Diskuzní fórum LPG/CNG
20.9.2015 20:58:31
Jméno:
Pavel Jandák Předmět:
BRC Elegant 52Je možné, že by byly na vině filtry lpg?Na benzín totiž auto jede bez problému.Podle čeho vybrat správné filtry a membrány do směšovače?Systém je BRC Elegant 52.Ještě jsem se zapomněl zeptat, co způsobuje unik plynu z plnícího hrdla po natankování?Když totiž vytáhnu hadici, je chvíli nepatrně slyšitelné syčení.Napadá mě nějaká nečistota na kuličce, ale jak se jí zbavit?
21.9.2015 11:28:11
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: BRC Elegant 52Dobrý den.
Vezmu vaše dotazy postupně. Nemyslím si, že kdyby byl ucpaný filtr, že by auto mělo tento druh potíží. Jednotlivé komponenty jako je filtr a membrány do reduktoru je samozřejmě třeba dát ty, co tam patří od BRC. Nevím o tom, že by se vyráběli nějaké náhražky membrán. Únik plynu přes přípojku skutečně způsobuje netěsnost zpětného ventilu. Může ho způsobit nečistota pod kuličkou či koroze. Připomínám, že plyn je několikrát citlivější než benzín a to, že auto v benzínu chodí bez potíží neznamená, že nemůže být závada v benzínové části.
16.9.2015 9:51:29
Jméno:
Andrej Předmět:
Daewoo Lanos lpgZdravim mam problem s lpg. Startujem na benzine ale ked prepnem na plyn ( pridam na otackach ) tak mi skape motor. Neviete cim to moze byt ? Na benzine vsetko ok... Ako plyn sa prepne ale ked padnu otacky skape motor. Dakujem za rady
17.9.2015 12:26:52
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: Daewoo Lanos lpgDobrý den.
Z takto málo informací je těžké poradit. Nevím, co máte ve vozidle za systém LPG. Předpokládám, že máte některý ze sekvenčních systémů vstřikování LPG. Tyto zařízení by po nezdařilém přepnutí měli přepnout zpět na benzín. Pokud se tak nestane, bývá závada většinou na vstřikovačích. Více lze říci po diagnostice systému v odborné dílně.
10.9.2015 23:44:57
Jméno:
Pavel Jandák Předmět:
BRC Elegant 52 - Felicia 1.3MPiDobrý den, mám problém s mojí felicií 1.3 MPi s LPG BRC Elegant 52.Při jízdě na benzín, je vše OK.Při přepnutí na plyn jede také hezky, jen když jedu pomalu a potřebuji přejet např. nějaký výmol, tak auto opožděně reaguje na plyn.Jakoby bylo na spodu mrtvé a pak najednou vystřelí kupředu.Když zastavím, tak motor běží chvíli normálně a pak se začne otřásat vlivem zřejmě nízkých otáček, ale ty jsou v tomto stavu cca 800.Děkuji za radu.Jandák
11.9.2015 13:34:14
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: BRC Elegant 52 - Felicia 1.3MPiDobrý den, dle příznaků, které popisujete, bych v první řadě zkontroloval celou zapalovací soustavu a v případě potřeby vyměnil svíčky eventuálně zapalovací modul (případně kabely, palec, víčko rozdělovače…). Pokud by i pak závada přetrvávala, může být vadný i některý komponent LPG soustavy což by měla odhalit diagnostika v odborném servisu.
9.9.2015 8:27:23
Jméno:
Aleš Brabenec Předmět:
vstřikovačeDobrý den, chtěl bych se zeptat. Mám volvo s80 2.9 147kw se systémem magic 2 a zřejmě nějaký vstřikovač nefunguje tak jak by měl. Občas se rosvítí kontrolka motoru a zhasne pouze po ujetí několika desítek kilometrů na benzín. Dále ráno když nastartuju tak auto při rozjezdu strašně cuká. Další problém je přechody do volnoběhu někdy motor i chcípne, děje se to za tepla i za studena. Vstřikovače jsou magic FX. Doporučili by jste stejné vstřikovače, nebo jiné? A kolik by popřípadě stála výměna. Předem děkuji za odpověď.
9.9.2015 12:08:25
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: vstřikovačeDobrý den.
Zařízení MAGIC nemontujeme, ale obecně vzato všechny tyto problémy může způsobovat vada některého ze vstřikovačů nebo špatné seřízení systému. Bohužel nevím, jaká nabídka vstřikovačů je v softwaru MAGIC. Pokud je vadný například jeden vstřikovač myslím, že je zbytečné měnit všechny. Je třeba důkladná diagnostika, aby se dalo říci, kolik bude stát oprava.
8.9.2015 15:02:24
Jméno:
Milan Předmět:
Renault ScenicDobrý den, chtél jsem Vás oslovit na možnost přestavby Renaultu Scenic 1.6 16V 81kW r.v.2010. Jaký systém doporučíte a zdali je u tohoto typu motoru nutný přimaz. Pokud ano zdali je vhodný např. elektronický či postačí podtlakový. Děkuji za info. i p. Ing. Procházkovi za jeho odborné, trpělivé a vstřícné odpovědi. Nashledanou M.
9.9.2015 9:38:24
Jméno:
RE: Renault ScenicDobrý den, pro přestavbu Vašeho vozidla doporučujeme systém STAG 4 QBOX nebo ZAVOLI NEW BORA. Oba systémy umožňují připojení k OBD vozidla. Co se týče ochrany ventilů doporučuji použít některý způsob na jejich ochranu. Funkci přístriku benzínu mají oba výše uvedené systémy. Vhodný systém ochrany ventilů však volíme společně se zákazníkem s ohledem na způsob využití vozidla. V případě že jezdíte často po dálnici, doporučoval bych Vám elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector, který dávkuje aditivum v závislosti na zátěži motoru. Přístřik benzínu je bez další vstupní investice, avšak z dlouhodobějšího pohledu z hlediska ekonomiky provozu, vychází dráže než systémy dávkování aditiva. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete též na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Protože možnosti tohoto fóra jsou omezené, pokud budete potřebovat další informace rád Vám je poskytnu telefonicky. Jsem rád, že odpovědi na tomto fóru pomáhají příznivcům LPG.
8.9.2015 13:10:38
Jméno:
Jan Sládek Předmět:
Volkswagen CC 3.6 FSi V6 DSG 4x4Dobrý den,
jaké jsou, prosím, možnosti přestavby vozidla Volkswagen CC 3.6 FSi V6 DSG 4x4 na LPG. Děkuji. Sládek
8.9.2015 15:36:35
Jméno:
RE: Volkswagen CC 3.6 FSi V6 DSG 4x4Dobrý den,
pro to abych odpovědně mohl podat informaci, zda lze či nelze přestavět Vaše vozidlo na pohon LPG prosím o zaslání kopie zadní strany velkého technického průkazu a informaci, jaká je ve vozidle benzínová řídící jednotka. Tyto informace prosím zašlete na můj mail prochazka@autogascentrum.cz . VW CC 3,6 FSi má tři kódy motoru a výkon 206 nebo 220 kW.
3.9.2015 19:24:12
Jméno:
Jaroslav Růžička Předmět:
Nissan primera 2.0 103 kwDobrý den
Není na tomto motoru problém s lpg? Ventilové sedla apod? Je to typ sr20de Děkuji
4.9.2015 12:28:45
Jméno:
RE: Nissan primera 2.0 103 kwDobrý den, u motoru SR20DE nemáme hlášeno, že by u některého přestavěného motoru byly problémy s ventily. Doporučoval bych však při přestavbě požít některý systém ochrany ventilů viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
3.9.2015 8:11:14
Jméno:
Radek Šišma Předmět:
nesepne se pohon na lpgDobrý den.
Mám R.Scenic 1997 1,6 66kW 8V s lpg BRC směšovač do sání.Systém byl namontován vaší firmou asi v r.2000 předchozím majitelem.Přepínání na lpg mám 3.polohovým kolébkovým přepínačem(benzin,automat nad 2000 ot.,plyn).Normálně po nastartování by měla svítit červená dioda paliva benzinu,po přepnutí na lpg zeleně a diody(4)ukazatelu nádrže.
Teď nesvítí nic,jen při otočení klíčku na startování diody jen probliknou a dál nesvítí.Přepínač nereaguje a jedu pouze na benzin.Hlavní pojistku na + a všechny dostupné konektory prostříknuté Konektorem,proud tam jde,ale někde něco ho nepustí dál a nepřepne na lpg.Mám podezření na řídící jednotku plynu,nebo 2 černé krabičky hned pod ní(asi relátka).Všechny konektory docvaknuty.
Dá se tato závada diagnostikovat v běžném lpg servisu(k vám to mám moc daleko)popřípadě jsou k sehnání ještě náhr.díly na tak starý systém BRC?Pokud ano,věděl by jste přibližnou cenu ND?Jednotky,relé?
Nádrž mám ještě na 2 roky,pak jde auto do šrotu,jestli se nerozpadne dřív.
Děkuji,s pozdravem RŠ
3.9.2015 13:18:52
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: nesepne se pohon na lpgDobrý den.
Závada může být, jak v řídící jednotce, tak ve vlastním přepínači. Kolíbkových třípolohovích přepínačů bylo několik druhů. Potřeboval bych vědět, jaké tam máte přesně zařízení, abych mohl říci, zda máme náhradní díly. Doporučuji mi poslat nějaké foto zařízení na email kral@autogascentrum.cz a pak vyřešíme, kdo by vám pomohl ve vaší blízkosti.
1.9.2015 19:07:01
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
Primazavani ventiluStag Q-box Basic umí ovládat přídavek benzínu - přívstřik.
1.9.2015 15:02:37
Jméno:
Radek Předmět:
Primazavani ventiluDobry den.
mam lpg typu GC 01 s ridici jednotkou Q BOX.je tato ridici jednotka vybavena pristrikem benzinu,nebo musim dat namontovat system na primazavani ventilu?
ford focus 1.4 16v 55kw 1999
2.9.2015 7:13:09
Jméno:
RE: Primazavani ventiluDobrý den, systém STAG 4 QBOX je vybaven funkcí přístřiku benzínu a tuto funkci lze softwarově zapnout. Při rozhodování zda zvolit přístřik nebo zda zvolit ochranu ventilů dávkováním aditiva je vždy třeba brát v úvahu ekonomickou výhodnost z pohledu času. Ne vždy vychází varianta bez vstupní investice(přístřik benzínu) levněji.
31.8.2015 16:42:32
Jméno:
Radek Předmět:
Primazavani ventiluDobry den.mam predelanej ford focus 1.4 16V 55kw na lpg no nenamontovali mi tam primazavani ventilu.slisel jsem ze fordy by to mneli mit,aby nevznikl nejaky problem s ventilama.mam si to dat dodelat?dekuji
1.9.2015 8:01:03
Jméno:
RE: Primazavani ventiluDobrý den, u těchto motorů doporučujeme některý ze způsobů ochrany ventilů viz http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Nepíšete, jaký LPG systém ve voze máte. Je možné, že řídící jednotka Vašeho systému je vybavena funkcí přístřiku benzínu. Pokud je tato funkce zapnutá jsou ventily chráněny přístřikem benzínu. Toto zjistíte po provedení diagnostiky Vašeho LPG systému v odborném LPG servise. Při rozhodování o vhodném systému ochrany ventilů je třeba vzít v úvahu i ekonomické hledisko, kdy z dlouhodobějšího pohledu se nemusí přístřik benzínu jevit jako nejvýhodnější.
31.8.2015 15:09:50
Jméno:
Adam Výtisk Předmět:
Přimazávání volba aditivaDobrý den, mám dotaz ohledně zaslání náplně VAP- SAVER. Systém mi instaloval Hyundai před 3 lety, náplně jsem u nich také kupoval, ovšem dle informací došlo k jejiž zdražení, je možné si tedy náplň objednat u Vás?? Kolik je doprava? Měl bych zájem o 2 ks. Děkuji za odpověď. Popř. mě zaujaly aditiva od ERC Special, je toto aditivum vhodné pro Hyundai i30?? Musí se také provést nové nastavení dávkování??
Výtisk
1.9.2015 7:37:51
Jméno:
RE: Přimazávání volba aditivaDobrý den, kapaliny na ochranu ventilů Vap-Saver i ERC máme skladem. Cena dobírky je 90,- Kč + DPH. Žádný z výrobců kapalin nedoporučuje kapaliny vzájemně míchat proto pokud budete kapalinu měnit doporučujeme pečlivě nádobku vyčistit od zbytků předešlé kapaliny. Další informace k ochraně ventilů naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ .
Kapalinu si můžete objednat na tel.: +420606728358 nebo mailem na jliska@autogascentrum.cz .
26.8.2015 10:42:21
Jméno:
janhor Předmět:
potíže s LPGDobrý den,
objevil se mi dnes určitý problém a jelikož mám automobil na LPG krátce (Opel Astra 1,6), dost mě to zaskočilo. Ukazatel LPG zobrazoval půlku nádrže, po ujetí 29 Km však se zničeho nic zobrazila červená dioda a začal blikat, jako by LPG docházelo. V autě je tedy méně benzínu (rezerva)a nevím tak, zda pokud dochází benzín, ovlivní toto také ukazatel plynu. Nebo může být závada jinde. Nevím zda jsem to vysvětlila správně. Děkuji za odpověď
26.8.2015 13:19:42
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: potíže s LPGDobrý den.
Množství benzínu v žádném případě neovlivňuje ukazatel hladiny LPG. Ukazatel je pouze orientační, doporučujeme každému, aby se orientoval podle denního počítadla km. Pokud by ukazatel LPG neukazoval vůbec, může být závada v měření na multiventilu.
24.8.2015 11:48:36
Jméno:
Ivo Pavlíček Předmět:
emulátor palivaDobrý den,chtěl bych se prosím jaký tip emulátoru by byl vhodný pro vůz Renault Fluence 1.6 82kw.Opticky mi ubývá stav paliva v nádrži a chtěl bych toto odstranit.Děkuji za odpověď.
24.8.2015 14:48:55
Jméno:
RE: emulátor palivaDobrý den, pro francouzská vozidla včetně Renaultu je možné využít emulátor od výrobce AC Spolka Akcyjna typ FLE-FC . Tento emulátor je pro vozidla s odporem plováku 100-500 Ohm, nebo emulátor italského výrobce AEB typ AEB392. Protože však výrobci zejména u francouzských vozidel používali různá čidla, nemusí emulátor v konkrétním vozidle pracovat správně, což uvádí výrobci emulátorů v montážním návodu a prokazuje to i naše praxe.
20.8.2015 14:14:56
Jméno:
Zdeněk Vaněk Předmět:
Montáž Lpg do P307 KombiDobrý den, uvažuji o zabudování LPG do svého vozu P307 kombi, rok 2006, 2.0i (103kw), plní euro 4. Bohužel má rezervu pod podlahou kufru a navíc bez ochranného "koše".(pouze plast.trn, který zůstává po sejmutí rezervy). Je možné použít venkovní nádrž pro tento model?Dále jaké zařízení byste doporučil?Slyšel jsem dobré zkušenosti s BRC nebo Landi Renzo popř.Stag. Montáž bych chtěl provést v Plzeňském kraji, jaký servis vybrat?Vzhledem k informaci, kdy jsem se doslechl, že ŘJ francouzských vozů mají s LPG občas problémy.Předem děkuji za odpověď.S pozdravem Vaněk
20.8.2015 15:24:10
Jméno:
RE: Montáž Lpg do P307 KombiDobrý den, detailní odpověď na Vaše otázky přesahuje možnosti tohoto fóra. Proto pokud Vám nebude postačovat dále uvedená odpověď kontaktujte mě prosím telefonicky. Do Vašeho vozidla lze instalovat venkovní toroidní nádrž LPG. Pro přestavbu Vám doporučuji osvědčená a dlouhodobě vyzkoušená zařízení STAG a ZAVOLI. U některých aut zejména francouzských dochází po přestavbě na LPG k tomu, že ačkoli jedete na LPG ubývá opticky benzín na ukazateli stavu benzínu v nádrži. Tento jev lze většinou odstranit dodatečnou montáží emulátoru. Doporučuji též při přestavbě použít některý ze způsobů ochrany ventilů viz. http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . V plzeňském kraji si můžete zvolit vhodný servis pro montáž zde http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-serv isy/plzensky-kraj/ .
Přidat záznam