Diskuzní fórum LPG/CNG
25.4.2016 20:52:04
Jméno:
Václav Kolín Předmět:
ElpigazDobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli provádíte opravy-seřízení značky Elpigaz.
Toto zařízení mám v Hyundai Matrix,motor začal po najetí cca 30.000km
škubat-vynechávat.
Moc Vám děkuji za odpověď.
V.Kolín.
26.4.2016 7:53:54
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: ElpigazElpigaz v naší nabídce nemáme. Můžeme se pokusit vaše vozidlo diagnostikovat a pomoci vám s vyřešením problému. Více informací na tel. 602518625.
24.4.2016 20:52:29
Jméno:
Denisa Předmět:
škubání plynuDobrý den, prosím o pomoc. Pořídila jsem si auto na LPG Škoda Octavia 1. řada. Auto ze začátku jelo bez problémů. Pak začlo při jízdě na LPG škubat. Koupila jsem nový filtr do reduktoru, hadice zkontrolovala a vyměnila. Auto jelo normálně cca 200 km, pak začlo znovu škubat třeba 10 km a pak jelo zase přes 100 km normálně. Koupila jsem nový vstřikovač Valtek 4 válce 3 ohmy, kalibrační trysky jsem dle doporučení rozšířila aby lépe procházel plyn. Auto jelo krásně, ale jen dva dny, pak to začlo škubat znovu. Škubalo to, pak přestalo, ale auto zpomalovalo. Tak jsem přepla na benzín, znovu zapla plyn a auto jelo. Takto jsem to opakovala pořád dokola. Ted jsem byla na napojení auta na pc a ukázalo mi to špatný podtlak. řekli mi, že to může být přicpaná, zalepená membrána v reduktoru, nebo špatné tlakové čidlo. Je fakt, že map senzor ESGI 2, který v autě mám má naprasklý obal. Předem děkuji za radu.
25.4.2016 11:24:49
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: škubání plynuDobrý den.
Je velká škoda, že jste nejprve nejela do kvalitní dílny, kde by vám diagnostikovali kde je závada. Vstřikovače Valtek se dají repasovat a seřizovat. I nové vstřikovače, je třeba občas seřídit. Pokud na PC zjistili, že je špatně něco s pod tlakem tak bych se soustředil na děravou hadičku nebo vadný snímač map. Reduktor má dávat konstantní tlak a podtlak jen ubírá tlak na volnoběh a nižších otáčkách. Často škubání způsobuje zapalovací soustava. Na LPG je důležité, aby zapalovací svíčky, kabely a cívka pracovali na 100%.
22.4.2016 9:34:56
Jméno:
otakar Předmět:
přimazávání ventilůDobrý den.Mám pegueot 308 1.6Vti.s již hotovou přestavbou na lpg.Chci se zeptat kolik by stála montáž přimazávání ventilů.Děkuji.
22.4.2016 12:22:44
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: přimazávání ventilůDobrý den, vzhledem k tomu, že máme více variant řešení ochrany ventilů zavolejte mi na tel: 602420268 a společně vybereme nejvhodnější systém pro Vaše auto.
18.4.2016 22:57:06
Jméno:
Petr Předmět:
LPG sytém BRCDobrý den,
mám Hyundai i20, r. v. 2012 a od výrobce jsem si do vozidla nechal namontovat systém LPG zn. BRC. V poslední době se mi stává, že se mi LPG samo přepne do režimu benzín, což doprovází hlasitá akustická signalizace. RUČNĚ MUSÍM PŘEPNOUT DO REŽIMU BENZÍN a pak znovu na režim LPG. Toto se mi opětovně stane třeba i 2-3 krát po sobě. Vysledoval jsem, že k tomu dochází nejčastěji, když je venku teplota pod 0 stupňů Celsia nebo něco málo přes, cca do 7 stupňů Celsia. V létě k této závadě téměř nedochází. Filtry lpg měním každý rok.
Děkuji za Vaši radu.
S POZDRAVEM A PŘÁNÍM HEZKÉHO DNE
Petr
19.4.2016 9:53:32
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: LPG sytém BRCDobrý den Petře.
Pokud se závada projevuje jen za nízkých teplot, domnívám se, že závada bude spojená s teplotou LPG. Bez diagnostiky je těžké určit závadu. Zkontroloval bych na diagnostice signály teplotních čidel. Na základě této diagnostiky bych zvolil další postup.
17.4.2016 19:56:52
Jméno:
Hanik Předmět:
PROBLÉMY S PŘEPÍNÍNÍM Dobrý den.Prosím mám dotaz.Mám fabii 1.2 combi s pohonem benzín-LPG.Problém mám tento: přepínač přepíná sám od sebe na benzín a zpět na LPG už to přepnout málokdy jde,kontrolky svítí že jedu na plyn,ale pak auto škubne a je tam zpět benzín.Prosím o odpověd,předem dekuji
18.4.2016 8:51:15
Jméno:
RE: PROBLÉMY S PŘEPÍNÍNÍM Dobrý den, pravděpodobně bude závada v některém z čidel LPG systému nebo o závadu v elektroinstalaci. Pro identifikaci závady je potřeba provést diagnostiku.
16.4.2016 14:29:30
Jméno:
Josef Kolář Předmět:
ochrana ventilůDodbrý den,,
mám Ford Cmax 1,6 rok výroby 2011 s lpg.
je nutná ochrana ventilů? Četl jsem názory ,že je to zbytečné a
ničí to motor můžete mi o tom říct více?
děkuji
Kolář
18.4.2016 8:47:47
Jméno:
RE: ochrana ventilůDobrý den.
Pokud bych pominul laboratorní testy, o kterých nám vypráví výrobci aditiv, z vlastní zkušenosti víme, že v naší síti vozidla u kterých se nedávala ochrana ventilů, měla problémy s ventily. Určitě vylučuji, že by ochrana ventilů jakkoliv poškozovala motor. U vašeho vozu určitě některou z ochran ventilů doporučujeme. U nás volíme druh ochrany ventilů podle toho, jak zákazník vozidlo využívá. Více o ochraně ventilů naleznete zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
13.4.2016 21:19:43
Jméno:
Pavel Jandák Předmět:
ztráta výkonuDobrý den, řeším problém s LPG na Felicii 1.3 MPi,50kW, systém BRC.Když jedu na LPG, po chvíli cítím, jak ztrácím výkon.Musím úplně pustit plyn a když opět přidám, chvíli jede auto normálně, ale opět se dostaví ztráta výkonu a musím opět pustit plyn. pedál a zase přidat a tak stále dokola.Je to stejné, jako když mi dojde plyn, ale toho mám dost.Děkuji za radu.Jandák
15.4.2016 15:28:45
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: ztráta výkonuDobrý den.
Ztrácet se může výkon z různých důvodů. Bohužel nepíšete, jaký typ BRC máte ve vozidle, proto se velmi těžko dedukuje, v čem by mohla být závada. Může být problém v reduktoru i v ostatní elektronice. Určitě by chtělo, aby odborná dílna provedla diagnostiku, bez ní se těžko určí závada.
11.4.2016 18:09:38
Jméno:
Pavel Jeslínek Předmět:
Sandero II LPG29.3.2016 7:12:46
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dacia Sandero 1,2 LPG
Dobrý den pane Jelínku.
Nepíšete, jaký problém s přepínáním jste měl původně. Pokud vozidlo přepíná do benzínu jen ve výkonu většinou to je od nízkého tlaku. Pak by byl problém v reduktoru. Toto je jen domněnka více se dá říci po diagnostice.
Problém je ta diagnostika. Jedna zásuvka na renaulťácký program. A ten nikdo nemá. Původní problém byl, že to při přepnutí na lpg rovnou skočilo do režimu prázdné nádrže.
12.4.2016 8:03:46
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Sandero II LPGDobrý den.
Jsou vybrané značkové LPG servisy na Dacie a tam by diagnostický program měli mít. Nevím přesně co je v SANDERU II za konektor snažím se odpovídat podle toho, co mi kdo napíše.
10.4.2016 22:26:04
Jméno:
Gonca Předmět:
LpgDobrý den,potřeboval bych radu,mám x5 4.4 benzinu, před týdnem jsem nechal tam dat LPG značky prins,ale to auto žere plin a benzin současné,jel jsem na LPG došel benzin a auto zdechlo,nemá někdo stim zkušenosti? Dyjí.
11.4.2016 9:32:01
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: LpgDobrý den.
Při nejmenším je divné, že vozidlo úplně chcíplo. V řídící jednotce LPG většina montážníků u silných vozidel dává přístřik benzínu tak, aby nedocházelo ve výkonu k přepínání do benzínu. Pokud došel benzín, vozidlo by mělo pokračovat dál na LPG. Bez připojení k řídící jednotce je těžké určit, k čemu u vašeho vozidla dochází. Zcela určitě je třeba kontaktovat daný servis pro napojení na diagnostiku.
9.4.2016 13:15:19
Jméno:
Jan Předmět:
Passat 1.8T AWT 12/2003 138tkmDobrý den, chci si u Vás nechat přestavit výše popsaný vůz na systém Stag 300, se kterým jsem již ve starším Passatu spokojen. Je vhodné před montáží provést údržbu: nové svíčky originál k autu, vzduch. filtr, olej a filtr v motoru?
Resp. ovlivní to chod motoru na LPG pokud bych toto provedl až po montáži?
Moc děkuji
Jan Dvořák
11.4.2016 9:30:34
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Passat 1.8T AWT 12/2003 138tkmDobrý den.
Samozřejmě je dobré, když ve vozidle je překontrolována zapalovací soustava před montáží. Ostatní není zas tak důležité. V rámci rozšiřování služeb a zvyšovaní kvality naší práce vám všechny tyto úkony dokážeme udělat na jednom místě. Nově jsme vstoupili do sítě BOSCH CAR SERVICE a dokážeme se vám postarat o vozidlo od A až po Z.
7.4.2016 18:02:16
Jméno:
Lukáš Předmět:
Přepínání reduktoruDobrý den, kolik je podle Vás ideální teplota pro přepnutí reduktoru? Měl jsem nastavených 35° ale zdá se mi to celkem moc. Nechal jsem přestavit na 30° a je to OK. Díky za odpověď.
8.4.2016 8:44:47
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Přepínání reduktoruDobrý den.
Co je ideální přepínací teplota se můžeme jen dohadovat, někteří výrobci doporučují i 40°C. Já si osobně myslím, že záleží na typu reduktoru a jeho odporové ploše. V neposlední řadě jestli je správně zvolen reduktor k výkonu vozidla. Důležité je při snížení teploty zkontrolovat vozidlo, zda jede ve správné směsi, aby při dlouhodobém užívání nedocházelo k poškození motoru.
7.4.2016 7:21:41
Jméno:
Standa Předmět:
LPG prinsDobrý den
Mám vůz škoda fabia s LPG prins a poslední dobou po zapnutí LPG se hned vypne.
cca.po 10min.se zapne a funguje normálně.
Měl jsem to servisu tam to napichly a žádnou chybu jim to neukázalo .vyměnily mi tam prosoupanou hadici a filtry a problém nezmizel.že se plyn vypne se objeví jednou za čas.asi podle nálady LPG.nevíte někdo čím by to mohlo být?
7.4.2016 12:21:38
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: LPG prinsDobrý den.
Pokud se problém projeví jednou za čas, pak je velice těžké odhalit v servisu závadu. LPG vypne, pokud je v systému nedostatek tlaku, nebo pokud si při přepnutí načte systém nějaký vadný komponent. Doporučuji zjistit za jakých podmínek se závada projevuje (čtvrt nádrže LPG, nízká okolní teplota atd.) Podle toho se dá už něco odhadnout.
5.4.2016 20:59:14
Jméno:
Stanley Předmět:
cukanie na lpgdobry den mam octaviu 2,0 benzin 85KW 2001 rocnik mam tam splynovac stag nedavno mi menili v autorizovanom servise vstrekovace valtek lebo mi to cukalo na plyne pri zosliapnuti a zasvietila oranzova kontrolka chyba motora. po vymene to islo v pohode hned na dalsi den zasvietila kontrolka a zase to robi to iste. V polsku som napojil auto na diagnostiku vymazali mi kontrolku auto v pohode na dalsi den to iste. Mam nove sviecky a odporucali mi vymenit kable k svieckam moze to byt zavada? Vopred dakujem
6.4.2016 7:23:44
Jméno:
RE: cukanie na lpgDobrý den, příčin rozsvícení kontrolky motoru může být celá řada od chyby v zapalovací soustavě přes špatné složení palivové směsi po vadný katalyzátor či lambda sondu. Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde provedou důkladnou diagnostiku nejenom LPG systému, ale i vozidla a závadu odstraní. Jsme autorizovaným zástupcem a dovozcem značky STAG na českém trhu a máme diagnostiku BOSCH. Závadu Vám můžeme odstranit po objednání na tel. 602420268.
5.4.2016 13:38:04
Jméno:
Jaroslav Předmět:
Plnění ve vičku nádržeDobrý den,
mam u Mazdy cx 7 plnění v pravém rohu nárazníku a chtěl bych se zeptat jak naročné časově a kolik by stálo udělat plnící otvor ve víčku nádrže. Děkuji
6.4.2016 7:12:21
Jméno:
RE: Plnění ve vičku nádržeDobrý den, technicky je to možné, cena se bude odvíjet od toho, zda budete chtít opravit i díru v nárazníku po stávajícím plnění (zavaření, lakování nárazníku). Cenu za samotné přeložení plnění jsem Vám zaslal mailem.
2.4.2016 12:09:51
Jméno:
Jakub Předmět:
Pomoc s vyberem vhodneho reseniDobry den, rad bych Vas timto pozadal o radu ohledne prestavby vozu Subaru Outback 2.5i 121kW, 2005.
S vozem jezdim prevazne po dalnici a okresnich cestach. Vuz je casto velmi zatezovan.
Jake zarizeni doporucujete nainstalovat a jakou mate cenovou nabidku?
Jedna se me o kvalitu a co nejvetsi nadrz v miste pro rezervu.
Dekuji
4.4.2016 14:53:24
Jméno:
RE: Pomoc s vyberem vhodneho reseniDobrý den, u tohoto motoru doporučuji použít systém aditivace ventilů a s ohledem na to že vozidlo bude často jezdit po dálnici a v zátěži bych doporučoval elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector. Přestavbu s elektronickým systémem dávkování si můžete prohlédnout zde: http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/subaru/montaz-subaru-legacy-outback-2-5/ . Cenovou nabídku jsem Vám poslal mailem.
Přidat záznam