Diskuzní fórum LPG/CNG
12.12.2016 7:37:31
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Ecotec 1,8 úprava na LPG - přimazávání ?Dobrý den, u těchto motorů používáme některý ze způsobů ochrany ventilů viz: http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/
8.12.2016 6:02:49
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
Jméno: Vladislav M. Předmět: Prosím o radu k LPGDobrý den, pokud se opravdu jedná pouze o chyby DTC P0420, případně jí přidružená v oblasti katalyzátoru a pokud se tomu děje pouze při jízdě na LPG, je možné, že to vyvolává provoz LPG systému. Jsou možné dva důvody - méně účinnější katalyzátor, který ovšem ještě může plnit emisní limity bez problémů a nebo citlivější elektronika v oblasti sledování katalyzátoru, kdy hodnota pro vyhodnocení účinnosti katalyzátoru je nastavena poměrně vysoko. Řešení se nabízí: některé LPG jednotky umí tyto signály emulovat; kovový mezikus mezi kontrolní lambdu (tato součást je ale z hlediska měření emisí zakázána používat); případně nějaký externí emulátor pro kontrolní lambdu, který je funkční pouze za provozu na LPG.
8.12.2016 8:01:47
Jméno:
RE: Jméno: Vladislav M. Předmět: Prosím o radu k LPGTato navržená řešení nepovažuji za optimální, neboť i kdyby po jejich aplikaci přestala kontrolka svítit nemusí se podařit změřit emise dle platné metodiky. Jediné možné a ve výsledku nejlevnější a nejrychlejší řešení je dle mého názoru odstranit závadu na základě provedené diagnostiky. Ideální servis pro tuto opravu by měl umět servisovat a diagnostikovat LPG systém, který je ve vozidle, umět provést diagnostiku vozidla a dle výsledků pak provést opravu a následně změřit i emise.
7.12.2016 18:59:11
Jméno:
Vladislav M. Předmět:
Prosím o radu k LPGJsem majitelem vozu Ford Mondeo r.v. 2009, do kterého jsem si nechal namontovat LPG. Od první montáže začali problémy, kdy se rozsvítila na přístrojové desce oranžová ikona motoru. Několikrát to seřizovali,vyměnili svíčky, byla provedena diagnostika, která určila , že závada je na LPG. Zařízení LPG vyměnily za nové a problém pokračuje. V roce 2015 při TP diagnostika napsala nízká účinnost katalyzátoru. Na seřízení jsem byl již asi 12x a situace je pořád stejná. Naposledy mě chtěli vyměnit originál katalyzátor. To jsem nedovolil. Mám strach o motor ale společnost, která LPG montovala a další která kontrolovala mě ujišťují že nehrozí žádný problém. Prosí zda někdo ví, kde může být problém a co s tím.
8.12.2016 7:45:17
Jméno:
RE: Prosím o radu k LPGDobrý den, svítící oranžová kontrolka je veliký problém – u vozidla nebude možné změřit emise a nebude možné ho dále provozovat. Ve Vašem dotazu nejsou uvedeny např. takové informace jaký LPG systém ve vozidle máte, nájezdy kilometrů na benzín a na LPG…. Závada s největší pravděpodobností bude v některém originálním komponentu vozidla nebo LPG systému podílejícím se na tvorbě směsi paliva. Bez provedení diagnostiky bych jen hádal, zda se jedná o vadný katalyzátor, lambda sondu, plynový vstřikovač, řídící jednotku LPG atd.. Zavolejte nám na tel. číslo, které jsem Vám poslal mailem a po doplnění informací Vám navrhneme řešení.
6.12.2016 8:20:34
Jméno:
Hans Předmět:
LPG prins Děkuji za odpověď, bylo by možné se s tímto systémem zastavit ve Strakonicích?
6.12.2016 8:56:41
Jméno:
RE: LPG prins Dobrý den, buhužel systém Prins neděláme.
5.12.2016 16:06:53
Jméno:
Hans Předmět:
LPG prins Zdravím, mám LPG prins a na přepínači mi při jízdě na LPG svítí 1-4 kontrolky (signalizace stavu paliva) a do toho mi bliká červená kontrolka, nevíte prosím co to znamená?
6.12.2016 7:44:46
Jméno:
RE: LPG prins Dobrý den, blikající dioda signalizuje závadu. Pro zjištění závady je potřeba připojení k diagnostickému programu. Navštivte odborný servis.
4.12.2016 22:23:05
Jméno:
Pavel Předmět:
Fiat Brava 1,6 16V 76kWDobrý den, chtěl bych se zeptat na přestabu na LPG - je potřeba přimazávání, jaký systém doporučujete..preferuji sekvenční vstřik...je potřeba přimazávání? díky
5.12.2016 7:25:59
Jméno:
RE: Fiat Brava 1,6 16V 76kWDobrý den, pro přestavbu Vašeho vozidla můžeme použít více zařízení (samozřejmě sekvenčních) od více výrobců lišících se jak výbavou, tak cenou. Při přestavbě doporučuji použít některý ze způsobů ochrany ventilů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Konkrétní typ LPD zařízení můžeme probrat telefonicky.
4.12.2016 11:39:51
Jméno:
dušan Předmět:
lpg problém v zimeZdravim.Poprosim by som Vás o radu. Mám citroen c4 1.6 16v 81kw, v aute je namontovaný systém LPG Solaris obd, reduktor Tomasetto at09,vstreky Valtec T30.Problém je v tom,že akonáhle klesne teplota pod nulu, akonáhle mi auto prepne na lpg (prepínacia teplota 40 stupňov) auto ide na 2-3 valce. Pokila sa zohreje trochu viac po opätovnom zhasnuti motora a naštartovaní už prepne do lpg a funguje normálne.V plusových teplotách mi to nerobí.Minulý rok mi to cez zimu robilo tiež. V servise mi vymenili komplet memmbrány a skontrolovali vstreky.Po tejto výmene systém lpg fungoval aj v mrazoch.Od výmeny som najazdil cca 15tis km a ako primrzne mám rovnaký problém.Mám svoju lpg diagnostiku a neukazuje mi žiadnu závadu.Môžete mi prosím poradiť, kde hľadať problém?Opakujem,že pokial je auto zohriate,funguje LPG správne.Namám prvé auto na lpg, ale s týmto som sa ešte netretol. Ďakujem
5.12.2016 7:49:57
Jméno:
RE: lpg problém v zimeDobrý den, závada může být způsobena jak chybou v elektroinstalaci, tak chybou některého komponentu. Samozřejmě že může být závada i na vstřikovačích, ale pro zjištění závady je nutné provést diagnostiku v momentě přepnutí po studeném startu.
2.12.2016 19:43:31
Jméno:
kraus Předmět:
Tovární Škoda OctavieDobrý den. Dovezl jsem si z itálie škodu octavii.Po měsíci mi auto přestalo přepínat na plyn. V servisu v Praze se nemůžou k programu připojit a tak ani opravit. Mám tam Landi. Můžu se objednat k vám?
5.12.2016 7:28:32
Jméno:
RE: Tovární Škoda OctavieDobrý den, na servis se můžete objednat na tel: 606 659 530.
2.12.2016 11:19:46
Jméno:
Jan Heller Předmět:
Ochrana ventilůDobrý den, na různých zdrojích se uvádí že pro Volvo V40 1.6L 1999 není potřeba ochrana ventilů. Právě jsem koupil tento vůz s 220tkm a podle servisní knížky jezdí již min. 100tis km na LPG bez tohoto dávkovacího zařízení. Jaký je Váš názor na nutnost ochrany ventilů u tohoto motoru? Děkuji JH
2.12.2016 14:13:21
Jméno:
RE: Ochrana ventilůDobrý den, u těchto starších motorů jsme ochranu ventilů nepoužívali. Nemám žádné relevantní informace o tom, že by po přestavbě tohoto motoru došlo v důsledku provozu na LPG k poškození ventilů. Po přestavbě vždy doporučujeme provádět kontrolu případně seřízení vůlí ventilů v intervalu uvedemém v servisní knize LPG.
30.11.2016 10:42:07
Jméno:
Michal kyjovsky Předmět:
Prepinani do plynu v mrazuDobrý den měl bych dotaz mam skodu octavii lpg z vyroby. Mam problem kdyz jsou plusove teploty, tak se system do plynu prepne bez problemu a kdyz zacne mrznout tal se stava ze prepnuti trva i treba 15km a to uz je motor davno zahraty treba po 5km.
1.12.2016 8:20:18
Jméno:
RE: Prepinani do plynu v mrazuDobrý den, pozdní přepínání může být způsobeno více faktory a pro určení závady a její odstranění je potřeba provést diagnostiku jak LPG systému, tak vozidla. Pro provedení diagnostiky se objednejte na tel: 606 659 530.
29.11.2016 15:29:24
Jméno:
M.Fröhlich Předmět:
Čerpání CNGDobrý den, je normální,že do prázdných nádrží Octavie 1,4CNG natankuji někde až 16,5kgCNG, když udávaný objem nádrží je 15kg. Jde o závadu auta nebo čerpačky? Děkuji
30.11.2016 20:19:33
Jméno:
RE: Čerpání CNGDobrý den, jedná o tovární zástavbu CNG proto by otázka měla být směřována na výrobce vozidla při jakém plnícím tlaku je uváděn objem 15 kg a konfrontovat tento údaj s tlakem plnění konkrétní plnící stanice.
29.11.2016 6:36:54
Jméno:
Michal Předmět:
Mazda Tribute na LPGDobrý den!
Prosím o vyjádření, zda je vůz Mazda Tribute s motorem 2,0 16V 4x4, rok 2001 vhodný k přestavbě na LPG a zda je nutné namontovat i tzv. "přímaz" ventilů.
Děkuji za odpověď!
29.11.2016 10:19:10
Jméno:
RE: Mazda Tribute na LPGDobrý den, tato vozidla jsme přestavovali s použitím „přímazu“.
21.11.2016 20:07:19
Jméno:
Zdenek Veilguni Předmět:
Kolísání otáček Renault Scenic 1.6e 1997Dobrý den mám Renault megane Scenic 1.6 e,r.v. 1997 LPG, při studeném motoru mi nedrží otáčky na volnoběhu(kolísají) a při vyřazení za jízdy(ať je motor zahřátý nebo ne) motor zhasne nebo otáčky padnou na minimum.Když dojíždím ke křižovatce a motorem udržím otáčky k hodnotě volnoběhu tak motor nechcípne a otáčky drží.Prosím o radu z vašich bohatých zkušeností.Děkuji
22.11.2016 8:05:57
Jméno:
RE: Kolísání otáček Renault Scenic 1.6e 1997Dobrý den, Je velice těžké Vám poradit, když neuvádíte, jaký LPG systém ve vozidle máte. Příčin může být celá řada. Kolísání otáček může být způsobeno jak vlivem LPG systému, tak vlivem špatné funkce některého z originálních čidel či komponent vozidla. Vyjmenování možných příčin nemá smysl a přesahuje možnosti tohoto fóra. Pro určení závady je třeba provést diagnostiku vozidla i LPG systému. Kontaktujte prosím naše technické oddělení na tel: 602518625, budeme se snažit Vám poradit a Váš problém vyřešit.
21.11.2016 14:55:48
Jméno:
ivosek Předmět:
fiat 500L turbo jet lpgDobrý den, Váženy pane inženýre, je normální, že mi nebylo při prodeji nového
vozu "Fiat 500L turbojet lpg " vydána příloha k TP, osvědčení LPG a
servisní knihu LPG? Připomínám, že jsem vyše uvedené vozidlo koupil už s plynem jako nové a vyrobené v Itálii. Je mi to divné, protože u předchozích aut
jsem přílohu k TP a servisní knížku měl. Ke konci února příštího roku to bude rok od koupi a já budu muset jít na revizi a žádné tyto doklady nemám. Ještě připomenu, že jsem auto koupil v Autocentrum Dojáček v Kolbenove ul. Praha.
Děkuji za odpověď.
22.11.2016 7:38:57
Jméno:
RE: fiat 500L turbo jet lpgDobrý den, pokud je vozidlo vybaveno alternativním pohonem LPG přímo z výroby je k vozidlu vystaven technický průkaz, kde jsou uvedeny technické údaje vozidla včetně pohonu LPG, k vozidlu je vydán manuál, a servisní kniha vozidla, kde výrobce předepsal servisní intervaly. Pokud vozidlo je již registrováno a alternativní pohon se montuje dodatečně, dochází k úpravám vozidla. Pro legalizaci takové přestavby je v rámci platné legislativy potřeba provést zápis v technickém průkazu vozidla a vystavit přílohu k technickému průkazu, kde je uvedeno, jaké LPG zařízení je do vozidla namontováno včetně homologací jednotlivých komponent, jsou zde také uvedeny údaje o změně provozní hmotnosti vozidla a počet, objem a životnost nádrží pro alternativní palivo. Servisní intervaly u dodatečně namontovaného alternativního pohonu jsou uvedeny v servisní knize alternativního pohonu.
21.11.2016 5:54:36
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
19.11.2016 14:57:06Dobrý den,
mám ten samý problém a jako letitý montážník si s ním taky nevím rady.
21.11.2016 8:25:15
Jméno:
RE: 19.11.2016 14:57:06Viz odpověď u předchozího příspěvku.
Přidat záznam