Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <130>  <131>  <132>  <133>  <134> ||  <265>     >>   >5x>  

15.10.2015 9:02:56
Jméno: Dragoun J Předmět: záměna Valtek T30 za T34
Dobrý den, mám první Octavii 2.0 MPi s motorem AQY a LPG STAG 4 (bez plus, eco, box) se vstřikovači Valtek T30 s odporem 3ohm. Bohužel jeden vstřikovač přestal pracovat. Je možná výměna za vstřikovače Valtek T34 s odporem 2.5 ohm?
Taky jsem našel na internetu membránové vstřikovače STEFANELLI 3ohm. Je to dobrá volba nebo si mám nechat namontovat původní T30?
Děkuji za odpověď.
15.10.2015 11:30:59
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: záměna Valtek T30 za T34
Dobrý den.
Pokud vaše vstřikovače přestali fungovat tak je lze bez problémů vyměnit za Valtek T34, ale samozřejmě je třeba je přepnout v softwaru jednotky. Valtek T34 jsou sice přesnější, ale náchylnější na nečistotu. Pokud byste je zvolil, doporučuji namontovat lepší polyesterový filtr. Membránoví vstřikovače STEFANELI v nabídce STAGA 4 nejsou. Mimochodem Valteky T30 jdou bez problémů z repasovat za poloviční peníze a vůbec nemusíte kupovat celou vstřikovací lištu novou.

14.10.2015 1:24:15
Jméno: Vašek Předmět: RE: startování za studena
Ahoj, měl jsem podobný problém, na vině byla netěsná membrána reduktoru, která při startu pouštěla podtlakovou hadičkou do motoru spolu s benzínem i plyn, což dělá ty dlouhý starty. Pokud se dojede na benzín, tak se stihne i většina plynu z reduktoru odsát, takže pak to chytá líp. Samozřejmě může být i špatně nastavená plynová mapa, ale vyzkoušet těsnost membrány trvá v lpg servisu pár vteřin
14.10.2015 7:31:23
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: RE: startování za studena
Dobrý den.
Ano závada s membránou se občas objeví, ale daleko častější je na vině špatné seřízeni. Pokud profukuje membrána do podtlaku, většinou se projeví tato závada i za jízdy na LPG (nepravidelný volnoběh, pocukávání při rozjíždění atd.).

13.10.2015 19:59:37
Jméno: peter Předmět: Startovanie za studena
Dobry den
Mam octaviu 1.8T s LPG BRC sequent 24.
Mam problem so startovanim ked je motor studeny - motor toci toci tak 10-15 seknut a naskoci az ked pridavam plyn.
Toto sa deje ked jazdim na plyn, odstavim auto a rano mam vzdy takyto problem. Skusal som vsak jazdit na benzin a ked potom odstavim auto rano nastartuje na prve pretocenie.
Stretol sa niekto s niecim podobnym ? Podla mna ostanu v benzinovej ECU zapisane nizke hodnoty pre vstreky. Da sa to v LPG ECU nejako zmenit ? Dakujem
14.10.2015 7:29:11
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Startovanie za studena
Dobrý den.
Myslím si, že vaše vozidlo je třeba do seřídit. Škoda Octávia 1,8T je citlivá na seřízení. Špatná směs v LPG zapříčiní odjetí dlouhodobých adaptačních hodnot a potom vozidlo startuje ve špatné směsi. Postup k odstranění závady: Smazat adaptační hodnoty a pak důkladně seřídit bohatost směs v LPG.

13.10.2015 19:39:27
Jméno: Milan Předmět: závada
Dobrý den,
mám dacia logan 1.4 mpi na lpg . systém renzo landi .
auto je po generálce hlavy a výměně rozvod.řemenu cívky kabelů a svíček.

když jedu na benzín(bez přepnutí na plyn),tak auto jede normálně.
v momentě přepnutí na LPG začne blikat kontrolka emisí a auto přestane táhnout.
už nevím co s tím

diagnostika neukázala vůbec nic
vstřiky jsou prý v pořádku.
14.10.2015 7:27:37
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: závada
Dobrý den.
Pokud je vše co jste vyjmenoval v pořádku, pak může být závada jen v seřízen. Takhle na dálku je bez bližší diagnostiky hodně těžké poradit kde hledat závadu.

13.10.2015 12:45:52
Jméno: Zdeněk Předmět: LPG Lovato
Při dojetí plynu na rezervu červená bliká,se přepnutí plynu na benzin provede automaticky sám, nebo musím přepnut já.
13.10.2015 13:59:39
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Lovato
Dobrý den, pokud Vám dojde LPG v nádrži ozve se zvukový signál a LPG systém přepne automaticky do benzínu.

13.10.2015 5:55:40
Jméno: Zdeněk Předmět: lpg pípání
Po naplnění lpg se stává po určité době přepínač signalizuje není plyn . Poslední dobou mi za jízdy pětkrát pipá signál s opakováním co 2-5 minut.
13.10.2015 7:51:06
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: lpg pípání
Dobrý den, zvuková signalizace znamená závadu LPG systému. Správně fungující LPG systém by měl po zvukovém signálu přepnout na benzín bez opakování signálu. Pro odstranění tohoto stavu bude nutné navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku Vašeho LPG systému a závadu odstraní.

11.10.2015 22:34:58
Jméno: Jan Předmět: BMW E91 325i r.2006 automatická převodovka, 160tkm
Dobrý den. Prosím o zodpovězení dotazů v případě, že je možno tento vůz přestavět, resp. jestli jste jej již přestavovali:

1. Jaký systém montujete, jak dlouho přestavba trvá?
2. Cena přestavby?
3. Je potřeba přimazávání jako u motorů TSi apod?
4. Jaká je z Vaší zkušenosti spotřeba LPG u tohoto motoru?
5. Případná problematika u této motorizace?
6. Velikosti nádrží (toroid, válec, jiné?)?

Moc děkuji za odpovědi.
Hezký den
Jan, Cheb
13.10.2015 7:42:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: BMW E91 325i r.2006 automatická převodovka, 160tkm
Dobrý den,
tento vůz lze přestavět na pohon LPG.
ad 1. Montujeme polský systém STAG a italský systém ZAVOLI
ad 2. Základní cenu můžete nalézt na našich stránkách. U konkrétní přestavby se cena může lišit v závislosti na individuálních požadavcích zákazníka. Cenu Vám sdělím telefonicky.
ad 3. Aplikace ochrany ventilů není u tohoto motoru potřeba.
ad 4. Spotřeba je v závislosti na stylu jízdy o cca do 15% vyšší než na benzín.
ad 5. Jedná se o standardní přestavbu.
ad 6. Toroid 53 l, válec – velikost se volí dle rozměrů kufru a požadavků zákazníka.

10.10.2015 19:54:23
Jméno: Jarda Předmět: Zkušenosti se značkou Lovato
Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti se značkou LOVATO? Již po třetí mi za poslední rok měnili reduktor a jsem celkem již z této značky zklamaný. Nastávají, tam nějaké problémy s jadýrkama mi vždy řeknou. Byla by možná nějaká rada? Nebo výměna za jinačí značku?
13.10.2015 7:40:05
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Zkušenosti se značkou Lovato
Dobrý den.
Setkali jsme se s problémem, kdy se nečistoty napekli na jádro plynového ventilu je to docela častá závada. Samozřejmě se dá použít reduktor od jiného výrobce, kde se tato závada nevyskytuje.

10.10.2015 17:01:16
Jméno: Martin Předmět: Přepnutí z benzínu na LPG
Dobrý den.
Mám OPEL ASTRA F CARAVAN a v něm zařízení LPG-TOMASETTO-BINGO M. Zařízení funguje bez problému 4.roky.Minulý týden jsem se posouval v koloně 3.5h.- 8km. Druhý den ráno po ujetí cca 3.km jsem jako obvykle přepnul na LPG a motor zhasnul. Zajel jsem do servisu a tam mi řekly že to bylo celé roštelované.Cestou domu jsem to přepínal a vše Ok.Druhý den ráno opětně po ujetí cca 2.km jsem přepl na LPG a motor zhasnul. Opětně do servisu a tam to přepínalo tak jak má.Diagnostika nic neukázala.Mechanik říkal že poslední možnost kde může být příčina je servořízení směsi komplet. Vytáhnul ho a nějak to přemostil s tím že to máme pár dnů zkoušet jestli to pojede. Odkaz: http://www.lpgprofi.cz/product/lambda-tronic/servo rizeni-smesi-komplet-/937 Auto zatím jezdí bez problému. Může to být ta závada.Předem děkuji za odpověď.
13.10.2015 8:36:57
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Přepnutí z benzínu na LPG
Dobrý den.
Tento systém je řízen podle lambda sondy, takže sonda musí být v naprostém pořádku, aby správně pracoval servomotororek na bohatost směsi. Pokud mechanik diagnostikoval, že je to v motůrku i ten je jako náhradní díl.

9.10.2015 19:25:25
Jméno: Nejede LPG Předmět: Michal
Dobrý den,
Mám BRC Eco Junior a Elegant 52 přepínač. Několikrát se mi stalo, že po přepnutí na LPG nesvítílo zeleně, ale po chvilce se to přeplo, nyní už nikoliv. Takže mi jede auto i v poloze LPG.

Čím to může být? Lze obecně udělat výčet možných závad?
Zkoušel jsem projít všechny dráty a konektory, ale nic.
Je to spíše závada BRC elektroniky nebo nějaké špatný signál z čidla?
Kde nejčastěji nefungují spoje? Třeba zemnění?

Díky. Felicia 1,3 MPi 1999.
13.10.2015 7:44:25
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: Michal
Dobrý den.
U vašeho systému přepínání zařizuje přepínač. Pokud vozidlo nepřepne ani v poloze plyn, dá se předpokládat, že závada je právě ve vypínači. Samozřejmě je třeba proměřit vše ostatní, aby se dala s jistotou stanovit závadu.

8.10.2015 22:14:20
Jméno: milan Předmět: demontáž lpg
Zdravím mám hyundai I30 cw 1.4 r.v.2011 lpg systém b.r.c kolik stoji demontaz a je mozne tento system namontovat do skoda felicia 1.4 mpi dekuji za odpoved
9.10.2015 8:26:44
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: demontáž lpg
Dobrý den.
Nevím, co vás vede k demontáži LPG z vozidla Hyundai. Samozřejmě zařízení lze vymontovat a lze namontovat do Škody Felicia 1,3 MPI. Kromě nádrže, půjde použít vše ostatní. Ve Felicii by fungoval výborně daleko levnější systém. Zavolejte mi prosím na tel. 602518625, vysvětlím vám podrobnost.

6.10.2015 23:08:08
Jméno: Jaroslav Předmět: vypíná LPG za jízdy
Dobrý den,
Mám Peugeot 307 SW 1,6 systém FX NEVO.asi 3 roky.pravidelný servis,výměna filtrů.tak asi půl roku my vypíná LPG za jízdy,i když mám plnou nádrž.....po přepnutí zpátky na LPG trvá než přepne,a když přepne,tak po cca 5 min,opět vypne.(toto je poslední tyden,dříve nebyl takový interval).když jsem byl na diagnostice,tak nic nenašel (ale to jsme stály).
Díky za odpovědˇ
7.10.2015 11:06:53
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: vypíná LPG za jízdy
Dobrý den.
Z vašeho dotazu je zřejmé, že k vypadávání z plynu dochází jen v zátěži. Soustředil bych se na průtok plynu. Zkontroloval bych, jestli se dostatečně otevírají jadýrka v uzavíracích ventilech, nebo jestli není na podvozku promáčklá trubka. Na diagnostice by bylo za jízdy vidět, jak klesá provozní tlak plynu. Samozřejmě za jízdy, na volnoběh nemá vozidlo takový odběr.

5.10.2015 13:11:31
Jméno: Jirka Předmět: na lpg chcipne
Dobry den.Mam Ford Explorer rv 98 4l 6V 152kw a v nem sekvencni landi renzo.Lpg zaclo zlobit a tady na to nikdo nema diag tak prosim o radu.Na benzin vse ok ale po prepnuti na plyn to chvili jde dobre a pak zacne pipat ten prepinac a auto chcipne a ani neprepne na benzin.Po opetovnem startu a prepnutim na lpg zdechne,pokud neslpu na pedal plynu.Chvili to funguje a pak se vse opakuje.System lpg je tam 7 let.Diky za radu
7.10.2015 10:34:08
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: na lpg chcipne
Dobrý den.
Bohužel bez připojení na diagnostiku si netroufám odhadnout, v čem by mohla být závada. Vypínač pípá při každé závadě, ale po pípání by vozidlo mělo přepnout do benzínu. Doporučuji se objednat nikam na diagnostiku. U nás tak můžete učinit na tel.602518625.

4.10.2015 22:58:36
Jméno: Pavel Jandák Předmět: volnoběh
Dobrý den,
jakým způsobem zvýším volnoběh na LPG BRC Elegant 52 na vozidle Škoda Felicia 1.3 MPi.Na předešlé verzi jsem měl systém Lovato,Felicia 1.3 BMM, kde byl na hadici ke karburátoru ventil, kde jsem si zatočil a volnoběh nastavil.Na MPi mám na hadici elektroventil, tak nevím, kde se dá volnoběh štelovat.Napadá mě jedině na směšovači, ale nevím čím.Děkuji.Jandák
5.10.2015 9:17:43
Jméno: Král Pavel Předmět: RE: volnoběh
Dobrý den.
Skutečně bohatost směsi ve volnoběžných otáčkách se seřizuje na reduktoru. Škrtícím šroubem na hadici se seřizovala bohatost směsi v otáčkách. Servomotorek, který máte na hadici, tuto bohatost dělá plynule ze signálu od sondy. Doporučuji nechat seřídit vozidlo od odborné dílny podle analyzátoru.

3.10.2015 7:12:04
Jméno: PaulofWoCC Předmět: Již nepřepíná na plyn.
Dobrý den, to se divím, že TC neumí rozdýchat AG System SGI. Výměna nádrže zpravidla cenově vychází kolem cca 6-8000Kč, podle druhu a velikosti nádrže a její umístění. Co se týče vašeho problému, začal bych seriovou diagnostikou za předpokladu, že se spojí. Taktéž bych proměřil elektriku na patici ECU LPG.

<5x<   <<     <1> || <130>  <131>  <132>  <133>  <134> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací