Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <147>  <148>  <149>  <150>  <151> ||  <265>     >>   >5x>  

3.9.2014 14:33:41
Jméno: Rado Předmět: Počas jazdy trhne autom a prepne z LPG do benzinu
dobry den,mam zohriate auto, idem na lpg a zrazu mi trhne autom. Potom začne pipať lpg a prepne ho do benzinu. Ked som s tym bol v servise tak napojili sme auto na pocitac a boli sme sa povozit na aute. ako na potvoru vtedy nerobilo auto ziadne problemy. servisak mi povedal ze nevie o aku chybu by sa jedna. Repasovali sme plynove stretky, vymenili sme sviecky v aute a lpg robi nadalej tie iste problemy. Najhorsie je ze niekedy ide auto dobre a niekedy lpg vykaze chybu.Mam namontovany SOLARIS 2 v aute Citroen C3. Viete mi poradit o aku chybu sa jedna?dakujem
4.9.2014 15:03:25
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Počas jazdy trhne autom a prepne z LPG do benzinu
Dobrý den, systém Solaris nemontujeme, nicméně přepnutí do benzínu se zvukovým signálem ve většině případů souvisí s poklesem tlaku LPG. Pokud se chyba vyskytuje náhodně, není zapsána v plynové řídící jednotce, je velmi obtížné ji diagnostikovat. Zaměřil bych se na tlakové čidlo plynu a kontrolu plynové kabeláže zda zde není nějaké vadné spojení či drát.
5.9.2014 7:35:47
Jméno: Rado Předmět: RE: RE: Počas jazdy trhne autom a prepne z LPG do benzinu
dik za odpoved. Ked sme sa vozili na aute a mali napychnuty pocitac, tak mu vypisalo chybu : nizky podtlak. Skusili sme vymenit tlakovy senzor. Skusim na nom pobehať par dni, uvidim čo mi to spravi. Vraj ked tlakovy senzor bude dobry tak môze byt poskodeny uz len rekuktor...tak mi povedal servisak. Pocujte môte stat tlakovy spinac 55 eur a reduktor 80 eur ?...dakujem

2.9.2014 15:41:55
Jméno: Petr Předmět: Superb 3,6 FSI
Dobrý den, mám předělaný na lpg Škodu Superb 3,6 fsi 190kw,a chci se zeptat, jestli je lepší namontovat i přimazávání ventilů. Firma co mě to přestavovala mě tvrdí,že je to u těchto motorů zbytečné, tak si to chci jen ověřit. Děkuji, Petr
3.9.2014 13:17:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Superb 3,6 FSI
Dobrý den, u motorů s přímým vsřikováním jsou ventily chráněny přivstřikováním benzínu.

28.8.2014 13:50:57
Jméno: Jarda Předmět: CNG
Je prosím lepší koupit auto na CNG, nebo si ho nechat přestavět (hlavně z důvodů zablokování systému výrobcem atd.). Jaké máte zkušenosti s přestavbou na CNG a jaké typy aut. Děkuji Jarda
29.8.2014 14:40:57
Jméno: Ing. procházka Předmět: RE: CNG
Dobrý den, každý systém má své výhody a nevýhody. Tovární přestavba má integrované nádrže, tudíž je k dispozici celý zavazadlový prostor a na vozidlo je poskytována záruka, zatím co u dodatečné vestavby jsou nádrže umístěny v kufru vozidla a ne každý prodejce drží záruku i po vestavbě. Protože Váš dotaz je obecný a jedná se o poměrně široké téma přesahující možnosti tohoto fóra, jsme připraveni Vám Vaše otázky zodpovědět telefonicky na tel: 602420268.

26.8.2014 16:47:24
Jméno: Jiří B. Předmět: spotřeba
Dobrý den, od r. 2011 mám v octavii 1,6 55kW systém Lovato, až do letoška vše OK.Nastaveno mám přepínání při 40 stupních,startování při zahřátém na plyn a přesto při jízdě na plyn ubývá benzín (cca 10litrů / 750 km) Vedení benzínu a nádrž zkontrolováno a vše v pořádku. Při jízdě na benzin se po sešlápnutí plynového pedálu auto dusí a cuká. Při jízdě na LPG vše v pořádku a šlape jak hodiny - jen ubývá benzín... Můžou být příčinou velké spotřeby benzínu špatné vstřiky, že nedovírají a přivstřikují současně s plynem? Díky za váš názor.
27.8.2014 14:01:07
Jméno: Ing. Prochazka Předmět: RE: spotřeba
Dobrý den, při přepnutí do benzínu odpojí plynová řídící jednotka benzínové vstřikovače a motor běží na LPG. Tudíž benzín se spotřebovává jen na ohřátí reduktoru na nastavenou teplotu 40 stpňů pro přepnutí. Bylo by dobré ve Vašem případě provést kontrolu nastavení řídící jednotky LPG a zkontrolovat kromě možných zapsaných závad i zda není zapnut přístřik benzínu. Proč vozidlo cuká a dusí se při jízdě na benzín je velice obtížné takto na dálku určit a nelze vyloučit ani vadu benzínového vstřikovače, jak zmiňujete ve svém dotazu.

26.8.2014 8:31:37
Jméno: Honza Předmět: Revize LPG na STK
Dobrý den,mám dotaz ohledně stáří revize LPG kvůli měření emisí(STK).Stále platí,že revize může být třeba 3měsíce před měření emisí a STK ,nebo je nějaké rozmezí? Děkuji za info.
26.8.2014 11:09:13
Jméno: IOng. Procházka Předmět: RE: Revize LPG na STK
Dobrý den, problematiku revizí upravují předpisy EHK 115 a Předpis č. 110 (EHK/OSN) a dále vyhláška Českého úřadu bezpečnosti práce č. 85/1978 Sb. o kontrolách revizích a zkouškách plynových zařízením kde v §3 odst. 4 je uvedeno, že kontrola se uskuteční jednou za rok.

24.8.2014 15:27:43
Jméno: Lukáš Předmět: přimázávání
Dobrý den, mám renault generation 1,6, mám namontován STAG 4+,a přimázávání klasické, tedy podtalkové, nastaveno na kapka/10s, ale při jízdě po dálnici to skoro teče, tak uvažuji, jestli bych ušetřil přemontováním na Valve-Protector (elektronický systém přímazu), který tady uvádíte jako novinku a jaká by byla cena za přemontování?děkuji
25.8.2014 12:21:52
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: přimázávání
Dobrý den, spotřeba aditiva by měla být 1 promile na spotřebované pohonné hmoty, tedy přepočítáno na ujeté kilometry je 1 l aditiva na cca 10 tis. km. Výhodou elektronického dávkovacího zařízení je, že dávkuje pouze při jízdě na LPG, dle zatížení motoru a rovnoměrně rozděluje aditivum na všechny válce. Cenu za přemontování Vám rád sdělím na tel: 602420268.

22.8.2014 10:41:29
Jméno: Vincour Jaroslav Předmět: Kia Carens
Přeji dobrý den, jsem laik,chci se zeptat je možné namontovat LPG na Kia Carens r.v.2009 ?
22.8.2014 16:36:39
Jméno: Bc. Lucie Ratajová Předmět: RE: Kia Carens
Dobrý den pane Jaroslave, s největší pravděpodobností Vaše vozidlo lze přestavět na LPG. Abychom Vám dokázali objektivně zodpovědět Vaši otázku, potřebovali bychom vědět jaký motor má Vaše vozidlo (obsah, výkon). Požadované informace nám můžete sdělit prostřednictvím emailu prochazka@autogascentrum.cz nebo na čísle 602 420 268.

21.8.2014 6:58:26
Jméno: Pepík Předmět: zaklepané ventily
Dobrý den, mám Hyundai i30 na lpg,ujel jsem s ním 25000km a nyní začal špatně startovat, chytá jakoby na dva pak tři válce a po zahřátí na čtyři válce. Teplý má nižší výkon než míval, a to i na benzín i plyn. Jeden mechanik mi řekl , že mám zaklepané ventily. Mám tam BRC i přimazávání. To se mi nezdá,že by to vydrželo tak málo, je to možné?
21.8.2014 16:38:35
Jméno: Bc. Lucie Ratajová Předmět: RE: zaklepané ventily
Dobrý den, z Vámi popisovaných příznaků se nedá s určitostí posoudit, zda se jedná o závadu, kterou určil Váš mechanik, proto Vám doporučujeme navštívit autorizovaný servis, kde bude závada přesně diagnostikována a bude doporučen další postup řešení. Pro případnou další konzultaci můžete zavolat na číslo 602 518 625.

20.8.2014 13:00:57
Jméno: Pavel Předmět: Dotaz
Dobrý den, koupil jsem Mitsubishi ASX 1.6 s přestvabou na LPG. Prodejce mi sdělil, že systém se jmenuje LOVATO a díly a nastavení pochází od vaší firmy. Zajímal jsem se i o přimazávání, ale bylo mi sděleno, že ve vámi doporučené soupravě není a tedy předpokládají, že není nutné. Nechci řešit nějaké problémy s motorem, mám je nechat dodělat? Děkuji za odpověď.
21.8.2014 16:28:23
Jméno: Bc. Lucie Ratajová Předmět: RE: Dotaz
Dobrý den pane Pavle, v případě Vašeho automobilu značky Mitsubishi byla ochrana ventilů a jejich sedel nastavena softwarem řídící jednotky LPG (přístřikem benzínu). Tento způsob ochrany byl určen dovozcem značky jako dostačující. Pokud byste chtěl zvýšit ochranu ventilů nabízíme Vám další možnost aplikace aditiva do motoru, za tímto účelem používáme zařízení Valve-Protector (elektronický systém přímazu), což je současná novinka na trhu. Více informací Vám sdělíme na tel. čísle: 602 518 625.

20.8.2014 11:57:14
Jméno: David Předmět: LPG
Zdravím Vás pane Procházko, rád bych se zeptal zda je nutné , abych při změně z plynu na benzín a naopak nechal motor chvíli běžet na volnonoběh z důvodů správného nastavení předstihu. Bylo mi tvrzeno, že si jednotka musí nastavit správné hodnoty. Jak to tedy je ? mám subaru 1999 2.0 turbo a STAG 300. Děkuji za odpověď
21.8.2014 16:12:12
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: LPG
Dobrý den pane Davide, vozidla provozována na LPG nevyžadují vzhledem ke svým požadavkům provozu žádný jiný režim odlišující se od provozu než vozidla, která jsou provozována na benzín. Z tohoto vyplývá, že Vámi popisovaný postup není nutný pro provoz vozidla na LPG. V případě dalších dotazů nás kontaktujte na tel. čísle 602 518 625.

16.8.2014 8:57:03
Jméno: Cvach Jiří Předmět: Dotaz
Dobrý den, mám od Vás zakoupenou sadu LPG Zavoli a to do vozidla Renault Laguna r.v. 1994, 2,0L 83Kw. Při každém nastartování vozidla slyším od místa, kde je instalován reduktor (a je to i slyšet ve vozidle) jak začne protékat voda (jako když zapne čerpadlo): je to normální jev ? A dále jsem se chtěl zeptat např. jedu rychlostí 100 km/h na benzín poté zapnu LPG a momentě, když sepne, tak motor nepatrně cukne. Je to také normální. Otec má v Hyundai IX 20 systém BRC a nic takového co jsem výše napsal mu nedělá. Moc děkuji za odpověď.
18.8.2014 16:56:23
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Dotaz
Vážený pane Cvachu, co se týče zvuku vody z místa kde je umístěn reduktor, tento zvuk není možné posoudit, pokud ho reálně neslyšíme. Zatím jsme se s tímto případem takto specifikovaným nesetkali, a pokud je vozidlo správně namontované jistě to není záležitost tak jak ji popisujete obvyklá. K Vaší druhé otázce ohledně přepnutí: přepnutí by mělo být co nejplynulejší, závisí to na celé řadě aspektů, od správné funkce vozidla přes seřízení na alternativní pohon LPG. V obou těchto případech doporučujeme obrátit se na odbornou firmu pro posouzení popisovaných skutečností a jejich následné odstranění. Nabízíme Vám možnost doporučit některého z našich smluvních partnerů v rámci ČR, případně se můžete obrátit na naši společnost. Objednat se můžete na telefonním čísle 602 518 625.

13.8.2014 21:56:53
Jméno: Honza J. Předmět: vstřiky landi
mám Škoda Oct. II rv.2012 1,6 MPI ihned domontované LR omegas černé vstřiky, auto má 34 000 km BAiLPG, nyní auto cuká do rychlosti 60 km a klepe se na neutrál, vstřiky mají odpor 1,4 1,3 1,3 1,3 . Závady pouze na LPG chudá směs 1 válec. Poté vynechaní zapalování 1 a 3 válec. Poté špatné výfukové plyny. Na benzín jede super prostě jako nové bez závad. Servis mně nutí výměnu za modré, prý poté bude vše OK. Je možné že mi vstřiky vydržely pouze 34 tis. Mám ještě jedno auto montáž v roce 2005 najeto 200 000 a vstřiky ok odpor 1,5 všechny. díky za odpověd. Jsem trochu zklamán cena byla vysoká kvůli kvalitě a ejhle.
14.8.2014 15:36:18
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: vstřiky landi
Dobrý den, nutnost výměny vstřikovačů posoudí firma, která Vám opravu provádí. Černé vstřikovače se již nevyrábějí a náhradou za ně jsou vstřikovače modré. Vstřikovače nelze repasovat a v případě jejich nesprávné funkce se musí vyměnit. Hlavní vliv na životnost vstřikovačů má kvalita plynu, proto je nutné pravidelně v doporučeném intervalu měnit filtr plynné fáze. Důležitá informace pro nás je zda je auto přestavěné montážní firmou nebo zda byla zástavba dělaná již ve výrobě, jelikož tovární zástavba má pevný program a proto výměna vstřikovačů se musí provádět již při jejich malém opotřebení . Pro více informací nás případně kontaktujte na tel. 602420268.

11.8.2014 11:52:49
Jméno: Arnošt Předmět: dotaz na poruchu
Dobrý den, mám problém z tlačítkem ( kontrolkou ) hladiny plynu. Z ničeho nic zhasla a už nejde rozsvítit. Plyn v autě je. Chci se zeptat, jestli netušíte, kde je problém. Děkuji za odpověď.
12.8.2014 7:18:28
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: dotaz na poruchu
Dobrý den, problém může být v samotném tlačítku, v kabelech vedoucích k tlačítku případně v řídící jednotce. Pro určení příčiny a její odstranění doporučuji navštívit odborný servis.

8.8.2014 10:21:48
Jméno: Martin Předmět: flashlube aj VSR?
Dobry den, mam Hyundai i20 1,2 63kW s LPG BRC a primazavanim ventilov aditivom (myslim ze v-lube). Som ochotny zvysit naklady na prevadzku a aktivovat popri v-lube a pod. privstrek benzinu. Ma podla Vas takato "dvojita" ochrana ventilov a sediel zmysel? Od akych otacok by ste privstrek benzinu odporucili? Velmi pekne dakujem za nazor.
8.8.2014 14:53:54
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: flashlube aj VSR?
Dobrý den, pokud zařízení na dávkování aditiva funguje správně a dávkování je správně nastaveno je ochrana ventilových sedel a ventilů dostatečná. Aktivací přístřiku nic nezkazíte. Přesné hodnoty pro přístřik Vám nastaví autorizovaní dealeři Hyundai, kteří systém BRC montují. Jak správně píšete zvednou se Vám po zapnutí přístřiku benzínu provozní náklady – je potřeba počítat s tím, že cca 20% ze spotřebovaného paliva bude tvořit benzín. Nepíšete jaký systém na dávkování aditiva ve voze máte proto předpokládám, že se jedná o dosud nejrozšířenější systém mechanického dávkování – kapání do sacího potrubí. Jako zástupci německé firmy SI Elektronik GmbH Vám v současné době můžeme nabídnout přesné programovatelné tlakové dávkování Valve-Protector. Toto zařízení umožňuje nastavit přesné dávkování v závislosti na výkonu motoru a jeho zatížení a k dávkování, na rozdíl od kapajícího systému, dochází pouze při provozu na plyn a v případě že aditivum je spotřebováno, systém přepne na benzín. Pokud budete mít zájem o bližší informace k tomuto systému jsem Vám k dispozici na tel: 602420268.

6.8.2014 22:53:09
Jméno: Miroslav Předmět: prestavba na LPG
Dobry den, chci si poridit vozidlo opel insignia 2.0T 4x4 162kw ,ale chtel bych ho predelat na plyn.Nekde sem se docet ,ze to u techto motoru nejde.Tak bych se chtel zeptat zda je to pravda.Pokud ne,tak jaky system by jste mi doporucil.Pripadna montaz by byla samozrejme u vas.Dekuji
7.8.2014 9:34:19
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: prestavba na LPG
Dobrý den, tento motor je motor s přímým vstřikováním paliva. U motorů s přímým vstřikováním výrobci LPG zařízení dělají kity pro přestavbu včetně programu do řídící jednotky pro konkrétní kód motoru. Pro tento motor bohužel žádný z našich dodavatelů nemá sadu pro přestavbu na LPG.

<5x<   <<     <1> || <147>  <148>  <149>  <150>  <151> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací