Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <170>  <171>  <172>  <173>  <174> ||  <265>     >>   >5x>  

23.8.2013 9:01:04
Jméno: Milan Flídr Předmět: Ford Mondeo 1.8 SCi
Dobrý den. Sháním informace o možnostech přestavby Ford Mondeo 1.8 SCi (přímý vstřik) na LPG. Tento motor se v ČR vyskytuje poměrně vzácně. Existují LPG systémy a případná další nezbytná zařízení pro tento typ motoru? Děkuji za odpověď.
23.8.2013 9:42:14
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford Mondeo 1.8 SCi
Dobrý den. Důležitý je motorkód vozidla. Ing.Pataky - technik

22.8.2013 9:06:53
Jméno: Lukáš Koláček Předmět: Renault Megane III 1,4 TCe
Ano jedná se mi o vozidlo Renault Megane III 1,4TCe. Nemusím tedy v případě přestavby mít strach že by se mi motor, popř. trysky nebo turbo začalo kazit? Ještě jedna otázka kolik by u Vás přestavba stála včetně přimazávání? Ještě jednou díky za rychlou odpověď.
22.8.2013 10:34:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Renault Megane III 1,4 TCe
Zavolejte na číslo 602 178 440.

21.8.2013 22:10:52
Jméno: Lukáš Koláček Předmět: LPG do 1,4 TCe
Dobrý den, prosím o informaci jestli už jste vyřešili situaci ohledně motoru 1,4 TCe a přestavbu na LPG děkuji.
22.8.2013 7:17:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: LPG do 1,4 TCe
Dobrý den. Ano, přestavba těchto motorů (Renault) možná je. Musí se jednat o motor TCE (Turbo Control Efficiency - řízení účinnosti turba ) bez přívlastku Energy 115. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.8.2013 9:00:59
Jméno: Patrik Vobořil Předmět: JLM VALVE SAVER KIT- ochrana ventilů motoru na LPG
Dobrý den,prosím Vás, mám namontován JLM VALVE SAVER KIT- ochrana ventilů motoru na LPG a došla mě náplň.Mohu použít jinou náplň než je značka JLM nebo je nutné dodržet original náplň?Děkuji za odpověď.Vobořil P.
20.8.2013 9:30:21
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: JLM VALVE SAVER KIT- ochrana ventilů motoru na LPG
Dobrý den. Nedoporučuji. Oleje mají rozdílnou hustotu, tedy i viskozitu a tak nemusí nastavení odkapávání souhlasit. Obraťte se na náš sklad a objednejte si odpovídající olej. Ing.Pataky - technik

19.8.2013 18:02:18
Jméno: Michal Předmět: Dovolená v Německu
Dobrý den.Chci jsem jenom napsat uživatelům Lpg když jedete do Německa není potřeba sebou žádná redukce.Podle zákonů v Německu na Lpg musí prodejci mít u sebe redukce na tankování.A z vlastní praxe musím potvrdit že je to pravda a ochota prodejců mě doopravdy moc mile překvapila.Cena Lpg je asi 18kč a musím napsat že když natakunkuji plnou nádrž tak ujedu více než když natakuji v České republice. Kvalita Lpg je i znát na jízdě je to živější a je to znát.
19.8.2013 18:38:01
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dovolená v Německu
To je od Vás určitě dobrá zpráva. Na druhé straně máme i opačné reakce. Tak si vyberte. Ta redukce zas tolik nestojí, aby jste neměli jistotu i na menších, zejména rodinných čerpačkách. Ing.Pataky - technik

19.8.2013 13:38:05
Jméno: Lubomír Bogdan Předmět: svíčky na LPG
Moc děkuji za odpověď. Rozumím tomu správně,že pokud dám rovnou speciální svíčky na LPG,tak "neriskuji" nic a pokud dám svíčky předepsané výrobcem motoru,tak se může stát,že to nebude ono? Selským rozumem mi vychází,že speciální svíčkou nic nepokazím.....
19.8.2013 14:01:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: svíčky na LPG

Nemáme erudovaně podložené výsledky porovnání účinnosti jednotlivých svíček pro ten který motor. "Speciální" svíčky pro LPG obecně, mají pouze menší odtrh a vyšší tepelnou snášenlivost. Spalování LPG má své specifické problémy. Jedním je obtížnější zapalitelnost v důsledku nehomogenní směsi plynů ve spalovacím prostoru. Důsledkem je zvýšený požadavek na napětí zapalovací soustavy a obtížnější startovatelnost při nízkých teplotách.Ing.Pataky - technik

19.8.2013 14:20:50
Jméno: David Předmět: RE: svíčky na LPG
Dovolte, abych připojil mou zkušenost se svíčkami. Mám 2 auta na LPG, Felicii a Focus. U Fordu obecně prý není vhodné dávat originální svíčky Motorcraft. Platí to prý od doby, kdy se začaly vyrábět v Číně a kvalita šla výrazně dolů. Údajně hrozí, že se upálí jiskřiště a pálí na píst v horní úvrati, kde to udělá nakonec díru. Osobně jsem jezdíl na Motorcrafty min. 20 tis. km a bez problémů. Jestli už to ale byly ty čínské, to nevím. V jednom LPG servisu mi tedy doporučili nějaké Brisky speciálně na LPG. Nedalo se s tím ale prakticky jet, velmi nerovnoměrných chod, takže mi tam nakonec dali BOSCH plat- Ir. které ovšem stály 310,- /ks. Ty jsou zdá se dobré, ale při startování studeného motoru, startér delší dobu točí než to bylo dříve s Motorcrafty. U Felicie mi byly doporučovány stejným servisem Brisk SILVER, také speciálně pro LPG, ale vydržely pouze 3 tis.km. Následně jsem zkoušel nějaké Bosch na LPG, ty vydržely 10 tis. a před týdnem jsem namontoval ubyč. BRISK SUPER DR15YC a zdá se mi subjektivně, že auto jede lépe a má lepší chod motoru.

19.8.2013 12:46:27
Jméno: Lubomír Bogdan Předmět: svíčky na LPG
Dobrý den. Zajímá mne váš názor,jaké používat svíčky ve vozidle přestavené na LPG? Slyšel jsem mnoho názorů a nejsem z toho moc moudrý.Takže používat svíčky předepsané výrobcem automobilu,nebo speciální na LPG? Mám Ford Mondeo 2,0 rok výroby 2011.Mockrát děkuji za odpověď.
19.8.2013 13:13:34
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: svíčky na LPG
Dobrý den. V první řadě doporučujeme svíčky předepsané výrobcem. Pouze v případech, kdy je spalování LPG nedokonalé, (zjištěné odpovídající diagnostikou) přistupujem k záměně svíček. Ing.Pataky - technik

15.8.2013 19:12:05
Jméno: Ivan Předmět: Octavia I
Dobrý den, po montáží LPG do vozu Octavia I 1,6 75 Kw, r.v. 2003 (najeto 140000) v květnu se mi zvýšila spotřeba oleje cca 1 l na 1000 km..Chci se zeptat zda může být zvýšená spotřeba v souvislosti s montáží zařízení STAG 300? Na LPG najeto 3600 km. Děkuji za odpověď
15.8.2013 20:45:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Octavia I
Dobrý den. Provozování vozidla na LPG prodlužuje interval výměny oleje z důvodu nižšího znečištění. Na druhé straně LPG je oproti benzínu "sušší" proto je třeba častěji kontrolovat množství oleje. 1 litr na 1000 km není zcela v pořádku, ale při celkově najetých 140.000 km bych nechal zkontrolovat celkový stav motoru. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.8.2013 15:25:33
Jméno: marián Šťastný Předmět: Audi A8 FSI
Dobrý den, v přiloženém seznamu vozidel s přímím vstřikem benzínu FSI upravovaných na LPG jsem nenašel Audi A8 4,2 FSI. Chci se zeptat, zda i do tohoto vozidla je montáž možná (257kw, r.v. 2008) a v jaké cenové relaci cca. Děkuji M. Šťastný
15.8.2013 20:35:24
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Audi A8 FSI
Dobrý den. Žádný z našich dodavatelů zatím nenabídl odpovídající soupravu a program. Není ani velká naděje, že se na trhu objeví. Motory FSI se přestávají vyrábět a tak se vývoj zaměřil na TFSI motory. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.8.2013 10:31:44
Jméno: ´Béďa Předmět: Omezení montáže do vozidel Hyundai
Dobrý den, pane inženýre. Dnes jsem se dozvěděl od zástupce autorizovaného servisu Hyundai, že byla zastavena nabídka montáže LPG do některých vozidel Hyundai, protože to bylo ze strany importéra unáhlené. Mezi tyto vozidla patří i typ ix 35.Já sám jsem si vozidlo ix35 kupoval nové se zařízením LPG přímo od prodejce Hyundai. Importér jistě k zákazu montáže LPG přistoupil z nějaké obavy, přesto, že sám toto zařízení nabízel. Mám sice na kompletní vozidlo i se zařízením LPG záruku 5 roků, ale co bude po tom. Nevíte o tom něco? Jaké máme vyhlídky my, kteří vlastníme Hyundai ix35 s motorem 2.0 do budoucnosti v souvislosti se zařízením LPG a tímto motorem této značky? Jsou na to nějaké reklamace? Ptáme se vás jako zástupce vybraného dodavatele LPG zařízení pro vozidla Hyundai. Děkuji za odpověď.
15.8.2013 13:33:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Omezení montáže do vozidel Hyundai
Dobrý den. Z naší strany, jako dodavatele zařízení zabezpečíme i pozáruční servis. Ostatní dotazy musíte směřovat na zastoupení firmy Hyundai pro ČR. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.8.2013 10:15:52
Jméno: Štrunc Předmět: Přimazávání ventilů
Dobrý den pane inženýre. Asi před třemi roky jsem si u Vaší firmy nechal udělat přestavbu na Ford Fiesta s přimazáváním ventilů Vap Saver. Tehdy to bylo pouze s jednou hadičkou, s tím, že kapka oleje měla kapnout 1x za 12 vteřin - to je 5 kapek za minutu. Později jsem si to nechal předělat na 4 hadičky (VSE). Sdělil byste mi prosím, kolik kapek má být u 4 hadiček, nebo je to stejné? Zapoměl jsem se tehdy zeptat. Děkuji za odpověď. Štr
15.8.2013 13:27:00
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazávání ventilů

Dobrý den pane Štrunc. Nastavení počtu kapek podle zátěže se nemění rozvodem přimazávací směsi ke všem ventilům. S pozdravem Ing.Pataky - technik

15.8.2013 9:14:56
Jméno: Kníž Předmět: Elektronik Valve Protector
Dobrý deň, asi sme sa nepochopili Elektronik Valve Protector je zariadenie ktoré vstrekuje napríklad aj FLASH LUBE, ale pomocou čerpadla pred samotné vstrekovače. Preto sa pýtam či by napríklad FLASH LUBE mohol poškodiť samotné vstrekovače?
15.8.2013 13:24:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Elektronik Valve Protector
Dobrý den. Ale já jsem Vás pochopil, pouze jsem napsal, že s tímto zařízením nemáme zkušenosti. Nemáme erudovaně podložené výsledky účinnosti jednotlivých přimazávacích směsí. Ing.Pataky - technik

15.8.2013 7:47:33
Jméno: Kníž Předmět: Elektronik Valve Protector
Dobrý deň, je pravda že pri systéme Elektronik Valve Protector, ktorý priamo vstrekuje aditývum pred plynové vstrekovače tieto vstrekovače upcháva a poškodzuje gumové sedlá vstrekovača?
15.8.2013 9:06:56
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Elektronik Valve Protector
Dobrý den. Nemáme zkušenosti s tímto aditivem. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.8.2013 14:39:50
Jméno: Kníž Předmět: evidencia
Dobrý deň, rád by som sa spýtal či je možné prihlásiť na Slovensku evidované auto do ktorého by som si u Vás nechal namontovať lpg?
14.8.2013 19:11:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: evidencia
Dobrý den. Bohužel ne. S pozdravem Ing.Pataky - technik

14.8.2013 9:17:13
Jméno: Leoš Předmět: montáž LPG
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký typ lpg zařízení je vhodný do automobilu VW Polo 1,4 59 kW - r.v. 2008 ( předpokládaný roční nájezd cca 40 tis. km ). Je nutná montáž i přimazávání ventilů. Děkuji
14.8.2013 9:37:28
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: montáž LPG
Dobrý den. Mohu doporučit například sysém Easy Fast Smart od Italské firmy Lovato. Není nutné přimazávání ventilů. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <170>  <171>  <172>  <173>  <174> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací