Diskuzní fórum LPG/CNG
5.11.2023 7:46:24
Jméno:
Milda Předmět:
Delka hadic mezi vstrikovaci a tryskouDobry den, potrebuji vymenit hadicky mezi vstriky a tryskou. Mam 6. valec DOHC..
Umi jednotka LPGtech kompenzovat delku hadicek?
Mam vstriky Baracuda vzadu v jedne rade. Takze 3 hadicky maji 18-24cm a 3 hadicky maji 34-40cm. Znate jednotky ktere si s tim poradi? Nebo je tu riziko poskozeni motoru? Diky
6.11.2023 7:41:11
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Delka hadic mezi vstrikovaci a tryskouDobrý den, systémy LPGtech nemontujeme. Obecně platí, že hadičky od vstřikovačů k tryskám by měly být co možná nejkratší a pokud možno stejné délky. V některých případech je proto nutné použít jednotlivé LPG vstřikovače.
4.11.2023 13:52:53
Jméno:
Petr Předmět:
Vialle _ Prins Dobrý den, neuvažuje Vaše firma o montáži LPG od Vialle nebo Prins. Můžete případně uvést důvody?
Děkuji za odpověď.
6.11.2023 7:37:35
Jméno:
RE: Vialle _ Prins Dobrý den, neuvažujeme.
2.11.2023 21:56:15
Jméno:
Jiří Předmět:
toyota chrdobry den mužete mi někdo poradit mam chr a nemužu nastartovat jen v kabině cvaka
3.11.2023 7:07:20
Jméno:
RE: toyota chrDobrý den, v první řadě bych se zaměřil na stav baterie. Pokud je baterie ok, pak je třeba dopravit vůz do servisu, kde provedou diagnostiku a závadu odstraní.
28.10.2023 13:11:56
Jméno:
oto Předmět:
dotazdobry den
automobil je prestaven na lpg system landi renzo motor je 1,6 bifuel rok vyroby 2008 celou dobu po dobu splaceni uveru jsem opravoval co bylo terba opavit
jsou vymeneny 2x katalyzator vsechny lambda sondy byl pretesnen cely motor pistni krousky hlavy valcu
auto stale jezdilo bez kontrolky
muj mechanik uz vice nez 2 mesice se snszi na tu chybu prijit ale stale bez uspesne vse co mohl vyndal skontrloval promeril a vzdy pri jizde JEN na lpg se kontroka stele a opakovane rozsvetcuje a sviti do doby nez ji nekdo vymaze
mezitim skoncila autu technicka takze premyslim co dal koho kde oslovit nebo prodat
30.10.2023 7:50:24
Jméno:
RE: dotazDobrý den, uvádíte, že závada se objevuje pouze při provozu na LPG. Navštivte proto některého plynaře, který zkontroluje LPG systém a závadu odstraní.
27.10.2023 15:23:09
Jméno:
Tomas Předmět:
Ukazatel stavuDobry den, mohl bych poprosit taky ten postup taky mi blbne dekuji
30.10.2023 8:34:14
Jméno:
RE: Ukazatel stavuDobrý den, neuvádíte, jaký LPG systém ve voze máte. U některých LPG systémů je možné provést úpravu ukazatel hladiny LPG pouze připojeným diagnostickým programem. Postup pro systémy STAG Vám posílám mailem.
26.10.2023 19:23:26
Jméno:
Holes jiri Předmět:
Mazda 6 2.0iDobrý den chci se zeptat zda je vhodná na montáž lpg mazda 6 2.0 i 114 kw siddirok 2010.děkuji holes
27.10.2023 7:35:33
Jméno:
RE: Mazda 6 2.0iDobrý den, motor Mazda 2,0, 114 kW, kód LF, je atmosférický motor s přímým vstřikováním benzínu a lze ho přestavět na pohon LPG.
25.10.2023 13:14:13
Jméno:
Jiří Šor Předmět:
lpg na kia ceedDobrý den. Nechal jsem si udělat přestavbu na Kia ceed, mpi,74kw. Průměrná spotřeba benzínu je 6l/100KM, ale lpg si bere 10,6 litrů na 100 km. Zdá se mi to příliš vysoká spotřeba. Navíc ubývá i benzín. Z hotovitel mi kromě základních informací nedodal žádné dokumenty o nastavení zákl. parametrů motoru. Je to v pořádku ? Snaží se vše bagatelizovat. Namontované lpg je polské výroby, prý nejlepší v České republice. Za vše jsem zaplatil 30 000 korun. Děkuji za odpověď. Jiří.
25.10.2023 14:59:00
Jméno:
RE: lpg na kia ceedDobrý den, neuvádíte, zda se jedná o průměrnou spotřebu z palubního počítače (a za jaké období) nebo zda je spočítaná na základě doplnění nádrže plná – plná. Při porovnání spotřeby doporučuji dotankovat obě nádrže do plna a projet stejnou trasu, pokud možno za stejných podmínek (styl jízdy, povětrnostní podmínky….) na benzín a pak na LPG a znovu dotankovat obě nádrže do plna. Z údajů spotřeby a ujeté vzdálenosti pak spočítat spotřebu obou paliv. Po přestavbě by měl zákazník obdržet přílohu k velkému technickému průkazu, servisní a záruční knížku a velký TP se zápisem o přestavbě. Benzín bude ubývat vždy, neboť každý studený start probíhá na benzín a k přepnutí na LPG dochází až po zahřátí reduktoru na provozní teplotu. Také můžete mít zapnutou funkci přístřiku benzínu pro ochranu ventilů, ale to by Vám měl sdělit zhotovitel přestavby.
22.10.2023 2:25:15
Jméno:
Vojtěch Tydlitát Předmět:
Ford fiesta 1.3 2004 - prestavbaDobrý den, zvažuji přestavbu staré fiesty 1.3i na LPG -> rozvoz jídla po Praze, vysoké nájezdy i přes 300km/den -> potřeboval bych velkou nádrž. Zároveň ale v autě ve volném čase převážím horské kolo (sklopené zadní sedačky, vydané přední kolo) . Chtěl bych se tedy zeptat, zdali se to dá nějak řešit (např. 2 nádrže)? Ideálně dojezd 600+km abych nemusel tancovat každý den.
S pozdravem
Vojtěch Tydlitát
23.10.2023 7:15:56
Jméno:
RE: Ford fiesta 1.3 2004 - prestavbaDobrý den, přestavbu tohoto vozu si můžete prohlédnout zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/ford/montaz-ford-fiesta-1388-cm/ . Do prostoru namísto rezervního kola jsme použili toroidní LPG nádrž o objemu 47 l, do které lze natankovat cca 38 l. Při spotřebě 8 l/100 km by byl dojezd na LPG 475 km. Instalace jakékoliv větší nádrže ubírá prostor ze zavazadlového prostoru. Proto doporučím navštivte některého plynaře, který Vám navrhne řešení s ohledem na technické možnosti vozidla, platné předpisy a Vaše představy.
21.10.2023 8:56:37
Jméno:
Bohumír Dobeš Předmět:
Zástavba LPGDobrý den, zvažujeme nákup nového rodinného vozu. Nyní máme Mitsubishi Outlander s LPG od Vaší firmy a jsme naprosto spokojeni. Moc se nám líbí https://www.sauto.cz/osobni/detail/chevrolet/ostat ni/184945373 , ale má přímovstřikový motor. Byla by možná zástavba LPG? V případě že ano, mohu poprosit o odhad ceny zástavby LPG.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Bohumír Dobeš.
23.10.2023 13:52:42
Jméno:
RE: Zástavba LPGDobrý den,dotazoval jsem se výrobce LPG zařázení na možnost přestavby tohoto motoru na LPG a přestavba nebyla doporučena. Jedním z důvodů byla i vysoká spotřeba benzínu při jízdě na LPG.
18.10.2023 22:48:57
Jméno:
Bednář Předmět:
Blokována ŘJDobrý den, chtěl bych se zeptat zda jste schopni odblokovat řídící jednotku zn. Landi Renso 616264001. Montáž byla dělána v Itálii.
Děkuji
19.10.2023 7:29:20
Jméno:
RE: Blokována ŘJDobrý den, odpověď jsem Vám poslal mailem.
18.10.2023 7:39:55
Jméno:
RE: Demontáž CNG tovární vestavby z vozu Fiat doblo Dobrý den, ve Vašem případě bylo vozidlo homologováno jako jednopalivové na CNG. Přestavbu spočívající v demontáži CNG systému proto konzultujte s výrobcem vozidla.
13.10.2023 21:13:06
Jméno:
Oto Předmět:
LPG Magic chybaPokud se nepřepne na LPG, pak to vypadá na vadný MAP senzor. Měl jsem stejný problém u MAGICu.
9.10.2023 15:04:46
Jméno:
Ondřej Předmět:
zafira c lpgChci se zeptat jeste, zda jste to uz vyřešil? Vidím že dotaz je 1rok starý.
Kdyby ano, mohl byste mi prosím poradit?
Děkuji.
OM. tel. 605801826
10.10.2023 7:12:45
Jméno:
RE: zafira c lpgDobrý den, odpovím na oba vaše dotazy najednou. Kód chyby P0172 znamená, že palivová směs je příliš bohatá. To může být způsobeno jak některým komponentem benzínové palivové soustavy (např. Netěsností sacího potrubí, vadným MAF sensorem, vadným regulátorem paliva, závadou v zapalovací soustavě apod.), tak i závadou v LPG soustavě (např. vadný vstřikovač, nesprávné nastavení plynové mapy apod.). Pro zjištění závady bude třeba navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku jak benzínové části vozidla, tak i LPG systému a závadu odstraní.
9.10.2023 15:02:36
Jméno:
Ondřej Předmět:
zafira c lpgDobrý den,
tak čtu a vidím, že mám stejny problém jako vy. Mam stejny vuz r. 2013 a na lpg mi sviti kontrolka, dle diagn. P 0172. Jiné chyby zatim ne. Zatím jsem to neřešil, ale chystam se na to. Když na neco prijdu, napisi vam. OM.
7.10.2023 17:37:05
Jméno:
Marek Předmět:
Tartarini teduktorDobrý den, prosím o radu nebo nápad. Chci prodat vůz s LPG systémem Tartarini. U reduktoru typ SEQ docházelo k protíkání kapaliny ze spodku u výměníku. Tedy jsem zakoupil repasní sadu a zrepasoval rovnou i horní část s membránou. Uvnitř jsem měnil hliníkovou desku nad labirintem a jehlu s pružinkou. Po namontování zpět voda již neutíká, ale po přepnutí na plyn se motor vypne a pojistný ventil pouze ufoukne přetlak plynu do prostoru. Vypadá to, jakoby se plyn nedostal dále do vedení a ke vstřikovačům. Napadá Vás, kde by mohl být problém? Děkuji.
9.10.2023 7:39:57
Jméno:
RE: Tartarini teduktorDobrý den, zřejmě některý díl při opravě reduktoru jste nenainstaloval správně. Proto se po přepnutí nedostane plyn ke vstřikovačům a v takovém případě by měla LPG řídící jednotka přepnout zpět do benzínu. Navštivte proto odborný servis, kde reduktor zkontrolují a případně provedou správné sestavení.
Přidat záznam