Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <118>  <119>  <120>  <121>  <122> ||  <265>     >>   >5x>  

18.8.2016 7:32:31
Jméno: Miroslav Předmět: Vadný katalyzátor
Dobrý den
Hyundai 1.2 57 kw,2012,nejeto 107 000 km,plyn BRC rosvítila se kontrolka motoru. Ve značkovém servisu zjištěná závada vadný katalyzátor. Katalyzátor na I20 stojí 39 500Kč. naprostý šok. Je možné,že katalyzátor byl zničen provozem na plyn. Děkuji Mirek
18.8.2016 10:51:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vadný katalyzátor
Dobrý den, pro dlouhodobý spolehlivý provoz vozidla přestavěného na LPG a u vozidel Hyundai zvláště, je důležité dodržovat servisní intervaly předepsané výrobcem zejména kontrola a seřízení vůlí ventilů a seřízení bohatosti směsi LPG dle korekcí v celém rozsahu otáček. Byť jsou vozidla vyráběna sériově, musí se po přestavbě na LPG každé vozidlo individuálně seřídit a to znovu opakuji v celém rozsahu otáček. Při pravidelných servisních prohlídkách by měl, mimo jiné, servisní technik zkontrolovat nastavení LPG a případně provést úpravu podle korekcí. Opomenutí těchto zásad ať už majitelem vozidla nebo servisem může vést k poškození motoru.

17.8.2016 1:45:54
Jméno: Petr Předmět: na plyn, motor zhasíná
mám Mitsubishi Outlander a namontovaný plyn od eGAS s vstřikovací lištou Matrix, všechno bylo OK, prvně to začalo, že mi za jízdy začal motor škubat a poté zhasnul, musel jsem jej přepnout na benzín a potom jel, teď když motor přepne na plyn, po chvilce zhasne (nepřepne ani zpět na benzín) a na plyn nejde ani nastartovat, musím plyn vypnout a nastartovat na benzín, na benzín je vše ok, ale opětovně přepnu na plyn, motor opět běží chvíli a poté zhasne. Byl jsem v servise, tam na egas neměli diagnostiku, po prohlídce, mě bylo řečeno, že plyn jde až po vstřikovací lištu, že závada bude v map senzoru a nebo v řídící jednotce, můžete mi Váš názor na problém. Děkuji předem
17.8.2016 15:07:52
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: na plyn, motor zhasíná
Dobrý den.
Na E-GAS bohužel také nemáme interface a bez diagnostiky nelze říci, co by mohlo způsobovat potíže vašeho vozidla. Pokud byste se u nás zastavil, pokusili bychom z diagnostikovat závadu i bez kabelu.

13.8.2016 21:33:36
Jméno: marie Předmět: propadla platnost
Ahoj mám renault scenic r.v.2003 a mám propadlou platnost lpg nádrže ale problém je ten že nádrž je skoro plná. Je nějaký jiný.způsob vyprázdnění než vyjezdit ?
15.8.2016 14:38:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: propadla platnost
Dobrý den, vyprázdnění nádrže se provádí vypuštěním do volného prostoru s přihlédnutím ke specifickým vlastnostem LPG. Doporučuji svěřit odborné firmě.

11.8.2016 16:20:25
Jméno: Jiří Předmět: Pípání po vypnutí motoru
dobrý den,u vozu Kia Picanto mě teď po vypnutí motoru po jízdě na LPG 3x pípne přepínač.Jedná se o systém Tartarini.Děkuji za odpověď.
15.8.2016 14:36:33
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Pípání po vypnutí motoru
Dobrý den, jedná se o připominku servisního intervalu LPG systému. Navštivte odborný LPG servis.

11.8.2016 1:58:40
Jméno: jindrich Předmět: lpg
Lpg je od brc

11.8.2016 1:57:35
Jméno: jindrich Předmět: lpg
Zdravim mam dotaz . Vw golf 4 1.6 16v 77kw . Da se nejak ladit vstriky plynu nebo navisit vykon v nisich otackach .je auto lenive spatne zvlada kopce . Je po go motoru .da se stim neco delat?
15.8.2016 14:53:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg
Dobrý den, po GO motoru je třeba provést kontrolu nastavení LPG systému, případně provést potřebné seřízení. Též bych zkontroloval, zda byly po GO zapojeny správně zpět všechny komponenty.

10.8.2016 21:17:07
Jméno: Martin Předmět: vada LPG
mám v aute peugeot partner 1997 1.4i motor KFX namontován systém landirenzo omegas,dlouho vše fungovalo, v posledním roce ale stále vyhazovala RJ benzinu chybu : trvalá závada autoadaptace regulace bohatosti směsi - horní doraz, byl jsem nekolikrát v servise XX, ale nedokázou závadu odstranit, na benzín jede auto bezvadne a ani po nekolika tisíich km se neobjeví závada v RJ motoru, pri jizde na LPG se závada objeví cca po 200 km a jakmile se závada v RJ objeví tak motor má jiný zvuk je liny, vice se zahriva, lehce cuka při rozjezdu a řazení (pak je problém na benzin i LPG-motor jede dobře az vymazu chyby , vyměnili proto vstřiky landirenzo za nové a situace se nezměnila ani po několikátém nastavení..dokážete toto opravit, nastavit, zjistit příčinu proč si nesedne mapa LPG s mapou benzínu?
15.8.2016 15:34:09
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: vada LPG
Dobrý den.
Nedokáži vám s jistotou říci, zda na závadu přijdeme nebo ne. Zatím jsme vždy na závadu přišli je to věc času a peněz. Můžeme se pokusit vám pomoct. Objednejte se na telefonu 602420268.

3.8.2016 17:50:20
Jméno: Mája Předmět: Porucha CNG
Děkuji za radu. To znamená vyměnit celou řídící jednotku? Nebo to muže být v pojistce? A nevíte prosím,jestli jde udělat technická bez toho,aniž by fungovalo CNG?
4.8.2016 12:15:15
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Porucha CNG
Bohužel vám nedokáži říci, co máte vyměnit, dokud se neprovede řádná diagnostika. Protože základem opravy je diagnostika. Bohužel podle platných předpisů je nutné měřit emise jak na benzín, tak na plyn. Tudíž bez funkčního CNG vám těžko někdo dá emise. Bude nutná nejdříve oprava CNG a potom STK.

3.8.2016 12:55:03
Jméno: Mája Předmět: porucha CNG
DObrý den , mám auto Opel Zafira 1,6 benzin/CNG 2005.
Auto nám cukalo jak na CNG , tak i na benzin , vyměnili jsme lištu a cukání přestalo , ale na CNG nám to přestalo jet.
Přepnout na CNG jde , ale motor chcípne , plyn v nádrži je, dle ukazatele.
Můžete mi prosím poradit , kde by mohla být chyba?
děkuji
3.8.2016 14:12:54
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: porucha CNG
Dobrý den.
Pokud auto chcípne, značí to že Řj vypne benzínové vstřikovače a nesepnou plynové. Soustředil bych se na el. instalaci CNG vstřikovačů. Bez bližší diagnostiky nedokáži přesněji poradit.

2.8.2016 14:05:12
Jméno: Rostislav Kašpárek Předmět: Pochvala
Dobrý den pane Procházko,
před 14dny jsem byl u Vás se závadou škubání motoru do 2500ot. po odborném seřízení jsem velmi spokojen s Vaší odvedenou pracía tento problém již nemám.
Uděluji Vám velkou pochvalu a též i Vašim mechanikům.
pokud bych měl v budoucnu nějaký problém,určitě se na Vás s důvěrou obrátím i když to mám 300km k Vám.
s pozdravem Kašpárek Rostislav Dolany u Olomouce
4.8.2016 12:17:02
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Pochvala
Dobrý den, děkujeme za informaci, že jsme Vaši závadu vyřešili. Vaší pochvaly, která patří celému kolektivu, si velice vážíme. Kvalita a odbornost provedených služeb je u nás standardem a spokojenost zákazníka je na prvním místě.

31.7.2016 19:38:32
Jméno: Jakub Holman Předmět: Nástřik podvozku
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli provádíte nástřik podvozku a dutin.Děkuji za případnou odpověď.
1.8.2016 7:32:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Nástřik podvozku
Dobrý den, toto je fórum týkající se problematiky vozidel s alternativním pohonem LPG/CNG. Váš dotaz na toto fórum nepatří. Nástřik spodku a dutin neprovádíme.

29.7.2016 13:02:45
Jméno: Antonin Předmět: Renault Megane IIII
Dobrý den jde přestavět nový Megane na LPG?
29.7.2016 15:30:29
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Renault Megane IIII
Dobrý den, pošlete mi e-mailem bližší údaje o vozidle tj: objem motoru, výkon v kW, kód motoru a označení benzínové řídící jednotky. Můj mail je: prochazka@autogascentrum.cz .

28.7.2016 23:40:15
Jméno: Véna Předmět: Co zvolit systém
Prosím poraďte co namontovat za LPG systém do Škoda Octavia 1.6, 74 kW, r.v. 1998? Elpigas nebo magic 4 nebo úplně něco jiného?
29.7.2016 9:21:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Co zvolit systém
Dobrý den, vhodný systém z naší nabídky Vám rád sdělím telefonicky.
Zavolejte mi na tel: 602420268.

21.7.2016 18:15:45
Jméno: Herodes Předmět: Přestavba Toyoty Corolly Combi r.v.2006
Dobrý den pane Ing.Procházko,

nábídka mi nepřišla, zkuste poslat znovu.

Předem děkuji Herodes
22.7.2016 7:11:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavba Toyoty Corolly Combi r.v.2006
Dobrý den, včera se mi mail vrátil 2x jako nedoručitelný. Dnes jsem poslal znovu.

21.7.2016 12:53:33
Jméno: Pavel Herodes Předmět: Přestavby Toyoty Corolly Combi r.v. 2006, motor 1,4 VVTI
Dobrý den,

mám dotaz, chtěl bych přestavit výše uvedenou Toyotu na LPG, mohli byste mi doporučit systém, a jaké mazání jestli podlakové nebo elektronické s tlakové. Díky
21.7.2016 14:56:44
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Přestavby Toyoty Corolly Combi r.v. 2006, motor 1,4 VVTI
Dobrý den, naší nabídku jsem Vám poslal mailem.

<5x<   <<     <1> || <118>  <119>  <120>  <121>  <122> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací