Diskuzní fórum LPG/CNG
13.12.2013 20:22:47
Jméno:
Petr Předmět:
Xsara 1.6 16V - přidřené benzínové vstřiky?Já už jsem na garancce po 4000km byl, diagnostika proběhla, ale problém nevyřešen. Proto jsem psal jestli tam mám ject po čtvrte.. Už jsem najel na lpg 7000km. Je to prestavene tohle léto. Jen jsem si nebyl jistý jestli je problém způsoben těmi vstriky. To bych totiž potom asi záruku uplatňovat nemohl. Ale díky za odpověď, takhle přes fórum to řešit nejde. Petr
15.12.2013 20:52:40
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
RE: Xsara 1.6 16V - přidřené benzínové vstřiky?BA vstřiky to nebudou.
13.12.2013 13:30:50
Jméno:
Petr Předmět:
Xsara 1.6 16V - přidřené benzínové vstřiky?Dobrý den, prosím vás dokázali by jste mi poradit? Mám od léta v Xsaře 1.6 16V 2003 Stag4+ namontovaný vašim partnerem v Plzeňském kraji. Jěště než se na něj obrátím (stálo mi to poměrně dost peněz), potřeboval bych informaci.
Občas když chcípnu teplý motor z chodu na plyn a hned zas startuji, motor nenastartuje hned, ale trvá mu to cca 2-5s. Motor jakoby postupně chytá, pomáhá "pumpování" plynem, nechytne naráz. Studený to nedělá. Když ale před chcípnutím přepnu na N95, tak pak nastartuje ihned. Mám už i odškrnuto ve Stagu starty na LPG při teplém motoru(startujr pořád na N95), ale problém to nevyřešilo. Dá se s tím žít, přepínání na N95 před chcípnutím problém 100% řeší, ale kolega v C4 stejná motorizace a nic takového dělat nemusí. Myslel jsem že se při teplem motoru a chodu na LPG zadírají benzinové vstřiky, koupil jsem aditivum, ale zatím bez efektu. U plynaře jsem byl už 3x ale problém asi vyřešit neumí. Je to na reklamaci? děkuji za info
13.12.2013 14:31:57
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Xsara 1.6 16V - přidřené benzínové vstřiky?Dobrý den pane Petře, píšete že od léta máte namontováno LPG zařízení, předpokládám, že od letošního léta. Takže zařízení je v záruce. Každé LPG zařízení je potřeba po ujetí 2-3 tis. km po instalaci vždy zkontrolovat a případně doseřídit. Toto seřízení provede náš partner, kde bylo auto namontováno. Příčin může být více, ale předpokládám, že po diagnostice a seřízení bude LPG zařízení pracovat jak má. Ing. Procházka - technik
12.12.2013 19:21:11
Jméno:
Robert Předmět:
LPG IrmscherDobrý den, mám Opel Zafira 1,8 se systémem lpg Irmscher, chci se zeptat na servis. Děkuji s pozdravem Robert
13.12.2013 7:14:22
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: LPG IrmscherDobrý den pane Roberte, LPG zařízení Irmscher neservisujeme. Ing. Evžen Procházka - technik
12.12.2013 5:26:12
Jméno:
Václav Kolín Předmět:
Felicie 1.3Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jaká je udávaná spotřeba plynu ve Š.Felicii 1.3.
Zařízení mám namontované u Vás před 2 roky a na 32l najedu 320km,dříve jsem najel i 360km.
Dá se to nějak upravit?Děkuji za odpověď.
12.12.2013 7:08:15
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Felicie 1.3Dobrý den pane Václave, spotřeba vozidla obecně záleží na několika faktorech, zejména na způsobu jízdy, technickém stavu vozidla zvláště pak těsnosti motoru a bezvadné funkci zapalovací soustavy, způsobu jakým je vozidlo provozováno zda převážně ve měste nebo mimo město atd.. Nepíšete kolik km jste s vozidlem po montáži najel, zda byl vyměněn plynový filtr, zda jste byl na záruční prohlídce po ujetí 2000 km, kdy se provádí doseřízení vozidla po montáži. Doporučuji proto objednat se na servisní prohlídku. Ing. Procházka - technik.
10.12.2013 15:16:49
Jméno:
LP76 Předmět:
Golf Plus 1,4Dobrý den, jaký systém je nejvhodnější k přestavbě na pohon LPG pro VW Golf Plus 1,4 59kW CGG rv. 2009? Doporučíte mi pro montáž některého ze svých partnerů z ČB a okolí, jde mi hlavně o kvalitu. Děkuji
11.12.2013 8:23:48
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: Golf Plus 1,4Dobrý den LP76, toto vaše vozidlo lze úspěšně přestavět s vícero zařízeními doporučoval bych zařízení STAG. Samozřejmě záleží na Vašich konkrétních požadavcích na LPG zařízení. Konkrétní typ dohodněte s montážní dílnou. V Českých Budějovicích doporučím spolehlivého partnera pana Štěpánka - Kohoutova 211, Staré Hodějovice, tel: 777640374.
Ing. Procházka - technik.
9.12.2013 23:11:07
Jméno:
Václav Předmět:
BRCDobrý den, mám vozidlo Audi A8 4.2 se systémem BRC Sequent 56 a na LPG se mi přepíná až několik minut po dosažení 90°C teploty vody. Někdy se také stává, že signalizuje pípíním nízkou hladinu plynu v nádrži při akceleraci, ikdyž je třeba ještě z půlky plná. Systém byl montován v roce 2008. Může jít pouze o nastavení, nebo to bude spíše nějaká závada?
10.12.2013 8:19:01
Jméno:
Karel Předmět:
RE: BRCZáleží na nastavené teplotě přepínání(možná vadné čidloteploty/tlaku),zanesené filtry,je to více možností.. bez diagnostiky nelze určit...AutGas Barták sro
9.12.2013 23:10:37
Jméno:
Jiří Macháček Předmět:
ix20 - primazavaniDobrý den, objednal jsem si novy vuz hyundai ix20, 1,6 s pripravou pro lpg rovnou z vyroby. Vuz je aktualne jeste ve vyrobe. Naslednou prestavbu zajistuje prodejce. Zjistil jsem, ze vase spolecnost spolupracuje s hyundai. Moc se v tom nevyznam a proto prosim o konzultaci. Od prodejce vim, ze by mel byt nainstalovan system, ktery bude stridat palivo lpg a benzin (20% benzin a 80% lpg). Myslite, ze je to dostatecne ro mazani ventilu a sedel? Bojimse, aby nedoslo provozem k poskozeni motoru. Je tento postup dostatecny a bezpecny nebo by bylo vhodne nechat nainstalovat jeste primazavani?
Dekuji za odpoved.
10.12.2013 8:15:10
Jméno:
Karel Předmět:
RE: ix20 - primazavaniDoporučím Vám montáž ne u prodejce, ale u firmy,která Vám provede kvalitní montáž na LPG....my k tomu nabízíme i záruku na 150 tisíc km, alespoň máte jistotu, že je vozidlo namontované a seřízené jak má...přimazávání je v tomto případě lepší dodatečné přimazávání, benzín nechat jen ve vysokých otáčkách...AutoGas Barták sro
8.12.2013 14:51:43
Jméno:
Karel Předmět:
Hyundai I30, 1,6 CVVTDobrý den, vlastním poslední model Hyundai I30 kombi 2013, 1,6 CVVT, s originální přestabou na LPG (BRC) se zárukou od výrobce. Před tím, než budu kontaktovat servisní odd. tak bych se chtěl zeptat na váš názor na můj současný "problém". Vůz jsem kupoval nový a nyní má najeto 24tis od letošního března. V současné době jsem zaregistroval problém v automatickém přepnutí na LPG po studeném startu. Tento problém začal s prvními nočními mrazy. Ve chvíli, kdy se přepne na LPG, tak motor ztrácí výkon a při nízkých otáčkách či křižovatce chcípne. Jakmile dojde k dostatečnému prohřátí a motor se přepne na LPG, tak je potom vše bez problému. Zkoušel jsem po studeném startu vypnout plyn manuálně a zapnout jej až po cca 10km, kdy byl motor ohřátý na běžnou teplotu. V tomto momentě došlo ihned k přepnutí na LPG, ale motor opět ztratí na cca 2 vteřiny částečně výkon a začne na cca 10 vteřin blikat kontrolka motoru, po uběhnutí zmíněných 2 vteřin vše naběhne jak má a motor již poté běží na LPG bez problému. Prosím o odpověď v čem by mohl být problém. Děkuji Karel
10.12.2013 8:10:47
Jméno:
Karel Předmět:
RE: Hyundai I30, 1,6 CVVTZabýváme se zař.BRC již 20 let, tak odpovím...systém je nutno po 2000km seřídit a správně nastavit, ne tak jak to dělají v Hyundai,kde se na to"podívají,mechanici co mají 2 dny praxe ze školení,následně se provede další kontrolní nastavení po 10 tisíc(H.-je nemá),pak systém funguje bez problémů,ve Vašem případě jde zřejmě o špatné nastavení(souběhy paliv,dynamické seřízení,případná výměna filtrů a okamžité nastavení tlaku a seřízení systému,najděte si spolehlivý servis BRC, ne prodejce...AutoGas Barták sro
6.12.2013 11:32:16
Jméno:
Josef Kvapil Předmět:
Ford Mondeo 1.8 92kwDobrý den,
Uvažuji o zakoupení vozidla ze zahraničí(západní evropa) Ford Mondeo 1.8 92kw s již zabudovaným LPG. Stáří 7 roků. Chtěl bych prosím vědět jaké jsou případná rizika.
Děkuji Kvapil
6.12.2013 19:32:49
Jméno:
PaulofWoCC Předmět:
RE: Ford Mondeo 1.8 92kwDobrý den, nejlepší je si zjistit výrobce a model danného LPG zařízení, případně jestli je někdo schopen jej zaservisovat v ČR. Nutno taky podotknout, aby byl zápis či nějaká poznámka o LPG v zahraničním technickém průkazu. Další je zjištění platnosti nádrže LPG (10let od výroby). No pak pak všeobecně jestli to na LPG jede, jestli je volnoběh motoru klidný na LPG, rovněž tak na benzín.
4.12.2013 21:58:24
Jméno:
Motešický Pavel Předmět:
Kia ceed SW JD 1,6 GDIDobrý den. Vlastním auto kia ceed SW JD 1,6 GDI, rok výroby 2013. Uvažuji o přestavbe na LPG. V servise Kia mi nabízí system Lovato, s přístřikem benzinu. Na internetu jsem se ale dověděl, že může dojít k poškození sedel ventilů. Suma přestavby 35000 je pro mě velká částka a pokud by došlo k poškození motoru, byl bych na tom moc zle. 7 letá záruka na motor by přestala platit,chtějí to řešit nějakou pojistkou na LPG, která by pokryla případné poškození motoru.Po přečtení Vašich odpovědí by mě zajímal Váš nazor. Mám se pustit do přestavby na LPG a jaký systém by jste mi doporučil. Popřípadě, zda děláte přestavby kia ceed SW JD 1,6 GDI. Děkuji za odpověď.
3.12.2013 19:48:42
Jméno:
Pavel Předmět:
RenaultDobrý večer. Děkuji za rychlou odpověď. Brouzdám po internetu abych si mohl vybrat nejlepší systém pro své vozidlo. Vaše odpověď, mě tedy dosti překvapila jak mi nabízíte např. systém BRC, o kterém jsem se dozvěděl, že montáž LPG do mého vozidla vůbec nedopoporučuje, dokonce ji zakazuje. To by jste jako výhradní dovozci BRC, a vy jako technik měl vědět ne? Od vaší firmy jsem očekával seriózní odpověď, ale jak vidím měníte se pouze v lovce zákazníků. Děkuji. nechci. Pavel
3.12.2013 21:51:30
Jméno:
Fanda Předmět:
RE: RenaultDobrý večer.Vlastním stejné vozidlo, které spokojeně provozuji již několik let a desítek tisíc kilometrů na plyn se zařízením BRC. Nechápu tedy tvrzení o zákazu montáže zařízení firmy BRC. Asi jde o nepravdivé informace.Moje vozidlo to jen potvrzuje.
3.12.2013 18:06:11
Jméno:
Pavel Předmět:
RenaultDobrý den. Chtěl bych namontovat plyn do vozidla Renault Laguna 2,0 8V rok výroby 1996. Jaké zařízení by jste mi doporučoval? Je třeba přimazávání ventilů? Jak dlouho trvá montáž a kdy se mohu objednat? Jsem ze Strakonicka. Pavel
3.12.2013 19:02:45
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: RenaultDobrý den pane Pavle, Vaše vozidlo lze namontovat s vícero zařízeními, doporučoval bych STAG 4, STAG 300, BRC s přimazáváním ventilů. Aby LPG zařízení fungovalo k Vaší spokojenosti je nutné, aby vozidlo jezdilo bezchybně na benzín a zapalovací soustava byla vpořádku (cívky, kabely, svíčky). Montáž trvá jeden den. Termín montáže domluvte s p. Kůsem na tel: 602178440. Ing. Procházka - technik.
3.12.2013 14:41:56
Jméno:
František Předmět:
Dotaz
Dobrý den,mám na Vás dotaz.Mám vadnou řidící jednotku Eurogas na renaultu laguna.Dá se opravit nebo koupit a kde? Děkuji za odpověď.
3.12.2013 15:16:19
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: DotazDobrý den pane Františku, systém Eurogas nemontujeme. Ing. Procházka - technik.
2.12.2013 22:09:29
Jméno:
Drahokoupil Předmět:
PeugeotZdravím. Mám vozidlo Peugeot TEPEE Partner 1,6 benzin 95 max výkon 66 kW , otáčky 5800. Mám několi otázek: který systém by jste mi doporučil?. Kam se umístí nádrž?. Jaký bude mít rozměr a obsah a skutečné množství plynu s max. dojezdem?. Kde bude plnící hrdlo tankování?. Je třeba přimazávání?. Jakou nabízíte záruku?. Palubní počítač bude snímat a vyhodnocovat i plyn? Jaká bude celková cena a přibližný termín montáže. Drahokoupil
3.12.2013 9:55:03
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: PeugeotDobrý den pane Drahokoupile, pro Vaše vozidlo bych doporučil systém BRC Plug&Drive. Venkovní nádrž se umístí v zadní části pod vozidlo namísto rezervy. Rozměr nádrže volíme dle požadavků zákazníka a technických možností vozidla obvykle vždy co možná největší - velikost nádrže by se pohybovala okolo 60 l. Nádrž je možno naplnit do max. 80%. Plnící hrdlo bude v zadním nárazníku. Přimazávání není nutné. Záruka je 12 měsíců na práci a 12 měsíců na komponenty. Palubní počítač nebude snímat a vyhodnocovat plyn. Co se týče ceny a přibližného termínu montáže – kontaktujte vedoucího provozu pana Kůse na tel: 602178440. Ing. Procházka – technik.
2.12.2013 8:16:04
Jméno:
Ivo Předmět:
LPG MercedesDobrý den.Jaké LPG by jste mě doporučily do Mercedesu C200 141kw,4válec,r.v.1998 a je u tohoto motoru potřeba přímaz ventilů,nebo mají tyto motory ještě hlavy z kvalitních materiálu?Děkuji
3.12.2013 8:44:59
Jméno:
Ing. Procházka Předmět:
RE: LPG MercedesDobrý den pane Ivo, pro Vaše vozidlo lze použít více LPG zařízení doporučil bych plně postačující spolehlivé zařízení STAG 4, přímaz ventilů není nutný. Samozřejmě lze použít i zařízení jiná - konkrétní typ bychom případně zvolili dle Vašich požadavků na LPG zařízení. Ing. Evžen Procházka - technik.
Přidat záznam