Diskuzní fórum LPG/CNG
21.3.2014 21:22:14
Jméno:
David Předmět:
Autogas centrum a autogas centrum plusDobrý den. Před několika lety jsem si nechal předělat první auto na plyn u Autogas centrum Jinín. Za cca 10 let další, u téže firmy ve Strakonicích. Teď se chystám na přestavbu již třetího vozidla a tak mě zajímá, jaký je rozdíl mezi Autogas centrum a Autogas centrum plus. Děkuji za odpověď David T,
21.3.2014 23:18:58
Jméno:
Tomáš Předmět:
RE: Autogas centrum a autogas centrum plusDobrý den pane David.Před 2 měsíci jsem řešil stejný problém jako Vy.Montáž již čtvrtého automobilu (jedno v Jiníně a dvě Strakonicích v Autogas-centrum).Autogas centrum plus jako nová firma v oboru pro mě nebyla úplná jistota.Zavítal jsem tedy do Autogas-centrum.Po montáži naprostá spokojenost jako již po několikáté i bez plus.Mohu jen doporučit.Bohužel rozdíl mezi firmami neznám.Ale totožný název firem, kdy si nová přidá plus je dosti matoucí.
21.3.2014 15:10:01
Jméno:
Milan Předmět:
superbDobrý den, mám Škodu Superb 3,6 r.v.2010 191kw. Prý už jde tento motor od tohoto roku předělat, kolik by to vyšlo? děkuji
20.3.2014 23:00:30
Jméno:
Pavel Předmět:
Co myslíte?Dobrý den
Měnil jsem po 10 letech nádrž na LPG ten co me to dělal nechci ted jmenovat
Je možné vam poslat fotky jestli je vse ok?
Na technicke me řekli ze neprojdu ze ten šroub co asi drží nadrž je hned ta trubka na plyn a muze se prodírat žádná přechodná nic jen šroub a u toho hned ta trubka a po staré nádrži nechala díra do kufru jen objety silikonem
Kdyz sem mu volal řekl ze vse je naprostém pořádku ze je to udělaný tak jak ma byt a ze se nemá co prodírat a ze na technicke dělal machrá. Mužů prosím zaslat vam někam fotky a znat vas názorový mam strach .stalo me To 5.000kc výměna
Dekuji p.
21.3.2014 7:08:45
Jméno:
Ing. Evžen Procházka Předmět:
RE: Co myslíte?Dobrý den pane Pavle, fotky můžete zaslat na e-mail technik@autogascentrum.cz.
18.3.2014 12:31:56
Jméno:
Ondřej Předmět:
OPEL INSIGNIA 2.0 TURBODobrý den
Chtěl bych si pořídit OPEL INSIGNIA 2.0 TURBO chci se zeptat lze na tento motor namontovat LPG zařízení?
Děkuji za odpověď
18.3.2014 15:32:19
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: OPEL INSIGNIA 2.0 TURBODobrý den pane Ondřeji, vzhledem k tomu, že Opel má ve své nabíce více motorů s tímto obsahem a turbem prosím o zaslání bližších údajů o motoru zejména rok výroby, výkon, kód motoru. Tyto údaje mi prosím pošlete na e-mail technik@autogascentrum.cz . Po sdělení těchto údajů Vám pošleme odpověď.
3.3.2014 12:26:54
Jméno:
Václav Předmět:
přepínání zpět na benzin.Dobrý den,Opel Corsa 1.2,Lovato Smart,po ujetí třeba 10 km.se přepne na benzin s akustickým signálem,i při plné nádrži,
mám pocit čím je vyšší venkovní teplota se tento interval zkracuje.Vyměněny filtry,při napojení se závada neukáže.Dost se zahřívá cívka na multiventilu,a jestli by jste mi mohl sdělit jestli se v nastavení nastavuje nejnižší tlak pro přepnutí na bezin.
Děkuji za odpověď.
3.3.2014 14:49:08
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: přepínání zpět na benzin.Dobrý den pane Václave, z Vašeho stručného dotazu neokážeme přesněji vyhodnotit příčinu takovéhoto chování. Plynová řídící jednotka přepne na benzín mino jiné i při zjištění nízkého tlaku plynu. Toto může být zapříčiněno více vlivy např. nízkým tlakem reduktoru, vlivem závady na tlakovém čidle… Pokud se cívka multiventil zahřívá příliš může docházet k nedostatečnému otevření multiventilu a to může způsobit nedostatečný tlak plynu. Doporučuji zkontrolovat funkčnost celé soustavy dodávky plynu.
2.3.2014 20:25:04
Jméno:
Zelenka Předmět:
Vap-saverDobrý den, mám asi šest neděl namontované LPG Lovato do Fordu Mondeo 2.0, 107kW. A to i včetně přímazu pomocí Vap Saver. Po 200km a 700km jsem kontroloval přikapávání při volnoběhu a vše bylo OK. Nyní po dalších 800km se mi rozsvítila kontrolka, že už tam mám jen 100ml náplně. Zkrátka během 800km mi tam vyteklo téměř 400ml vap-saveru. Otázka: Může to napáchat nějakou škodu, když toho tam šlo tolik?
Děkuji za odpověď a snad i za uklidnění :-) Zelenka
3.3.2014 14:37:00
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Vap-saverDobrý den pane Zelenko, je pravdou, že Vámi uváděná spotřeba aditiva je příliš vysoká , nicméně aditivum by nic nemělo poškodit. Závadu na spotřebě aditiva je potřeba zkontrolovat v odborné dílně. Bez vizuelního posouzení je těžké určit příčinu závady.
26.2.2014 18:07:38
Jméno:
Dušan Koutník Předmět:
Pípání po vypnutí zapalováníDobrý den,
máme (patrně od vás) v Subaru Legacy LPG AGC 01-15. Před pár dny po vypnutí zapalování vůz začal pípat, 2x krátce, 1x dlouze, to celé 3x. Prázdnou nádrží to není. Nemůže se prosím jednat o nějakou signalizaci LPG?
Děkuji,
Dušan Koutník
27.2.2014 8:22:51
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Pípání po vypnutí zapalováníDobrý den pane Dušane, vzhledem k tomu, že neuvádíte jaký typ LPG zařízení ve vozidle máte (AGC 01-15 je číslo typového schválení a nelze z toho určit typ namontovaného zařízení), tedy to co uvedu dále nemusí platit pro Vaše zařízení, různí výrobci mohou používat jiné typy signalizace. Řídící jednotka obvykle generuje v určitých situacích následující signály:
-Tři akustické signály – při přepnutí z LPG na benzín, když je málo LPG v nádrži
-Jeden dlouhý signál následuje tři krátké – když dojde k chybě řídící jednotky
-při vypnutí zapalování – dlouhý signál následuje dva krátké upozorňuje na servisní prohlídku. Navštivte servisní dílnu, aby systém zkontrolovala.
-Dlouhý opakovaný signál každou minutu – Vozidlo startuje v nouzovém režimu.
Domnívám se, že se ve Vašem případě jedná o signalizaci servisní prohlídky. Proto doporučuji navštívit odborný servis.
25.2.2014 21:35:08
Jméno:
Martin Volný Předmět:
Focus přímaz ventilůDobrý den. Mám Ford Focus 1,6 Ti-Vct 85kW 2008. Chci si nechat udělat lpg systém Lovato. Doporučujete u tohoto motoru přímaz ventilů Vap-Saver nebo stačí jenom přístřik benzínu při vyšších otáčkách.Děkuji za odpověď.S pozdravem Martin V.
26.2.2014 10:20:40
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Focus přímaz ventilůDobrý den pane Martine, u motorů Ford doporučujeme ochranu ventilů a lze použít přímaz nebo přístřik benzínu nebo kombinaci obou předchozích způsobů. Záleží vždy na domluvě s montážní dílnou. Osobně mám tento motor přestavěn na LPG se zařízením STAG 4 s přímazem ventilů VAP SAVER. Po montáži najeto více jak 50.000 km.
25.2.2014 15:05:01
Jméno:
Volný Milan Předmět:
průkaz pro záznam revize
Dobrý den. Vlastním Citroen C5 s pohonem na LPG, dovezen z Holandska a tudíž s holandským systémem -autogaz. Chybí mi bohužel malý technický průkaz k LPG pro každoroční revizní prohlídky. Dá se sehnat náhradní? Revizní prohlídka mě čeká v březnu, samozřejmě LPG je zapsáno v TP. Dekuji za odpověď Volný
26.2.2014 11:28:01
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: průkaz pro záznam revizeDlobrý den pane Milane, pro informace k tomuto Vašemu dotazu mě zavolejte na tel: 602420268.
24.2.2014 11:05:24
Jméno:
Petr K. Předmět:
Rozdělovník aditiva - pavoukDobrý den,
chtěl bych se zeptat kam se přivádí u plastového sání motoru Duratec HE 107kW s vířivými klapkami aditivum přes rozdělovník aditiva, tzv. "pavouk"- co nejblíže hlavě motoru, tedy v místech, kde jsou zaůstěné plynové vstřiky? Přijde mi, že už je tam dost málo místa. Děkuji za odpověď.
26.2.2014 10:05:21
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Rozdělovník aditiva - pavoukDobrý den pane Petře K., zaústění dávkování aditiva u námi dodávaného zařízení VAP SAVER je výrobcem doporučeno za škrtící klapku.
23.2.2014 19:03:31
Jméno:
Tomáš Předmět:
Ucpané vstřikyDobrý den,
Rád bych se zeptal, zdali přimazávání Flash Lube či Vap Saver může zabránit (oddálit) ucpaným vstřikům. Vzhledem k proměnné kvalitě plynu? Nebo je to jen otázka filtrů?
Děkuji
26.2.2014 10:00:23
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Ucpané vstřikyDobrý den pane Tomáši, přimazávání VAP SAVER se dle návodu výrobce zaúsťuje do sacího potrubí za škrtící klapku, tak že na plynové vstřikovače to nemůže žádný vliv na plynové vstřikovače. Pro odstranění nečistot z plynu slouží jedna filtr kapalné fáze a jednak filtr plynné fáze. Doporučujeme měnit filtr plynné fáze vždy po 20.000 km a spolu s každou druhou výměnou provést i výměnu filtru kapalné fáze.
23.2.2014 16:53:11
Jméno:
Doveda Předmět:
Plyn pro Hyundai ix 20 1,6 CVVTDobrý den.
Prosím o informaci o možné zástavbě pohonu LPG, (CNG) pro nový Hyundai ix 20 1,6 CVVT. Jaký je rozdíl v ceně instalace , potřebném dovybavení (přimazávání), případně v provozních nákladech
Děkuji
25.2.2014 8:22:46
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Plyn pro Hyundai ix 20 1,6 CVVTDobrý den pane Dovedo, jelikož uvažujete o novém vozidle, předpokládám, že chcete zachovat záruku poskytovanou na nová vozidla Hyundai. V takovém případě se obraťte na prodejce Hyundai, kde bude auto zakoupeno. Rozdíl v ceně CNG zařízení oproti LPG zařízení je markantní , díky nákladným nádržím. Rychlejší návratnost investice vychází u LPG zařízení.
23.2.2014 13:21:08
Jméno:
Michal Avrat Předmět:
Dotaz na LPGDobrý den, mám možnost zakoupit vozidlo Renault Megane s motorem 1,4 tce (130 k). Je možné tento motor přestavět na LPG popř. potřebuje nějaké přimazávání? Děkuji za odpověď.
25.2.2014 8:15:09
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Dotaz na LPGDobrý den pane Michale, tento motor není přímovstřikový tak že přestavba je možná, nicméně dosud jsme tento motor nedělali tak že nemohu říci, zda funguje dobře. U turbomotorů pro ochranu ventilů lze pro přímaz použít pouze elektronický dávkovač nebo aktivovat v řídící jednotce přístřik benzímu.
21.2.2014 15:41:57
Jméno:
M. Hartman Předmět:
přímaz u Merivy 1,4 16VDobrý den.
Vlastním Opel Meriva 1,4 16V Twinport r.v. 2008.
Po 30tis. km na LPG "praskla" hlava mezi 2. a 3. ventilem. Oprava vyvařením neúspěšná. Zřejmě vyhřátý materiál a možná i výrobní vada.
Z hrůzou zjišťuji, že existuje nějaké přimazávání, které mi nebylo při přstavbě doporučeno!!
Jak je náročná instalace podtlakového přimazávání u tohoto typu auta. Zvládne to jakýkoli zručný automechanik, nebo to musí být odborník od LPG ? Pokud si zakoupím přimazávání u Vás, dodáte i případný plánek na instalaci u tohoto auta?
A jaký typ mi doporučíte ?
Děkuji za odpověď.
25.2.2014 8:02:54
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: přímaz u Merivy 1,4 16VDobrý den pane Hartmane, prioritně je montáž zařízení ,námi dodávaného pro přímaz ventilů – VAP SAVER, určena pro odborné firmy. Nicméně zručný automechanik s určitými znalostmi by byl schopen zařízení namontovat podle schématu, které je na krabici výrobku.
20.2.2014 23:44:41
Jméno:
Ondřej Malík Předmět:
dotazDobrý den měl bych dotaz k lpg Landi RENZO Omegas, které bylo montováno v roce 2004. Vlastním audi a4 1.8 t a chci se zeptat jaké vstřiky lze dát. a jestli jsou vstřiky univerzální a pak se pro daný tip motoru seřizují a nebo pro každý motor jsou vstřiky jiné. Dále mě zajíme jestli pro tento motor je automatický seřízená řídící jednotka lpg aby to vstřikovalo zároveň i benzin a tak tedy se mi průmerná spotřeba zvyšuje, neboť poznávám že mi benzín mizí např. po ujetých 200 km na lpg. A taky mě zajímá jestli toto nastavení lze smazat, tedy aby jelo auto pokud mám přeplé na lpg, jelo jen na lpg. A jaký by to v tomto připadě mělo důsledek na životnost např. vstřikovačů benzínu.Děkuji Malík
21.2.2014 13:59:41
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: dotazDobrý den pane Malíku, každý výrobce LPG zařízení používá některé vstřikovače, které je možné nastavit v programu řídící jednotky. Konkrétně u LANDI RENZA je možné nastavit až 5 typů vstřikovačů např. Matrix, Keihin AEB…Proto doporučuji navštívit odborný servis, kde zjistí, jaký typ vstřikovačů je instalován ve vozidle. Samozřejmě správný typ vstřikovače resp. velikost trysek musí odpovídat výkonu motoru. Co se týče spotřeby benzínu nepíšete, kdy bylo Vaše vozidlo servisováno případně zda se projevují nebo projevovaly nějaké závady při jízdě na plyn. Některé programy v řídících jednotkách umožňují nastavit různé strategie pro odstranění některých chyb např. krátkodobé přepnutí do benzínu v režimu cut-off, aby se zabránilo nadměrnému poklesu otáček či zhasnutí motoru a samozřejmě u novějších řídících jednotek potažmo novějších verzí programu lze přístřik benzínu nastavit. Jaké nastavení má Vaše řídící jednotka zjistí také jen odborný servis. Pokud byste se chtěl objednat na servis u nás volejte p. Kůse tel: 602178440 nebo můžete využít služeb některého partnera uvedeného na našich webových stránkách v sekci partnersá síť.
Přidat záznam