRCDobrý den, chtel jsem se zeptat, mam ford C-Max 2,0 dovezen z Italie se systemem vstřiku BRC, a mam problem s kolísajicima otackama na volnobeh ( nekdy az auto chcipne), zacalo to delat ted v zime a dela to jen na LPG cim to muze byt ? Je mozne se u Vas objednat na diagnostiku a popr. jake jsou cekaci lhuty ? Děkuji
30.1.2017 13:17:30
Jméno:
RE: DOTAZ BRCDobrý den, samozřejmě je možné se u nás na diagnostiku objednat. Zavolejte prosím na tel. 606659530, kde si dohodnete konkrétní termín.
28.1.2017 17:46:53
Jméno:
Honza Předmět:
nemohu nastartovat autoDobrý den. Mám půl roku instalovaný lpg ve vozidle a dosud žádný problém. Dnes jsem chtěl odjet s vozidlem a nepodařilo se mi jej nastartovat. Přepínač na benzin- plyn se mi nerozsvítil a nereaguje na přepínání. Děkuji za pomoc.
30.1.2017 8:04:48
Jméno:
RE: nemohu nastartovat autoDobrý den, v prvé řadě zkontrolujte, zda pojistka LPG systému je v pořádku. Pokud ano půjde o závadu v elektroinstalaci, kterou odstraní v odborném servisu.
27.1.2017 20:46:57
Jméno:
Maty Předmět:
Škubání v nízkých otáčkáchDobrý den, mám Toyotu Yaris, systém Stag 4, montováno u vás ve Strakonicích. Za necelých 7 let najeto cca 80.000 km bez jediného problému, až do letošní zimy. Před pár měsíci se mi začalo stávat, že v nízkých otáčkách a pouze při jízdě na plyn mi auto poškubává a to zejména při přidání plynu. Jakmile se dostanu na cca 3 tis. otáček a dále, problém zmizí. Pokud stojím a je přepnuto na plyn, tak se auto znatelně třese, ale otáčkoměr se ani nehne, na něm žádné výkyvy patrné nejsou. Po přepnutí na benzín není naprosto žádný problém. Zmiňované poškubávání není nijak extrémní, ale rozhodně to má znatelně daleko do plynulosti, která byla dříve, to jsem skutečně nepoznal, kdy jedu na plyn a kdy na benzin. Ke všemu se mi po pár dnech od začátku těchto problémů rozsvítila oranžová kontrolka motoru. V autoservisu diagnostika vypsala příliš bohatou směs. Poté v druhém servisu (plynovém) bylo diagnostikou zjištěno, že mám výrazně rozhozenou mapu, avšak žádnou chybu plynová diagnostika nevypsala, vstřikovače dle diagnostiky všechny fungují, lambda sonda také. Byla tedy provedena autokalibrace, mapa srovnána, ale problém stále stejný. Nyní po týdnu znovu provedena plynová diagnostika, mapa už je ok, ale vozidlo v nízkých otáčkách poškubává stále. Byly mi vyměněny svíčky a všechny filtry (plynové i vzduchový). Navíc mám ochranu ventilů (Vap Saver + VSE), zde byly popraskané všechny gumičky od hadiček vedoucích do sání, tak se taky vše přetěsnilo, aby nebyl případně problém s podtlakem, což v jednu chvíli diagnostika při kalibraci také vypsala. Nikdo si už neví rady, co dál a tak bych se Vás chtěl zeptat, zdali jste v minulosti obdobný problém neřešili? Byl bych Vám vděčný za každý nápad. Předem díky a zdravím
27.1.2017 19:58:41
Jméno:
Jirka Předmět:
Vw polo 1,6bifuel r.v.2011Dobry den mam dotaz ohledne automatickeho prepinani na lpg.V lete zadny problem ted v zime pozoruji ze musim najet dost nez se to prepne do prace to mam 23km a ni tak se to kolikrat nestihne prepnout a kdyz to chci udelat rucne tak me pc nepusti.Nevite v cem je problem?Napriklad vyjedu z garaze venku -5 a asi po 200 metrech se to prepne,druhy den stejna teplota a preplo to po ujeti az po 30km nechapu cim to je.Jinak pak auto stoji pak treba 12hod.venku a po nastartovani a ujeti 2km se to prepne.Hrabat se do toho nechci a ani tomu nerozumi.Dekuji za odpoved co s tim.
30.1.2017 7:46:33
Jméno:
RE: Vw polo 1,6bifuel r.v.2011Dobrý den, vzhledem k tomu, že se jedná o tovární přestavbu, jsou některé věci řešeny odlišně od dodatečných přestaveb a bez diagnostiky vozidla nelze dát jednoznačnou radu, jak závadu odstranit. Pokud budete chtít problém odstranit objednejte se u nás na servis.
25.1.2017 17:42:21
Jméno:
Michal Předmět:
revize Dobrý den, revize LPG je podníněná 1x ročně nebo také ujetýma km? Děkuji za odpověď
26.1.2017 7:15:34
Jméno:
RE: revize Dobrý den, interval pro revizi neboli těstnostní zkoušku je rok nebo 10 tis. km dle toho co nastane dříve.
23.1.2017 10:35:43
Jméno:
Roman Matoušek Předmět:
Naplnění nádržeDobrý den, mám dvě Octavie 1 generace, v obou mám nádrž 53L toroidní, ale do jedné natankuji cca 44+ litrů a do druhé jen 39, bohužel méně do té která žere více... Dá se nějakým způsobem nastavit jak moc bude nádrž naplněna ? nebo je to pevně dáno a nádrž od každého výrobce půjde naplnit jinak ?
Děkuji za odpověď.
23.1.2017 12:47:05
Jméno:
RE: Naplnění nádržeDobrý den, nádrž je osazena multiventilem, který jednak zabezpečuje plnění nádrže, snímá hladinu paliva v nádrži, umožňuje dodávku paliva do reduktoru a pro případ přetlaku je vybaven bezpečnostní pojistkou. Každý multiventilu musí být homologována s konkrétním rozměrem nádrže daného výrobce. Podmínkou udělení homologace kromě jiného je, že umožní naplnění nádrže na max. 80% jejího celkového objemu. Odchylku u toroidních nádrží různých výrobců byť o stejném objemu může způsobovat různý tvar zakřivení.
22.1.2017 15:52:01
Jméno:
Standa Předmět:
Nepřepne na LPGDobrý den.
Mám lpg systém Stag 4 a přestal přepínat na plyn. Vždy když má přepnout na plyn, tak několikrát zapípá jako když dojde plyn. Na diagnostice hlásí pikles napětí na vstřikovačích. Prosím o radu v čem by mohl být problém. Jestli na vstřikovačích či kabeláži nebo něco jiného.
Díky
23.1.2017 8:27:20
Jméno:
RE: Nepřepne na LPGDobrý den, zvukový signál znamená upozornění na závadu LPG systému. V takovém případě je třeba diagnostikou určit závadu. Může se jednat o závadu některého komponentu (některého elektroventilu, čidla tlaku ……) či závadu v elektroinstalaci.
21.1.2017 23:50:42
Jméno:
Jiří Předmět:
inverzní údaje o množství palivaDobrý den, před několika lety jsem si pořídil Škodu Ostavia 1.8T na LPG. Je zde jednotka STAG 4, vše fungovalo jak má až do doby, kdy jsem jednou čekal na parkovišti a nějak jsem si zmacnul přepínač LPG/benzin. Od té doby mi ukazují diody stav nádrže inverzní. Tj. pokud mám plnou, svítí pouze červené, s menším množstvím LPG v nádrži se rozsvěcují zelene LED. Dá se to nějak vrátit zpět? V návodu nic není, internet nic nepíše a technik co mi dělá servis také netuší.
Děkuji za odpověď.
23.1.2017 8:23:02
Jméno:
RE: inverzní údaje o množství palivaDobrý den, ještě jsem se nesetkal s tím, že by nějakým máčknutím bylo možné změnit nastavení ukazatele hladiny paliva. Bude nutná kontrola nastavení diagnostikou případně provedení správného nastavení ukazatele hladiny.
20.1.2017 14:52:15
Jméno:
jarda Předmět:
RENAULT SCENIC 1,6 16VAHOJ MÁM PROBLÉM S PŘEPÍNÁNÍM NA LPG KDYŽ SE MÁ PŘEPNOU TAK ZAČNE BLIKAT PRÁZDNÁ NÁDRŽ A NEPŘEPNE SE ČÍM TO MŮŽE BÝT DĚKUJI
23.1.2017 8:03:56
Jméno:
RE: RENAULT SCENIC 1,6 16VDobrý den, pokud vozidlo nepřepíná na LPG může se jednat o závadu elektroinstalace nebo o závadu některého čidla či komponentu LPG soupravy nebo může jít o mechanické poškození vedení LPG (neprůchodná trubka nebo hadička….). Doporučuji navštívit odborný servis, kde po provedení diagnostiky závadu odstraní.
20.1.2017 8:06:10
Jméno:
Samuel Tomko Předmět:
Mráz nemôžem twnovatAhojte. Asi sa to už niekto pýtal, ale nedá sa mi natankovať. Hadica sa nedá poriadne pripojiť, plyn strieka von a nie do nádrže.mamcto len teraz počas mrazov je tu okolo - 10az - 15. Gulicka je voľná, keď zatlačim plyn vystriekne von. V nádrž mam par litrov plynu. Diki
20.1.2017 9:15:06
Jméno:
RE: Mráz nemôžem twnovatDobrý den, pokud nelze řádně připojit pistoli do přípojky je třeba zkontrolovat, zda jak pistole tak přípojka jsou čisté případně námrazu či nečistoty odstranit. Pokud toto je v pořádku zkontrolovat, zda nešlo k mechanickému poškození přípojky a zda je trubka od přípojky k nádrži průchodná. Dle může být závada v multiventilu. Navštivte proto odborný servis, kde závadu odstraní.
20.1.2017 4:31:41
Jméno:
Martin Předmět:
Privstrik benzinuDobry den,mam Stag 300-4 zda se mi ze mi ubyva dost benzinu ,tak jestli nahodou nemam nastaveny privstrik benzinu ,zda to na tomto systemu lze nastavit dekuji
20.1.2017 8:48:23
Jméno:
RE: Privstrik benzinuDobrý den, v zimním období bývá vyšší spotřeba benzínu, neboť při ohřevu reduktoru na provozní teplotu je třeba překonat větší rozdíl teplot a doba ohřevu je delší než v létě. To, zda je či není zapnutý přístřik benzínu je možné zjistit jen diagnostickým programem.
20.1.2017 1:50:15
Jméno:
Václav Žatecký Předmět:
Rychlá spotřeba plynu ,tlak, nastaveníDobrý den , chtěl bych se zeptat, zda je normální,že mi v autě podezřele brzy dochází plyn. Například po natankování 7 L LPG mi plyn dojde už po 35 km jízdy. Pro zajímavost jsem zkusil natankovat jen 2L LPG do prázdné nádrže a po ujetí cca 100 metrů už mi auto opět hlásilo, že v nádrži žádný plyn není.Může to být způsobeno nízkýmí teplotami? Má při nízkých teplotách plyn v nádrži nedostatečný tlak nebo to může způsobovat špatné nastavením plynového systému ? Autem jezdím od prosince takže situaci v létě nemůži posoudit. V autě mám nainstalovaný LPG systém Prins a toroidní nádrž.
20.1.2017 7:34:45
Jméno:
RE: Rychlá spotřeba plynu ,tlak, nastaveníDobrý den, neuvádíte jaké vozidlo máte a jaký systém Prins je v něm namontovaný. Pokud se podíváme na fyzikální vlastnosti plynu je to směs plynů kde nejvíce jsou zastoupeny dva plyny propan a butan. Propan se odpařuje při teplotách nad -45 oC a butan se odpařuje při teplotách nad -0,5 oC. Zimní směs obsahuje proto obsahuje 60% propanu a 40% butanu a v průměru se tato směs odpařuje okolo -13 oC. Příčinou malého dojezdu může být tedy nedostatečný tlak při tak nízkých teplotách, jaké jsou v posledních dnech.
19.1.2017 21:42:59
Jméno:
evzen789 Předmět:
diagnostika landi renzo omegasDobrý den, potřebuji poradit, co způsobuje rozdíl otáček v diagnostice a v na přístrojovce, v realu je tam cca 700ot/min ale v diagnostice je nějakých 2200ot/min, a ještě jedna otázka, tlak v reduktoru je předepsaný na 0.95bar, já tam však mám 1.94 až 2.50bar, na reduktoru landi renzo ig1 mám nahoře štelovací šroub tlaku, dá se to s ním regulovat? popřípadě jak by se to dalo provést?
20.1.2017 9:05:08
Jméno:
RE: diagnostika landi renzo omegasDobrý den, čtení otáček v diagnostickém programu by mělo odpovídat otáčkám na přístrojové desce. Pokud tomu tak není je nutné zkontrolovat kde jsou otáčky snímány případně opravit připojení snímání otáček dle schématu a zkontrolovat případně změnit nastavení základních parametrů vozidla (zejména zadaný typ signálu otáček a typ zapalování) tak, aby nastavené parametry odpovídaly danému vozidlu. Nastavení tlaku reduktoru pak závisí na tom, zda se jedná o motor s turbem či o atmosférický motor. Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde vše zkontrolují a v případě potřeby provedou potřebné nastavení.
19.1.2017 14:51:56
Jméno:
Koníček Předmět:
svíčky Fiesta 1.25 44kwZdravím, pořídil jsem pro ženu ojetý Ford fiesta 1.25 zetec 44kw. rok 2009.
Mělo by v něm být namontováno vaše zařízení stag 4 plus. Chci po koupi vyměnit i svíčky - jaké tam mám podle vás dát? Orig motorcraft, či NGK, anebo speciální určené pro LPG? Vůz najel zatím s LPG cca 70 tis. km.
20.1.2017 7:10:34
Jméno:
RE: svíčky Fiesta 1.25 44kwDobrý den, na téma svíček je na tomto fóru řada dotazů. Odpovím stejně jako na předchozí dotazy - svíčky použijte takové, jaké předepisuje výrobce vozidla pokud možno s jednou elektrodou. Se speciálními svíčkami na LPG nemáme dobré zkušenosti proto je nepoužíváme.
Přidat záznam