Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <117>  <118>  <119>  <120>  <121> ||  <263>     >>   >5x>  

26.6.2016 6:40:02
Jméno: Duffys Předmět: Chybová hláška
Dovezl jsem si dnes Hyundai i30 2012 s přestavbou na LPG přímo od Hyundai a cestou z5 mi začali blikat kontrolky...nahoře červeně + zeleně a dole 2 ze 4 zeleně...zkoušel jsem dotankovat LPG, jestli se to nesrovná a nepovedlo se. Kde by mohla být chyba?

S pozdravem
27.6.2016 8:07:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chybová hláška
Dobrý den, v případě nestandardního chování LPG systému upozorní řídící jednotka uživatele blikáním LED diod a třemi dvojitými pípnutími bzučáku. Chyby jsou pak zaznamenány do paměti řídící jednotky. Teprve po připojení k diagnostickému programu lze přečíst, o jakou chybu se jedná. Navštivte proto odborný servis, kde provedou diagnostiku Vašeho systému.

14.6.2016 2:34:26
Jméno: Martin Předmět: opel calibra 2,0 8v 85kw
Dobrý den,mám opel calibru 2,0 8v 85kw chci jej předělat na LPG a dát tam systém BRC SEQ24.S servisu kde montují lpg mi řekli ,že tento motor jim nebude komunikovat s řídící jednotkou motoru a řídící jednotkou BRC SEQ24,že tento typ nejde namontovat a tento vůz.Nabídli mi jiný typ Stag Q Next a u tohoto typu bude vše OK.Připadá mi to nějak divné.Díky za odpověd
15.6.2016 7:41:45
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: opel calibra 2,0 8v 85kw
Dobrý den, Opel Calibra, 2,0 85kW se vyráběl v letech 1990-1997 a u těchto motorů bylo používáno vstřikování full group nebo polosekvent. Možná má Vaše montážní dílna takové zkušenosti, že s tímto ovládáním benzinových vstřikovačů si systém STAG poradí lépe než BRC. Také je možné, že systém BRC neznají a proto ho nechtějí montovat. Podle našich zkušeností jako dovozce systémů STAG bude ve Vašem voze systém STAG Q-Next fungovat bez problémů. Ale jestli Vaší montážní firmě nedůvěřujete, obraťte se jinam…

9.6.2016 23:55:25
Jméno: Martin Předmět: LPG Toyota Avensis Verso
Dobry den, mam Toyotu Avensis Verso, 2 litr benzin, do provozu uvedeno v r. 2003, najeto 343000 km. Je motor vhodny na prestavbu na LPG ? Nema jiz na to najeto prilis mnoho kilometru ? Jaka by byla cena prestavby ? Dekuji Vam za informaci.
10.6.2016 10:48:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Toyota Avensis Verso
Dobrý den, při přestavbě na LPG je důležité, aby motor měl dobré komprese a zapalovací a výfuková soustava byla v pořádku. Pokud toto vše je u Vašeho vozidla v pořádku nic nebrání přestavbě na LPG. Proto že máme širokou nabídku komponentů pro přestavbu a vždy zohledňujeme požadavky zákazníka cenovou nabídku Vám sdělím telefonicky na tel. 602420268.

8.6.2016 7:21:16
Jméno: Trnka Předmět: přestavba LPG
Dobrý den, měl bych zájem o přestavbu vozidla na LPG u vozidla Suzuki Sx4, r.v.2011, 1,6 88kw ovšem nájezde 290 tis. Vozidlo jezdilo delší trasy, plně servisované v aut. s. Suzuki, Po motorické stránce je vozidlo v super stavu nicméně mě napadá otázka nezhorší se rapidně motor po jízdě na LPG ?? Dále mě zajímá ochrana ventilů u tohoto motoru a cena přestavby, Děkuji a s pozdravem Trnka.
8.6.2016 9:06:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: přestavba LPG
Dobrý den, kvalita a spokojenost zákazníka je u nás na prvním místě, proto vhodný LPG systém a systém ochrany ventilů volíme společně se zákazníkem s ohledem na přestavované vozidlo a způsob jeho využívání. Pokud je u LPG systému dodržován pravidelný předepsaný servis nedojde k poškození motoru a bude tak zajištěna jeho dlouhodobá spolehlivost. Řada vozidel námi přestavěných má vysoké nájezdy kilometrů v řádech stovek tisíc km. Cenu přestavby Vám rád sdělím telefonicky, kdy z naší nabídky LPG systémů a systémů na ochranu ventilů vybereme ten, který bude nejlépe vyhovovat Vašim představám. Ne vždy je nejlevnější přestavby opravdu tou nejlevnější.

7.6.2016 20:36:58
Jméno: jan bouda Předmět: montáž
Dobrý den , mám bmw x3 2,5l 160 kw měl bych zájem o montáž lpg pohonu. Viděl jsem ve vaší fotogalerii tot bmw namontované s landi renzo
líbilo se mi jak to bylo udělané. Je možné takovou montáž u vás objednat?
je tento systém spolehlivý? nerad bych jezdil pořád na servis.
Děkuji Bouda
8.6.2016 8:28:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: montáž
Dobrý den, kvalita námi montovaných systémů a samozřejmě kvalita provedení montáže je u nás na prvním místě. Při montáži Vašeho vozidla je potřeba vyřešit i přeložení baterie. Bližší podrobnosti a Vám posílám mailem.

6.6.2016 12:07:33
Jméno: Lukáš Předmět: signaliźace
Dobrý den, chcui se zeptat mám na voze Megane 3 namontován STAG 4+. Při každém zapnutí zapalování se ozve sekvence pípání 2xkrátce a 1x dlouze, to vše se jednou zopakuje. Co to může signalizovat?Auto jinak normálně jede i přepíná na plyn. Žádná jiná kontrolka na palubovce nesvítí, že by byla někde závada.Děkuji
7.6.2016 7:34:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: signaliźace
Dobrý den, jedná se o připomínku servisního intervalu. Navštivte odborný servis, který provede servisní prohlídku.

5.6.2016 16:15:50
Jméno: Pavel Předmět: svíčky
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jaké svíčky na Fabii2 1,4 16v 63kw r,v, 2009. Děkuji za odpověď
6.6.2016 7:42:37
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: svíčky
O svíčkách bylo již na tomto fóru psáno mnohokrát. I po přestavbě na plyn doporučujeme používat svíčky pokud možno s jednou elektrodou, které předepisuje výrobce vozidla.

5.6.2016 15:39:07
Jméno: Petr Předmět: reduktor
Dobrý den, je možné, aby výměna termostatu zapříčinila zamrzání (nedostatečný ohřev) reduktoru? Když totiž jedu po dálnici více jak 110 km/hod dojde ke škubání v motoru, ztrátě výkonu a nakonec k přepnutí na benzín... mohl by to být tedy reduktor, nebo je problém nutno hledat jinde? Pro upřesnění jedná se o vozidlo VW Golf IVú 1999 a systém STAG montovaný v roce 2011. děkuji Vám za odpověď
6.6.2016 7:37:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: reduktor
Dobrý den, závada může být jak v cirkulaci chladící kapaliny, která vyhřívá reduktor, tak i v samotném reduktoru. Navštivte některý z našich autorizovaných servisů STAG viz. http://www.acstag.cz/autorizovane-servisy-stag/ , kde provedou diagnostiku a závadu odstraní.

2.6.2016 15:42:51
Jméno: Vašek Předmět: Délka hadice od vstřikovačů lpg
Dobrý den, mám dotaz ohledně délky hadiček od vstřikovačů, Mám systém STAG hadičky od vstřikovače k saní jsou přes 30 cm dlouhé, auto jede zatím bezvadně, lpg je namontované cca měsíc. Můžou se projevit nějaké negativní vlastnosti časem že jsou hadičky tak dlouhé? Případě jaký to má vliv?

Děkuji za odpověď a přeji hezký den.
3.6.2016 8:18:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Délka hadice od vstřikovačů lpg
Dobrý den, délka hadiček ovlivňuje přesnost dávky a měla by být samozřejmě s ohledem na technické možnosti daného motoru co možná nejkratší.

2.6.2016 7:21:11
Jméno: Marek Předmět: Kontrolky EPC + ASR
Zdravím,
mám fabii 1.4 Mpi, systém LPG KME. V současné době řeším problém, že ohřátý motor po delší jízdě začne na volnoběh kolísat, při nízkých otáčkách cukat a dusit se. To vše je zakončeno tím, že se rozsvítí kontrolka EPC a ASR a motor jede na 3 válce nejspíš. Pravděpodobně bude vydný nějaký vstřik, že?

Děkuji za odpověď.
2.6.2016 10:17:58
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Kontrolky EPC + ASR
Dobrý den, v první řadě je nutné zjistit diagnostikou příčinu rozsvícení kontrolek. Na základě toho pak postupovat při opravě. Pokud je nepravidelný volnoběh a v nízkých otáčkách se projevuje cukání je potřeba zkontrolovat také zapalovací soustavu. O tom již bylo mnohokrát psáno nejen na tomto fóru.

1.6.2016 19:00:28
Jméno: Richard Předmět: Hyundai i20
Dobrý den.Mám hyundai i 20 , motor 57 kw.Lpg montováno do nového vozu ve znač. servise. Mám nastaven přívstřik 20%. Prosím jakou ochranu ventilů byste doporučil po vašich zkušenostech s těmito vozy? Přemýšlím z ekonomického hlediska o přimazáváni ventilů nebo jejich kombinaci. Děkuji za odpověd.
2.6.2016 8:05:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Hyundai i20
Dobrý den, pro Vaše vozidlo bych doporučil sekvenční elektronické dávkovací zařízení Valve Protector s dávkováním za plynové vstřikovače. Toto zařízení přesně dávkuje aditivum k ventilům v jednotlivých válcích v celém provozním rozsahu a v závislosti na zatížení motoru. Přístřik benzínu pak lze vypnout. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete na naších stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .

1.6.2016 13:25:14
Jméno: Martin Předmět: Chyba snimace teploty vody - Elpigas
Dobry den, potreboval bych radu, jestli jste se s necim podobnym nesetkali. Po zahrati auta na provozni teplotu se mi sem tam prepne plyn zpet na benzin a po znovunastartovani prepnuti na LPG a ujeti par metru problem nastane znovu. Pokud auto vychladne, zase jede na lpg bez problemu. Problem se zacal objevovat az nyni v teplejsich dnech. Dale mi pripada, ze pokud jedu bez zastavovani, tak problem nenastane, jakoby se vse chladilo. Diagnostika hlasi chybu cidla teploty vody, ktere je nove (vymenene). A ukazuje hodnoty spravne. Naposledy mi to udelalo po ujeti cca 25km, nechal jsem auto odstavene na slunci a po asi pul hod. jsem vyjel, a po ujeti 500m problem opet nastal.
Predem dekuji za radu.
1.6.2016 15:12:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chyba snimace teploty vody - Elpigas
Dobrý den, dle Vašeho popisu mě jako možná závada napadne jako první teplotní čidlo. Nicméně závada může být též v elektroinstalaci. Je potřeba aby v odborné dílně zkontrolovali elektroinstalaci. Pokud závada bude přetrvávat je třeba znovu provést diagnostiku.

25.5.2016 15:01:56
Jméno: vlach jan Předmět: skoda felicie
dekuji za odpovet na inernetu jsem si našel že to de mam i planek zapojeni a stejne jako ma firma ktera mi to montovala
asi jsem ja blbec
26.5.2016 8:49:42
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: skoda felicie
Dobrý den, pokud máte plánek a důvěřujete firmě, která Vám to namontovala, nechápu pak Váš dotaz na tomto fóru. My montujeme LPG zařízení dle schémat dodaných výrobci LPG zařízení a příslušných předpisů, stejně tak školíme i naše partnery a takové přestavby máme schváleny Ministerstvem dopravy.

25.5.2016 9:18:11
Jméno: Hanz Předmět: Svíčky Felicia LPG
No já mám Feldu BMM na plyn, najto asi 190.000 km. Celou dobu, co to mám, tedy asi posledních 60.000 km mí svíčky nevydrží víc, než 10.000 km. používám Brick silver, tedy speciální pro provoz na lpg. Te´d jsem je dokonce sklepnul na 0.55 mm, ale i tak. Je to normální? Projeví se to tak, že auto hlavně v zátěži v nízkých otáčkách (když do manželka dusí do kopce) poškubně. Zkoušel jsem všechno možné a vždycky púomůže aý výmna svíček. Auto jinak jezdí super, spotřeba něco přes 7/100 (umí i pod 6,5).
26.5.2016 8:20:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Svíčky Felicia LPG
Dobrý den, při provozu na LPG jsou ve spalovacím prostoru vyšší teploty a tím dochází k vyššímu opotřebení svíček a interval jejich výměny se zkracuje. Pro Vaše vozidlo použijte takové svíčky, jaké jsou předepsány výrobcem vozidla pokud možno s jednou elektrodou. Možná by stálo za úvahu zkusit svíčky od jiného výrobce.

24.5.2016 21:35:59
Jméno: vlach jan Předmět: skoda felicie
prosim o pomoc mam palubni pocitac v skode feliciji 1.3 mpi da se nejak zapojit do namotovaneho plinu aby fuguval na plinu.
a jak mam zapojit mereni hladini plinu v nadrzi
moc dekuji
25.5.2016 7:48:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: skoda felicie
Dobrý den, po přestavbě na LPG/CNG odpojí plynová řídící jednotka benzínové vstřikovače a na základě snímaných hodnot (otáčky, teplota, tlak plynu…….) dávkuje prostřednictvím plynových vstřikovačů odpovídající množství plynu. Nelze provést u dodatečné přestavby takové zapojení, aby palubní počítač (předpokládám, že máte na mysli benzínovou řídící jednotku) byl i řídící jednotkou pro LPG/CNG. Ohledně zapojení měření hladiny plynu se obraťte na odborný servis, který montuje Vaše LPG zařízení.

<5x<   <<     <1> || <117>  <118>  <119>  <120>  <121> ||  <263>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací