Diskuzní fórum LPG/CNG
7.7.2013 17:09:14
Jméno:
Karel Hončík Předmět:
Jaky systém doporučujeteDobrý den, jaký systém by jste doporučili pro Chevrolet Aveo 4D, r.v. 2008, 1399m3 , typ motoru F14D3? Děkuji.
7.7.2013 19:55:21
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Jaky systém doporučujeteDobrý den.Systém Plug/Drive od firmy BRC. S pozdravem Ing.Pataky - technik
6.7.2013 17:48:02
Jméno:
Ing.Miloslav Hlaváček Předmět:
BRC AT 90 E jádro cívky reduktoruObracím se na Vás s dotazem, zda je možné u Vás zakoupit pro reduktor BRC AT 90 E (starší typ) jádro cívky. Při každoroční kontrole bylo zjištěno, že nefunguje správně, někdy sepne a drží a někdy i několikráte za sebou nesepne.Prosím Vás o podání zprávy, jestli uvedené máte k prodeji a způsob, jak bych mohl toto součástku zakoupit. Děkuji Vám za brzkou odpověď.Miloslav Hlaváček
7.7.2013 11:29:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: BRC AT 90 E jádro cívky reduktoru
Nejrychlejší bude, když se obrátíte na náš sklad: Radek Sosna - vedoucí skladu e-mail: sklad@autogascentrum.cz Telefon: +420 383 321 190, +420 606 728 358
6.7.2013 11:41:05
Jméno:
Jaromír Mácha Předmět:
uchycení rezervyUchycení rezervy"GETZ";
Chci se zeptat,jak řešit rezevu u GETZe s LPG.Na STK měli velký problém,že rezerva je volně ložená,tudíž neupevněná.Při montáži LPG jsem nebyl upozorňěn na nesoulad s legislativou,pokud rezervu budu mít volně uloženu v zavazadlovám prostoru.
Stačí uchycení pomocí popruhů,nebo je nějaký jiný sofistikovaný držák?
7.7.2013 11:27:28
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: uchycení rezervyI bez legislativy (která mimochodem určuje uchycení rezervního kola) by jste měl myslet na své bezpečí a přepravovaných osob ve vozidle.V případě čelní havárie nebo prudkého brždění by neukotvené rezervní kolo mohlo svou hmotností způsobit vážné zdravotní problémy ne-li smrt. Pokud zákazník nemůže mít soupravu nahrazující rezervní kolo, nebo soupravu nechce, montujeme nad toroidní nádrž homologovaný držák kde je kolo pevně uchyceno dvěma šrouby. S pozdravem Ing. Pataky - technik
5.7.2013 0:51:25
Jméno:
Mroz Předmět:
prosle LPG s platnou STKkoupil jsem ojetinu s platnou STK do 2015, ale nadrz je podle papiru z roku 2000, takze uz by mela byt 3 roky pryc, byvaly majiel mi samozrejme vykladal, ze bomba je platna stejne jako STK, kdyz to spolecne proslo(LPG posledni revize rok 2010) . Nevite jak to tedy je ? Diky Mroz
5.7.2013 6:00:06
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: prosle LPG s platnou STKDobrý den.Platnost nádrže je 10 let od roku výroby. Pozor, ne od roku instalace do vozidla a nelze ji prodlužovat. STK s LPG je tedy neplatná. Platnost 15 let je pouze u nádrží se systémem tekutého plynu.S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.7.2013 14:35:39
Jméno:
viktor lorenc Předmět:
zvýšená spotřeba aditiva k LPGDobrý den,
jezdím na Renault Megane III, r.v. 2009, motor 1,6/74Kw /najeto cca 47000km/.
Již delší dobu sleduji zvýšenou spotřebu aditiva k přimazávání ventilů (LPG). Systém jsem již nechal 1x přeseřídit, ovšem bez /subjektivně/ pozitivního posunu. Nejde mi jenom o zvýšenou spotřebu aditiva, ale kladu si otázku, co se při jeho zvýšené spotřebě může provozně poškodit (např. katalyzátor)?
Dále dotaz č.2, je možno přísady /výrobce/ zaměňovat v průběhu provozu, nebo je nutno používat od jednoho výrobce? Narážím na skutečnost, že během pobytu /s vozem/ v zahraničí jsem musel měnit (naštěstí krátkodobě) aditivum.
Vřele děkuji za Vaši odpověď
S pozdravem,
V. Lorenc
4.7.2013 21:19:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: zvýšená spotřeba aditiva k LPGDobrý den.Neuvádíte, jaký systém ochrany ventilů je instalován veVašem vozidle.Spotřeba aditiva je závislá na nastevení a stylu jízdy,Obecně se nedoporučuje změna střídání aditiv. Zatím nemáme potvrzení o možném poškození katalizátorů vlivem aditiv. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.7.2013 10:01:40
Jméno:
Bartoš Předmět:
SlevaDobrý den.Obecně je vaše společnost v povědomí nejlepší montážní firmy LPG v Česku. Dva mí kolegové mají i praktickou zkušenost a jsou spokojeni. Uvažuji o přestavbě taky a proto sleduji Vaše stránky již delší dobu. Čekám na nějakou sezonní slevu nebo akci, ale zatím nic. Uvažujete o njaké slevové akci? Děkuji Bartoš
4.7.2013 10:45:14
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: SlevaDobrý den. Slevy jsou vždy lákadlem. Zákazník by ale měl být opatrný při využití slev. Spuštění slevových akcí jsou zpravidla vyvolány nižším zájmem o montáže nebo výprodejem určitého sortimentu zboží. U nás to není aktuální. Do slev se dá schovat i nižší úroveň montáže, použití necertifikovaných materiálů apod. My jsme zastánci poskytování bonusů při zachování standardních montážních postupů a materiálů. Již několik let sezónně poskytujeme bonusy formou např. jedné bezplatné revize, půjčení vozidla na dobu montáže atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.6.2013 14:42:53
Jméno:
Omarisko Předmět:
Chipování a LPGDobrý den,
minulý rok jsem si od Vašeho olomouckého smluvního partnera nechal namontovat systém LPG (vše OK). Mám Citroen C4 VTi 1,6 (88 kw) a systém Lovato. Zvažuju zvýšení výkonu pomocí chipování a rád bych se zeptal, zdali ve spojení s LPG nemůže vzniknout nějaký problém.
Děkuji a přeji krásný den. Teriaki
27.6.2013 18:19:19
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Chipování a LPGDobrý den. Po provedeném chipování je nutné opět provést autokalibraci a nastavení mapy plynu podle korekcí. S pozdravem Ing.Pataky - technik
27.6.2013 10:53:48
Jméno:
Šmíd Předmět:
lpgChtěl bych případné zájemce o zástavbu LPG upozornit na to, aby velice dobře zvažovali, kde tuto práci zadají. Je rozdíl mezi partnerskou a autorizovanou firmou. Toto jsem bohužel zjistil pozdě. V Třebíči je pouze partnerská firma a nemá autorizaci od Autogascentra Strakonice, nemá kompletní diagnostické zařízení a podle mne ani dostatek zkušeností. LPG umí namontovat, ale odstranit případné problémy nezvládají.
27.6.2013 11:55:06
Jméno:
Karel Barták Předmět:
RE: lpgNaše firma AutoGas Barták sro je autorizovaný servis AGC pro oblast Vysočiny, sídlíme v Mor.Budějovicích, pokud se ozvete, případný problém se Vám budeme snažit vyřešit...
25.6.2013 21:33:35
Jméno:
Milan Předmět:
RAV4Dobrý den, vlastním Toyota RAV4 2,0 /110 kW, rok výroby 2001 - jaký systém byste mi doporučil? Ročně předpokládám najetí cca 40000. Děkuji za odpověď.
26.6.2013 7:32:07
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: RAV4Dobrý den. Můžete si vybrat ze zařízení firem BRC, Landi Renzo, Lovato a Ac. Pokud ročně najedete okolo 40000 Km doporučuji systém EVO firmy Landi Renzo.S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.6.2013 17:39:12
Jméno:
Viktor Předmět:
4x4 2.0 FSI na plynDobrý den, uvažuji o koupi vozu Škoda Octavia Combi 4x4 2.0 FSI/110 kW, rok výroby 2009 a chtěl bych se zeptat, zda do něj lze vestavět LPG. Jaká by byla cena přestavby a jaký systém byste mi doporučil? Ročně předpokládám najetí cca 50000. Děkui za odpověď
25.6.2013 20:26:01
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 4x4 2.0 FSI na plynDobrý den. Je nutný osobní-telefonní kontakt! Přestavba (přesněji zástavba zařízení LPG) do Vašeho vozidla za určitých podmínek (motorkód) možná je. Můžeme Vám nabídnout zařízení firem BRC, Landi Renzo a Lovato v různých cenových relacích. Kontaktujte nás na čísle 602 178 440 . S pozdravem Ing.Pataky - technik
25.6.2013 16:07:34
Jméno:
Petr Předmět:
LPGTo znamená, že paní Lenka zaplatila navíc těch 7 litrů, aniž by je v nádrži opravdu měla.
25.6.2013 20:18:31
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: LPGUrčité množství plynu po přepnutí na benzín v nádrži zůstává vždy. Vyšší množství zůstatku může zapříčinit ohnutí plastové sací trubice u dna nádrže vlivem provozu, mechanických a teplotních výkyvů. Kvůli usazeninám se nenasává celý obsah nádrže. Na rozdílu 7 litrů se může podílet i rozdílný tlak čerpací pistole. Ing.Pataky
24.6.2013 20:46:17
Jméno:
Jakub Hlaváček Předmět:
Klapot motoru na LPGDobrý den, po přestavbě Mazda 2; 1,3i na LPG (Autogas Strakonice) se motor při chodu vyznačuje klapotem-zvuk jako u diesel. motoru. Při provozu na benzin nebyl zvuk takový, byl téměř neslyšitelný. Lze dle popisu stavu diagnostikovat nějaký vznikající problém, resp. mu předejít? Předem děkuji za odpověď.
24.6.2013 21:36:37
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Klapot motoru na LPGDobrý den.Doporučuji nás navštívit.Objednejte se u ved. provozu pana Kůse. Tel: 602 178 440 Ing.Pataky
24.6.2013 19:50:23
Jméno:
Kolesík Předmět:
Spotřeba palivaDotaz" Pavel Předmět" Spotřeba paliva
Dne"24.06.2013 19.45
Dobrý den,mám Peugeot 5008 r.v. 2011 s motorem 1.6 Vti,namontovali mi tam plynovou soustavu sekvenční vszřikování Lovato EASY SMART 4 a mám spotřebu 9-10 litrů plynu. Může to být špatným seřízením nebo i plynovou soustavou o které jsem se zjistil že je sice dobrá a funguje, ale není nejnovější, protože vývoj Lovata jde dopředu a vyvíjejí se s lepším softvérem řídící jednotky, vstřikovačů a pod. Je možné tuto soustavu časem přemontovat za lepší. Děkuji za odpověd.
24.6.2013 20:25:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Spotřeba paliva
Velice správný dotaz. Pokud se podíváte na mé odpovědi zejména na dotazy ohledně ceny montáže, nemůžete si nevšimnout, že nikdy neuvádím cenu za montáž na konkrétní vozidlo. Vždy zdůrazňuji, že cena zařízení je závislá na komfortu toho-kterého zařízení. Z těchto důvodů na našich stránkách nenajdete ani pevný ceník. Se zákazníkem vždy probereme jeho požadavky, předpokládanou náročnost provozu a pak navrhneme možné alternativy. Mohu Vás ubezpečit, že vždy používáme nejaktuálnější řídící jednotky, programy a firmware. Je třeba ale vědět, že Lovato nabízí zařízení Lovato Easy Fast Smart. Lovato Easy Fast Plus ( nemontujeme) a Lovato Easy Fast OBD II. Každý z těchto systémů nabízí jiný komfort a tím se vysvětluje i rozdílná pořizovací cena. Pro vozidlo s rokem výroby 2011 bychom možná doporučili systém Lovato Easy Fast OBDII. Je možné, že problém zvýšené spotřeby bude jenom v nastavení mapy (u systému Smart by se správně měla doladit podle korekcí). Může být vadné čidlo, vstřikovač atd. Bez diagnostiky nelze přesně určit. Vámi uváděná spotřeba je skutečně vyšší, ale hrají zde i faktory stavu motoru (zejména elektrického zapalování, komprese atd.). Pozdější modernizace řídící jednotky, vstřikovačů a programů možná je, ale počítejte se zvýšenými náklady. Byly bychom rádi, kdyby se zákazníci vedle ceny více informovali o vlastnostech a komfortu zařízení které hodlají zakoupit. Měli by požadovat úplné informace a montáž u kvalitní a renomované montážní firmy. Ing.Pataky - technik.
23.6.2013 22:44:18
Jméno:
Frehl Miloslav Předmět:
Dotaz na opravuHezký den, rád bych se zeptal na možnost a předběžnou cenu, revize LPG včetně nádrže, případně výměnu filteru, Automobil je Opel Combo r.v. 2007 objem 1300cm3 zakoupeno v DE v r. 2009, najeto cca 110.000 km v pouzivano od r. 2010 najeto c soucasnosti cca 160.000 km , spotřebu mam 10-11 litru/km , při plnem nalozeni 12-13 /km. Je spotřeba OK ? Plus zrejme výměnu napouštěcího ventilu, neb v poslední době se mi stává, že po natankování nějakou dobu je cítit a slyšet ucházející plyn a místo ucházení jsem bezpečně indentifikoval. JInak žádné jiné problémy nepozoruji. Práce bych rád nechal provést v Třebíči. Děkuji za info o cenách a termínech , jelikož auto v poho jezdí, není problém dohodnout termín po prohlídce vozua automobil přistavit a nechat ho v servisu třeba do druhého dne. M. Frehl
24.6.2013 7:16:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz na opravuDobrý den. Vyberte si firmu z naši partnerské sítě ve Vašem regionu. Firmy jsou samostatně výdělečné subjekty a tak se na ceník informujte u nich. Ing.Pataky - technik
22.6.2013 11:05:09
Jméno:
Miroslav Předmět:
Blikání elektron.přepínačeDobrý den.Mám Hyundai Elantra 1,6 r.k.2011,najeto 21000 a plynové zařízení AGC 01-14. Občas při jízdě na plyn se stává,že na elektronickém přepínači bliká 1xLED červená,zelená a 2xLED pod ní indikace nádrže.Někdy se systém sám přepne na plyn,někdy je potřeba ručně přepnout na benzín a pak na plyn.Můžete mi objasnit v čem je chyba a jak jí vyřešit? Auto je po revizi,upozornil jsem na problém,řekli mi,že už to dělat nebude a stává se to stále častěji. Jinak jsem velmi spokojený se zástavbou LPG. Děkuji
24.6.2013 7:23:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Blikání elektron.přepínačeDobrý den. Indikace blikání může znamenat registrování sporadické (nebo i trvalé) chyby systému za předpokladu, že ve vozidle máte instalovaný systém BRC SQMY24.Registrování i sporadických chyb lze v autorizované montážní firmě vyčíst.Pokud je montážní firma našim partnerem, mohu se dálkově k řídící jednotce připojit a provést diagnostiku, případně i provést SW opravu.Ing.Pataky - technik
Přidat záznam