Diskuzní fórum LPG/CNG
21.4.2014 13:11:01
Jméno:
Procházka B. Předmět:
záruční opravyPřeji dobrý den, a zároveň vám děkuji za předchozí odpověď.Doporučil jste mi odborný servis. Tak mám otázku jak postupovat, když mám vámi prodávané zařízení namontované od vašeho smluvního partera p. Lončáka K.Vary,(STAG 300) které je ještě cca rok v záruce.Dealer však přestal podnikat a nekomunikuje. Zřejmě to nebude na karlovarsku jen můj problém s LPG STAG 300 montovaný panem Lončákem. Převzal někdo na vámi prodávané zařízení v karlovarském regionu záruční opravy?? Děkuji.
22.4.2014 15:32:03
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: záruční opravyDobrý den pane Procházka, naše partnery na které se můžete obrátit naleznete na našich stránkách http://www.lpg-autogascentrum.cz/partnerska-sit/.
19.4.2014 22:27:12
Jméno:
Karpecki Předmět:
zavoliDobrý den dne 18.3.2014 jste mi odpovídal na dotaz ohledně vw passat 1.8 TB, chtěl bych se zeptat jestli už máte někde poblíže Třince partnera,který by seřídil systém zavoli. děkuji za odpověď Karpecki
22.4.2014 15:28:06
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: zavoliDobrý den pane Karpecki, zatím v okolí Třince nemáme partnera, kterého byste mohl navštívit.
19.4.2014 18:35:27
Jméno:
Zdeněk Solar Předmět:
správné přepínání banzín- LPGDobrý den, mám nové MITSUBISHI ASX s LPG a nevím jestli se mi správně spouští přepínání benzín - plyn. Po zahřátí chladící kapaliny na 30- 40 stupňů cvakne ventil u nádrže, ale na plyn se auto přepne cca 1-1,5 minuty po zahřátí na provozní teplotu. Také se stává že když zastavím na kratší dobu cca 10- 20 minut po opětovném nastartování se auto na plyn přepne opět po 1- 1,5 minutě, ačkoli je auto nahřáté na provozní teplotu, nebo teplotu vyšší než 40 stupňů. Měl jsem SEATA IBIZU a tam po zahřátí na 30-40 stupňů se cca do 10 vteřin auto přepne na plyn a to se děje i při kratším stání cca10-20 minut když je auto nahřáté na provozní teplotu nebo teplotu vyšší než40 stupňů. Děkuji za odpověď Zdeněk Solar
22.4.2014 15:23:02
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: správné přepínání banzín- LPGDobrý den pane Zdeňku, různí výrobci LPG zařízení používají různé strategie pro přepnutí z benzínu na plyn. Neuvádíte, jaký systém jste měl v Seatu a ani jaký máte v Mitsubishi ASX. LPG systém je vybaven dvěma elektromagnetickými uzavíracími ventily – jeden je v multiventilu a druhý je v motorovém prostoru před reduktorem. U některých systémů otevírají oba ventily téměř současně a u některých se zpožděním, které je přednastaveno výrobcem systému a v určitých mezích se nechá upravit. Jak je přepínání nastaveno lze zjistit jen připojením na diagnostiku.
18.4.2014 11:11:36
Jméno:
Pichlais Předmět:
Brždění motoremDobrý den,
měl bych dotaz na namontované LPG do Peugeot 206 1.1 r.v.2000.
Vyplatí se při dlouhé jízdě z kopce "brzit" motorem bez sešlápnutého pedálu plynu?? Jestli je přívod paliva (LPG) v tomto modelu zaškrcen, nebo jestli je do motoru pořád vstřikováno "volnoběžné" množství paliva, které je násobené otáčkami motoru.
Děkuji za odpověď.
18.4.2014 15:54:29
Jméno:
Ing. Evžen Procházka Předmět:
RE: Brždění motoremDobrý den pane Pichlais, motor při provozu na LPG se chová stejně jako při provozu na benzín, tedy při zařazeném rychlostním stupni a nesešlápnutém plynobvém pedálu nedochází ke spotřebovávání paliva.
17.4.2014 18:07:23
Jméno:
Josef Předmět:
Blikání ukazatele stavu LPGDobrý den,po natankování plné nádrže mi při jízdě občas začnou blikat všechny zelené LED ukazující stav paliva.Co tato signalizace znamená ? Děkuji za odpověď.
(BRC MY07)
18.4.2014 8:00:29
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Blikání ukazatele stavu LPG
Je nutno nastavit horní hranici palivoměru, snímač hlásí "přeplnění" nádrže nad hranici 80%, druhá varianta-občasný výpadek či ztráta signálu-špatný kontakt.
16.4.2014 21:14:32
Jméno:
Procházka B. Předmět:
rozsvěcování kontrl.spalování mot.Dobrý den, mám najeto na zařízení LPG STAG 300-4V -ISA2 cca 8 tis.km. Zařízení je montováno vašim smluvním partnerem.Při přepínaní na LPG za studenějšího motoru za volnoběhu, motor zhasíná. V poslední době se mi rovněž rozsvěcuje kontrolka motoru v nepravidelných intervalech . Občas se mi podaří jí "zhasnout" při jízdě cca 10 km. na benzín.Po nějaké době se opět rozsvítí. Prosím ještě o info, kolik mají mít ohmů vstřikovače IG1, které mám namotovány.
Děkuji
17.4.2014 12:06:08
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: rozsvěcování kontrl.spalování mot.Dobrý den pane Procházko, standatrdně se v LPG kitu Stag 300 ISA2 dodávají černé vstřikovače IG1 od firmy Rail, které mají 3 ohmy. Hodnota je napsána na každé cívce. K rozsvěcování kontrolky motoru dochází v situaci, kdy je nesprávné složení palivové směsi. Doporučuji provést diagnostiku v odborném servisu a následně seřídit LPG systém.
16.4.2014 20:47:17
Jméno:
Švihel Předmět:
prodloužená platnost nádržeJe možné aby byla v Německu prodloužená platnost nádrže na dalších 10 let? Přivezl jsem auto z Německa které mělo poslední STK v únoru 2014. V ČR při revizi mě zjistili že platnost nádrže skončila v září 2013. Jak mohlo dostat STK v Německu?
17.4.2014 10:02:58
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: prodloužená platnost nádržeDobrý den pane Švihel, v některých státech včetně Německa je možné prodlužovat za určitých podmínek platnost tlakové zkoušky. Nicméně u nás stále platí, že životnost nádrže je 10 let od data výroby. Po uplynutí této doby je nutné nádrž vyměnit.
16.4.2014 12:15:20
Jméno:
Tom Předmět:
SvickyDobry den. Chci nechat predelat na LPG Octavii II 1,6Mpi 75Kw BSE (Lovato easy fast smart) a rad bych vedel jake pouzit svicky. Na forech a v LPG servisech se dovidam ruznorode informace ohledne Brisk orig. DX15LTC-1/LPG DR15YS-9 nebo Bosch 02 42 24 05 93. Zaklad by mel byt asi jednoelektrodova. Dekuji
16.4.2014 13:45:18
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Svicky
Dobrý den pane Tom, u vozidel s LPG pohonem používejte zapalovací svíčky doporučené výrobcem vozidla. Ve většině případů jsou nejvhodnější svíčky s jednou elektrodou.
Z Vámi zmíněných alternativ bych se přiklonil ke svíčce BOSCH 0242240593. Jinak používejte svíčky se kterými máte dobré zkušenosti.
12.4.2014 18:58:02
Jméno:
JardaS Předmět:
Flash Lube do Ford Fiesta 1.4i 16V r.v. 2003Dobrý den,má nějaký pozitivní efekt (případně důležitost) montáž FlashLube do auta Fiesta 1.4i 16V r.v.2003 s LPG BRC MY07 ?
Děkuji za odpověď.
14.4.2014 13:56:50
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: Flash Lube do Ford Fiesta 1.4i 16V r.v. 2003Dobrý den pane Jardo, motor Ford 1,4 16V vyžaduje ochranu ventilů a ventilových sedel ať už přídavkem benzínu, přídavkem aditiva nebo kombinací obou předchozích. Při hoření benzínu dochází k usazování zplodin hoření na ventilech a ventilových sedlech a tyto usazeniny tlumí nárazy při zavírání ventilů. Při hoření LPG jsou zplodiny minimální a proto je nutné přidávat benzín či aditivum, aby se předešlo zaklepání ventilů.
10.4.2014 22:37:16
Jméno:
Kopecký Milos Předmět:
forester 2.0xt 130 kwDobrý den,chci namontovat LPG do subaru Forester 2.0 xt /turbo/ 130 kw r.v.2003.Jaký nejvhodnejší typ a ochranu ventylu by jste mi doporučil?Děkuji za odpověd.
11.4.2014 15:58:19
Jméno:
In. Procházka Předmět:
RE: forester 2.0xt 130 kwDobrý den pane Kopecký, Ve Vašem vozidle lze pro ochranu ventilů a ventilových sedel použít zařízení s přístřikem benzínu, nebo elektronické zařízení pro dávkování aditiva.Pokud Vám tato informace nepostačuje zavolejte mi prosím na tel: 602420268.
10.4.2014 20:09:13
Jméno:
Standa Předmět:
lpgzdravim,jezdim na plyn a mam namontovanou nadobu na primazavani kvůli ventilum...proc kapky kapou občas nekapou jak mají,proste to prestane kapat a pak to musim znovu štelovat..v servisu mi pan řekl,ze to dela když třeba na něco narazim,tak se ten uzaver pohne a pak to nekape...prece se to musí nejak udelat abych to porad nehlidal a nebo to je normalni?Dekuji za odpoved
14.4.2014 7:45:36
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: lpgDobrý den pane Stando, nepíšete jaké zařízení na přidávání aditiva ve voze máte. Nerovnoměrné dávkování může způsobovat netěsnot v systému dávkování aditiva - na nádobce, případně na přívodu do sání.
8.4.2014 18:48:19
Jméno:
mag. Předmět:
magic se prepina z LPG do BADobry den,
chci se zeptat na problem s LPG, system HL propan Magic, sekvencni. auto zacelo pri jizde na LPG samo prepinat na benzin, nevim po cem mam jit, cidla, nastaveni v rj, kostry, prepinac lpg? dekuji za rady
9.4.2014 8:36:36
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: magic se prepina z LPG do BADobrý den, pokud LPG systém sám přepíná na benzín je z toho důvodu, že řídící jednotka vyhodnotila závažnou chybu, která nedovoluje jeho další provoz.Většina systémů ještě při přepínání do benzínu vydává akustické zvuky.
Systém Magic nemontujeme a proto doporučuji navštívit pro zjištění závady příslušný servis.
8.4.2014 17:12:37
Jméno:
Petr Předmět:
nepravidelný chod plynuDobrý den,
chtěl jsem Vás poprosit o radu, mám od Vás LPG již druhý rok a blíží se mi druhá roční prohlídka. Teď jsem zjistil, že při volnoběhu na plyn, jde nepravidelný chod, takové vteřinové výpadky z výfuku. Neumím přesně specifikovat, předem děkuji za odpověď,
9.4.2014 8:13:38
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: nepravidelný chod plynuDobrý den pane Petře, v první řadě bych zkontroloval zapalování, tedy svíčky, kabely, cívky. Pokud je zapalování v pořádku přijeďte k nám na seřízení. Provedeme diagnostiku LPG systému a v případě potřeby systém seřídíme. Termín prosím dohodněte na tel: 602 178 440.
8.4.2014 11:01:38
Jméno:
Jiří Předmět:
brcdobry den chtel bych se zeptat jak je to mozne kdyz prepnu na lpg jedu furt na benzin
8.4.2014 12:03:25
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: brcDobrý den pane Jiří, pro upřesnění Vašeho dotazu mi prosím zavolejte na tel: 602420268.
7.4.2014 17:31:54
Jméno:
Mirek Předmět:
Stag 300 ISADobrý den, u 4válce probíhá přepínání válců postupně - s časovým zpožděním. Dá se říct, při jaký době už je zpoždění nežádoucí? Prakticky dochází k souběžnýmu chodu na benzín i na LPG (např. jeden válec LPG, 3 benz. atd.) a obě pohonný hmoty mají trochu rozdílný průběh hoření. Co třeba například 1500ms doba přepnutí na jednotlivé válce?
Děkuji Mirek
8.4.2014 8:25:23
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: Stag 300 ISA
Dobrý den pane Mirku, standardně je u systému Stag 300 ISA2 nastaven čas zpoždění přepnutí válců na 200 ms. K prodloužení tohoto času se přistupuje jen pokud přepnutí benzín-plyn není plynulé.
Přidat záznam