Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <126>  <127>  <128>  <129>  <130> ||  <263>     >>   >5x>  

1.12.2015 10:42:01
Jméno: Vladimír Předmět: VW Passat 3,2 FSI
Dobrý den,máte již sadu na přestavbu VW Passt 3,2 FSi 184 kW,kod AXZ?
1.12.2015 12:23:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: VW Passat 3,2 FSI
Dobrý den, pro správnou odpověď prosím o zaslání MED kódu benzínové řídící jdnotky a roku výroby vozidla.

24.11.2015 6:29:22
Jméno: Zdeněk Předmět: felicia 1.3, 1996, jednobodové vstrikování
Dobrý den, prosím Vás o radu a případně o pomoc. Mám Felicii 1.3, r. v. 1996 s jednobodovým vstřikováním. Před deseti lety byl u Vás namontován pohon na LPG. Do teď žádný problém, ale teď se mi začalo stávat, že u plně zahřátého motoru za plynulé jízdy na plyn se auto samo přepne na benzín. Červená kontrolka začne blikat. Ke zpětnému přepnutí na plyn automaticky nedojde. Musím ručně přepnout na pohon na benzín, potom zpět na plyn a po zvýšení otáček se auto zase přepne na plyn. Dá se takto na dálku poradit nebo musím s autem přijet k Vám? Předem děkuji za pomoc, s pozdravem Z. Černohorský.
24.11.2015 9:03:30
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: felicia 1.3, 1996, jednobodové vstrikování
Dobrý den.
Samozřejmě takhle na dálku je těžké stanovit, co by mohlo způsobovat tyhle potíže. Dále bych potřeboval vědět, co přesně jsme do vozidla namontovali za zařízení. Zavolejte mi prosím na tel. 602518625. Probereme veškeré detaily.

23.11.2015 18:16:53
Jméno: jan samek Předmět: plyn
Dobry den,
mam problem s plynem ted klesly teploty a na plyn mi autto nejede jak prepnu na benzin tak auto jede normalne a jakmile prepnu zpet tak se udusi a chcipne mam 406 a system novagas vstriky mam cistene minuly rok muze na to mit vliv teplota nebo spise jak muze byt pricina?

dekui
24.11.2015 7:53:11
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: plyn
Dobrý den.
Nemyslím si, že za tuto závadu může teplota, pokud auto je plně ohřáté tak by mělo jet na plyn. Příčin může být celá řada ale, pokud vozidlo fyzicky přepne tak bych věnoval pozornost vstřikovačům. Doporučuji najít dílnu, která NOVAGAS servisuje a provést diagnostiku.

12.11.2015 15:13:34
Jméno: Martin Černý Předmět: LPG do Octavia 1,2 TSI
Dobrý den, aktuálně jezdím s Octavií II 1,6 MPi BSE přestavěnou na LPG STAG. Jsem velmi spokojen, nicméně pomalu přichází čas generační obměny.

Chtěl bych se zeptat, jak funguje přestavba na LPG do Octavie III 1,2 TSI 77 kw? Z toho, co jsem nastudoval, jsem pochopil, že u přímovstřikových motorů se do válce mimo plynu vstřikuje také malá část benzínu. Zajímala by mě celková ekonomika takového řešení - vyplatí se vůbec taková přestavba? Odpadá potom nutnost montáže ochrany ventilů a jejich sedel?
12.11.2015 15:46:30
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG do Octavia 1,2 TSI
Dobrý den, motory s přímým vstřikováním paliva jsou zcela jiné koncepce než motor ve Vaší Octavii II. U těchto motorů přestavěných námi dodávanými LPG systémy je třeba počítat se spotřebou benzínu cca do 20%. Ekonomika vždy záleží na projezdu kilometrů . Vzhledem k tomu, že se pro každý kód motoru každého výrobce vytváří speciální program, je sada pro přestavbu na LPG dražší a tím pádem je dražší i přestavba. S ohledem na cenu přestavby a spotřebu benzínu je návratnost delší.
Ochrana ventilů u těchto motorů není nutná.

10.11.2015 15:36:52
Jméno: Ladak Miroslav Předmět: LOVATO autogas
Dobry den
Po 10 rokoch v spokojnosti my prestal gungovat prepinac lpg na pristrojovej doske,proste nesvieti a moja Fabika ide iba na benzin
Po odpojeni (-)polu na baterii a opëtovnom sapojeni na riadiacej jednotke preblikuju letky az ostane svietit cervena ktora po chvili zhasne pri zapnuti klucika sa spinac nerozsvieti
Bezne veci ako ocistenie kontaktov som skusal no bezvysledne
Vdaka za radu
11.11.2015 8:46:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LOVATO autogas
Dobrý den, příčin takovéhoto chování může být celá řada od vadného přepínače přes závadu v kabeláži až po vadnou řídící jednotku. Pro zjištění a opravu závady doporučuji navštívit odborný servis.

10.11.2015 7:05:36
Jméno: Radek Předmět: spatne starty
Dobry den.mam focuse na lpg asi 3.mes. a ted mi to zacalo spatne startovat.muze to suviset s plynem?dekuji
10.11.2015 7:18:31
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: spatne starty
Dobrý den, ano může to souviset se špatným seřízením směsi LPG. U nových přestaveb může toto nastat, neboť některé komponenty si mohou „sednout“ . Doporučuji proto navštívit odborný servis, kde přestavbu prováděli a provést pomocí diagnostického programu znovu seřízení.

9.11.2015 8:23:22
Jméno: Simona Kožušany u Olomouce Předmět: Passat LPG
Dobrý den. Zvažuji koupi VW Passat 1,8 110kw. Chci hned od začátku šetřit na pohoných hmotách. Je možné do tohoto vozu namontovat zařízení LPG? A ještě mě zajímá jaké zařízení mi doporučíte. Provozujete pobočku v okolí Olomouce?
Dekuji.
9.11.2015 12:03:00
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Passat LPG
Dobrý den, těchto motorů, ať už ve vozidlech VW, Škoda nebo AUDI, byla úspěšně přestavěna na pohon LPG celá řada. Přestavbu si můžete prohlédnout na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-monta zi/vw/montaz-vw-sharan-1-8-t/ . Pro Vašeho vozidla bychom doporučovali LPG zařízení STAG 4 QBOX nebo ZAVOLI Bora. Jako nejbližšího partnera v Olomouci Vám mohu doporučit PLYNOMONT spol.s.r.o., Náves Svobody 6/10.

8.11.2015 18:40:34
Jméno: Mario Předmět: Trinásteho AT-09
Dobry den,

Chcem sa opýtať kedy je potrebne (cas pripadne prejdene km) vymenit membrany v reduktore Tomasetto Alaska AT-09? Ako sa zvykne prejavovať potrebná vymena membran na chode motora? Dakujem.
9.11.2015 12:37:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Trinásteho AT-09
Dobrý den, u výměny membrány v reduktoru záleží v našich podmínkách velice na kvalitě plynu. Úkolem membrány v reduktoru je udržovat pracovní tlak plynu. Pokud membrána ztvrdne, nereguluje tlak plynu v požadovaném rozmezí a projevuje se to pomalou odezvou na sešlápnutí plynového pedálu, případně v akceleraci dochází k poškubávání nebo přepínání na benzín.

5.11.2015 22:21:21
Jméno: Michal Předmět: LPI pro Octavia 2.0 FSI, MPI
Dobrý den. Provádíte přestavbu pro motory FSI, MPI v kapalné fázi ( lpi ) ? Pokud ano, tak jaká je cena a jaké systémy používate. Díky za odpoved
6.11.2015 12:39:46
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: LPI pro Octavia 2.0 FSI, MPI
Dobrý den.
Naše zařízení vstřikuje jen plynnou fázi. Přestavby kapalné fáze jsou několikrát dražší a výsledek je stejný, vozidlo jede na LPG. Můžeme vám nabídnout velice kvalitní zařízení STAG nebo ZAVOLI. Konkrétní poptávku nám zašlete přes poptávkový formulář zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/poptavka/ . Prosím o vyplnění výkon kód motoru.

5.11.2015 19:16:27
Jméno: Lucie Předmět: Krokový motorek
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda je možné ještě někde sehnat náhradní krokový motorek 7217R022 S3180 sonceboz swiss made. Mám Lagunu rv 2000 a systém je tam Landi renzo bez přímého vstřikování, jen se směšovačem. Nemohu nikde na internetu nalézt, tak prosím o pomoc Vás.
Děkuji mockrát za odpověď

5.11.2015 13:38:09
Jméno: Honza Bárta Předmět: Dotaz na přepínání LPG
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na špatné přepínání mého LPG. Mám Lovato, Opel Zafira 2003, 1.8 16V. Nedávno mi dělali srovnávání hlavy a od té doby mám problém s plynulým přepínáním plynu. Jakmile auto nechám automaticky přepnout, ve chvíli přepínání auto ztratí výkon (někdy i zdechne). Jamile auto trošku zahřeji na benzín, ručně přepnu na plyn, naprosto v pohodě to přepne a jedu. Poradí mi někdo co s tím může být, Diagnostika LPG nehlásí nic. Moc všem děkuji. Honza
5.11.2015 14:53:01
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Dotaz na přepínání LPG
Dobrý den.
Pokud se toto děje po nějaká opravě hlavy, a v plynu je zdánlivě vše v pořádku, zkontroloval bych, zda mechanik omylem nezapojil špatně zásuvky na vstřikovače. Další závada může být, ve vstřikovačích mohou zůstávat přilepené od nečistot a při prohřátí se přepne vozidlo lépe.

3.11.2015 16:16:22
Jméno: Ondřej Předmět: Renault Scenic
Promiňte ale nejedná se o motor s přímým vstřikováním ... proto se opětovně ptám jestli je to možné ...
3.11.2015 17:05:36
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Renault Scenic
Omlouvám se, v jedněch autodatech které používám je pod tímto motorem označeno jako přímé vstřikování. Zřejmě chyba. Tento motor se tedy dá předělat, v naší síti se již přestavěl. Informoval jsem se a nevím o žádných problémech při provozu na LPG.

3.11.2015 9:07:47
Jméno: Ondřej Předmět: Renault Scenic
Dobrý den, vlastním vozidlo Renault Scenic 1,4 TCe, rok výroby 2010, kód motoru H4J 700 a chtěl bych ho předělat na LPG. Je to možné popř. jsou u tohoto motoru nějaké již zjištěné problémy s provozem na LPG? Díky za odpověď Ondřej
3.11.2015 15:18:54
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Renault Scenic
Dobrý den.
Musím vás zklamat, jedná se o motor s přímým vstřikováním. Žádný náš dodavatel nemá zpracovaný software na tento motor, proto vozidlo v tuto dobu nedokážeme přestavět.

2.11.2015 19:07:19
Jméno: PaulofWoCC Předmět: Elegant
Elegant - na jedné straně má hranatou obdélníkovou DUOdiodu. Červená signalizuje provoz na benzín. Zelená signalizuje provoz na LPG. Oranžová označuje přechod. Na druhé straně může být jedna dioda červená kulatá. Ta signalizuje rezervu paliva LPG - pokud je tato možnost elektricky zapojená.

1.11.2015 0:59:43
Jméno: ivan sniegoň Předmět: elegant 52 návod
Ve výše uvedeném článku uvádíte , že odpověď je na hoře - modrý text , ale já odpověď nevidím . jedná se mi o červenou kontrolku vpravo , jaký má význam ?

Děkuji
2.11.2015 7:11:39
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: elegant 52 návod
Dobrý den.
Bohužel nevím, o jakém článku píšete. Pokut se bavíme o přepínači Elegant, tak pokud na něm svítí červená kontrolka, znamená to, že vozidlo jede na benzín.

<5x<   <<     <1> || <126>  <127>  <128>  <129>  <130> ||  <263>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací