Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <14>  <15>  <16>  <17>  <18> ||  <265>     >>   >5x>  

8.9.2023 11:03:05
Jméno: Karel Předmět: Pípání po přepnutí na LPG
Dobrý den mám auto Fiat Stilo s přestavbou na LPG tartarini, auto nastartuji na benzín, ukazatel na LPG ukazuje že nádrž je plná, problikava zelená kontrolka pak se to přepne na plyn relatka normálně cvakaji, chvíli běží pak přestanou a ozve se neustále pípání kde může být chyba?

7.9.2023 16:07:30
Jméno: Roman Předmět: Yeti 1,4 tsi
Dobrý den,mám dotaz mám škoda yeti 1.4 tsi 90kw rok 2012 a je tam namontované lpg na skapalněný plyn nějaké voltren a nebo tak něco.Nádrž má propadlou platnost je někdo ze severních čech kdo mi demontuje plyn a dá razítko do velkého tp?? Děkuji moc
8.9.2023 7:18:41
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Yeti 1,4 tsi
Dobrý den, zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-ser visy/ jsou naše partnerské servisy včetně kontaktů, kam se můžete obrátit.

4.9.2023 17:38:56
Jméno: Neubauer Předmět: špatný start octavie
Mám Š. Octavie 1,6/75kW,r.v.03. Start na benzin v pohodě, poté po ohřátí při 1-2km přepnutí na LPG v pohodě a po jízdě cca 10km a více na LPG, zastavení a vypnutí motoru, nelze za asi 10 min. nastartovat. Po ponechání auta v klidu min. 2 hodiny lze auto bez problémů opět nastartovat. Před 10 dny dáno nové kompletní palivové čerpadlo benzínu, nový palivový filtr benzínu a nový tlakový spínač paliva u lišty přes sáním. Závada odstraněna na 3 dny, poté se projevuje opět po každé jízdě. Kontrolky v pořádku, žádná nesvítí, před 14 dny na STK u spalin nic nenašli a auto prošlo STK. Druhý den opět nestartovalo. Poradíte co s tím? Dík za odpověď.
5.9.2023 7:16:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: špatný start octavie
Dobrý den, odstranění závady bude vyžadovat připojení LPG systému k diagnostickému programu. Jednou z možných příčin může být např. vadný reduktor. Pro odstranění závady navštivte svého plynaře, případně se můžete objednat na servis u nás na tel. 606 659 530.

29.8.2023 11:59:15
Jméno: Martin Předmět: Plnící hrdlo LPG Tomesto
Dobrý den, kvůli lakovaní dílu jsem rozpojil koncovku tankování LPG (v nárazníku). Rozpojil jsem to rozdělením v přední části a vypadla mi pružinka. Jenom jsem se chtěl zeptat, jestli jí tam mám nasadit zakončením ( přesahem do vnitřní strany), nebo tou otevřenou stranou ke kuličce. Děkuji.
29.8.2023 12:26:26
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Plnící hrdlo LPG Tomesto
Dobrý den, pokud pružinu dáte obráceně nebude plnění fungovat. Správně je to, jak píšete „otevřenou stranou ke kuličce“. Pak je třeba po naplnění nádrže zkontrolovat těsnost. Proto doporučuji svěřit opravu plynaři.

27.8.2023 21:26:23
Jméno: Petr Předmět: TSI spotřeba
Dobrý den pane Procházka, u TSI motorů platí momentální spotřeba benzínu dle stylu jízdy nebo se spotřeba benzínu ukládá po určitou dobu jízdy do paměti a vozidlo jede i na vyšší spotřebu, i když by v dané chvíli nemuselo? Děkuji za odpověď.
28.8.2023 7:44:22
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: TSI spotřeba
Dobrý den, předpokládám, že se dotazujete na spotřebu benzínu u vozidla přestavěného na LPG. Velice zjednodušeně řečeno pro přestavby motorů s přímým vstřikováním benzínu se používají jednak LPG systémy se vstřikováním kapalné fáze a jednak systémy se vstřikováním plynné fáze. My používáme méně komplikované a tím pádem i levnější systémy se vstřikováním plynné fáze LPG do sání motoru. Benzínová řídící jednotka mimo jiné kontroluje i činnost benzínových vstřikovačů. Proto i po přestavbě na LPG musí dostat signál o otevření benzínového vstřikovače. Výrobci LPG sad proto musí mít na válcích konkrétní kód motoru s konkrétní benzínovou řídící jednotkou, v níž je program pro strategii řízení motoru. Na základě provedených měření pak vyberou vhodné komponenty LPG soustavy a vytvoří program pro ten konkrétní motor. LPG řídící jednotka odpojí benzínové vstřikovače, jakmile benzínová řídící jednotka přestane tento signál sledovat a zbytek paliva pro daný výkon je dodán v plynné fázi LPG do sání.

27.8.2023 18:15:44
Jméno: Josef Předmět: stag 50,100,150
Prosím vás kde se dají vymazat nouzové starty u programu Stag 50,100,150 ?
28.8.2023 7:17:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: stag 50,100,150
Dobrý den, nouzové starty se nastavují prostřednictvím diagnostického programu.

25.8.2023 19:52:40
Jméno: Jan Piller Předmět: Dodge caravan 3,8 automat
Dobrý den
Při jízdě na benzín /LPG mě za jízdy problika cela palubovka,když poté auto chcipnu a cca po dvou hodinách zas nastartují nejde vůbec zapnout LPG další den když zas nastartují tak to třeba zas funguje nevím mohla by to být třeba pojistka? Kontakty od baterie jsou třeba utahnute .děkuji za radu
28.8.2023 7:15:35
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Dodge caravan 3,8 automat
Dobrý den, půjde zřejmě o závadu v elektroinstalaci např. vadná kostra, překousaný drát apod.. K jejímu odstranění bude třeba provést diagnostiku a další doplňková měření. Šikovný autoelektrikář by si s tím měl poradit.

24.8.2023 5:21:18
Jméno: Tomáš Předmět: Prestavba
Dobrý den,
Na kolik taková přestavba továrního CNG v Ducatu 3,0 CNG na LPG vyjde? Orientačně.?
Děkuji
24.8.2023 7:14:05
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Prestavba
Dobrý den, pro přestavbu vozidel, která mají v TP uvedeno jako jediné palivo CNG, nemáme typové schválení. Tyto přestavby neprovádíme.

22.8.2023 22:08:41
Jméno: Jedlička Viktor Předmět: Mitsubishi Outlander PHEV 2,4 r.v. 2019
Dobrý den, prosím o informaci, motor 4B12 lze na přestavbu LPG? Děkuji.
23.8.2023 6:59:32
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Mitsubishi Outlander PHEV 2,4 r.v. 2019
Dobrý den, přestavbu na pohon LPG lze provést. Můžete si ji prohlédnout v naší fotoggalerii zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/mitsubishi/montaz-mitsubishi-outlander-hybrid- 2360-cm/.

22.8.2023 11:15:07
Jméno: Jakub Salava Předmět: nestartuje BA
Dobrý den, mám technický dotaz. Již cca 6 možná 7 let mám ve vozidle DACIA Logan I MCV, 1.6, 64kW naistalovaný systém STAG 4 QBOX /nevím Basic nebo Plus/. Vozidlo do současné doby jezdilo bez problémů. Nyní ovšem nastal problém, jelikož vozidlo odmítá nastartovat a běžet na benzín. když je vozidlo vyhřáté od sluníčka (aby se seplo LPG), vstříknu start sprej, vozidlo naskočí, hned se přepne na LPG a běží, ale jakmile přepnu zpět na benzín, vozidlo zhasne. Svíčky jiskru dávají, relé blokace vstřikování taktéž funguje, čerpadlo běží, benzín do vstřikovací lišty dodává, ale vstřiky benzín nevstříknou, hallův snímač je v pořádku. Proměřením jsem zjistil, že nejde napětí od ŘJ vozidla na mínus kabelu do všech vstřikovačů na liště vstřiků. Zkoušel jsem i vyndat pojistku od ŘJ LPG, ale to nepomohlo. Když koukám na diagram, mezi cestou VSTŘIK BA - ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA - PLYN ŘJ A VSTŘIK LPG není žádné relé (mohlo by spínat tzv. natvrdo). Je tedy možné, aby ŘJ LPG po předchozí jízdě odpojila vstřiky, ale pak nevyslal signál ŘJ vozidla, že mají fungovat? Popř. jaké řešení je na místě? Napadá mě snad již jen kalibrace řj plynu, jelikož jinak na plyn vozidlo jede, a chybu OBD II nehlásí. Děkuji Salava
22.8.2023 13:53:47
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: nestartuje BA
Dobrý den, pokud jsou slněny parametry pro přepnutí (dostatečný tlak plynu, nastavená teplota reduktoru) LPG řídící jednotka postupně odpojí benzínové vstřikovače, zapojí LPG vstřikovače a emuluje signály benzínových vstřikovačů benzínové řídící jednotce. Pokud doje LPG v nádrži nebo dojde k vypnutí LPG systému tlačítkem, LPG řídící jednotka odpojí LPG vstřikovače a zapne benzínové vstřikovače. Připojením LPG systému k diagnostickému programu lze přezkoušet správnou funkčnost LPG řídící jednotky včetně jednotlivých akčních členů LPG soustavy a závadu zjistit. Navštivte proto svého plynaře, případně se na opravu můžete objednat u nás na tel. 606 659 530.

21.8.2023 21:09:18
Jméno: Robert Předmět: Duster 1.0 tce
Dobrý den, kolik se pohybuje přestavba Duster 1.0 tce na LPG, je nutné přimazávání ventilů? prý tento motor byl vyvinutý pro LPG, ale nevím jestli jen pro verzi na LPG. Co se týče porovnání tovární zástavba a dodělání LPG, jaká je spolehlivost, vyladění chodu LPG? Děkuji
22.8.2023 8:36:55
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Duster 1.0 tce
Dobrý den, motory 1,0 TCe 90 a 1,0 TCe 100 jsou MPi motory. Při přestavbách těchto motorů na pohon LPG používáme elektronický systém dávkování aditiva Valve Protector. Motory Renault Dacia běžně přestavujeme a vozy jezdí bez problémů. Námi dodávané LPG systémy jsou spolehlivé a lze u nich provést precizní nastavení. Následný servis je u dodatečných přestaveb podstatně levnější oproti tovární zástavbě. Cenu přestavby jsem Vám poslal mailem.

18.8.2023 19:54:51
Jméno: Michal Předmět: Maximum LPG v nádrži
Dobrý den,
jak poznám, že jsem nepřekročil maximum paliva v nádrži? Mám nádrž na 50 litrů a natankoval jsem 40, což by vycházelo, ovšem nádrž nebyla ještě plně prázdná. Je tedy možné, že jsem natankoval více?
Děkuji
21.8.2023 7:47:08
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Maximum LPG v nádrži
Dobrý den, v nádrži je instalován multiventil, který, mimo jiné, uzavře plnění nádrže, pokud je načerpáno cca 80% jejího objemu. Na multiventilu je také ukazatel hladiny LPG, kde lze zjistit stav LPG v nádrži.

17.8.2023 18:06:23
Jméno: Petr Předmět: Únik plynu
Pěkný den, mám předělávku LPG druhý rok a asi dvakrát během jízdy byl cítit v kabině při zavřených oknech a doma v garáži někdy taky ne každý den. Je to normální? Při roční revizi nic nešel. Mám asi rovnou jet tam, kde přestavba proběhla. Děkuji
21.8.2023 7:42:51
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Únik plynu
Dobrý den, LPG systém musí být těsný a pokud je cítit plyn je třeba to řešit. Navštivte proto svého plynaře, který netěsnost zjistí a opraví.

17.8.2023 12:49:29
Jméno: Lukáš Filip Předmět: Suzuki Vitara VVT 1.6 2016
Dobrý den,
uvažuji o montáži LPG do Suzuki 1.6 VVT. Je tato přestavba možná? Musí být přimazávání ventilů a jaké? A kolik by stála montáž. Děkuji
17.8.2023 13:22:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Suzuki Vitara VVT 1.6 2016
Dobrý den, motory Suzuki 1,6, 88 kW, M16A běžně přestavujeme s použitím některého systému ochrany ventilů. Bližší informace k ochraně ventilů naleznete zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/ochrana-ventilu/ . Nejčastěji používáme elektronický sekvenční systém ochrany ventilů Valve Protector s aplikací aditiva za plynové vstřikovače. Přestavbu tohoto vozu v konfiguraci se sekvenčním systémem ochrany ventilů si můžete prohlédnout zde https://www.lpg-autogascentrum.cz/fotogalerie-mont azi/suzuki/montaz-suzuki-vitara-1586-cm/.

16.8.2023 12:15:15
Jméno: Robert Předmět: Pojistka LPG systému GOLF VI Bifuel
Dobrý den,
nevíte prosím kde se v originál zástavbě v GOLF VI Bifuel 1,6, 75kW rv 2010 nachází pojistka napájení řídící jednotky LPG? Nikde nemohu sehnat schméma tohoto modelu, pouze zapojení klasického benzínu. I v popisu pojistek není žádná zmínka. Ovladadací tlačítko na LPG vůbec nesvítí. Děkuji
16.8.2023 13:24:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Pojistka LPG systému GOLF VI Bifuel
Dobrý den, tovární přestavby mají oproti dodatečným přestavbám svá specifika. Se svým dotazem se obraťte na VW.

<5x<   <<     <1> || <14>  <15>  <16>  <17>  <18> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací