Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <146>  <147>  <148>  <149>  <150> ||  <263>     >>   >5x>  

21.7.2014 19:09:59
Jméno: zdeno Předmět: lpg
Dobry deň Dal som si namontovať LPG Tartarini v Pezinku "LEGAS AUTO" do toyoty camry 2,2i r. v. 1997 vyr. č. vozidla JT153SV2000097133/97 po najazdeni cca 1500 km si myslím bolo všetko v poriadku,potom som začal mat podozrenie že mi to žerie benzin.Pracujem od juna v Plzni ,takže jazdim dlhe trate 550km po dialnici, priemerna rychlost 130 km/ hod.Ked som to reklamoval najprv mi neverili,nevedia si s tym rady.Zistili že mi dva valce spalujú benzin a dva plyn aj to tak podla spotreby vychádza.Tak mi doporučili ,že mi to priame moderne vstrekovanie vymontuju ,vraj to nekomunikuje z mojim motorom a že môj motor ma menej ohmov mysli že hovorili namiesto 16 len14 a mam sa rozhodnut ,že mi tam daju starši typ ,zo zmiešavanim ,alebo vrátia peniaze .Myslim že sa ma chcú čo najskôr zbaviť,nepoznate iné riešenie ,prosim poradte mi,neviem čo mám robiť dakujem PS:Mam prísť na demontaž 29.júla
22.7.2014 9:16:50
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: lpg
Dobrý den, u našich partnerů bylo přestavěno několik vozidel Toyota Camry s motorem 2,2, 5S-FE se zařízením STAG polského výrobce AC Spolka Akcyjna a vozidla jezdí bez problémů. Zařízení Tartarini nemáme v naší nabídce a proto Vám bohužel s tímto zařízením nemůžeme pomoc. Pokud by jste po vymontování systému Tartariny nezanevřel na LPG rádi bychom Vám nabídli naše služby. Můžete mě kontaktovat na tel: 602420268.

21.7.2014 15:42:08
Jméno: K.T. Předmět: Landirenzo-špatný provoz na LPG
Dobrý den! Čekal jsem nezávislý názor z AGC, ne montážního servisu. Proto jsem ani neuváděl Váš přístup ke mně při předposlední sjednané schůzce. Sporadicky se objeví chyba Check, záškuby se projevují pravidelně v otáčkách kolem 1900 a 2200. Navíc jste mi před montáží doporučovali systém s přístřikem benzínu, který v současnosti podle Vás není potřebný. Při aktivaci přístřiku auto jelo ještě hůř. Nevím, jaký má pan Fran F. motor, ale mé problémy s provozem na LPG se projevují úplně stejně. Rád bych znal zkušenosti s provozem jeho vozidla na LPG po výměně vstřiku, jak uvedl v posledním příspěvku. Přeji hezký den
21.7.2014 19:40:22
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: Landirenzo-špatný provoz na LPG
Dobrý den, možná Vás zklamu, u sporadicky vyskytujících se závad je vždy velmi těžké odhalit příčinu. Bude to znít možná alibisticky, ale bez provední diagnostiky jak vozidla, tak LPG systému by šlo jen o hádání.

21.7.2014 12:34:47
Jméno: K.T. Předmět: Landirenzo-špatný provoz na LPG
Dobrý den! Mám provedenou přestavbu na LPG - Berlingo 1.6 Vti, 88 kW a stejné problémy jako píše 11.07.2014 Frank F. Mám na doporučení servisu Vaší partnerské sítě systém Landirenzo s přístřikem benzínu. Přestavba byla provedena servisem Vaší partnerské sítě před rokem a půl, najeto asi 20000 km na LPG. Nejdříve mi vozidlo hlásilo chybu-bohatá směs a pod., v současnosti do 2500 ot. má vozidlo záškuby. V servisu mi auto 3x ladili, posledním laděním mi už ani neaktivovali přístřik benzínu (po aktivaci auto škube soustavně a hlásí chyby). Dle servisu mám vadný motor a ze starny LPG provozu je údajně vše v pořádku a veškeré ladění údajně provádějí nad rámec záruky. V minulosti připustili možný vadný vstřikovač. Při provozu na benzín auto jede v naprostém pořádku, diagnostika na provoz benzínem je bez závad. Zajímal by mne Váš názor, zda je vada na straně LPG systému a co způsobuje závadu, nebo jestli je chyba na straně motoru. Děkuji za odpověď a přeji hezký den
21.7.2014 13:15:50
Jméno: Daniel Předmět: RE: Landirenzo-špatný provoz na LPG
Dobrý den, ano, během testování (3-denního)+doladění se žádné záškuby neprojevily - pokud se objevují sporadicky (a LPG systém žádné vady nevykazuje-ani vstřikovače, které byly pokusně vyměněny), pak je problém ve voze, což jsem Vám už několikrát řekl - i při zkušební jízdě s Vámi se "záškub" projevil jen jednou za celou dobu. Vámi psané údaje zde jsou poněkud zkreslené -zejména údajné rozsvěcování kontrolky Check Engine, vadném motoru apod. zkrátka některá část zapalování, čidlo, ventil apod. nefunguje jak má - to není problém LPG, ale problém vozu, který je třeba dát do pořádku !

19.7.2014 15:07:54
Jméno: Jan Smékal Předmět: Zavoli-VW Golf
Dobrý den, kamarád si u Vás nechal přestavět Oktávku 1,6 na LPG se systémem Zavoli. Nyní maximální spokojenost, výkon jako na benzín, spotřeba super. Prý jeto obdoba BRC ale za podstatně lepší cenu? Uvažuji také o přestavbě svého auta VW Golf 1,6, 75kW, r.v. 2007. Byl by systém Zavoli vhodný pro mé auto?
19.7.2014 17:10:46
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Zavoli-VW Golf
Dobrý den, systém ZAVOLI je samozřejmě vhodný pro Vaše auto a stejně tak je vhodný pro většinu aut s motory se sekvenčním vstřikováním benzínu. Řídící jednotka a elektronika je shodná jako u systému BRC, což zaručuje přesnost dávkování paliva,vysokou a dlouhodobou spolehlivost celého systému. Cena systému ZAVOLI je příznivější nežli u BRC. Naše firma AUTOGAS-CENTRUM, spol. s r.o. je akreditovaným zástupcem ZAVOLI pro českou republiku.Více informací o ZAVOLI naleznete na našich stránkách http://www.zavoli.cz/ .

17.7.2014 11:43:20
Jméno: Marek Předmět: Systém STAG/BRC
Dobrý den, mám podobný dotaz jako kolega předemnou. Mám Opel Zafira r.v. 2010, motor 1,8 benzín 103kW. Jsem objednán na přestavbu a prodejce mi doporučuje BRC s přímazem. Můj dotaz je, zda je skutečně BRC+přímaz nutný nebo by stačilo zvolit levnější variantu STAG. Jen se obávám, že mi jako neznalému prodejce nacpe všechno co má a já to jen odkývám a zbytečně přeplatím. Díky za radu
17.7.2014 13:44:09
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Systém STAG/BRC
Dobrý den, v tomto vozidle může velmi dobře fungovat celá řada LPG systémů. Je tedy na zákazníkovi a na prodejci, jaký systém je nakonec pro přestavbu zvolen, přičemž prodejce by měl zohlednit potřeby a možnosti zákazníka a způsob využívání vozidla. U novějších vozidel Opel doporučujeme ochranu ventilů a ventilových sedel ať už přístřikem benzínu nebo dávkováním aditiva či jejich kombinací .

17.7.2014 3:53:54
Jméno: Roman Předmět: LPG opel astra
Dobrý den ,chtěl bych se zeptat mam opel astra kombi G 1,6 76kw rv2008,jaký typ lpg mam nechat namontovat,a kolik zhruba je cena.Mam se poradit u dielera opel, takovou střední cestu nechtěl bych to nejlevnější.A nemá lpg žádný vliv na EGR ventil.
17.7.2014 12:02:00
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: LPG opel astra
Dobrý den, tento motor lze úspěšně přestavět s celou řadou sekvenčních systémů vstřikování LPG. Doporučoval bych u tohoto motoru ochranu ventilů a ventilových sedel. Cenu konkrétního systému námi dodávaných LPG systémů a zařízení na dávkování aditiva Vám rádi sdělíme na tel: 602420268. EGR ventil přepouští část spalin znovu do spalovacího prostoru a protože při hoření LPG nevznikají téměř žádné zplodiny (LPG hoří mnohem čistěji než benzín), nebude docházet k jeho zanášení čímž se prodlouží jeho životnost.

15.7.2014 22:56:56
Jméno: Stanislav Rožeň Předmět: signalizace LPG
Dobrý den, mám vozidlo I30 najeto 65000 Km - přímý přímaz benzínem a přídavné na olej. LPG systém BRC. Pročetl jsem si fórum vozidlo do 30T jezdilo úplně bez problémů. Po 30T přechod z benzínu na LPG cuká, po zahřátí motoru jede bez problému. Poslední dobou řeším problém při jízdě po dálnici nejsem schopen na LPG jet vyšší rychlostí jak 120 km/hod. signalizace LPG mi píská jako by byla nádrž prázdná přičemž je v ní dostatek paliva. Tento jev je i při úplně plné nádrži. V servisu vždy provedou kontrolu mapy a ta je v pořádku. Vozidlo půjde i na seřizení vetilů. Můžete mi prosím poradit - děkuji.
16.7.2014 13:46:07
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: signalizace LPG
Dobrý den, pokud LPG systém vydává zvukový signál za jízdy signalizuje to chybu v systému. Pro bližší určení závady je třeba provést v odborném servise kontrolu a diagnostiku LPG systému, případně vozidla, a zkontrolovat zaznamenané chyby. Dle toho pak provést opravu případně seřízení. Jakákoliv rada by byla v tomto případě jen hádáním.

15.7.2014 6:44:24
Jméno: J.R. Předmět: Subaru LPG
Dobrý den, chtěl bych se informovat na možnost vestavby LPG do mého Subaru 3.0i -H6 - 154kw ( 6V-najeto 124.000km ) a případné dopručení systému. V různých recenzích a fórech se " odborníky " bohužel obecně vestavba do vozů této značky vůbec nedoporučuje , přestože globálně vzato jezdí mnoho vozů této značky na LPG ( ať už s označením Bifuell s LPG od výrobce jako nový vůz s LPG systémem nebo dodatečnou vestavbou systému později...). Mám v plánu si v nejbližší době pořídit další přírůstek - Subaru Forester 2.0i - 116kw ( 4V- s předpokládaným nájezdem okolo 100.000-150.000km) a taktéž uvažuji o vestavbě... Děkuji J.Rafaj
15.7.2014 11:24:35
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Subaru LPG
Dobrý den, máte pravdu, že přestavba tohoto motoru s kódem EZ30 na LPG není Subaru doporučena. Nicméně v naší síti bylo úspěšně přestavěno několik vozidel s tímto motorem za použití různých systémů. V každém případě u tohoto motoru a také i u motoru 2,0i v Subaru Forester doporučuji použít ochranu ventilů a ventilových sedel. Co se týče vozidel s označením „Bifuel“ tak ty mají upravená sedla a ventily na provoz s LPG. Pro přesné dávkování aditiva máme široký sortiment zařízení Valve-Protector.

14.7.2014 15:47:26
Jméno: Frank. F. Předmět: Landirenzo - skubani na plyn
Děkuji za odpověd, možná jsem zapoměl napsat že auto na benzín jede skvělě(jen chvíli trvalo než se opravily adaptace po jizdě na přebohacený plyn). Již jsem si udělal i dignostiku k plynu, a přepínámím vstřikovačů na benzín odhalil chybu na vstřikovači C. Zkoušel jsem pak i pohmatem ze vstřikovačů hadic do sání a u tohoto vstřikovače není patrné dávkování plynu. A zcela jistě je tedy vadný a propouští. Proto prosím ještě o odpověď zda je možný nějaký repas či je nutné koupit nový(mám zelený, nový kód je údajně červený ? ). Pak samozřejmě buď se mě povede si dořídit systém sám nebo někam zajedu. Kdybych měl poblíž takové odborníky jaky vy tak neváhám a už jsem u vás :), bohužel já už zbytečně měnil snímač otáček, cívku, a skoro i lambdu, protože bohužel tomu nerozumí, nikomu adaptivní parametry obohacení -98%(pak benzín byl chudý, nahodila se chyba lambdy protože neukazovala prakticky nic) nevadily až jsem začal pátrat sám, protože mě to přišlo divné. Takže když už někam pojedu chci vědět co je špatně a neměnit zbytečnosti jen proto že si někdo něco myslí a nedává to logiku. Pak ještě by mě zajímalo jestli tlak 1,5 bar je normální pro li02 reduktor a v jakém rozmezí se dá tlak regulovat? Příjde mi docela vysoký, tak jestli nemohl odejít vstřikovač kvůli špatnému tlaku? ... omluvte prosím předchozí špatné vložení příspěvku.....
15.7.2014 9:19:06
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Landirenzo - skubani na plyn
Dobrý den, pokud jste zjistil, že vstřikovač je vadný je potřeba ho vyměnit, repase není možná. Zelené vstřikovače máme skladem a můžeme Vám je dodat. Jinak náhrada za zelený vstřikovač je oranžový vstřikovač. Po každé výměně vstřikovače potřeba LPG systém znovu seřídit a provést kontrolu těsnosti systému.

14.7.2014 14:05:41
Jméno: J. Král Předmět: Přímaz olejem vs. benzínem
Dobrý den, od prodejce Hyundai mám 2. rokem i30 CW 1,6 s LPG (od firmy BRC) Zde se používá přimazávání benzínem. Spotřeba benzínu se mi zdá poměrně vysoká. Rád bych se zeptal, pokud bych nechal udělat změnu na systém Flasch Lube, nebo Vap Saver. Je ochrana motoru stejná? Nebo jde o krok zpět? Ekonomický provoz je jedna věc, ale ochrany motoru je věc druhá. Který z těchto systémů (benzín verzus olej) je pro motor vhodnější. Nerad bych řešil ekonomický provoz na úkor motoru. Předem děkuji za odpověď. J. Král
15.7.2014 9:05:46
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Přímaz olejem vs. benzínem
Dobrý den, v první řadě u vozidla v záruce buch změnu ochrany ventilů konzultoval s prodejcem. V podstatě jsou tři způsoby ochrany ventilů a ventilových sedel. jedním je přístřik benzínu, druhým je dávkování aditiva a třetím způsobem je kombinace obou předchozích. Použití dávkování aditiva na ochranu ventilů není v žádném případě krok zpět a je naopak ekonomičtější, než ochrana přístřikem benzínu. V současné době je k dispozici široká škála zařízení na dávkování aditiva od levných „kapajících“ po přesná programovatelná sekvenční zařízení - bližší informace naleznete v mé odpovědi na tomto fóru ze dne 13.5.2014.

14.7.2014 12:04:06
Jméno: J.R. Předmět: LPG Subaru
Dobrý den, chtěl bych se informovat na možnost vestavby LPG do mého Subaru 3.0i -H6 - 154kw ( 6V-najeto 124.000km ) a případné dopručení systému. V různých recenzích a fórech se " odborníky " bohužel obecně vestavba do vozů této značky vůbec nedoporučuje , přestože globálně vzato jezdí mnoho vozů této značky na LPG ( ať už s označením Bifuell s LPG od výrobce jako nový vůz s LPG systémem nebo dodatečnou vestavbou systému později...). Mám v plánu si v nejbližší době pořídit další přírůstek - Subaru Forester 2.0i - 116kw ( 4V- s předpokládaným nájezdem okolo 100.000-150.000km) a taktéž uvažuji o vestavbě... Děkuji J.Rafaj
14.7.2014 15:46:08
Jméno: Frank F. Předmět: RE: LPG Subaru
Děkuji za odpověd, možná jsem zapoměl napsat že auto na benzín jede skvělě(jen chvíli trvalo než se opravily adaptace po jizdě na přebohacený plyn). Již jsem si udělal i dignostiku k plynu, a přepínámím vstřikovačů na benzín odhalil chybu na vstřikovači C. Zkoušel jsem pak i pohmatem ze vstřikovačů hadic do sání a u tohoto vstřikovače není patrné dávkování plynu. A zcela jistě je tedy vadný a propouští. Proto prosím ještě o odpověď zda je možný nějaký repas či je nutné koupit nový(mám zelený, nový kód je údajně červený ? ). Pak samozřejmě buď se mě povede si dořídit systém sám nebo někam zajedu. Kdybych měl poblíž takové odborníky jaky vy tak neváhám a už jsem u vás :), bohužel já už zbytečně měnil snímač otáček, cívku, a skoro i lambdu, protože bohužel tomu nerozumí, nikomu adaptivní parametry obohacení -98%(pak benzín byl chudý, nahodila se chyba lambdy protože neukazovala prakticky nic) nevadily až jsem začal pátrat sám, protože mě to přišlo divné. Takže když už někam pojedu chci vědět co je špatně a neměnit zbytečnosti jen proto že si někdo něco myslí a nedává to logiku. Pak ještě by mě zajímalo jestli tlak 1,5 bar je normální pro li02 reduktor a v jakém rozmezí se dá tlak regulovat? Příjde mi docela vysoký, tak jestli nemohl odejít vstřikovač kvůli špatnému tlaku?

11.7.2014 10:24:41
Jméno: Frank F. Předmět: Landirenzo - skubani na plyn
Dobrý den, poslední dobou mám problém se škubáním a nepravidelným chodem motoru na plyn v nízkých otáčkách. Dle diagnostiky při přepnutí na plyn je směs moc bohatá a RJ adaptivní parametry posune dolů a ochuzuje, ale i tak dle lambda sond zůstává směs moc bohatá, na benzím pak auto také jede špatně - směs je moc chudá ale po delší době to jednotka pozná a adaptivní parametry opět upraví do normálu. Na volnoběh motor běží nepravidelně, pak do cca 2500 otáček škube. Při vyšších otáčkách už se údajně přebytečné palivo stíhá dostatečně rychle odsávat proto problém mizí. Ještě se chystám zkontrolovat TJ plynu zda jí nechybí údaj nějakého snímače. Ale pravděpodobně tedy propouští plynový vstřikovač nebo může být vadné i něco v reduktoru? Mohu odpojit hadice a demontovat plynovou rampu(předpokládám že když auto stojí tak je plyn uzavřen ) a prozkoušet vstřikovače? Rád bych si to opravil sám, a pak jen zajel na novou revizi plynu. Pak otázka zda je nutné Landi-renzo vstřikovač vyměnit celý nebo je opravitelný, viděl jsem že na některé vstřikovače jsou repair sady nějakých těsnění apod.
13.7.2014 9:48:27
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Landirenzo - skubani na plyn
Dobrý den, škubání a nepravidelný chod motoru v nízkých otáčkách může způsobovat celá řada faktorů – chyba v zapalovací soustavě (svíčky, kabely cívky), vadné některé čidlo, vadný vstřikovač.... Pro zjištění správné příčiny je nutné provést diagnostiku vozidla a diagnostiku LPG systému. Při vypnutí vozidla je plynový systém samozřejmě uzavřen. Případnou výměnu plynového vstřikovače bych ponechal na odborném servisu, neboť po výměně je potřeba znovu provést nastavení LPG systému.

11.7.2014 0:42:13
Jméno: Martin Předmět: Hyundai i 30
Dobrý den, koupil jsem si Hyundai i30 1,4i CVVT LPG. Chci se zeptat jestli je nutné dávat prístrik benzínu když jsou tvrzená sedla ventilu již z výroby pro tento motor? Od jakých otáček je nutný tento prístrik a jestli mi to umíte vysvetlit jak to funguje. když jedu napr. 4000ot/min tak se mi vstŕikuje pouze benzín nebo taky lpg? Umíte mi říci jaký je tam servisní interval když na 1,4i CVVT je 25tis/rok.? LPG tam dávate BRC je tenhlect systém náchylný na čistotu benzínu oproti Lovatu eco fast ktoré jsem mel na octavii 1.6MPi, nebo je to stejný na údržbu.? Dekuji
13.7.2014 9:19:15
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Hyundai i 30
Dobrý den, ochrana ventilů a ventilových sedel se postupně vyvíjí a je prováděna dle požadavků Hyundai. Pokud je vozidlo v záruce je potřeba případnou změnu v ochraně ventilů konzulotvat s prodejcem Hyundai. Postupně je připouštěna i ochrana dávkováním aditiva externím dávkovacím systémem. O systémech dávkování aditiva si můžete pečíst v mé odpovědi na dotaz ze dne 13.5.2014. Servisní interval je stejný. Pravidelná výměna LPG filtru v termínech dle servisní knihy k LPG zařízení Vám zajistí dlouhodobou životnost a spolehlivost LPG systému.

9.7.2014 15:07:52
Jméno: Tomáš Předmět: Poděkování
Chci poděkovat týmu autogascentra za rychlou opravu mého Landi renzo omegas, který mi samovolně přepínal z LPG na benzín, technici to naladili a problém je pryč. Děkuji za skvělý přístup s pozdravem. Tomáš
10.7.2014 14:43:10
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Poděkování
Dobrý den, velice si vážíme Vašeho uznání, které je pro nás jak odměnou, tak i motivací nadále zlepšovat úroveň našich profesionálních služeb.

9.7.2014 14:54:17
Jméno: Petr Kapl Předmět: Dotaz
Zdravím, nechali jsme přestavět benzínový motor 1,6 16V u vozidla Renault Megané II na pohon LPG (sekvenční vstřikování + přimazávání ventilů). Průměrná spotřeba benzínu činila 7,5l/100km. Objem nádrže činí 56 litrů = při max. 80% naplnění obsáhne nějakých 45 litrů. Součástí přestavby je instalace orientačního měřidla stavu nádrže, které pravidelně po ujetí cca 270-280 km signalizuje rezervu červenou diodou (4 zelené, 1 červená). Na rezervu dojedu ještě nějakých 130 - 150km. Můj dotaz zní, zdali je takové chování přestavby běžné, normální nebo lze zařízení ještě nějak doladit. Před instalací nám firma deklarovala ujetí na plnou nádrž v rozsahu 500 - 600km. Výsledek je takový, že buď spotřeba vozidla narostla o nějakých 30% nebo zařízení neumí spotřebovat více pohonné hmoty z nádrže. Prosím o objasnění. Děkuji.
10.7.2014 10:03:07
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den, otázka spotřeby je vždy ošidná. Vlivů na spotřebu je celá řada – povětrnostní podmínky, nahuštění pneumatik, teplota vzduchu, reliéf silnice, povrch silnice…. Pro přesnější porovnání spotřeby benzínu a plynu doporučuji dotankovat obě nádrže do plna a projet stejnou trasu pokud možno za stejných povětrnostních podmínek a dotankovat znovu do plna a z těchto údajů vypočítat spotřebu. Tankování plynu pokud možno proveďte u stejné čerpačky. Navýšení spotřeby u sekvenčních systémů vstřikování LPG je do 15% oproti spotřebě benzínu. Seřízení systému LPG může ovlivnit spotřebu.

<5x<   <<     <1> || <146>  <147>  <148>  <149>  <150> ||  <263>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací