Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <154>  <155>  <156>  <157>  <158> ||  <265>     >>   >5x>  

16.4.2014 21:14:32
Jméno: Procházka B. Předmět: rozsvěcování kontrl.spalování mot.
Dobrý den, mám najeto na zařízení LPG STAG 300-4V -ISA2 cca 8 tis.km. Zařízení je montováno vašim smluvním partnerem.Při přepínaní na LPG za studenějšího motoru za volnoběhu, motor zhasíná. V poslední době se mi rovněž rozsvěcuje kontrolka motoru v nepravidelných intervalech . Občas se mi podaří jí "zhasnout" při jízdě cca 10 km. na benzín.Po nějaké době se opět rozsvítí. Prosím ještě o info, kolik mají mít ohmů vstřikovače IG1, které mám namotovány. Děkuji
17.4.2014 12:06:08
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: rozsvěcování kontrl.spalování mot.
Dobrý den pane Procházko, standatrdně se v LPG kitu Stag 300 ISA2 dodávají černé vstřikovače IG1 od firmy Rail, které mají 3 ohmy. Hodnota je napsána na každé cívce. K rozsvěcování kontrolky motoru dochází v situaci, kdy je nesprávné složení palivové směsi. Doporučuji provést diagnostiku v odborném servisu a následně seřídit LPG systém.

16.4.2014 20:47:17
Jméno: Švihel Předmět: prodloužená platnost nádrže
Je možné aby byla v Německu prodloužená platnost nádrže na dalších 10 let? Přivezl jsem auto z Německa které mělo poslední STK v únoru 2014. V ČR při revizi mě zjistili že platnost nádrže skončila v září 2013. Jak mohlo dostat STK v Německu?
17.4.2014 10:02:58
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: prodloužená platnost nádrže
Dobrý den pane Švihel, v některých státech včetně Německa je možné prodlužovat za určitých podmínek platnost tlakové zkoušky. Nicméně u nás stále platí, že životnost nádrže je 10 let od data výroby. Po uplynutí této doby je nutné nádrž vyměnit.

16.4.2014 12:15:20
Jméno: Tom Předmět: Svicky
Dobry den. Chci nechat predelat na LPG Octavii II 1,6Mpi 75Kw BSE (Lovato easy fast smart) a rad bych vedel jake pouzit svicky. Na forech a v LPG servisech se dovidam ruznorode informace ohledne Brisk orig. DX15LTC-1/LPG DR15YS-9 nebo Bosch 02 42 24 05 93. Zaklad by mel byt asi jednoelektrodova. Dekuji
16.4.2014 13:45:18
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Svicky

Dobrý den pane Tom, u vozidel s LPG pohonem používejte zapalovací svíčky doporučené výrobcem vozidla. Ve většině případů jsou nejvhodnější svíčky s jednou elektrodou.

Z Vámi zmíněných alternativ bych se přiklonil ke svíčce BOSCH 0242240593. Jinak používejte svíčky se kterými máte dobré zkušenosti.

12.4.2014 18:58:02
Jméno: JardaS Předmět: Flash Lube do Ford Fiesta 1.4i 16V r.v. 2003
Dobrý den,má nějaký pozitivní efekt (případně důležitost) montáž FlashLube do auta Fiesta 1.4i 16V r.v.2003 s LPG BRC MY07 ? Děkuji za odpověď.
14.4.2014 13:56:50
Jméno: Ing. procházka Předmět: RE: Flash Lube do Ford Fiesta 1.4i 16V r.v. 2003
Dobrý den pane Jardo, motor Ford 1,4 16V vyžaduje ochranu ventilů a ventilových sedel ať už přídavkem benzínu, přídavkem aditiva nebo kombinací obou předchozích. Při hoření benzínu dochází k usazování zplodin hoření na ventilech a ventilových sedlech a tyto usazeniny tlumí nárazy při zavírání ventilů. Při hoření LPG jsou zplodiny minimální a proto je nutné přidávat benzín či aditivum, aby se předešlo zaklepání ventilů.

10.4.2014 22:37:16
Jméno: Kopecký Milos Předmět: forester 2.0xt 130 kw
Dobrý den,chci namontovat LPG do subaru Forester 2.0 xt /turbo/ 130 kw r.v.2003.Jaký nejvhodnejší typ a ochranu ventylu by jste mi doporučil?Děkuji za odpověd.
11.4.2014 15:58:19
Jméno: In. Procházka Předmět: RE: forester 2.0xt 130 kw
Dobrý den pane Kopecký, Ve Vašem vozidle lze pro ochranu ventilů a ventilových sedel použít zařízení s přístřikem benzínu, nebo elektronické zařízení pro dávkování aditiva.Pokud Vám tato informace nepostačuje zavolejte mi prosím na tel: 602420268.

10.4.2014 20:09:13
Jméno: Standa Předmět: lpg
zdravim,jezdim na plyn a mam namontovanou nadobu na primazavani kvůli ventilum...proc kapky kapou občas nekapou jak mají,proste to prestane kapat a pak to musim znovu štelovat..v servisu mi pan řekl,ze to dela když třeba na něco narazim,tak se ten uzaver pohne a pak to nekape...prece se to musí nejak udelat abych to porad nehlidal a nebo to je normalni?Dekuji za odpoved
14.4.2014 7:45:36
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: lpg
Dobrý den pane Stando, nepíšete jaké zařízení na přidávání aditiva ve voze máte. Nerovnoměrné dávkování může způsobovat netěsnot v systému dávkování aditiva - na nádobce, případně na přívodu do sání.

8.4.2014 18:48:19
Jméno: mag. Předmět: magic se prepina z LPG do BA
Dobry den, chci se zeptat na problem s LPG, system HL propan Magic, sekvencni. auto zacelo pri jizde na LPG samo prepinat na benzin, nevim po cem mam jit, cidla, nastaveni v rj, kostry, prepinac lpg? dekuji za rady
9.4.2014 8:36:36
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: magic se prepina z LPG do BA
Dobrý den, pokud LPG systém sám přepíná na benzín je z toho důvodu, že řídící jednotka vyhodnotila závažnou chybu, která nedovoluje jeho další provoz.Většina systémů ještě při přepínání do benzínu vydává akustické zvuky. Systém Magic nemontujeme a proto doporučuji navštívit pro zjištění závady příslušný servis.

8.4.2014 17:12:37
Jméno: Petr Předmět: nepravidelný chod plynu
Dobrý den, chtěl jsem Vás poprosit o radu, mám od Vás LPG již druhý rok a blíží se mi druhá roční prohlídka. Teď jsem zjistil, že při volnoběhu na plyn, jde nepravidelný chod, takové vteřinové výpadky z výfuku. Neumím přesně specifikovat, předem děkuji za odpověď,
9.4.2014 8:13:38
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: nepravidelný chod plynu
Dobrý den pane Petře, v první řadě bych zkontroloval zapalování, tedy svíčky, kabely, cívky. Pokud je zapalování v pořádku přijeďte k nám na seřízení. Provedeme diagnostiku LPG systému a v případě potřeby systém seřídíme. Termín prosím dohodněte na tel: 602 178 440.

8.4.2014 11:01:38
Jméno: Jiří Předmět: brc
dobry den chtel bych se zeptat jak je to mozne kdyz prepnu na lpg jedu furt na benzin
8.4.2014 12:03:25
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: brc
Dobrý den pane Jiří, pro upřesnění Vašeho dotazu mi prosím zavolejte na tel: 602420268.

7.4.2014 17:31:54
Jméno: Mirek Předmět: Stag 300 ISA
Dobrý den, u 4válce probíhá přepínání válců postupně - s časovým zpožděním. Dá se říct, při jaký době už je zpoždění nežádoucí? Prakticky dochází k souběžnýmu chodu na benzín i na LPG (např. jeden válec LPG, 3 benz. atd.) a obě pohonný hmoty mají trochu rozdílný průběh hoření. Co třeba například 1500ms doba přepnutí na jednotlivé válce? Děkuji Mirek
8.4.2014 8:25:23
Jméno: Ing. procházka Předmět: RE: Stag 300 ISA

Dobrý den pane Mirku, standardně je u systému Stag 300 ISA2 nastaven čas zpoždění přepnutí válců na 200 ms. K prodloužení tohoto času se přistupuje jen pokud  přepnutí benzín-plyn není plynulé.

7.4.2014 15:55:04
Jméno: Erik Předmět: Přepínání LPG
Dobrý den. Prosím o radu. O jakou závadu a v jaké cenové hladině se může jednat. Od dnešního dne při poloze přepínače na benzín typ BRC u Felicie se chová stejně jako v mezipoloze plyn / benzín, tedy přepne na plyn. Děkuji.
8.4.2014 7:51:53
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Přepínání LPG
Dobrý den pane Eriku, může se jednat o závadu v přepínači. Cenu Vám rádi sdělíme na tel: 606728358.

7.4.2014 10:12:30
Jméno: Dagmar Předmět: Venkovní teplota
Dobrý den, mám LPG u Škoda Roomster 1,2 51 kW. Montáž červenec 2011. Byly již 2x dolaďovány „korekce“ , protože po nastartování auto začalo „chcípat“. Poté provoz bez problémů. Nyní od minulého týdne, kdy se oteplilo, pokud auto stojí od 7. do 15. hod venku na slunci – zase po nastartování „chcípe“. Je třeba přidat při rozjezdu dost plynu. V noci je v chráněném stání, ráno je celkem chladno a start bez problému, i když odpočívá od pátku večer do pondělí ráno. Domnívám se, že problém souvisí s venkovní teplotou a popř. i s namíchanou směsí LPG, nevím, zda Kralupol nedodává ještě „zimní“ směs. Prosím o radu, jak tento problém vyřešit. Děkuji.
8.4.2014 8:00:55
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Venkovní teplota
Dobrý den paní Dagmar, systém LPG je vybaven řadou čidel, která snímají teplotu/tlak plynu, teplotu chladící kapaliny atd.. Z tohoto důvodu nelze takto na dálku určit příčinu chování Vašeho vozidla. K identifikaci a následnému odstranění závady je potřeba provést diagnostiku. Pokud se chcete objednat na opravu u nás, rádi Vám pomůžeme. Tel. pro domluvení opravy je 602 178 440.

7.4.2014 10:04:17
Jméno: Vladimír Předmět: VSR x VAP saver
Dobrý den, pokud bych měl u kia ceed možnost výběru mezi systémy VSR a VAP saver (buď a nebo), jakou variantu doporučujete?
7.4.2014 14:15:18
Jméno: Autogas Centrum spol. s r.o. Předmět: RE: VSR x VAP saver
Dobrý den pane Vladimíre, oba systémy VSR i VAP, jsou systémy jejichž cíl je stejný, tedy ochrana ventilů a ventilových sedel. Výběr systému na ochranu ventilových sedel vždy konzultujeme se zákazníkem s ohledem na provozní potřeby. Systém VRS lze zapnout v řídící jednotce LPG a nevyžaduje navýšení investice o zařízení pro přidávání aditiva, ale je zde vyšší spotřeba benzínu (benzín je přistřikován i v průběhu provozu na plyn). U VAP je cena při montáži vyšší o cenu zařízení na přidávání aditiva, avšak po přepnutí jede vozidlo jen na LPG. 1 l aditiva pak vystačí na cca 10 tis. km. U vozidel, která jsou provozována ve ztížených podmínkách (např. častý provoz na dálnicích) doporučujeme kombinaci. Pokud máte vozidlo v záruce, je třeba se řídit názorem prodejce vozidla, který záruku drží. Vzhledem k tomu, že při denním dojíždění do práce využíváte dálnici (jak píšete ve svém dotazu ze dne 4.4.2014), doporučoval bych kombinaci VSR + VAP.

5.4.2014 13:01:27
Jméno: Libor Pecinka Předmět: Stag300
Dobry den mam Renault Koleos r.v.2009 ,2488cm,126 kw chci prejit na LPG a doporucili mi system STAG 300 a vstrikovace Waltek. Je to dobra volba nebo by jste mi doporucil neco jineho. Dekuji za odpoved
6.4.2014 10:42:12
Jméno: Roman Předmět: RE: Stag300
Záleží na tom, jak často chcete dojíždět na servis :) pokud co nejméně, poohlídl bych se po jiném zařízení a firmě, která má na výběr vícero systémů a je schopná vám nabídnout to zařízení, které bude dlouhodobě fungovat bez problémů i s ohledem na životnost motoru! Samozřejmě vše je o penězích a pokud nejsou, pak se musíte smířit s tím, že budete mít i nějaké ty problémy pokud vás zajímá jen cena montáže.

5.4.2014 12:50:16
Jméno: Kadina Předmět: Suzuki
Dobrý den, prosím o info jestli není problém vybavit následující vozidlo LPG Suzuki Grand Vitara 1,6 4x4, Rok výroby 2008, Palivo Benzín, Objem a Výkon 1 586 ccm, 78 kW, Karoserie Terénní 3-dv. 4-sed. Děkuji Kadina
6.4.2014 7:47:29
Jméno: Ing. Procházka Předmět: RE: Suzuki
Dobrý den pane Kadino, Vaše vozidlo lze vybavit LPG systémem. Časté dotazy, zejména v poslední době, se týkají vhodnoti přestaveb na LPG ve vztahu k ventilům a ventilovým sedlům. Mezi systémy, které dnes na trhu jsou lze zvolit vhodný pro Vaše vozidlo a to systém se zabudovanou ochranou ventilů, kdy je přistřikován benzín a dále lze doplnit systém dávkování aditiva na ochranu ventilových sedel. Naše firma je zástupcem a přímým dovozcem homologovaných LPG zařízení od předních evropských výrobců, která plně splňují požadavky pro Vaše vozidlo. S přestavbami na LPG máme dvacetileté zkušenosti a těchto vozidel jsme přestavěli již celou řadu.

<5x<   <<     <1> || <154>  <155>  <156>  <157>  <158> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací