Diskuzní fórum LPG/CNG
18.5.2014 19:37:51
Jméno:
Miloš Předmět:
ZafiraDobry den
Rad bych se zeptal na prestavbu Opel Zafira Classic, A 1.8 XEL, 88 kW r.v. 2014, jake zarizeni by bylo nejvhodnejsi a co cena?
Dekuji za info
19.5.2014 13:25:03
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: ZafiraDobrý den pane Miloši, s přestavbami vozidel Opel máme velké zkušenosti a u Vašeho vozidla lze provést přestavbu s celou řadou LPG Kitů které dovážíme od různých výrobců. Typ zařízení případně cenu Vám rádi sdělíme telefonicky na č. 602420268.
17.5.2014 9:50:30
Jméno:
zdeno Předmět:
monttaž LPGDobry den
Mam Toyotu comry 2,2 i vyr .č. motora 5S0647156/97 vyr.č. vozidlo JT153SV2000097133/97 96kW typ 5S-Fe
modelovy kodSXV20L-AEMNKW
Rad by som ho dal prerobiť na LPG ,budem dochadzať do prace do Plzne cca 3500 km/mesiac,prosim o radu či je to možné prerobiť ,čo mi doporučujete a kde to dať prerobiť ,najradšej niekde v okolí Plzne ,dakujem.
PS:auto je v100% stave
19.5.2014 13:11:04
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: monttaž LPGDobrý den pane Zdeno, Toyotu Canry lze přestavět na LPG. Co se týká kontaktu na našeho partnera v Plzni či dalších podrobností montáže rád Vám tyto údaje poskytnu na telefonu 602420268.
16.5.2014 16:43:43
Jméno:
Robert Kaplan Předmět:
ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT 2.0 FSIDobrý den, jde prosím bez problému zastavit LPG ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT 2.0 FSI? Jaké zařízení doporučujete? Jak dlouho by zástavba trvala a kolik by stála.
Děkuji
RK
17.5.2014 7:57:34
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT 2.0 FSIDobrý den pane Roberte, Vaše vozdlo má motor s přímým vstřikem benzínu. Zkratka FSI znamená "Fuel stratified injectio" neboli vrstvené vstřikování paliva. U přímovstřikových motorů, aby LPG zařízení fungovalo správně, je do řídící jednotky LPG zařízení nahrán program, vyvinutý a odzkoušený výrobcem LPG zařízení, určený přímo pro konkrétní kód motoru, který kopíruje strategii benzínové řídící jednotky. Proto, abych Vám mohl říci zda lze Vaše vozidlo přestavět potřebuji znát kód Vašeho motoru a jeho výkon. Zašlete mi prosím tyto údaje e-mailem na adresu: technik@autogascentrum.cz .Po jejich obdržení Vám sdělím, zda přestavba je možná a jaká zařízení Vám můžeme nabídnout.
16.5.2014 15:51:23
Jméno:
Vito Dum Předmět:
lpg prime vstrikovani 6valecDobry den BMW 523i 140 kw prime vtrikovani rok 2008 porad nic? Cetl jsem ze neco prichazi do prodeje.Dekuji za odpoved.
20.5.2014 7:34:21
Jméno:
Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět:
RE: lpg prime vstrikovani 6valecDobrý den pane Vito, omlouvám se za to že odpovídám až teď ale ověřoval jsem si u výrobců aktuální informace. Bohužel momentálně žádný z výrobců, které zastupujeme nemá kit pro přestavbu pro Vašeho vozidla.
13.5.2014 22:53:39
Jméno:
peter Předmět:
Nastavení lpg
Dobrý den, chci se zeptat na jednu věc,samo se mi přepína na benzín,když vyradím rychlost aneb když mám otáčky na 3tis.jedu 100km v hodině a dám nohu dolu s plyn.pedálu.No nedělá to pořád no 2-3x týdně.Aneb když chci přepnout plyn a auto mám už v otáčkach např.2500,tak mi vůbec nepřepne a pořád jede na benzín.Umíte mi poradit , jestli by jsem to zatím než dojedu do servisu ,, nějak ,, nastavil,jelikož jsem dlohodobě pracovně v cizině.Aneb je to jen pro opravu v servise??
Moc krát děkuji za radu.
Mám opel vectru 1,6 16V landi renzo omegas.
Auto na benzín jede super ,je po celkové generálke,nové svíčky nové zap.káble.
S pozdravem a želám mnoho zákazníkov.
14.5.2014 10:02:28
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Nastavení lpgDobrý den pane Peter, příčin takovéhoto chování může být celá řada od vadného některého čidla LPG systému až po zkrat či studený spoj v kabeláži. Proto doporučuji vizuálně zkontrolovat stav kabeláže a zkontrolovat připojení zásuvek k jednotlivým komponentům LPG systému. Pokud takto sám závadu nezjistíte a neodstraníte, nezbyde Vám nic jiného než navštívit odborný servis, kde provedou diagnostiku LPG systému. Ideální by bylo, kdyby jste uměl závadu navodit. Takovéto nahodilé chyby je velmi obtížné diagnostikovat pokud zrovna při kontrole systému vše funguje OK a chyba se neprojevuje.
13.5.2014 19:25:48
Jméno:
Lukáš Koláček Předmět:
Valve elektronicVaše informace byla naprosto vyčerpávající moc děkuji ...
13.5.2014 13:43:53
Jméno:
Lukáš Koláček Předmět:
Dotaz na Valve ProtectorDobrý den, v dřívějších příspěvcích jste se zmínil o Valve-Protector a Valve-Protektor Sequential. Jaký je mezi těmito systémy rozdíl? Díky za odpověď.
13.5.2014 14:42:24
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: Dotaz na Valve ProtectorDobrý den pane Lukáši, zařízení Valve-Protector na dávkování aditiva pro ochranu ventilů a ventilových sedel je celá řada to proto, aby byla pokryta co nejširší škála motorů a potřeb zákazníků. Jsou dvě hlavní skupiny, které se dále dělí. 1) Jsou to kity light – kity s dávkováním tryskou do sacího potrubí za škrtící klapku a to buď jednobodově nebo sekvenčně dle počtu válců (pro 4, 6, 8 válců) vždy před každý válec zvlášť. U těchto elektronických kitů je možné použít dávkování množství aditiva v závislosti na časech otevření plynových vstřikovačů nebo dle otáček motoru. Tyto kity nelze použít u motorů s proměnlivým sáním (Valvetronic) a u přeplňovaných motorů (turbomotory). 2) Jsou to elektronické programovatelné kity s tlakovým dávkováním buď do sání tryskou nebo do větve nízkého tlaku plynu vložením T kusu a to buď jednobodově před vstřikovače nebo skvenčně za vstřikovač e ke kažému válci . Tyto kity jsou vhodné pro motory valvetronic a pro turbomotory a pro motory s přímým vstřikem i pro systémy s reduktorem. Tato zařízení dávkují aditivum pod tlakem 5 Barů a dále se dělí na jednobodové nebo sekvenční s dávkováním ke každému válci. Věřím že má odpověď přispěla k Vaší orientaci v produktech Valve-Protector. Pro další Vaše otázky jsem k dispozici na tel: 602420268.
13.5.2014 5:45:34
Jméno:
Karel Předmět:
RevizeDobrý den. Chci se zeptat, zda provádíte roční revize i na LPI od firmy VIALLE. Děkuji za odpověď.
13.5.2014 13:09:47
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: RevizeDobrý den pane Karle, roční revizi spočívající v kontrole těsnosti LPG systému jsme schopni provést u všech plynových systémů, tedy i u LPI Viale. Nedisponujeme však diagnostikou pro případné seřízení tohoto systému. Na revizi se můžete objednat na tel: 602 178 440.
12.5.2014 12:28:43
Jméno:
Petr Lengsfeld Předmět:
dotazS6Mám Citroen C3 picasso 1.6 VTI /benzín/ předělán na plyn a zajímalo by mě, jestli musím mít namontováno zařízení
na přimzávání ventilů. Zatím mám najeto n plyn 30 000km a vše bez problémů.
DěkujiPetr
12.5.2014 13:52:22
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: dotazS6Dobrý den pane Petře, u motoru Vašeho vozidla doporučujeme ochranu ventilů a ventilových sedel. Ochrana může být přídavkem benzínu, přidáváním aditiva nebo kombinací obou předchozích způsobů. U přídavku benzínu, který lze u některých řídících jednotek aktivovat, je třeba počítat s vyšší spotřebou benzínu, který se spotřebovává kromě startování i během provozu na LPG na ochranu ventilů a ventilových sedel. V případě, že v řídící jednotce nelze funkci přídavku benzínu aktivovat (řídící jednotka není touto funkcí vybavena) nebo v případě, kdy si to zákazník přeje, lze nainstalovat zařízení na dávkování aditiva pro ochranu ventilů a ventilových sedel. Pro dávkování aditiva si můžete zvolit zařízení s dávkováním do sacího potrubí, dnes většinou s rozvodem VSE ke každému válci, nebo elektronické dávkovací zařízení s dávkováním do sacího potrubí nebo s dávkováním do větve nízkého tlaku LPG (před plynové vstřikovače). Doporučuji proto navštívit servis, kde Vám LPG montovali a zkonzultovat ochranu ventilů a ventilových sedel.
8.5.2014 8:27:02
Jméno:
Hrdel Vlastimil Předmět:
přímazDobrý den,děkuji za odpověď,ale ta neodpověděla na můj dotaz.Na obalu není uvedena viskozita.A já se znovu ptám zda je možné použít místo Vámi dodávaného Vap-saver fluidu JML Valve saver fluid 1,2 bez nutnosti seřízení dávkovacího zařízení?Je možné tyto dva přípravky smíchat(rozdílná barva).
10.5.2014 8:52:12
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: přímazDobrý den pane Vlastimile, Jak jsem již uvedl v předchozí odpovědi je při změně aditiva nutno zkontrolovat případně seřídit správné dávkování. Spotřeba aditiva by měla být 1 promile ze spotřebovaného plynného paliva, tedy 1 l aditiva na 1000 l LPG (cca 8 kapek za minutu ve volnoběhu). Je doporučeno průběžně kontrolovat spotřebu aditiva během provozu a případně upravit. Co se týká vzájemné míchání různých aditiv ani jeden z výrobců neuvádí možnost míchání s jinými aditivy.
7.5.2014 20:41:14
Jméno:
Pfeifer Předmět:
LPG StakoDobrý den, mám ve voze LPG nádrž Stako 130L a netuším do kdy má platnost. Na štítku je tento údaj: 08.09/18.09 jak to mám rozkódovat? Platí do 09. 2018? Děkuji.
8.5.2014 19:49:23
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: LPG StakoDobrý den pane Pfeifere, ano dle údajů, které uvádíte je platnost nádrže do 09. 2018.
6.5.2014 21:54:51
Jméno:
Petr Předmět:
Propan:butanPane Novák, vlastním 3 čs lpg, a objasním Vám otázku ohledně letní a zimní směsi lpg. Kdysi dávno, do r. 2004, platilo, že letní směs tvořila poměr butan:propan 40:60 a zimní směs 60:40. O d 1.11. do 30.3. toto vždy platilo dle ČSN.
Ale pak nastala obrovská změna, lpg stanice začaly stavět firmy Schell, Benzina, Eurooil, a změnily ČSN a TPG tak, že již neexistuje norma na kvalitu letní a zimní směsi.Je to jasný záměr jak vydělat více peněz, butan je levný, tak proč ho tam nedávat více? Rada je jednoduchá, podívejte se na své čs lpg kde tankujete, jaký mají tlak před čerpadlem, ani při mínusových teplotách by neměl být nižší než 3atm. Třeba dnes, kdy byla teplota lpg 12 st. celsia, jsme měli tlak 6atm, a to je super, auta jedou na toto jako o život.
Další rada je, tankujte u pumpy kde dělají přestavby lpg, to jsou plynaři každým coulem, a ne jen překupníci co čekají až jedni auta předělají a oni jen slíznou smetanu. Mějte se fann.
6.5.2014 18:39:05
Jméno:
jiří novák Předmět:
letní/zimní LPGDobrý den, prosím Vás máte informaci od kdy do kdy se prodává na čerpacích stanicích letní směs LPG?
7.5.2014 9:17:47
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: letní/zimní LPGdobrý den pane Nováku, propan C3H8 má bod varu při tlaku 101,08 kPa -42,6 oC zatím co butan C4H10 má bod varu -0,6 oC. Vyšší % propanu je tedy nutné k tomu, aby i v zimním období byl docílen v nádrži dostatečný tlak pro dopravu kapalného LPG z nádrže do reduktoru. Zimní období je od 1.11. do 31.3.. Distributoři LPG však při závozu zimní směsy LPG někdy přihlíží i k venkovní teplotě. Pokud je ve směsi LPG vyšší % butanu je jedině dobře – vozidlo lépe jede a i spotřeba je nižší.
5.5.2014 13:41:32
Jméno:
Martin Předmět:
LPG BigasDobrý den, mám dva dotazy: 1. umíte udělat i kontrolu/revizi LPG Bigas resp. uvažuji o koupi auta s Itálie s tým to LPG systémem - je problém se servisem? Nebo by ste mi radili se tomuhle systému vyhnout jelikoš v ČR se nemontuje. 2. Je možné takýto sytém u vás vymenit za jiný s tým, že by se ponechala napr. nádrž? S pozdravem Martin
5.5.2014 15:43:47
Jméno:
Ing. procházka Předmět:
RE: LPG Bigas• Dobrý den pane Martine, systém Bigas nemontujeme, proto ho nemůžu hodnotit zda je dobrý nebo špatný. Také možnost servisu tohoto zařízení v ČR bude asi velmi omezená. Pokud koupíte vozidlo s tímto systémem a budete ho chtít předělat na jiný LPG systém v tom nevidím problém a pokud má nádrž ještě dostatečnou platnost (max. 10 let od data výroby – je vyraženo na štítku nádrže) lze ji použít a ve vozidle ponechat. Při koupi vozidla s LPG doporučuji zkontrolovat zapsání LPG pohonu do velkého technického průkazu. Pokud potřebujete další informace rád Vám je poskytnu na tel: 602420268.
3.5.2014 17:46:14
Jméno:
Zdeněk Solar Předmět:
teplotyDobrý den, prosím o radu, mám v Mitsubishi ASX namontován systém Lovato a stává se mi že studené auto na plyn přepne až při provozní teplotě, ventil u nádrže cvakne až při dosažení provozní teploty a potom se v pohodě auto přepne na plyn. Není to pokaždé z 10 studených startů, je 5 normálních při 30-40 stupních se auto přepne na plyn a 5 kdy se auto přepne až při provozní teplotě cca70-80 stupňů. Nemůže být příčina v teplotním čidle? Děkuji Zdeněk Solar
5.5.2014 8:05:45
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: teplotyDobrý den pane Zdeňku, Vaše úvaha o příčině v teplotním čidle je v podstatě správná, nicméně v každém případě bych doporučil návštěvu odborného servisu pro kontrolu správnosti nastavení systému. Vzhledem k nepravidelnosti výskytu nelze vyloučit ani možnou závadu v elektroinstalaci (studený spoj, přerušený drát…). Pokud to k nám nemáte daleko, rádi bychom Vám nabídli pomoc. Objednat se můžete na tel: 602420268.
Přidat záznam