Diskuzní fórum LPG/CNG
13.8.2013 17:00:43
Jméno:
Lukáš Předmět:
landirenzo
Dobrý den, dovoluji si napsat sem, doufám, že ne nevhod. V přivezeném, havarovaném automobilu na náhradní díly(r.v.2005) , jsem objevil kompletní systém Landi renzo omegas-nejspíše z roku 2011. Vstřiky, reduktor, ŘJ, čidla, palivoměr, plnící hrdlo, toroid na cca 50L atd. Mohu zaslat foto vozu, jednotlivých dílů, štítků atd. Systém je k mání............................................
13.8.2013 18:10:04
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: landirenzoDobrý den. Naše fórum neni inzertním portálem.Proto jsem Váš odkaz vytečkoval. Najděte si jiné vhodné místo k inzerci.Děkuji za pochopení. Ing.Pataky - administrátor
13.8.2013 8:26:39
Jméno:
Milan Chlápek Předmět:
Nissan Quasqai 1,6, Hyundai ix35 2,0 D-CVVTVážený pane inženýre, tak Peugeot 3008 1,6Vti 88kW ne, viz: Smluvní záruční podmínky spol. Automobiles Peugeot a.s tyto transformace či přestavby vylučují a kvalifikují je jako nedovolený zásah na vozidle. Podáváme Vám tuto informaci.
S pozdravem, ing.Miroslav Hrabák, odd.vztahů se zákazníky, PSA Peugeot Citroën.
Do úvahy vhodného malého SUV přichází Mitsubishi ASX 1,6 - tam úspěšně montujete zařízení firmy LOVATO GAS.
Dále Nissan Quasqai 1,6. U přestaveb toho vozu jsme pouze četl recenze na velkou spotřebu v plynu. Nevím jestli to jsou vyjímky, protože pochvalu asi nikdo nenapsal. Zařízení jakého výrobce do Nissanu montujete?
Posledním vhodným vozem je Hyundai ix35 2,0. Lze tam instalovat vstřikování výrobce Lovato Gas?
Mým úpravcem je pan Šeda z Rychvaldu, kterého musím pochválit. Přestavěl mi Fabii1,2 a Renault Thália 1,2. V obojím je Lovato a oboje funguje naprosto bezproblémově. Přeji Vám hezký den. Chl.
13.8.2013 9:13:08
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Nissan Quasqai 1,6, Hyundai ix35 2,0 D-CVVT
Vážený pane Chlápek. Není pro nás žádným překvapením vyjádření firmy Peugeot. Z hlediska záruk nezbývá než toto respektovat. Z technického hlediska, ze zkušeností a množství upravených vozidel tohoto typu, nevidím důvod odmítnutí zástavby zařízení LPG. Všechna ostatní Vámi vyjmenovaná vozidla již několik let úspěšně montujeme v úzké spolupráci se zastoupením firem v ČR : Autosalóny Hyundai, Chevrolet, Kia a Mitsubishi (viz.náš baner) bez ztráty záruk i u nových vozidel. Systém používaný u vozidel Nissan je naše now-how a proto ho veřejně z konkurenčních důvodů nesdělujeme. S pozdravem Ing.Pataky - technik
12.8.2013 20:24:27
Jméno:
Stanislav Předmět:
Fabia sklbe na plynDobry den,mam system BRC,mam fabiu r.v.2002,1.4MPI 50 Kw,od namontovanie plynu mi auto skacka,sklbe,nikde mi nevedel nikto povedat v com je problem,Vas nazor?Plyn mam od septembra 2012 nabehane asi 20 tisic auto od prvej chvile skacka na plyn,na benzin sklbe ale minimalne,zachytitelne na pocitaci a nie tak caste ako na plyn.Dakujem za napad.Stano
13.8.2013 8:56:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Fabia sklbe na plynDobrý den. Předpokládám že máte systém sekvenčního vstřikování BRC. Bez diagnostiky mohu pouze doporučit kontrolu svíček, případně jejich výměnu. Dalším zdrojem popsané závady může být i porucha kabelů nebo cívky. Pokud se závada projevuje i při jízdě na benzín, je třeba v první řadě odstranit závadu tam. S pozdravem Ing.Pataky - technik
11.8.2013 21:46:51
Jméno:
Vykysalý Předmět:
startováníDobrý den pane inženýre,
mám od Vás LPG , dosud vše bylo o.k. Poslední dny mi však auto startuje vždy až na druhý pokus. Poprosil bych Vás o radu čím by to mohlo být způsobeno? předem děkuji za opdověď.
S pozdravem Vykysalý
12.8.2013 7:18:29
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: startováníDobrý den pane Vykysalý. Nedokážu poradit u sporadických chyb bez diagnostiky. Po 19.8.2013 se u nás objednejte. S pozdravem Ing.Pataky - technik
10.8.2013 21:29:40
Jméno:
Aleš Předmět:
Dotaz LPGZdravim mam dotaz,koupil jsem Formana na LPG,vse je zapsane ve velkym a malim technicaku,prestavba atd. jen nemam zadne papiry k tomu LPG,pan to kdysy stratil pri stehovani,nadrz je do 2017,jen se chci zeptat jde udelat nejaky opis papiru nebo tak neco k tomu lpg? dekuji
11.8.2013 7:29:53
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Dotaz LPGDobrý den. Kontaktujte naši legislativu na čísle 606 616 986 pana Apfelthalera. Pozn. Do 18.8.2013 čerpáme celozávodní dovolenou. S pozdravem Ing.Pataky - technik
9.8.2013 9:01:28
Jméno:
Milan Chlápek Předmět:
Prestavba vozu s motorem PSA 1,6 VTi 88kWVážený pane inženýre,
je možno přestavět na LPG Peugeot 3008 1,6Vti 88kW, specifikace motoru je dle dovozce EP6C ? Dle prodejce může být specifikací více: EP6C /5FW nebo 5FS/.
Zajímám se o to, protože mám zájem tento vůz koupit, ale předtím musím vědět, že půjde na LPG přestavět. Na benzín s ním jezdit nechci.
S pozdravem
Chl
11.8.2013 7:27:00
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Prestavba vozu s motorem PSA 1,6 VTi 88kWVážený pane Milane. Ano, tento typ vozidla, zejména jeho typ motoru umožňuje přestavbu na LPG, přesněji provedení zástavby.Protože se jedná o motor Vti (proměnné časování ventilů-Variable Valve Lift and Timing injection) k zástavbě je nutno použít odpovídající zařízení. Kontaktujte nás na telefonu 602 518 625 po 19.8.2013 pro podrobnější vysvětlení. S pozdravem Ing.Pataky - technik
8.8.2013 15:53:14
Jméno:
Jirka Předmět:
Elantra 2012Dobrý den, dnes mi bylo ze servisu Hyundai sděleno, že přimazávání olejem pro LPG lze namontovat pouze do vozů, které najezdí více než 15000km/rok. Má toto tvrzení nějaké technické opodstatnění? Nyní mám systém BRC s přimazáváním benzínem. Děkuji za odpověď.
9.8.2013 8:03:50
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Elantra 2012Dobrý den. Toto tvrzení nemá žádné technické opodstatnění. Žádný námi vyškolený Hyundai prodejce - servis takovou informaci při školení od nás nedostal. Pokud je to jejich firemní rozhodnutí, nelze nic dělat, pouze ho respektovat.S pozdravem Ing.Pataky - technik
,
6.8.2013 19:18:06
Jméno:
ondra Předmět:
Tsi - pristrik benzinu?dobry den,
chtel bych se zeptat, jestli je pravda, ze pro motory s primym vstrikem (tsi) je pri vyssim zatizeni motoru privstrikovan benzin k lpg? (pokud ano, tak v jakem pomeru).. Diky
6.8.2013 23:28:48
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Tsi - pristrik benzinu?Dobrý den. Motory s přímím vstřikem přivstřikují benzín v celém rozsahu otáček, tedy při jakékoli zátěži. Podle zatížení to může být v rozsahu až 1-1,5 l/100 km. S pozdravem Ing.Pataky - technik
5.8.2013 10:43:11
Jméno:
Vašek Předmět:
SvařováníDobrý den, je možné svařovat na autě s LPG pomocí elektriky a CO2? Děkuji za info.
5.8.2013 11:13:34
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: SvařováníDobrý den. Po splnění některých podmínek ano:odborníkem na LPG úplně vypustit plyn z nádrže, uvolnit spoje přívodu plynu k elektroventilu, reduktoru a vstřikovačům k úniku přetlakového zbytku v trubkách, odpojit autobaterii, svařovat v otevřeném prostoru a ne v dílně, dbát zvýšené opatrnosti. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.8.2013 21:37:03
Jméno:
Viktor Weiss Předmět:
montáž lpgDobrý den,
chtěl byl se zeptat jaký typ lpg je vhodný do automobilu FIAT GRANDE PUNTO 1,4
Můžete mi napsat přibližnou cenu montáže?
Děkuji
5.8.2013 11:01:56
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: montáž lpgDobrý den. Je více vhodných typů zařízení která vám může naše firma nabídnout. Jedná se o originální zařízení firem Landi Renzo, BRC, Lovato, AcGas atd. Přimazávání ventilů u vašeho typu motoru není nutný. Ceny montáží jsou od 24000 do 26000 včetně DPH. Nabízíme dvouletou záruku na HW díly a první kontrola po montáži je bezplatná. S pozdravem Ing.Pataky - technik
4.8.2013 11:04:39
Jméno:
stolarczyk Předmět:
chevrolet orlando kontrolkaDobrý den mám chevrolet orlando 1,8 a systém MAGIC 3 ,pořád mi svítí kontrolka servisu ,zhasne jen když se chyba vymaže na diagnostice v servisu mi řekli,že to dělá lamda sonda dá se to nějak upravit nebo dát jiný systém
4.8.2013 14:27:15
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: chevrolet orlando kontrolka
Dobrý den. Systém Magic nemontujeme. Důvody dále. Váš typ motoru je velice citlivý na registrování mimotolerančních chyb bohatosti a chudosti směsi.Než uvedme a doporučíme na trh zákazníkům nějaký systém, provedeme několik technických zkoušek s různými zařízeními. Jistě, je to nákládná záležitost, ale tato investice se nám vždy vyplatila. Na základě uspokojivých výsledků vybereme to-které zařízení vhodné pro montáž. Je to naše now-how. Trvejte u montážní firmy na odstranení závady. Pokud ji neodstraní, žádejte demontáž a vrácení peněz. Pak se objednejte u nás. S pozdravem Ing.Pataky - technik
2.8.2013 20:48:00
Jméno:
Petr Předmět:
DotazDobrý den ,nechal jsem si namontovat na Vaší pobočce v Liberci LPG do škoda superb r.v.2004 2.0 85kw (cca 125000 km) při montáži. Chtěl jsem se Vás zeptat zda je potřeba u tohoto vozu a moturu ještě dodatečně řesit tak zvaný přímaz ventilů?
Děkuji za Váši odbornou odpověd
P.Kozlovský
3.8.2013 6:51:49
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: DotazDobrý den. Motory Škoda netrpí tzv. "syndromem" měkčených ventilových sedel. Přimazávání tedy nutné není. Instalujeme ho pouze na přání zákazníků.S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.8.2013 23:40:49
Jméno:
Matoušek Předmět:
2.3l 107kW FordDobrý den, je rozdíl, co se přimazávání ventilů týče, mezi motorem 2,3 107kW (Ford Galaxy) do roku 2000 a poté ? Viděl jsem Galaxy II. generace r.v. 2001 s přimazáváním. Měl jsem zato, že stará 2,3 107 kW má tvrzené sedla ventilů. Že by to platilo jen pro Galaxy I.generace ? Je tam nějaká hranice ? Máte s těmito motory zkušenosti ? Děkuji za odpověď !
2.8.2013 7:24:30
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: 2.3l 107kW Ford
Dobrý den.Dotaz směřujte na firmu Ford. S pozdravem Ing.Pataky - technik
1.8.2013 22:44:44
Jméno:
Petr Předmět:
Montáž LPG v záruce na vůzDobrý den, plánuju koupi nového Oplu Corsa 1,2 16V (63kW). Je možné do něj nechat (ve Strakonicích) dodatečně namontovat LPG, aniž bych ztratil veškeré záruky?
1.8.2013 23:27:57
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: Montáž LPG v záruce na vůz
Dobrý den. Svůj dotaz směřujte na prodejce.S pozdravem ing.Pataky - tehnik
1.8.2013 22:19:01
Jméno:
Zdeněk Předmět:
škoda lpgDobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik je možné najet km se škodou octavia 2.0i přestavěnou na lpg km. Mám možnost zakoupit tento vůz, který je již od prvních km přestavěn na lpg a má najeto 290 tis km. Myslíte si, že je tento motor schopen vydržet ještě další km?
1.8.2013 23:26:03
Jméno:
Autogas Centrum Předmět:
RE: škoda lpg
Dobrý den. Nejsem jasnovidec. Záleží na stavu motoru, elektrické soustavy, kompresi motoru, lambda sondě atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik
Přidat záznam