Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <125>  <126>  <127>  <128>  <129> ||  <265>     >>   >5x>  

21.2.2016 9:42:08
Jméno: Zdenek Předmět: indikátor stavu paliva BRC
Dobrý den,ukazatel stavu paliva po nastartování trvale svítí všechny kontrolky,po chvilce začnou všechny čtyři blikat.Tak to funguje až do vyjetí nádrže,nemám přehled,kolik je asi v nádrži.Děkuji předem za odpověď.
22.2.2016 8:59:30
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: indikátor stavu paliva BRC
Dobrý den, blikání diod na přepínači signalizuje, že některá ze snímaných hodnot je mimo stanovený limit. Je proto nutná diagnostika systému.

19.2.2016 15:56:09
Jméno: Petr Předmět: STAG
Dobry den, mam moznost mit starsi lpg stag, chtel bych si ho nechat namontovat do sveho auta, jde to? Co je k tomu potreba pro legalni zapsani do TP?
22.2.2016 8:42:52
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: STAG
Dobrý den, v zásadě je to možné, ale je třeba posoudit vhodnost zařízení pro daný typ motoru včetně jeho výkonu. Pro legalizaci je potřeba předložit starou přílohu k technickému průkazu, velký TP od vozidla, ze kterého chcete zařízení použít, se zápisem o demontáži LPG zařízení. Přestavbu musí provést způsobilá odborná firma, která požádá o zaslání nové přílohy k TP a provede příslušný zápis ve velkém TP vozidla a zadá hlášenku pro systém DAVOZ. Seznam autorizovaných servisů STAG naleznete na našich stránkách www.acstag.cz , kde si můžete vybrat nejbližší servis.

18.2.2016 23:13:59
Jméno: Martin Předmět: Cukání
Dobrý den mám Ford focus 1,6 16v 75kw je tam přimazávání. Začalo mě to trošku cukat při maxamálním sešlápnutí plynu nebo při podtočení pot dvatisíce otáček a pak prutkém přidání tak to trošku zacuká.Jinak na benzín to jede krásně na LPG najeto tak 70 000 km. Díky Martin
19.2.2016 8:18:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cukání
Dobrý den, pocukávání může způsobovat celá řada příčin (nesprávný tlak plynu, výpadky zapalování, chybná funkce vstřikovačů….). Nejlépe se podaří závadu určit po připojení diagnostiky a navození stavu cukání.

18.2.2016 13:36:04
Jméno: Jožo Předmět: Zenit
Zdravím prosím váš o radu dal som zrepasovat a nastaviť vstrekovace valtek po namontovaný mi to robí to isté pri voľno behu mi kolisu otázky a niekedy mi to skape . Passat v6 2,8 . Robí to iba na lpg na benzine je to ok .
19.2.2016 8:12:19
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Zenit
Dobrý den, předpokládám, že vstřikovače po repasy byly správně nastaveny a že byla provedena kontrola případně nové seřízení nastavení LPG systému. Pak bych v první řadě doporučil zkontrolovat stav zapalovací soustavy zejména svíček. V případě výměny svíček použijte pokud možno svíčky s jednou elektrodou. Kdyby i pak kolísání otáček přetrvávalo je třeba provést diagnostiku jak LPG systému tak i vozidla.

14.2.2016 21:56:54
Jméno: Ľuboš Předmět: Denso
Dobrý deň, odtrh sviečok Denso K 20 TT pri jazde na LPG, nechat na 1mm, alebo ho treba znížiť?.....aká je približná životnosť týchto sviečok pri jazde hlavne na LPG?....Vďaka za odpoveď
15.2.2016 9:14:57
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Denso
Dobrý den, pokud měníme zapalovací svíčky u vozidel přestavěných na LPG neprovádíme žádné úpravy odtrhu. Vlivem vyšší teploty hoření LPG dochází po přestavbě k většímu opotřebení svíček a interval jejich výměny je o něco kratší.

14.2.2016 16:22:16
Jméno: Jan Předmět: LPG
Dobry den

mam LPG landi renzo citroen c3 Picasso 1,6VTI

Ked startujem 1x rano auto ide na 3 valce ale ked mu pridam otcky cca o 300viac orepne sa na plyn a ide secko ok

pri volnobehu sami zda ze na LPG ide 1 vstrekovac horsie a motorom trasie

Otazka ma vplyv zly LPG vstrekovac na startovanie motora na benzin ?
15.2.2016 9:02:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG
Dobrý den, vozidlo i po přestavbě na LPG vždy startuje na benzín a na LPG přepíná po dosažení nastavené teploty na reduktoru – obvykle cca 40o celsia. Pokud motor před přepnutím na LPG jede na tři válce, bude nejspíš závada v benzínové části (benzínový vstřikovač, zapalování…). Pokud ve volnoběhu běží motor nepravidelně může být na vině některý komponent zapalovací soustavy případně vadný LPG vstřikovač. Pro odstranění závady je nutné provést diagnostiku jak benzínové části tak i LPG.

12.2.2016 7:51:27
Jméno: Kovář Předmět: Touareg
Dobrý den,mám Touarega 3.2 162 kw rok 2004 v lpg a nemá přimazávání.Je to tak v pořádku?Při větší akceleraci jsou slyšet podle mě asi ventily ale při normální jízdě vše v pořádku.Děkuji za odpověd
12.2.2016 9:08:46
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Touareg
Dobrý den.
Do tohoto vozidla jsme nikdy ochranu ventilů nedávali a nezaznamenali jsme žádné problémy s ventily a ventilovými sedly. Myslím si, že ventily by při akceleraci neměly být slyšet. Doporučuji kontrolu motoru v odborné dílně.

10.2.2016 19:57:44
Jméno: Jakub Předmět: Fabia 1.4 55 kw
Dobrý den, mám dotaz. Když jedu na benzín v pohodě.. a jak se to přepne na plyn tak to jede pořad na benzín a pořad v kuse to pípá prosím o řádu děkuji.
11.2.2016 7:32:20
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Fabia 1.4 55 kw
Dobrý den Jakube.
Pokud LPG systém pípá, znamená to, že je na něm nějaká závada. Je bohužel nemožné bez připojení na diagnostiku říci v čem je závada. Je nutné se objednat do odborné dílny, kde vozidlo z diagnostikují.

10.2.2016 13:49:32
Jméno: Zdenek Předmět: Lpg
Dobrý den, chci se zeptat mám šesti válec 3,5L pokaždé po roce musím na seřízení z důvodů že se mi kompletně rozhodi LPG nevím co si mám o tom myslet. Buď je nekvalitní přístroj na LPG a nebo to servis na LPG dělá úmyslně aby měl kšeft, ta jednotka se mě rozštelovává docela pravidelně tak mám podezření na variantu umisl. Děkuji za odpověď.
11.2.2016 7:28:07
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Lpg
Dobrý den.
Velice obtížně by se nasimulovala nějaká závada aby, se projevila až po roce. Úmysl bych vyloučil. Častá závada bývá nekvalitní LPG kdy se gumičky ve vstřikovačích různě nafukují a splaskávají a potom je nutné vozidlo neustále do seřizovat. Také může být vadné nějaké čidlo, které až po dlouhodobém užívání postupně rozhodí mapu seřízení. Doporučuji důkladnou kontrolu všech komponent. Můžete se k nám objednat na tel. 602518625.

9.2.2016 19:50:41
Jméno: Pavel Předmět: ochrana ventilů Mitsubishi ASX 1,6
Dobrý den,mám podtlakový systém ochrany ventilů VAP-SAVER. Je možné ho přemontovat na elektronický? Děkuji za odpověď.
10.2.2016 7:44:46
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: ochrana ventilů Mitsubishi ASX 1,6
Dobrý den, nahradit podtlakový systém elektronickým systémem dávkování je možné. K dispozici máme celou řadu variant s možností dávkování jak do sání, tak i do plynové nízkotlaké větve ať už jednobodově nebo sekvenčně. Pokud budete potřebovat rádi Vám s výběrem vhodného zařízení pro Váš vůz pomůžeme.

8.2.2016 20:41:31
Jméno: kamil Předmět: malý objem toroidní nádrže
Dobrý den, mám Hyundai i30, 1.6, s LPG. Pravidelně vyjíždím toroidní nádrž o objemu 52l do prázdna. Při tankování do plna jsem se nikdy nedostal nad 35 litrů. Slyšel jsem teorii o postupném snižování kapacity. Nyní je s LPG najeto 200 tis. km. Je možné nějaké srážení vody uvnitř toroidní nádrže? nebo co může být příčinou této malé kapacity nádrže? děkuji Kamil
9.2.2016 7:45:03
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: malý objem toroidní nádrže
Dobrý den, v nádrži je osazen multiventil, který zajišťuje plnění nádrže max. na 80% jejího objemu. Tedy do nádrže 52 l by mělo jít natankovat cca 42 l. Pokud se natankuje jen 35 l pravděpodobně půjde o závadu multiventilu. Proto že také měníme nádrže po skončení jejich životnosti (10 let od data výroby) ze zkušenosti vím, že žádná voda ve vyměňovaných nádržích není.

8.2.2016 18:37:20
Jméno: Jozef Předmět: Riadiaca jednotka LPG
Dobrý deň ..chcel by som vás poprosiť o radu pretože som už zúfalý ...mám audi a6 2.0 20 V kód motoru alt ...pred pár mesiacmi mi auto na plyn začalo ísť na tri valce no a teraz mi už ide aj na benzín na troch valcoch ...po rozobrati řídící jednotky LPG som zjistil ze bola zatecena tak chcem vediet či je to přepojene s benzinom a vstrekovacmi pretože tu v servise mi tvrdia ze mozem mat strhnute kruzky na ventilech a oprava je 15 tis.tak by som sa rád uistil či to nemoze byť riadiacou jednotkou do ktorej sa dostala voda....dakujem vopred za odpověď dúfam že slovencina nebude problém ...
9.2.2016 9:05:04
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Riadiaca jednotka LPG
Dobrý den, při montáži LPG řídí odpojování benzínových vstřikovačů plynová řídící jednotka. Vlivem vniknutí vody do plynové řídící jednotky mohlo dojít k jejímu poškození. Pro přesné zjištění závady je však potřeba provést diagnostiku LPG systému i vozidla případně zkontrolovat tlaky jednotlivých válců pro potvrzení poškození ventilů.

8.2.2016 10:14:41
Jméno: RETECO Předmět: FORD MONDEO S MOTOREM SCI
Dobrý den, prosím o doporučení systému pro Ford Mondeo 1,8 SCI, kód motoru CFBA1 r.v. 2003.
-Je možno použít zařízení se vstřikem kapalného LPG?
- Jaké je procento spotřeby benzínu u systému s přívstřikem benzínu?
Díky Jiří Vašíček
9.2.2016 7:30:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: FORD MONDEO S MOTOREM SCI
Dobrý den, u motorů s přímým vstřikováním výrobci dodávají sady na přestavbu ve vazbě na výrobce vozidla, výkon motoru a kód motoru. Naši dodavatelé bohužel pro tento motor sadu nemají.

7.2.2016 8:05:05
Jméno: FRANTISEK Předmět: TOYOTA VERSO
Dobrý den,mám toyotu verso 1,6 Valvematic kod motoru 1ZR FAE, je tento motor vhodný na prestavbu na LPG,ak áno aký system je najvhodnejší a ako je to s jeho spoľahlivosťou pri prevádzke ne LPG, poprípade aké opatrenia treba urobiť aby to bolo ok, myslim tým priestrel benzínu poprípade dokazovanie.dakujem
8.2.2016 8:11:17
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: TOYOTA VERSO
Dobrý den, motor 1ZR FAE o výkonu 97 kW, lze přestavět na LPG. U motorů Toyota používáme ochranu ventilů. U tohoto motoru lze použít systém přístřiku benzínu nebo systém elektronického dávkování aditiva. Nabídku vhodných systému na přestavbu Vám zasílám mailem.

3.2.2016 6:17:41
Jméno: Jirka Předmět: Cena prestavby
Dobry den,je vhodna prestavba na lpg do vozidla ford maverick 3.0 24V 6V ,kolik by cca stala a jestli je tam nutne primazavani,dekuji.Jirka
3.2.2016 9:21:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Cena prestavby
Dobrý den, několik takovýchto vozidel se již přestavělo a jezdí bez problémů. Při přestavbě doporučuji použít některý ze způsobů ochrany ventilů. Naši cenovou nabídku jsem Vám poslal mailem.

<5x<   <<     <1> || <125>  <126>  <127>  <128>  <129> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací