Diskuzní fórum LPG/CNG
6.8.2014 6:31:17
Jméno:
jára Předmět:
revize LPGDobrý den, internet je plný informace o pravidelné revizi LPG systému. V jakém právním předpise najdu požadavek na revizi LPG a její frekvenci (tedy kde je napsán ten jeden rok, nebo 10 000 km)? Jedná se o předpis evropsky platný??
7.8.2014 12:33:56
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: revize LPGDobrý den, tuto problematiku upravuje předpis EHK 115 a Předpis č. 110 (EHK/OSN).
3.8.2014 20:14:44
Jméno:
Jirka Předmět:
Cvakání vstřiků?-doplněkDíky za odpověď Rosťo. Jen bych k té mojí předešlé otázce chtěl doplnit, že dnes jsem se na to trochu víc zaměřil a zdálo se mi, že celou asi 10-ti kilometrovou trasu to cvakalo, potom po opětovném nastartování (teplého motoru) to opět několik kilometrů docela hlasitě dělalo, ale zhruba po ujetí 20-ti dalších kilometrů už se to ztišilo natolik, že jsem to ani při otevřeném okně při jízdě neslyšel (nevylučuju, že to stále mohlo dělat, ale už jsem to prostě já neslyšel). Jsem z toho trochu zmatený - když to napíšu úplně laicky, že by se při delší jízdě mechanismus ve vstřicích natolik "rozhýbal", že by přestal být slyšet...? Ale stejně pořád nevím, jestli jsou ty plynové vstřiky v provozu i při provozu na benzín a cvakají naprázdno (myslel jsem, že jsou odpojené). Jen doufám, že to nebude ventilama - ale jak jsem psal auto jede bez problémů a ani po nastartování otáčky nějak neskáčou - auto má najeto 55 tisíc km, z toho na plyn 35 tisíc.
4.8.2014 5:41:19
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
RE: Cvakání vstřiků?-doplněkPokud na přepínači zvolíte polohu "pouze trvale na benzín" tak žádné zařízení v tomto režimu neovládá vstřikovače. Tzn. nepracují.
1.8.2014 20:24:35
Jméno:
Jirka Předmět:
Cvakání vstřiků?Dobrý den. Chtěl bych se zeptat na hlučnost plynových vstřiků. Pozoruji docela hlasité cvakání někde z oblasti motoru. Je to nejvíce patrné hlavně když projíždím nějakou zástavbou a mám pootevřené okno, ale v menší míře to je v kabině slyšet stále - zdá se mi, že se to děje, když z poklidné jízdy v nižších otáčkách trochu přišlápnu plyn. S lehčí nohou na plynu a při konstantní rychlosti to nějak moc patrné není. Myslel jsem si, že to cvákání právě dělají plynové vstřiky, ale dnes jsem to pozoroval i po přepnutí na benzín. Cvakají tedy plynové vstřiky i při provozu na benzín nebo čím by to mohlo být? Auto jede bez problémů, check motoru nesvítí. Děkuji. Jirka
3.8.2014 16:08:16
Jméno:
Rosťa Předmět:
RE: Cvakání vstřiků?Mně to dělají vstřiky LANDIRENZO a je to konstrukční věc.Chybí tam gumový "O"kroužek který tlumí dosed jehly.Vstřiky LOVATO na druhém voze jsou o dost tišší.
1.8.2014 11:10:46
Jméno:
Tomáš Chlebec Předmět:
Přestavba C C4 GP 1,8l,92kWDobrý den, mám Citroen C4 Grand Picasso r.v.2007, s benzín. motorem 1,8l, 92kW, najeto 109000km., a chci ho nechat u vás přestavět na LPG, protože jste prý nejlepší.
Máte už zkušenost s přestavbou tohoto konkrétního motoru? A jáké zařízení mi, jako nejideálnější a nejvhodnější doporučujete?
Po prečtení některých příspěvků v fóru, mám obavy o bezproblémovém provozu.
Děkuji.
4.8.2014 10:21:00
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Přestavba C C4 GP 1,8l,92kWDobrý den, omlouvám se za opožděnou odpověď z důvodu čerpání řádné dovolené. Těchto vozidel s motorem 6FY byla přestavěna celá řada. Nemáme zprávy že by se vyskytly probléma. U těchto motorů doúporučuji použít ochranu ventilů a ventilových sedel. Co se týče nabídky zařízení můžeme Vám nabídnout jak systémy italské tak polské. Všechny námi dodávané systémy jsou dlouhodobě odzkoušené a spolehlivé. Konkrétní zařízení, způsob ochrany ventilů a cenu bychopm dohodli telefonicky nebo mailem - prosím kontaktujte mě na tel: 602420268, e-mail: prochazka@autogascentrum.cz .
1.8.2014 9:34:04
Jméno:
Jára Předmět:
Revize LPGDobrý den,
internet je plný informace o pravidelné revizi LPG systému. V jakém právním předpise najdu požadavek na revizi LPG a její frekvenci (tedy kde je napsán ten jeden rok, nebo 10 000 km)?
1.8.2014 16:29:15
Jméno:
jara 2 Předmět:
RE: Revize LPGJá bych se k Járovi připojil s doplněním, zde se jedná i o předpis evropsky platný??
31.7.2014 17:03:21
Jméno:
karel Předmět:
radado vozu r.v 2011 je lepší STAG 4 plus, nebo STAG 300 premium?děkuji
31.7.2014 20:13:21
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: radaDobrý den, STAG 300 Premium umí kmunikovat s OBD a dle údajů z OBD korigovat složení LPG směsi. Nyní je na trhu také STAG 4 Q-Box, který také umí komunikovat s OBD. Ve Vašem dotazu není uvedeno konkrétní vozidlo, proto pro doporučení vhodného systému mě prosím kontaktujte na tel: 602420268.
29.7.2014 18:56:30
Jméno:
Soňa Předmět:
DotazDobrý den,mám WV Polo 1,2 HTP 2007 + LPG,najeto s plynem asi 50tis.km. Při studeném startu začne auto vydávat kovový zvuk ,začne mlátit motor a chcípne.Nejdříve to bylo tak 1x po nastartování a nyní je to už i 3x.Potom se auto rozjede a jede jako "šlak".Na benzín ani na LPG při jízdě auto jede normálně. Mám LPG z Autogasu od pana Szotka s přístřiky benzínu. Zvuk při startu se někdy přenáší jakoby do výfuku.
Mám ho po seřízení LPG,ve Škodovce vyměnili tepelné čidlo,vyčistili škrtící klapku,start.svíčky Brisk nové,paliv.filtr nový,
vstřiky benzínu vpořádku, diagnostika provedená 4x i ve WV autoriz.servisu a ukazuje jedině chudá směs. Olej vyměnuji po 8 až 10 tis.km 5W40 podle WV příručky. Zkuste mi prosím poradit,co by Vás napadlo,že by mohlo být za závadu.
29.7.2014 22:46:24
Jméno:
Roman Předmět:
RE: DotazCo zkontrolovat ventily a jejich vůle a stav rozvodového řemene popř. napínáku ( "povedený" tříválec je pověstný svou poruchovostí a problémy s těmito díly).
29.7.2014 8:55:57
Jméno:
Frank. F Předmět:
Landirenzo - skubani na plynDobrý den, děkuji vám za rady, opravdu byl vadný vstřikovač. Po jeho výměně je vše vpořádku.
28.7.2014 13:22:52
Jméno:
Lukáš Předmět:
STAG 4+Dobrý den, nechal jsem si namontovat STAG 4+, do svého Megane III 1,6 rv 2011. mám problém s tím, že se neustále rozsvěcuje kontrolka CHECK. mám na LPG najeto 20tis.km. Montovala a také asi 2x seřizovala firma, kterou zde máte uvedenou v partnerské síti. Chtěl jsem se zeptat, zda by do tohoto modelu nebyla lepší třeba ŘJ STAG 300+ ISA II?Nebo kde by mohl být problém? Když to seřídili, tak to fungovalo asi 1000km, potom se opět rozsvítila. Žádný pokles výkonu, nebo cukání není. Jen svítí.Mohli byste mi prosím poradit co mám dělat?děkuji
29.7.2014 8:13:19
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: STAG 4+Dobrý den, nasvěcováním kontrolky (Check engine) řídící jednotka motoru signalizuje obvykle problém v souvislosti s mimoprahovými hodnotami výfukových plynů. To znamená, že spalovaná směs je buďto bohatá nebo naopak chudá. Pro odstranění je potřeba provést správné seřízení LPG systému, kdy s použitím diagnostiky se upraví korekce LPG podle korekcí benzínu. Korekce LPG je třeba upravit nejen staticky na dílně, ale také za jízdy ve všech režimech jízdy.
25.7.2014 15:53:32
Jméno:
Karel Mezek Předmět:
VW Golf GTI V.generaceDobrý den,
uvažuji o koupi automobilu a velmi se mi zamlouvá Volkswagen Golf GTI (5.generace), 147kW...Jedná se však o motor 2.0 TFSI. Z doslechu a po přečtení mnoha motoristických časopisů vím, že ani motory FSI ani pozdější TSI nejsou zrovna ukázkově spolehlivé motory - proto se docela bojím kombinace v podobě TFSI, kterou zmíněný VW Golf GTI obsahuje.
Proto bych se rád zeptal, zda máte zkušenost s přestavbami motorů TFSI (shodný motor má např. Octavia RS II) a zda by nebylo lepší došetřit na novější generaci Golfu GTI, kde je již motor TSI namísto TFSI - v motorech se až tak nevyznám a nevím zda je jednodušší přestavba motoru TSI či je jednodušší přestavit TFSI. Hlavní je pro mě ale také spolehlivost - auto potřebuji denně.
Byl tedy bych rád za sdělení ceny za přestavbu u motoru 2.0 TFSI, cenu 2.0 TSI a Váš názor na přestavbu těchto motorů v souvislosti s jejich spolehlivostí.
Také bych rád věděl, zda by u konkrétně tohoto vozu (Golf GTI 5. generace) bylo potřeba přimazávaní ventilů či něco podobného.
Mnohokrát děkuji za Vaši odpověď.
Karel Mezek
28.7.2014 9:08:30
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: VW Golf GTI V.generaceDobrý den, přestavba motorů FSI, TFSI, TSI je poměrně složitá. Z pohledu přestavby na LPG není až tak rozhodující zda se jedná o motor TSI či TFSI, rozhodujícími údaji pro to, zda lze motor přestavět na provoz LPG je, kromě jeho výkonu, kód motoru a typ použité benzínové jednotky. Program pro plynovou řídící jednotku je vyvinut a testován výrobcem LPG zařízení pro konkrétní kód motoru, výkon a benzínovou řídící jednotku. Seznam kódů motorů, které lze přestavět na LPG se neustále rozšiřuje tak, jak jednotliví výrobci LPG vyvíjejí programy. V současné době Vám můžeme nabídnout přestavbu pro Golf V, 147 kW pro kód motoru CAWB, s benzínovou řídící jednotkou Bosch Med 17.5, pro kód motoru BWA s benzínovou řídící jednotkou Bosch Med 9.1. Informace o ceně přestavby Vám rádi poskytneme po naší dovolené na tel: 602420268.
21.7.2014 19:09:59
Jméno:
zdeno Předmět:
lpg
Dobry deň
Dal som si namontovať LPG Tartarini v Pezinku "LEGAS AUTO" do toyoty camry 2,2i r. v. 1997 vyr. č. vozidla JT153SV2000097133/97 po najazdeni cca 1500 km si myslím bolo všetko v poriadku,potom som začal mat podozrenie že mi to žerie benzin.Pracujem od juna v Plzni ,takže jazdim dlhe trate 550km po dialnici, priemerna rychlost 130 km/ hod.Ked som to reklamoval najprv mi neverili,nevedia si s tym rady.Zistili že mi dva valce spalujú benzin a dva plyn aj to tak podla spotreby vychádza.Tak mi doporučili ,že mi to priame moderne vstrekovanie vymontuju ,vraj to nekomunikuje z mojim motorom a že môj motor ma menej ohmov mysli že hovorili namiesto 16 len14 a mam sa rozhodnut ,že mi tam daju starši typ ,zo zmiešavanim ,alebo vrátia peniaze .Myslim že sa ma chcú čo najskôr zbaviť,nepoznate iné riešenie ,prosim poradte mi,neviem čo mám robiť dakujem
PS:Mam prísť na demontaž 29.júla
22.7.2014 9:16:50
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: lpgDobrý den, u našich partnerů bylo přestavěno několik vozidel Toyota Camry s motorem 2,2, 5S-FE se zařízením STAG polského výrobce AC Spolka Akcyjna a vozidla jezdí bez problémů. Zařízení Tartarini nemáme v naší nabídce a proto Vám bohužel s tímto zařízením nemůžeme pomoc. Pokud by jste po vymontování systému Tartariny nezanevřel na LPG rádi bychom Vám nabídli naše služby. Můžete mě kontaktovat na tel: 602420268.
21.7.2014 15:42:08
Jméno:
K.T. Předmět:
Landirenzo-špatný provoz na LPGDobrý den!
Čekal jsem nezávislý názor z AGC, ne montážního servisu. Proto jsem ani neuváděl Váš přístup ke mně při předposlední sjednané schůzce. Sporadicky se objeví chyba Check, záškuby se projevují pravidelně v otáčkách kolem 1900 a 2200. Navíc jste mi před montáží doporučovali systém s přístřikem benzínu, který v současnosti podle Vás není potřebný. Při aktivaci přístřiku auto jelo ještě hůř. Nevím, jaký má pan Fran F. motor, ale mé problémy s provozem na LPG se projevují úplně stejně. Rád bych znal zkušenosti s provozem jeho vozidla na LPG po výměně vstřiku, jak uvedl v posledním příspěvku. Přeji hezký den
21.7.2014 19:40:22
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: Landirenzo-špatný provoz na LPGDobrý den, možná Vás zklamu, u sporadicky vyskytujících se závad je vždy velmi těžké odhalit příčinu. Bude to znít možná alibisticky, ale bez provední diagnostiky jak vozidla, tak LPG systému by šlo jen o hádání.
21.7.2014 12:34:47
Jméno:
K.T. Předmět:
Landirenzo-špatný provoz na LPGDobrý den!
Mám provedenou přestavbu na LPG - Berlingo 1.6 Vti, 88 kW a stejné problémy jako píše 11.07.2014 Frank F. Mám na doporučení servisu Vaší partnerské sítě systém Landirenzo s přístřikem benzínu. Přestavba byla provedena servisem Vaší partnerské sítě před rokem a půl, najeto asi 20000 km na LPG. Nejdříve mi vozidlo hlásilo chybu-bohatá směs a pod., v současnosti do 2500 ot. má vozidlo záškuby. V servisu mi auto 3x ladili, posledním laděním mi už ani neaktivovali přístřik benzínu (po aktivaci auto škube soustavně a hlásí chyby). Dle servisu mám vadný motor a ze starny LPG provozu je údajně vše v pořádku a veškeré ladění údajně provádějí nad rámec záruky. V minulosti připustili možný vadný vstřikovač. Při provozu na benzín auto jede v naprostém pořádku, diagnostika na provoz benzínem je bez závad. Zajímal by mne Váš názor, zda je vada na straně LPG systému a co způsobuje závadu, nebo jestli je chyba na straně motoru. Děkuji za odpověď a přeji hezký den
21.7.2014 13:15:50
Jméno:
Daniel Předmět:
RE: Landirenzo-špatný provoz na LPGDobrý den,
ano, během testování (3-denního)+doladění se žádné záškuby neprojevily - pokud se objevují sporadicky (a LPG systém žádné vady nevykazuje-ani vstřikovače, které byly pokusně vyměněny), pak je problém ve voze, což jsem Vám už několikrát řekl - i při zkušební jízdě s Vámi se "záškub" projevil jen jednou za celou dobu. Vámi psané údaje zde jsou poněkud zkreslené -zejména údajné rozsvěcování kontrolky Check Engine, vadném motoru apod. zkrátka některá část zapalování, čidlo, ventil apod. nefunguje jak má - to není problém LPG, ale problém vozu, který je třeba dát do pořádku !
19.7.2014 15:07:54
Jméno:
Jan Smékal Předmět:
Zavoli-VW GolfDobrý den, kamarád si u Vás nechal přestavět Oktávku 1,6 na LPG se systémem Zavoli. Nyní maximální spokojenost, výkon jako na benzín, spotřeba super. Prý jeto obdoba BRC ale za podstatně lepší cenu? Uvažuji také o přestavbě svého auta VW Golf 1,6, 75kW, r.v. 2007. Byl by systém Zavoli vhodný pro mé auto?
19.7.2014 17:10:46
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Zavoli-VW GolfDobrý den, systém ZAVOLI je samozřejmě vhodný pro Vaše auto a stejně tak je vhodný pro většinu aut s motory se sekvenčním vstřikováním benzínu. Řídící jednotka a elektronika je shodná jako u systému BRC, což zaručuje přesnost dávkování paliva,vysokou a dlouhodobou spolehlivost celého systému. Cena systému ZAVOLI je příznivější nežli u BRC. Naše firma AUTOGAS-CENTRUM, spol. s r.o. je akreditovaným zástupcem ZAVOLI pro českou republiku.Více informací o ZAVOLI naleznete na našich stránkách http://www.zavoli.cz/ .
17.7.2014 11:43:20
Jméno:
Marek Předmět:
Systém STAG/BRCDobrý den, mám podobný dotaz jako kolega předemnou. Mám Opel Zafira r.v. 2010, motor 1,8 benzín 103kW. Jsem objednán na přestavbu a prodejce mi doporučuje BRC s přímazem. Můj dotaz je, zda je skutečně BRC+přímaz nutný nebo by stačilo zvolit levnější variantu STAG. Jen se obávám, že mi jako neznalému prodejce nacpe všechno co má a já to jen odkývám a zbytečně přeplatím. Díky za radu
17.7.2014 13:44:09
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Systém STAG/BRCDobrý den, v tomto vozidle může velmi dobře fungovat celá řada LPG systémů. Je tedy na zákazníkovi a na prodejci, jaký systém je nakonec pro přestavbu zvolen, přičemž prodejce by měl zohlednit potřeby a možnosti zákazníka a způsob využívání vozidla. U novějších vozidel Opel doporučujeme ochranu ventilů a ventilových sedel ať už přístřikem benzínu nebo dávkováním aditiva či jejich kombinací .
Přidat záznam