Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <164>  <165>  <166>  <167>  <168> ||  <263>     >>   >5x>  

5.10.2013 13:35:10
Jméno: MILAN Předmět: DOTAZ
PROSÍM O ODPOVĚD MÁM TEN SAMEJ PROBLÉM JEDNA SE O NOVÉ AUTO HYUNDAI IX 20 PŘI MÍRNÉM SEŠLAPNUTI PLYNOVÉHO PEDALU JE SLYŠET CVRLIKÁNI Z MOTORU JE SLYŠET VE VOZE A ZA JÍZDY NEMUZE DOJÍT K NĚJAKYMU PROBLÉMU Z MOTOREM PŘI PŘEPNUTÍ NA BENZÍN MOTOR JEDE JAKO HODINKY.
7.10.2013 7:37:32
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: DOTAZ
Můžou "cvrlikat" vstřikovače. Doporučuji návštěvu servisu. Ing.Pataky - technik

3.10.2013 13:32:16
Jméno: Rušák Předmět: Ztráta přílohy k TP z Belgie
Dobrý den, nedávno jsem zakoupil Chevrolet Nubira 1,6 2006, dovezený z Belgie se systémem Vialle LPi. Bohužel jsem zřejmě ztratil přílohu k TP, pro zápis revizí LPG. Myslíte že mi duplikát vystaví někdo v ČR, nebo jen firma, která systém montovala? Děkuji, Rušák.
3.10.2013 14:22:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ztráta přílohy k TP z Belgie
Dobrý den. Obraťte se na našeho smluvního partnera pana Coubala v Praze. Kontakt najdete v naši partnerské síti.Ing.Pataky - technik

2.10.2013 10:47:02
Jméno: Petr Tomek Předmět: Hyundai ix20
Dobrý den, mám Hyundai ix20, motor 1,6 CVVT rok výroby 2011 bez přípravy od výrobce pro zástavbu LPG. Je možné provést zástavbu LPG na tento motor bez předchozí přípravy? Je mi jasné, že pokud bude provedená zástavba, tak přijdu o 5-ti letou záruku. Pokud to lze, jakou zástavbu a jaký typ přimazávání doporučujete? Popř. jaké máte zkušenosti se zastavbami na ix20 bez přípravy pro LPG od výrobce? Předem děkuji za odpovědi.
2.10.2013 11:02:31
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai ix20
Dobrý den. Technickým ředitelem firmy Hyundai ČR, je přestavba ix20 1,6 93 kW povolena. Doporučuji programové přimazávání přístřikem benzínu systémem BRC SQ24 MY a doplňkové externí přimazávání VAP SAVER + VSE. Pokud přestavbu provede firma Hyundai (námi akreditovaný autosalon -servis) tak by jste o 5 - ti letou záruku nemusel přijít. Oslovte Vašeho prodejce. Máme 3 leté kladné zkušenosti se zástavbou zařízení LPG do vozidel Hyundai. Ing.Pataky - technik

1.10.2013 8:23:55
Jméno: Martin Valčík Předmět: studené starty
Dobrý den, mám Ford Focus 1.8 16V 85kw přestavěný na LPG a při studených startech otáčky při prvních pár šlápnutí na plyn nejdříve spadnou (při tom se auto roztřepe a má velkou tendenci zdechat - někdy i zdechne) a až s prodlevou třeba i 2 vteřiny otáčky vyletí nahoru..je to nepříjemné když někde spěchám a nemůžu vyjet bez toho abych s tím minutu nebojoval, do té doby, než se to přepne na plyn - od přepnutí na plyn je to všechno v klidu - ve videu na konci cca 55. vteřina..teplý starty bez problému..napadl mě palivový filtr, již ho mám v kufru, ale moc bych to na něj neviděl. Dočetl jsem se, že by to mohlo mít souvislost i právě s LPG, protože na diagnostice ford, žádná chyba není. Mám systém Landi Renzo Omegas, mohli byste mi alespoň nastřelit, co myslíte, že by to mohlo být? Mockrát děkuji, Valčík moje video video chování auta: http://www.youtube.com/watch?v=lg_2GxGOKlw
1.10.2013 8:34:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: studené starty
Dobrý den. Domívám se, že by mohli být ujeté korekce na LPG. To by vysvětlovalo ty starty. Bez úplné diagnostiky je to pouze můj dohad. Pokud byla přestavba provedena zde v ČR, obraťte se na montážní firmu. Pokud je Vaše vozidlo s LPG dovezeno ze zahraničí, patrně bude řídící jednotka zablokována. Některé se dají odblokovat, některé ne. V tom případě se musí koupit nová ŘJ a naprogramovat. Můžete se objednat na opravu u nás u ved. provozu pana Kůse. Viz. kontakty. Ing.Pataky - technik

29.9.2013 15:23:59
Jméno: Radek Předmět: Chcípá to
Dobrý den, mám škodu felicia 1.3 mpi, 50 kw, 1999, se systémem Tartariny a v nedávné době mi začal provoz na plyn dělat potíže. Po krátké době jízdy na ply (zahřátý motor na benzín a přepnuto na lpg), mi vždy začnou samovolně klesat otáčky motoru, na přišlápnutí pedálu plynu motor nereaguje a postupně to prostě chcípne. Musím chvíli počkat a pak nastartovat na benzín (po tom chcípnutí, když přepnu na benzín, to hned nenastartuje, čekání cca 20 sekund). Auto jsem měl s poruchou už v servisu, kde to údajně "nějak poštelovali" + provedl jsem výměnu oleje, svíček, filtry vzduch + olej. Chvíli to jelo dobře, ale po pár desítkách km je to tu zas. Ještě mě napadlo, že po tom chcípání chvíli svítí ko. oleje, kterého je ale dost... Můžete prosím poradit?
30.9.2013 7:08:20
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Chcípá to
Dobrý den. Vámi uvedený systém nemontujeme. Ing.Pataky - technik

27.9.2013 11:21:46
Jméno: Král Předmět: Mitsubishi Outlander
Dobrý den, děkuji za odpověď, ještě se zeptám, kolik nastavit kapek aditiva za min. u tohoto motoru a zda doporučujete rozvod aditiva pomocí VSE ? Děkuji Král
27.9.2013 12:06:48
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Mitsubishi Outlander
Dobrý den. Rozvod aditiva pomoci VSE doporučuji jednoznačně. Natavuje se cca 8-10 kapek za minutu, ale toto je pouze informativní hodnota. Motor si aditivum nasává podle výkonu. Počet kapek se nastavuje tak, aby ve skleněné kontrolní trubičce bylo vždy aditivum. Ing.Pataky - technik

26.9.2013 20:36:24
Jméno: Král Předmět: Mitsubishi Outlander
Dobrý den, chtěl bych nechat přestavět na lpg vozidlo Mitsubishi Outlander, rok. výroby 2011, motor 2.4i Mivec, typ motoru 4B12, 125KW, chci se zeptat, zda je u těchto motorů třeba ochrana ven. sedel( zda doporučujete přívstřik benzinu, nebo aditivum Vap-saver). Děkuji Král
27.9.2013 7:14:08
Jméno: ˇAutogas Centrum Předmět: RE: Mitsubishi Outlander

Dobrý den. Úspěšná přestavba (přesněji - zástavba zařízení LPG) tohoto typu vozidla s rokem výroby 2011 byla zahájena teprve nedávno. Účinnost ochrany ventilů přístřikem benzínu i externím přimazáváním lze posoudit  až po ujetí cca 50-70-tis km. Zatím žádné vozidlo uvedené počty km nenajelo. V současné době doporučuji aplikaci obou ochran. Náklady na dodatečnou externí ochranu jsou minimální oproti případenému poškození ventilů. Ing.Pataky - technik

25.9.2013 20:03:16
Jméno: Jiří Fiedler Předmět: Samovolné přepínání z LPG na benzin
Zdravím a prosím o radu. Mám Audi A4, motor 1.8 Turbo, 110 kW, LPG Landi Renzo, během jízdy se velmi často přepíná systém samovolně z LPG na benzin. Dochází k tomu zejména při brždení motorem (jízda bez plynu), kdy otáčky poklesnou na hranici 2000 (dojíždění k semaforum atd...) i při jízdě při vyřazení rychlosti. Na volnoběh při stojícím vozidle přepnutí na LPG drží, míra naplnění plynové nádrže na to vliv nemá, vzduchový filtr i filtr LPG plynné fázebyl vyměněn, závada však stále trvá. Prohřátí studeného motoru je velmi rychlé, k přepínání na LPG dochází cca při dosažení teploty 50 st.C. Jinak jde motor velmi pěkně a jede dobře. Děkuji za odpověď.
26.9.2013 8:19:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Samovolné přepínání z LPG na benzin
Dobrý den. Předpokládám, že se jedná o systém Landi Renzo Omegas. V Ústeckém kraji nemáme žádného partnera, který by se přestavbou a diagnostikou tohoto zařízení zabýval. Může být několik příčin způsobujících samovolné přepínání z LPG do benzínu. Bez důkladné diagnostiky nelze dobře poradit. Obraťte se v první řadě na montážní firmu, která zástavbu zařízení provedla. Pokud je auto dovezeno ze zahraničí, může se stát, že bude řídící jednotka zablokovaná. Ing.Pataky - technik

25.9.2013 20:00:11
Jméno: Petr Předmět: korekce
Dobrý den p.Pataky V jakém rozmezí se mají pohybovat kratkodobé a dlohodobé korekce smesi? Když je dlouhodobá korekce +8% Znamená to že je chudá směs? Nebo naopak? S pozdravem Veselský N.M.nM
26.9.2013 8:02:25
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: korekce
Dobrý den pane Veselský. Odborné dotazy technického rázu v tomto rozsahu neřešíme přes fórum a neodpovídáme na ně laické veřejnosti. Nicméně udělám výjimku, ano, pokud generuje řídící jednotka benzínu hodnoty v rozmezí -25 +25. Pokud v rozmezí -100 a +100 tak je to naopak. (např. Fabia s Marelli). Ing.Pataky - technik

25.9.2013 16:02:43
Jméno: Tomáš Novák Předmět: ventily
Dobrý den,nechali jsme si domontovat plyn do vozu Hyundai I20 1.4 cvvt.V 50000km jsou zaklepané ventily.Je namontováno BRC s přístřikem.Má cenu domontovat VAP-SAVER? Děkuji za odpověď. T.Novák
25.9.2013 18:09:23
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: ventily
Dobrý den. Zaklepané ventily nemusí být způsobeny výhradně vlivem provozu na LPG. Zaklepat se můžou i stylem jízdy na benzín. V poměru namontovaných vozidel (řádově cca. 1200 - 1500 za rok) je nám známo pouze promile částečného poškození a to ještě bez znaleckého prokázání přímé souvislosti vlivu spalování LPG. Záleží na hodnotách nastavení přístřiku benzínu (VSR) a na stylu provozování vozidla. Dodatečné externí přimazávání má smysl pouze po opravě poškozených ventilů a sedel. Ing.Pataky - technik

25.9.2013 8:47:05
Jméno: Michal Kyjovský Předmět: Lpg do 1.2htp 47kw, fabia r. v. 96
Dobrý den, jeden ze servisu z vaší partnerské sítě mi doporučuje k motoru 1.2htp fabia r. v. 96 systém stag 4 plus, zajímalo by mne jaký je rozdil mezi uvedeným systémem a systémem lovato, který jste mi emailem doporučil vy. Cena obou systemů mi byla sdělena stejná. Je u uvedeného motoru nutné či vhodné nechat přístřik benzinu či mazaní ventilů? Jinak známý si u vás nechal dělat přestavbu a byl velmi spokojen s kvalitou montáže a následným seřízením, proto bych uvažoval spíše o přestavbě u vás, jaké jsou cca.. objednací lhůty. Diky za info
25.9.2013 10:48:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Lpg do 1.2htp 47kw, fabia r. v. 96
Dobrý den. V zásadě je jedno který systém si vyberete. Rozdíl mezi zařízeními je pouze v mechanicko-elektrickém provedení některých funkčních prvků ( vstřikovače, řídící jednotka atd.) Je možné, že náš partner vám doporučil Stag 4 proto, že má větší zkušenosti s montáži tohoto zařízení.Jeho doporučení je ale technicky zcela v pořádku. Není nutný přístřik benzínu pro Váš typ motoru. Pokud chcete montáž realizovat u nás, volejte číslo 602 178 440. Ing.Pataky - technik

18.9.2013 22:08:51
Jméno: adidas Předmět: Hyundai ix20 LPG
Hezký den, mám vozidlo Hyundai ix20 - 1,4 CVVT 16V LPG BRC. Přestavba 3/2013 jako nové vozidlo. Spotřeba benzínu včetně rozjezdů 0,45l / 100km (měřená ujetá vzdálenost cca. 4500km, provoz většinou město a mimoměsto, dálnice minimum). Je spotřeba benzínu dostatečná i na přímaz? A od jakého data platí doporučení firmy BRC na přímaz? Děkuji
19.9.2013 7:40:45
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Hyundai ix20 LPG
Dobrý den. Ochrana ventilů přístřikem benzínu je opodstatněná při zvýšeném výkonu motoru. Váš popis provozování vozidla odpovídá standartnímu zatěžování. Pokud jsou správně nastaveny parametry VSR, nelze spotřebu zpochybňovat. Doporučení firmy BRC je platná od roku 2012. Ing.Pataky - technik

17.9.2013 20:44:24
Jméno: Jan Předmět: seat
dobry den chtel jsem se zeptat jaky system by jste mi doporučil pro seat ibiza 1,6efi 74kw predem dekuji Macku.ps potrebuji primazavani
18.9.2013 8:18:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: seat
Dobrý den. Máte výhodu v tom, že lze použít kterékoli zařízení firem BRC, Landi Renzo, Lovato, AcGas atd. . Systémy jsou již dneska téměř identické, rozdíly jsou pouze v komfortu vybavení. U zařízení SQ24(BRC), EVO(LR), Easy Fast Smart(Lovato) lze aktivovat ochranu ventilů přímo v programu. U zařízení Stag (AcGas) je nutno použít externího přimazávání VAP Saver+VSE. Externí přimazávání, ale lze použít i u výše jmenovaných zařízení jako doplněk.Ing.Pataky - technik

17.9.2013 9:57:12
Jméno: Martin Kašperlík Předmět: Dotaz na systém LPG
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li by jste mi doporučil tuto partnerskou společnost na přestavbu na LPG Autogas Opava nebo jinou v okolí Ostravy. Chtěli bychom přestavět vůz VW Bora r.v.03 1.6 16V 77kW. Jaký systém by jste nám pro tento vůz doporučili a jaká by byla pouze orientační cena přestavby? Mockrát Děkuji
17.9.2013 10:13:37
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz na systém LPG
Dobrý den. Ano, naši partnerskou firmu Autogas Opava Vám mohu vřele doporučit. Lze vybrat z naší nabídky zařízení firem Landi Renzo (systém EVO), BRC (systém MYSQ24) ale nejvíce se přikláním k zařízení firmy Lovato (systém Easy Fast Smart) .Ceny si určují naši partneři, dotaz tedy nasměřujte k Autogas Opava. Ing.Pataky - technik

17.9.2013 8:32:35
Jméno: Radek Ulč Předmět: záměna vstřiků
Dobrý den, je možná záměna vstřikovačů v systému BRC za jiného výrobce? Původní vstřiky BRC jsou neopravitelné ( po 25 tis. km), tak mi dodavatel nabídl, že mi tam dá jiné. Bude systém fungovat správně? Děkuji za odpověď.
17.9.2013 9:00:26
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: záměna vstřiků

Dobrý den. Pokud se použijí vstřikovače z nabízeného seznamu BRC stejných parametrů a provede se nová kalibrace tak ano. Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <164>  <165>  <166>  <167>  <168> ||  <263>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací