Diskuzní fórum LPG/CNG
21.3.2015 19:19:28
Jméno:
jiří Předmět:
lpg skoda 2 1.2Promińte,jde o Śkodu Fabii2 HTP,1.2-44kw, r.v.2009,celkem najeto 78000km,s lpg najeto 35000km bez jakýchkoliv závad.
21.3.2015 19:56:06
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: lpg skoda 2 1.2Dobrý den pane Jiří.
Když začne vypínač dávat akustický signál, znamená to, že je na systému závada a systém přepíná zpět do benzínu zřejmě proto je tam zřetelné poškubnutí. Bez připojení systému na diagnostiku si netroufám odhadovat v čem je závada. Naše firma systém Tartarini nedělá, proto vám doporučuji navštívit odbornou dílnu, která se tímto systémem zabývá.
21.3.2015 14:51:50
Jméno:
jiri Předmět:
lpg skoda 2 1.2Dobrý den,mám na voze 2 roky lpg Tartarini,občas,ne vždy při přepnutí na plyn motor zaškube,na přepínači se rozsvítí všechny kontrolky a začne pípat.
20.3.2015 12:51:42
Jméno:
Zbyněk Předmět:
chudá směsDobrý den,
chtěl bych nechat seřídit lpg BRC SEQUENT ve voze Honda CR-V, 2,0 l, r.v.2003, na diagnostice hlásí chudou směs a rozsvěcí se kontrolka motoru.
Kolik tento úkon bude stát?
Děkuji za informace
Z.Böhm
21.3.2015 19:42:59
Jméno:
Král Pavel Předmět:
RE: chudá směsDobrý den pane Zbyňku.
Nikdo nedokáže říct kolik bude stát takováto oprava, pravděpodobně postačí jen systém doseřídit ale může se stát, že bude potřeba vyměnit některý komponent a cena by byla úplně jiná. Na opravu se prosím případně objednejte na tel.602518625.
18.3.2015 7:18:08
Jméno:
Ing. Procházka Evžen Předmět:
RE: Výměna vstřikovací lišty Stag sekven. vstřik 4-válecDobrý den, Stag je název řídící jednotky od výrobce AC Spolka Akcyjna. Donedávna tento výrobce používal vstřikovače od různých výrobců např. Valtek, Rail…. celá nabídka vstřikovačů, které mžete k dané řídící jednotce použít, je vidět v diagnostickém programu. Některé vstřikovače např. Valtek lze repasovat.
17.3.2015 12:12:23
Jméno:
Milda Předmět:
doklady k lpgDobrý den,zajímalo by mě,jestli musejí autosalony,které prodávají auta s LPG montovaným přímo z výroby vystavovat ty samé doklady jako firmy,které LPG montují dodatečně.
Podle jakého zákona,vyhlášky či předpisu se toto řídí ?
17.3.2015 13:38:55
Jméno:
RE: doklady k lpgDobrý den, toto je otázka spíše na výrobce vozidel, případně na příslušný odbor MDČR, ale pokud myslíte vozidla Hyundai, KIA, Mitsubishi, Chevrolet, která jsou prodávána s namontovaným LPG, tak v těchto případech se jedná o dodatečné vestavby. Tyto vestavby jsou povoleny rozhodnutím MD ČR, které vychází z § 19 a § 21 zákona 56/2001 Sb. ve znění zákona 307/1999 Sb. v platném znění a prováděcích předpisů o schvalování technické způsobilosti a technických podmínkách provozu vozidel na pozemních.
17.3.2015 0:41:20
Jméno:
vladimir Předmět:
dotazMůžete mě prosím sdělit, které servisy LPG v kraji Vysočina jsou schopny seřídit zařízení Tomasetto ve Felici 1.3 MPI r.v.2000, zařízení montováno před 3r. vysoká spotřeba LPG-10 lit. na benzin OK 7lit.Děkuji.
17.3.2015 8:17:42
Jméno:
RE: dotazDobrý den, firma Tomasetto vyrábí komponenty - reduktory, multiventily, ventily a další příslušenství pro LPG/CNG přestavby. Pravděpodobně máte ve svém vozidle reduktor Tomasetto, ale pro provedení diagnostiky a seřízení je třeba znát výrobce řídící elektroniky - toho zjistíte z přílohy k velkému technickému průkazu.
13.3.2015 21:42:36
Jméno:
Zdeněk Předmět:
STAGDobrý den, jednoho dne už jsem nenastartoval na benzín ( došel ) chtěl jsem tedy nastartovat na LPG jenže ten přepínač to prostě najednou nepřepne na LPG pokud je motor studený, dřív to šlo mám stag montovaný u vás před skoro 2 roky Passat 1.8t.
16.3.2015 7:14:51
Jméno:
RE: STAGDobrý den, pravděpodobně jste vyčerpal nastavený počet nouzových startů. Pro kontrolu navštivte LPG servis.
13.3.2015 19:26:35
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
Mitsubishi ASX 1.6 MIVECPokud Vám to nesmetou ze stolu (nečistota LPG), tak jim auto můžete vozit zpět a pokaždé požadujte zápis o návštěvě.
13.3.2015 13:46:51
Jméno:
Andrea V. Předmět:
Mitsubishi ASX 1.6 MIVECDíky za názor. Jde o to, že auto je ještě v záruce, tak bych to chtěla řešit v rámci ní. No uvidím, teď je chvíli klid, tak budu doufat. Ale už mám aspoň nějaké informace, kterými mohu případně argumentovat, protože teď vím, že mi svým způsobem říkali nesmysly. Jinak se samozřejmě poohlédnu jinde.
13.3.2015 10:13:02
Jméno:
Martin Předmět:
fabiaDobrý den,mám fabia ii combi 1.6 16V 77kW r.v.2008 a uvažuji o přestavbě na lpg,jaký systém by jste mi doporučil a jak velká se dává toroidní nádrž,děkuji
13.3.2015 14:03:10
Jméno:
RE: fabiaDobrý den, do Vašeho vozidla se vejde namísto rezervy toroidní nádrž o objemu 48 l. Nádrž lze naplnit do 80% tj. cca 38 l LPG. Motor 1,6, 77 kW patří k běžně přestavovaným a konkrétní typ doporučeného zařízení z naší široké nabídky pro Vaše vozidlo Vám rádi sdělíme telefonicky či e-mailem.
12.3.2015 17:53:57
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
Mitsubishi ASX 1.6 MIVECPokud za týden svého bádání nezjistili závadu, doporučuji najít a navštívit firmu zabývající se přestavbami LPG. Zde to nebudí dobrý dojem.
12.3.2015 13:36:25
Jméno:
Andrea Vůjtěchová Předmět:
Mitsubishi ASX 1.6 MIVECDěkuji za předchozí odpověď. Auto mám ještě více než rok v záruce,tak bych se chtěla zeptat, zda případné seřízení kvůli chudé/bohaté lze požadovat v rámci záruky. V servisu říkali něco o nekvalitním plynu, tudíž bez záruky. Ale v tom případě nevím, kde bych měla už tankovat. Tankuji u stejných ČS (dodavatel plynu Tomegas, Hunsgas či Kralupol) a nikdy s plynem nebyl problém až teď. Také se mi 2x stalo (před a po servisu), že auto v okamžiku přepnutí na LPG začlo na chvilku lehce škubat a jako by ztratilo výkon. Pak již vše OK,jen kontrolka. Měla jsem teď týden auto v servisu s tímto problémem a jak to tak vypadá, tak stejně nic nevyřešili. Nerada bych byla bez auta zas tak dlouho a k ničemu. Tak nevím, jestli mám tu kontrolku nechat být - několik jízd nesvítí, pár ano a po projetí na benzín-teď celkem često :( ,zhasne. Teď jsem nově natankovala,tak uvidím,jak se auto bude chovat. Jinak dle Vaší informace tedy ochranu ventilů řešit nebudu. Já jen, že někde psali, že přístřík benzínu řeší jen chlazení ne ochranu ventilů. Auto bylo nové, tak bych nerada něco podcenila. Děkuji za pomoc.
12.3.2015 14:39:49
Jméno:
RE: Mitsubishi ASX 1.6 MIVECDobrý den, správné složení směsi je základem spolehlivého a dlouhodobého fungování LPG systému. Pokud je směs příliš chudá značně vzrůstá teplota ve spalovacím prostoru a to může při dlouhodobějším provozování způsobit „podpálení“ ventilů. Na vašem místě bych kontaktoval servis a vyžadoval bych sdělení příčiny rozsvícení kontrolky motoru. Pokud by se jednalo o složení směsi, požadoval bych seřízení. Na tomto fóru nelze posuzovat kvalitu plynu od jednotlivých dodavatelů, příslušná je ČOI.
12.3.2015 9:41:49
Jméno:
Andrea Vůjtěchová Předmět:
kontrolka motoru a přimazáváníDobrý den,mám vůz Mitsubishi ASX 1.6 MIVEC přestavěný na LPG hned při koupi vozu. Mám teď najeto cca 43tis km a začala se mi objevovat kontrolka motoru. Čím je to způsobeno? Byla jsem s tím v servisu, provedli diagnostiku a po týdnu mi vůz předali, že je zcela v pořádku. Ale ještě týž den se mi kontrolka opět rozsvítila. Projela jsem auto na benzín, poté zhasla. Toto se opakuje, co s tím? Dále mám dotaz ohledně přimazávání. Hodně o tom čtu na fórech, ale vzhledem k tomu, že tomu moc nerozumím, tak nevím, jaký si z toho mám udělat závěr. Doporučili byste mi ho dodatečně domontovat, není již pozdě? Prosím o radu. Díky moc A.V.
12.3.2015 12:54:48
Jméno:
RE: kontrolka motoru a přimazáváníDobrý den, jednou z možností, kdy se kontrolka motoru rozsvěcuje, je nesprávné složení spalované směsi (směs je příliš bohatá nebo naopak chudá). Pravou příčinu lze zjistit diagnostikou a pokud je tomu opravdu tak, je nutné provést pečlivé nastavení LPG systému ve všech jízdních režimech. Standardně se u vozidel Mitsubishi pro ochranu ventilů používá přístřik benzínu, který se nastavuje v řídící jednotce LPG. Samozřejmě že lze tento přístřik benzínu vypnout a ochranu ventilů zajistit instalací kvalitního zařízení Valve Protector pro přesné dávkování ní aditiva v závislosti na jeho zatížení. Bližší informace k ochraně ventilů můžete nalézt na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Pokud je vozidlo v záruce doporučuji otázku změny konzultovat s prodejcem.
11.3.2015 18:07:24
Jméno:
Jiří Siuda Předmět:
Přepínač plyn -benzínDobrý den.Mám namontováno BRC 24 seqvenční.Jde o přepínač na benzín-plyn.Vždy při přepnutí vydával hlasitý zvuk.Nyní je zvuk o polovinu slabší.Můžete mi poradit kde se nachází reproduktor a zda je možno ho vyměnit?Jestli je to ovšem reproduktorem.
12.3.2015 8:40:07
Jméno:
RE: Přepínač plyn -benzínDobrý den, zvukový signál vydává bzučák, který je umístěn pod přístrojovou deskou poblíž přepínače. Zřejmě se bzučák sesunul na jiné místo, což způsobilo změnu intenzity zvuku nebo je na konci své životnosti – slabší zvuk nelze s reduktorem spojovat. Reduktor se nachází v motorovém prostoru vozidla a jeho výměnu bych v každém případě svěřil odbornému servisu.
7.3.2015 19:24:56
Jméno:
Djbobek Předmět:
Tartarini PÍPÁNÍDobrý den, mám dotaz. dnes mi octavia 1.8T začalo každou minutu 4x pípat, pípá přepínací krabička. LPG mám tartarini. Děkuji
10.3.2015 7:53:11
Jméno:
RE: Tartarini PÍPÁNÍDobrý den, pokud LPG systém vydává zvukový signál, jedná se o závadu systému nebo o servisní interval. V tomto případě půjde s největší pravděpodobností o závadu a je třeba navštívit odborný servis .
Přidat záznam