Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <16>  <17>  <18>  <19>  <20> ||  <265>     >>   >5x>  

15.7.2023 15:21:11
Jméno: Alexandr Předmět: Fiat doblo ll natural power nejde natankovat cng
Dobrý den mám fiat dobloll natural power 1.4 88kw při posledním tankování mi nešlo netankovat cng a stojan hlásil Block a pak e604 chci se zeptat jaká je pravděpodobná závada děkuji
17.7.2023 7:13:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fiat doblo ll natural power nejde natankovat cng
Dobrý den, jednou z možných příčin, proč nelze natankovat, je vadná plnící přípojka. V každém případě z důvodu bezpečnosti doporučuji svěřit opravu odbornému servisu.

13.7.2023 20:00:20
Jméno: František Předmět: dotaz na montáž
Dobrý den, zajímala by mě možnost montáže lpg do vozu Subaru Outback 2.5 AWD 129 kw, kód motoru FB25 r.v.2018. Nemělo by se jednat o přímovstřikový motor.
Pokud montáž možná je prosím o sdělení nezávazné kalkulace ceny montáže.
Děkuji za ochotu Fillip
14.7.2023 7:19:24
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: dotaz na montáž
Dobrý den, přestavba tohoto motoru (FB25) na pohon LPG možná je. Cenu montáže jsem Vám poslal mailem.

11.7.2023 6:48:07
Jméno: Filip Předmět: Servis zařízení lpg
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat, zdali je u vás možno servisovat zařízení Brc Sq24 a zařízení LandiRenzo. Používám několik vozidel s těmito zařízeními LPG a hledám servis pro jejich údržbu a případné opravy.Děkuji za info.
11.7.2023 7:38:21
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Servis zařízení lpg
Dobrý den, ano, je to možné, na servis se můžete objednat po konzultaci se servisním technikem na tel. 606 659 530.

8.7.2023 19:27:56
Jméno: František Fillip Předmět: montáž lpg Superb 3
Dobrý den, chtěl jsem se informovat na možnost montáže lpg do vozu Škoda Superb 3. Zajímalo by mě na jaké motorizace je montáž lpg vůbec možná.
Měl bych zájem o přestavbu Superba 3 nejlépe 140kw/190 koní kód motoru CZPB nebo DKZA nebo DNNA. Je taková montáž možná? Jaká by byla předběžná cena této montáže. Dík za info F.Fillip
10.7.2023 8:01:53
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: montáž lpg Superb 3
Dobrý den, pro Vámi uvedené kódy motorů nemáme v současné době vhodnou sadu pro přestavbu na LPG. Přestavb je možná pro kódy motorů CZCA, CZE, DPCA a DADA.

8.7.2023 15:07:21
Jméno: RAMUSAK Předmět: SAMOOBSLUŽNÉ ČERPÁNÍlpg
Je nový zákon,že si musí řidič čerpat sám LPG na čerpací stanici a nebo jen proškolená obsluha na LPG .Dík za info,
10.7.2023 7:51:12
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: SAMOOBSLUŽNÉ ČERPÁNÍlpg
Dobrý den, dle platné legislativy smí čerpat LPG pouze osoba řádně proškolená. Řada dodavatelů LPG a čerpacích stanic provádí školení samoobslužného čerpání LPG. Pak lze samoobslužně čerpat LPG na konkrétní čerpací stanici nebo na vyjmenovaných stanicích daného dodavatele LPG.

7.7.2023 10:55:46
Jméno: Petr Předmět: Yeti kode
Dobrý den, můžete vypsat kódy motorů u všech vozidel Škoda Yeti, kde je možná přestavba na LPG?
Děkuji za odpověď
10.7.2023 7:36:50
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Yeti kode
Dobrý den, u modelu Yeti lze přestavět na pohon LPG MPi motor CWVA a dále motory s přímým vstřikováním benzínu CBZB,CYVB, CAXA, CZCA, CDAA.

4.7.2023 14:47:33
Jméno: Petr Předmět: Chip
Dobrý den, v případu Chipu benzínové řídící jednotky je lepší před přestavbou nebo po přestavbě anebo jak to vlastně je?
Děkuji za odpověď
4.7.2023 15:24:16
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Chip
Dobrý den, pokud chcete Váš motor "chipnout" pak v případě MPi motorů (benzín se vstřikuje před sací ventily) je to dobré provést před přestavbou. U motorů s přímým vstřikováním benzínu (benzín se vstřikuje pod vysokým tlakem rovnou do spalovací komory válce, motory TSi, GDi ...) je LPG sada odladěna včetně programu na tovární nastavení konkrétního kódu motoru a nedoporučujeme tyto motory v případě přestavby na LPG chipovat.

4.7.2023 11:22:40
Jméno: Fiat Dobló Předmět: Demontáž CNG
Dobrý den, jak moc je proveditelná demontáž CNG soustavy přímo na tovární, fabrické přestavbě (Fiat Dobló 1.4 88kW benzín+ CNG již z výroby)? Lze ji provést jednoduše vymontováním CNG soustavy + nádrží a zapsání do TP (samozřejmě v dílně s osvědčením), nebo je zde nějaký zádrhel, pokud se jedná o tzv. jednopalivové vozidlo, kde je CNG primárním palivem? A případně, pokud by demontáž nebyla možná, lze nějak oficiálně snížit (a zapsat do TP) počet CNG láhví z původních pěti třeba na jednu, dvě (i za cenu snížení dojezdu, ale s výhodou výměny pouze jedné/dvou tlakových lahví při jejich expiraci? Děkuji za odpověď!
4.7.2023 12:58:09
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Demontáž CNG
Dobrý den, Vaše vozidlo bylo homologováno jako jednopalivové na CNG a pro tato vozidla platí jiná pravidla než pro dodatečné přestavby. Se svým dotazem se obraťte na FIAT.

4.7.2023 9:03:56
Jméno: Petr Předmět: Yeti 1.2 TSI dsg
Škoda Yeti r.2015 1,2 TSi 81kW.
Lze předělat na LPG?
Děkuji
4.7.2023 9:31:48
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Yeti 1.2 TSI dsg
Dobrý den, přestavba přímovstřikového motoru 1,2 TSi, 81 kW, kód motoru CYVB na pohon LPG možná je.

3.7.2023 20:29:07
Jméno: Míla Bureš Předmět: LPG Fabia 1 1.2 HTP
Nikde nemohu najit jaky mohu použít elektromagnetický ventil na LPG-Benzin na Magic z roku 2005 je s filtrem.Děkuji
4.7.2023 7:00:20
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: LPG Fabia 1 1.2 HTP
Dobrý den, navštivte svého plynaře, který zjistí, o jaký typ elektromagnetického ventilu se jedná, vymění ho a po výměně zkontroluje těsnost LPG systému.

29.6.2023 10:29:48
Jméno: Milan Předmět: Fiat Tipo 1,4 Po dodatečné montáži LPG
Fiat Tipo r.v. 2016
1,4 70 KW
29.6.2023 10:38:36
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Fiat Tipo 1,4 Po dodatečné montáži LPG
Dobrý den, zřejmě z nějakého důvodu není palivová směs při jízdě na LPG optimální. Benzínová řídící jednotka stále dostává všechny signály jako při jízdě na benzín a dle signálů od lambda sondy provádí příslušné korekce palivové směsi. Pokud vypnete motor z režimu plynu pak pro následný studený start jsou použity benzínovou řídící jednotkou posledně uložené korekce. To pak může způsobovat problémy, které popisujete. Sám jste si ověřil, že pokud jste jezdil na benzín studené starty se zlepšily. Navštivte proto svého plynaře, který zkontroluje správnou funkčnost všech komponent LPG soustavy, zkontroluje teplotu přepnutí a v případě potřeby upraví plynovou mapu. Před návštěvou plynaře doporučuji nějaký čas jezdit na benzín, a to z toho důvodu, aby se srovnala benzínová mapa, podle které se pak nastavuje mapa LPG.

29.6.2023 9:57:05
Jméno: Milan Předmět: Fiat Tipo 1,4 Po dodatečné montáži LPG
Dobrý den,
Mám problém se studeným startem, od počátku montáže LPG. Po nastartování motor chytne a běží cca 5 sekund normálně a po té začne kolísat a nejde do otáček, dusí se. Zhruba po patnácti sekundách se to srovná a motor běží normálně celý den. Zdá se mi že přepíná na plyn oproti předešlému auto moc brzo. Po rozjetí cca do půl minuty.
Zkoušel jsem jeden den jezdit na benzín a ráno se to chovalo celkem dobře, motor se mírně zhoupnul po pár sekundách, ale motor celkem hned šel do otáček. Děkuji za radu a hezký den.

27.6.2023 9:33:23
Snímač teploty LPG 4,7 kOhm KME, MAGIC Kdyby nefungoval odkaz v minule zpráve.

27.6.2023 9:30:26
Děkuji za rychlou odpověd objednal jsem toto čidlo snad bude ono mam Magic z roku 2005

https://www.lpgprofi.cz/product/cidla_snim ace/snimac-teploty-lpg-4_7-kohm-kme_-magic/1474

26.6.2023 21:31:15
Jméno: Jana F. Předmět: Vyměna nadrže u Dacia
Dobrý den,
máme doma Dacii z výroby v plynu. Máme jít na STK a nádrž tam je už 10 let. V neautorizovanem servisu nám bylo sděleno, že nejdříve musíme vyměnit nádrž plynu pokud je už 10 let. Maji opravdu pravdu. V Renoltu mě servisní technik tvrdil, že to není potřeba ! Teď nevim , kdo má pravdu.
27.6.2023 8:25:28
Jméno: Ing. Procházka Evžen Předmět: RE: Vyměna nadrže u Dacia
Dobrý den, je pravdou, že LPG vozidla Dacia, Renault mají evropskou homologaci jako dvoupalivové. Se svým dotazem se proto obraťte na akreditovaného zástupce značky.

<5x<   <<     <1> || <16>  <17>  <18>  <19>  <20> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací