Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <120>  <121>  <122>  <123>  <124> ||  <263>     >>   >5x>  

2.4.2016 6:18:55
Jméno: PaulofWoCC Předmět: Jméno: Lukáš Předmět: Emise
Dobrý den, můj názor je ... pokud mají na motoru ventily ještě nějakou vůli a nebo jsou právě bez vůle "na nule", tak nezjistíte emisemi nic. Pokud už ventil trošku nedovírá (probíhá "podpálení ventilu"), záleží na tom, jak velká je celková plocha netěsnosti a zde by již šlo něco málo poznat při emisích. Pokud je to ve stádiu, kdy je ventil již ufouknutý-propálený tak lze na emisích evidentně vidět zhoršené parametry.

1.4.2016 17:46:37
Jméno: Lukáš Předmět: Emise
Dobrý den, zajímalo by mne jestli při částečném poškození motoru z důvodu zaklepání ventilů či jiného možného poškození vlivem jízdy na LPG by výsledek měření emisí na technické prohlídce byl stejný jako kdyby byl motor v pořádku bez jakýchkoliv problémů, tedy jestli by se z tohoto měření emisí dalo třeba zjistit jestli se něco na motoru děje? (myslím tím měření před 2 lety na technické a ted, jestli by byl nějaký rozdíl)
3.4.2016 21:49:38
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Emise
Dobrý den.
Mám stejný názor jako PaulofWoCC, záleží v jaké fázi je počáteční poškození. Myslím, že důležitější je vědět, jak poškození předcházet. Myslet na to, že LPG systém je důležité pravidelně seřizovat, aby nedocházelo k nárůstu teplot a tím nedošlo k poškození ventilů.

31.3.2016 22:28:11
Jméno: Karel Předmět: spatne startovani
Dobry vecer. mam problemy se startovanim pri zapnutem lpg,motor toci nekolik sekund az po te naskoci,na benzin chytne okamzite.Motor 1,4 PSA plynovy system BRC.Provedena diagnostika serizeni,nove svicky a stav je stejny,bez sebemensi zmeny. Dekuji Hlavka
1.4.2016 13:33:03
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: spatne startovani
Dobrý den, nejčastější příčinou v takovýchto případech bývá špatné seřízení LPG směsi. I při jízdě na LPG sleduje benzínová řídící jednotka prostřednictvím signálů z lambda sond složení směsi paliva a dle toho provádí příslušné korekce. Pokud vypnete motor z režimu LPG, pamatuje si řídící jednotka poslední korekce a těmito korekcemi také startujete a to bývá příčinou špatných startů. Pravou příčinu lze však určit až po provedené diagnostice.

31.3.2016 21:04:08
Jméno: Aleš Předmět: systémy lpg
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jaké zařízení je lepši do fabieII 1.4 MPI 63 KW jestli STAG Q-BOX nebo Zavoli Bora děkuji
1.4.2016 8:55:52
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: systémy lpg
Dobrý den.
Je těžké odpovědět co je lepší. Je to jako bychom porovnávali SONY a SAMSUNG televizi. Jisté je, že obě dvě zařízení jsou TOP. Máme je vyzkoušené v dlouhodobém užívání. A přesto máme zákazníky, kteří chtějí jen ZAVOLI a druzí jen STAGA. Pokud byste chtěl vědět konkrétní rozdíly, tak mi zavolejte na tel. 602518625.

31.3.2016 20:49:26
Jméno: JARDA Předmět: přestavba
dobrej chtel bych se zeptat mam octavii 1,6 55kw na lpg lovato přestavba plyn mi vybouchl a roztrhl mi drzak vzduchoveho filtru vymenil jsem svicky kable a zda se mi ze to na plyn jede na 3 valce v nizkych otackach nad 2 tisice otacek je to v poho na benzin taky v poho tak tet nevim cim to je muzete poradit
1.4.2016 8:43:55
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: přestavba
Dobrý den.
Nepíšete přesně, zda máte Octavii se sekvenčním vstřikováním LPG nebo s nasávaným. Předpokládám, když nepíšete nic o vstřikovačích, že máte nasávaný systém. Pak bych hledal chybu v kompresi daného válce, podpálený ventil. V případě vstřikování zkontrolovat LPG vstřikovač. Doporučuji diagnostiku, který válec nepálí.

24.3.2016 19:54:42
Jméno: Pavel Jeslínek Předmět: Dacia Sandero 1,2 LPG
Dobrý den.Mám Sandero LPG přímo z výroby. Koupeno nové 12/2014, najeto 66000 km. Zhruba od 35000 problémy s přepínáním na LPG.Už to bylo asi 10x na reklamaci a nejde jim ta závada odstranit. Dnes jsem si auto vyzvednul po 4 dnech s tím, že je závada odstraněna. Než jsem dojel domů, začal jiný problém. LPG zatím přepíná, ale při vyšších otáčkách přepíná zpět na benzin. Ale nepravidelně. Tak to opět řeší s hlavním dovozcem. Nemáte prosím nápad, co s tím? Děkuji za případnou odpověď.Jeslínek
29.3.2016 7:12:46
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dacia Sandero 1,2 LPG
Dobrý den pane Jelínku.
Nepíšete, jaký problém s přepínáním jste měl původně. Pokud vozidlo přepíná do benzínu jen ve výkonu většinou to je od nízkého tlaku. Pak by byl problém v reduktoru. Toto je jen domněnka více se dá říci po diagnostice.

20.3.2016 18:43:16
Jméno: David Jáneš Předmět: úprava výkonu STAG4
Dobrý den, mám dotaz ohledně mého lpg se systémem STAG (4) které mám naistalované na voze toyota celica T23 (104kw). Dotaz se týká případné úpravy mapování (časování vstřiků) celkového zvýšení výkonu i na úkor spotřeby. K připojení ŘJ. používám software ACgasSynchro. Jak je možné tento výkon upravit tak aby bylo (výrazně) znatelné?? Disponujete nějakémi předlohami co se vstřikovacích času týče, v závislosti na otáčkách motoru, a úpravami ve 3D mapě?? popř. nějaký vzor k nastavení vstřik. časů ?? Co se momentálně vozu týče, díky instalovanému LPG systému nemám žadné ztráty na výkonu, ba naopak, vůz mi přijdě dynamičtější. Ale právě znatelné zvýšení výkonu mě zajímá, zda je to možné ?? Mé LPG disponuje ( regulátorem AC, Emulátor/injektor STAG, injektory Valtec 3ohm) Děkui za Vaši případnou odpověd´
21.3.2016 8:02:59
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: úprava výkonu STAG4
Dobrý den, chip tuning má význam u vozidel s přeplňovaným motorem turbodmychadlem, u kterých je nárůst výkonu znatelný. Motor ve Vašem vozidle je atmosférický a investice do chip tuningu by určitě nepřinesla Vámi požadované znatelné zvýšení výkonu. Výrobce zařízení STAG, firma AC SA, má ve svém portfoliu výrobků zařízení na zvýšení výkonu STAG Tuning, které je ale také určeno pro přeplňované motory.

17.3.2016 19:07:09
Jméno: Kovalda Předmět: Landi Renzo vstřikovač
Dobrý den,vlastním Octavii II r.v. 2008 1.6 MPI se systémem Landi Renzo Omegas,byl osazen čtyřmi černými vstřiky a jeden mě ted začal zlobit,tak jsem ho nechal vyměnit za novější modrý.Po výměně rozjezdu mi auto začalo trochu cukat a rozsvítila se mi na palubce žlutá ikona motoru.V servisu mi to napíchli a zjistili chudou směs na vyměněném vstřiku,ale prý se tyto vstřiky nedají seštelovat,tak jsem se chtěl optat jak na to,jestli vyměnit všechny zbývající za modré,což by bylo asi řešení,ale poněkud drahé.Nebo se dají štelovat,ale daný servis s tím nemá zkušenosti.Předem moc děkuji za info.
S pozdravem Kovalda.
18.3.2016 11:14:10
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Landi Renzo vstřikovač
Dobrý den.
Předpokládám, že se jedná o fabrickou zástavbu. Bohužel u těchto přestaveb se nedá seřizovat bohatost směsi softwarově a ani vstřikovače se nedají seřizovat. Většinou pokud odejde jeden ze vstřikovačů za krátko odejdou i ostatní. Naše firma zastává heslo, že základ opravy je diagnostika. Je nutné správně z diagnostikovat, zda závada je skutečně ve vstřikovačích a až poté vyměnit zbylé vstřikovače.

14.3.2016 14:32:31
Jméno: Klára Předmět: špatné startování
Dobrý den, máme Volvo XC70 s pohonem na LPG. Když auto startuji trvá delší dobu než naskočí. V případě, že s autem jedu na benzin (těsně před parkovánim) auto startuje o něco lépe ale také to trvá delší dobu. Myslíte, že by jste mi mohl poradit čím by to mohlo být? Jinak auto žádnym způsobem nezlobí, pouze při tom startování.
14.3.2016 15:42:03
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: špatné startování
Dobrý den, i po přestavbě na LPG vozidlo startuj na benzín. Pokud vyloučím závadu v benzínové části a soustředím se na příčinnou souvislost s LPG, může špatné starty způsobovat špatné seřízení LPG směsi, kdy motor startuje s posledně načtenými korekcemi. Pokud je LPG směs správná jsou správné korekce a starty jsou správné. Toto bývá nejčastější příčinou špatných startů, nicméně doporučuji navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní.

14.3.2016 8:17:24
Jméno: ladka Předmět: startovani
Dobry den ,mám dotaz na startováni.Ráno jsem nastartovala bez obtíži a odjela.žádná kontolka nesvitila ,zastavila jsem ,šla jsem si něco vyřídit.Chtěla jsem odjed a už jsem nenastartovala ,na polubce se rozsvitily všechny kontrolky. světla svitila .Neím co s tím prosím o radu.Auto hyndai i 30.Děkuji
14.3.2016 10:25:04
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: startovani
Dobrý den.
Bohužel bez připojení vozidla na diagnostiku nejsem schopen poradit jaká závada je na vozidle.

13.3.2016 16:13:07
Jméno: Jaromír Předmět: Škoda Roomster 1,6 77 kw
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně LPG. Při jízdě asi 60km/h a při poloviční náplni plynu v nádrži a při vjezdu do zatáčky se mně vypne jízda na plyn a začne blikat kontrolka, že jedu na benzin i když teplota motoru je dostačující. Zastavím a vypnu motor a asi po 2min. nastartuji a po ujetí cca 50 m mně znovu sepne na jízdu na plyn. Tento problém se mně stává opakovaně. Systém LPG mám LOVÁTO.
Děkuji za odpověď s pozdravem Jaromír
14.3.2016 10:23:04
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Škoda Roomster 1,6 77 kw
Dobrý den Jaromíre.
Pokud se závada od poloviny nádrže stupňuje, domývám se, že problém bude v multiventilu. Plastová trubička se někdy vlivem otřesů otočí a při odlití plynu v zatáčce má vozidlo nedostatek plynu.

13.3.2016 14:03:29
Jméno: Aleš Předmět: Fabia 1.4 mpi 63kw
Dobrý den,chtěl bych přestavbu fabie 1.4 MPI 63 KW rok 2007 zajímala by mě cena a jaký zařízení by bylo nejvhodnější.Děkuji
14.3.2016 10:07:31
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Fabia 1.4 mpi 63kw
Dobrý den.
Základní ceny přestaveb naleznete v ceníku. Přistupujeme ke každému zákazníkovi individuálně. Proto mi prosím zavolejte na tel. 602518625 a zvolíme zařízení podle vašich potřeb.

11.3.2016 21:44:21
Jméno: martin Předmět: zhasínaní motoru
dobry den mam ford conect 1.8 a sem tam mne vypne motor a svítí oranžově ikona motoru v čem by mohl byt problém dekuji
14.3.2016 7:52:57
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: zhasínaní motoru
Dobrý den.
Z tak málo informací si netroufám odhadovat, v čem by mohla být závada. Doporučuji přijet k nám na diagnostiku nebo navštívit jinou odbornou dílnu

10.3.2016 10:19:47
Jméno: Skalda Předmět: Cena lpg
Dobry den,kolik by stala prestavba lpg na Nissan Pathfinder 3.3 4wd 6v, 110kw r.v. 1999.Dekuji
11.3.2016 17:00:32
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Cena lpg
Dobrý den.
Vaše vozidlo jde bez problémů přestavět. Cena montáže se odvíjí od druhu zařízení, které použijeme. Je těžké přesně stanovit cenu, pokud nemáme zvolené zařízení. Přestavbu lze provést v prvotřídní kvalitě od 27 900Kč. Pro detailnější informace mi zavolejte na tel. 602518625.

6.3.2016 23:20:21
Jméno: Pavel Předmět: Vadné benzínové vstřiky
Dobrý den, mám fabii 1,4 16V-55kW r.v.2001, v roce 2005 přestavba LPG – Omegas.V roce 2014 výměna vstřiků pro LPG. Jinak pouze filtry, a kontroly. LPG bez problému.
Loni začal vynechávat jeden válec, při startu na benzín, než se přepnulo na LPG. V servisu zjistili vadný benzínový vstřik. Během půl roku odešli i zbylé tři. Letos se začal problém s vynecháváním válce opakovat a opět stejná závada, vadný benzínový vstřik. Mechanik tvrdil, že to není možný, aby tak brzy znovu odešel a zjistil, že benzínové vstřiky pracují i při provozu na LPG. Zajímalo by mě zda benzínové vstřiky mají být za provozu na LPG skutečně odpojeny. Zda je úvaha mechanika správná. Nebo kde může být problém? Děkuji za odpověď.
7.3.2016 9:34:28
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Vadné benzínové vstřiky
Dobrý den.
Při jízdě na LPG se benzínový vstřikovač neotevírá, pokud není nastavený v jednotce LPG přístřik benzínu. Myslím si, že není možné, aby benzínový vstřikovač odešel za rok, i kdyby vozidlo jezdilo jen na benzín. Doporučuji reklamovat benzínový vstřikovač.

<5x<   <<     <1> || <120>  <121>  <122>  <123>  <124> ||  <263>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací