Diskuzní fórum LPG/CNG
21.11.2016 5:54:36
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
19.11.2016 14:57:06Dobrý den,
mám ten samý problém a jako letitý montážník si s ním taky nevím rady.
21.11.2016 8:25:15
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: 19.11.2016 14:57:06Viz odpověď u předchozího příspěvku.
19.11.2016 14:57:06
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Start za teplaDobrý den, mám Hyundai Santa Fé 2,4 benzín.Před 3 měsíci jsem do něj nechal zabudovat LPG Landi Renzo. Pokud je motor studený, chytne okamžitě. Jakmile někde zastavím na 5 minut nebo na půl hodiny a motor zcela nezchladne, startuji minimálně dvakrát. V servise, kde mi LPG zabudovali, žádnou chybu nenašli. Byl bych rád za Váš názor či radu.
Děkuji za odpověď.
21.11.2016 8:24:24
Jméno:
RE: Start za teplaDobrý den, z praxe víme, že ve většině případů pomohlo pečlivé seřízení LPG systému. Nelze však vyloučit závadu na některém originálním komponentu vozidla či LPG systému. Vzhledem k tomu, že přestavba je v záruce řešil bych toto prioritně s firmou, která přestavbu provedla.
19.11.2016 7:34:43
Jméno:
Banyr Předmět:
PoptavkaDobry den ,chtel bych se zeptat ...koupil jsem si vwpassat s motorem FSI,jestli je mozna montaz LPG jestli bych tim neznicil motor,dekuji za odpoved Banyr
21.11.2016 7:41:53
Jméno:
RE: PoptavkaDobrý den, pro to abych Vám mohl odpovědět na Vaši otázku vyplňte prosím poptávkový formulář na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavka/ včetně kódu motoru, který je důležitým údajem pro zjištění, zda daný motor lze přestavět na LPG.
18.11.2016 14:15:08
Jméno:
Stanislav Předmět:
Špatné přepínání LPGDobrý den. Poslední dobou mám problém s přepínáním vozu na lpg .Mám plynové zařízení HL Propan. -Citroen picasso3. Po přepnutí z benzínu na plyn ujedu asi půl km a rozsvítí se mi kontrolka motoru ,zapne se mi sahara a auto nejede. Po odpojení baterie sahara zhasne. Po nastartování auto už jede normálně na plyn. Děkuji za odpověď
21.11.2016 7:38:06
Jméno:
RE: Špatné přepínání LPGDobrý den, po přepnutí na LPG dojde k chybě, kterou vyhodnotí benzínová řídící jednotka jako vážnou závadu a umožní vozidlu jízdu jen v nouzovém režimu (v omezeném rozsahu otáček, zapnutá sahara a rozsvítí se kontrolka). Tato závada bude jistě zapsána v paměti benzínové řídící jednotky. Diagnostikou je třeba zjistit o jakou závadu jde a dle toho postupovat.
16.11.2016 18:02:39
Jméno:
Jan Zelinka Předmět:
Sandero 1.4 LPGPři startování na benzín motor naskočí na první cvrnknutí,ale po chvilce zhasne,pokud ho nedržím pedálem v otáčkách,při rozjetí opět vypíná.Po zahřátí a přepnutí na LPG závada zmizí,ale nějakou dobu při vyřazení a dojíždění na volnoběh motor zhasne,to samé dělá i při zařazené rychlosti.Jsou vyměněny
snímače otáček i lambda sonda(blíže u motoru),svíčky také(pro pohon LPG).
Též se stává že při rozjíždění po krátkém stání musím motor proklepávat plynovým pedálem,jde velmi pomalu do otáček.Byl jsem na mnoha kontrolách,nikdo si s tím neví rady,najeto mám 95000 km bez závad, vyměněna pouzepřední lambdasonda a jeden plynový vstřik(nezavíral).
21.11.2016 7:29:48
Jméno:
RE: Sandero 1.4 LPGDobrý den, pokud motor po studeném startu běží na benzín nepravidelně (otáčky kolísají) a půjde pravděpodobně o špatné složení LPG směsi, kdy benzínová řídící jednotka provádí dle signálů z lambda sond korekce, se kterými pak startujete, směs benzínu je proto pak nesprávná a dochází ke kolísání otáček. Ohledně zhasínání motoru při vyřazení je potřeba zjistit LPG diagnostikou i diagnostikou vozidla co se děje a postupovat dle výsledků diagnostiky. Dále je třeba zkontrolovat správnou funkčnost dosud nevyměněných vstřikovačů a případně je vyměnit také. Platí zásada, že po výměně komponent majících vliv na složení LPG směsi (vstřikovače, reduktor…..) musí být provedena kontrola nastavení a případně seřízení LPG mapy.
11.11.2016 17:49:34
Jméno:
Landa Předmět:
Přímaz Nissan 350zDobrý den, chci předělat Nissan 350z, 3.5, 6 válců, 206kW na lpg, je na to auto vhodné, již jsem jich několik viděl, ale jde mi o výdrž ventilů apod...Přidat přímaz podtlak? Elektronický mi přijde zbytečně drahý, když jde olej na stejné místo, napadlo mě tam dát trochu větší dávkování, jezdím město a mimo město, dálnice skoro vůbec, motor točí okolo 6600 otáček, často říkají, že podtlak nemaže při rychlejší jízdě a pavouk u el. rozvodu zase nemusí mazat všude stejně, ale jak jsem uvedl, přijde mi docela velký rozdíl mezi el. a podtlak přímazem, když maže oboje za klaku sání...Myslítě, že olej dojde všude? Nebo zda dát přímaz benzínem, ale podle mě např. 0.5litru na 100 auto ani nepozná a muselo by to být např. 30procent.prosím odhad celkové ceny přestavby...Děkuji za radu
14.11.2016 8:32:33
Jméno:
RE: Přímaz Nissan 350zDobrý den, jen pro upřesnění pro „přímaz ventilů“ se nepoužívá olej, ale aditivum, které je nehořlavé. Toto aditivum nahrazuje dříve používané olovo. Aditivum ulpívá na ventilech a tvoří tlumící vrstvičku a odpařováním ventily ochlazuje. Pro spolehlivou ochranu ventilů bych doporučoval použít elektronický systém se sekvenčním dávkováním aditiva Valve Protector, který zajišťuje rovnoměrné dávkování k jednotlivým válcům.
11.11.2016 6:58:50
Jméno:
Jirka Předmět:
Pozdní přepnutí na LPGDobrý den,mám systém Lovato easy fast ve Škodě Fabii 1,4 mpi,od určitě doby se mi přepíná při zahřátí z benzínu do plynu až při 90stupních. Vyměnil jsem čidlo teploty,ale nepomohlo.
14.11.2016 8:13:10
Jméno:
RE: Pozdní přepnutí na LPGDobrý den, pokud je vyměněno teplotní čidlo a přesto dochází k pomalému ohřívání reduktoru může být závada v samotném reduktoru nebo v chladícím okruhu, do kterého je zapojen. Pravou příčinu závady je možné zjistit diagnostikou.
10.11.2016 19:37:57
Jméno:
Lukáš Dufek Předmět:
Hyundai i30 SWDobrý den, mám Hyundai i30 SW přestavba od Hyundaie (u Vás). Začaly mi blikat kontrolky na BRC - vrchní a dvě dole prostřední do toho se objevovala při jízdě na plyn kontrolka výfukového systému. Dal jsem to k Vašemu partnerskému servisu ve Znojmě. Vyměnili reduktor. Ten den jsem jel dojel domů a bez problémů a Druhý den se blikající kontrolky LPG objevují cca. každých 400 metrů jízdy a prohlubuje se to, teď už se plyn skoro nezapne. V servisu na mě budou mít čas až za týden, ale řekli, že neví co to může být, protože podle toho jak to nastavili a jak je to od Vás postaveno je vše v pořádku. CO by to mohlo být? Děkuji za odpověď.
14.11.2016 8:51:02
Jméno:
RE: Hyundai i30 SWDobrý den, blikající kontrolky na přepínači signalizují závadu LPG systému. Diagnostikou LPG systému se zjistí, o jakou závadu jde. Tato závada může mít také souvislost s rozsvícením kontrolky. Pravou příčinu rozsvěcování kontrolky lze zjistit připojením diagnostiky k OBD vozidla.
10.11.2016 17:55:03
Jméno:
Slavomir Předmět:
Škoda octavia 1.6 benzín,r.v 2000Při pokusu o nastartovaní mne upozornuje kontrolka oleje a nasledne zvukovy signál,auto nemužu nastartovat,prosil bych o radu kde by mohla byt zavada,hladina oleje je v pořadku a zavčas proběhla i vyměna
14.11.2016 8:10:49
Jméno:
RE: Škoda octavia 1.6 benzín,r.v 2000Dobrý den, bohužel nemám pro Vás jinou radu než pro zjištění závady provést diagnostiku vozidla.
9.11.2016 11:41:56
Jméno:
Dave Předmět:
Audi a3Dobrý deň, pred tyždnom som kupil audi a3 1.6 2006 benzin + LPG.. odkedy som ho kupil tak som este nebol tankovať plyn, lebo som ho mal dost v nadrzi.. no dnes som isiel a dal cca 30l.. po nejakych 10-15 minutach mi zacal pipať plyn.. dost rychle pipanie a neprestavalo.. tak som jazdil na benzin.. potom ked som znova prepol na plyn tak znova pipalo .. aj ked som vypal a zapal motor tak neprestalo.. vedeli by ste mi poradit co s tym je ? Ak by sa to dalo vyriesit bez servisu tak by to bolo super :) plyn mam landi renzo.. ďakujem
12.11.2016 21:07:36
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Audi a3Dobrý den.
Bohužel vás musím zklamat. Pípání vykazuje nějakou závadu na systému LPG. Pokud se neprovede diagnostika LPG systému pak by bylo jen hádání v čem je závada. Doporučuji navštívit nejbližší odborný LPG servis.
7.11.2016 18:15:21
Jméno:
Jan Předmět:
SpotrebaDobrý den. Mám kia ceed 2008 1.4. Problém je v ukazateli spotřeby , měl sem 7-8 l a nyní mi ukazuje aktuální spotřebu vysoké hodnoty 30-50l v neutralu 99.9 l. Nevíte v čem je problém? Děkuji
8.11.2016 7:29:12
Jméno:
RE: SpotrebaDobrý den, závada bude nejspíše v některém z čidel, bez provedení diagnostiky nelze jednoznačně určit.
6.11.2016 21:59:15
Jméno:
Kateřina Předmět:
kontrolka motoru octaviaDobrý den, mám škodu octavia 2001, 2l benzin. Pokud auto jede na benzín, vše OK, po přepnutí na plyn a vyšší rychlosti se rozsviti kontrolka motoru. Auto jede dal, rozdil v jizde neni. Po diagnostice to vyhodi nekonkretni chybu, smaze se a pak se kontrolka za této situace znovu rozsvítí. Pokud auto třeba den stojí kontrolka nesvítí, po městě se nerozsviti ale pak znovu. Je to taková diskoteka. Nevite cim by to mohlo byt? Po pravde takhle jezdí uz 4 roky a žádný problém s tím není. Jenže pokud ji budu chtít prodat, tak potencionální kupce vydesim :-) děkuji za odpověď.
7.11.2016 7:26:15
Jméno:
RE: kontrolka motoru octaviaDobrý den, vysvícení kontrolky signalizuje chybu, která je zapsána v řídící jednotce. Podle durhu chyby je přiřazen číselný kód a popis chyby, který se zjistí připojením diagnostiky. Bez provedení diagnostiky budu jen hádat zda se jedná o chybu LPG systému (špatné složení směsi v daném rozsahu otáček, vadný vstřikovač……) nebo o chybu některého dílu vozidla (lambda sonda, katalyzátor, některá součást zapalovací soustavy, některé z čidel….). Vozidlo u kterého svítí kontrolka motoru neprojde na emisích!
3.11.2016 10:36:33
Jméno:
Pavel Jakubů Předmět:
Problém s přepínáním lpgAhoj.Mám dost podobný problém mám namontován kme lpg v peugeotu 406 1.8.
Auto mi přepne na lpg jen podle nálady cca jednou z 20ti startů.Jedu na lpg cca 5km a přepne se na benzín.Pak už lpg jenom cvaká na nádrži.Reduktor jsem vyčistil,filtry vyměnil.V servise nemají tušení a prý mi ten plyn předělají za 22 000kč.Poslal jsem je tam kam patří odborníky!!Poraďte prosím.Nápady pište klidně na pa.jakubu@seznam.cz Děkuji
3.11.2016 11:18:58
Jméno:
RE: Problém s přepínáním lpgDobrý den, bez provedené diagnostiky nelze jednoznačně určit závadu. Zavolejte mi na tel: 602420268, abychom si upřesnili, o jaký systém KME jde a případně si domluvili termín opravy.
3.11.2016 8:50:11
Jméno:
Martin Předmět:
ICOM Potřebovali jsme vyměnit nádrž nedělá LPI icom
3.11.2016 11:13:55
Jméno:
RE: ICOM Dobrý den, nádrže ICOM nevedeme.
2.11.2016 11:44:45
Jméno:
Svantner Předmět:
STAG 400DPIDobry den,
muzete strucne popsat system STAG 400DPI? Vstrikovani LPG prime/neprime, vstrikovani plynne/kapalne faze LPG... Dekuji
2.11.2016 12:12:57
Jméno:
RE: STAG 400DPIDobrý den, systém STAG 400 DPI je určen pro přestavbu vozidel s motorem s přímým vstřikováním paliva, kdy plynná fáze LPG je vstřikována do sání motoru. Bližší informace můžete nalézt na našich stránkách http://www.acstag.cz/produkty-stag/ridici-jednotky -ecu/produkt-stag-400-dpi/ .
Přidat záznam