Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <172>  <173>  <174>  <175>  <176> ||  <265>     >>   >5x>  

1.8.2013 22:19:01
Jméno: Zdeněk Předmět: škoda lpg
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik je možné najet km se škodou octavia 2.0i přestavěnou na lpg km. Mám možnost zakoupit tento vůz, který je již od prvních km přestavěn na lpg a má najeto 290 tis km. Myslíte si, že je tento motor schopen vydržet ještě další km?
1.8.2013 23:26:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: škoda lpg

Dobrý den. Nejsem jasnovidec. Záleží na stavu motoru, elektrické soustavy, kompresi motoru, lambda sondě atd. S pozdravem Ing.Pataky - technik

1.8.2013 16:05:18
Jméno: karel Předmět: turbo a lpg ???
Zdravím Vás, Vlastním subaru forester 2.0 turbo 125kw, rok 1999 . Je vhodné pro tento typ motorizace lpg ? , všichni mně od toho odrazují...??? Předem děkuji za odpověď. Karel Zach
1.8.2013 23:23:11
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: turbo a lpg ???

Dobrý den. Je těžké se bránit názorům a rad "všech",  kteří vás odrazují od montáže zařízení LPG. Já mohu pouze suše konstatovat, že nám jezdí spolehlivě všechna vozidla Vašeho typu s našimi zaříneními LPG. S pozdravem Ing.Pataky - technik

1.8.2013 14:08:20
Jméno: Sebastián Předmět: Vhodnost přestavby Mazda 626
Dobrý den. Rád bych se zeptal na vhodnost LPG přestavby u vozdidla Mazda 626 1,8 74kW, r.v.2001. Motory Mazda prý mají méně odolná ventilová sedla a problematické seřizování-chybí hydraul. vymezování. Nevím jak u mého motoru, ale u novějších např. v Mazdě 6 se neseřizují, ale rovnou mění celá hrníčková zdvihátka, což je velmi drahé a při menší odolnosti to případný provoz na LPG neúměrně prodraží. Prioritou je pro mě dlouhodobá spolehlivost bez nepříjemných překvapení. Ocenil bych také info. jaký systém a od kterého výrobce je nejvhodnějsí, přibližnou cenu přestavby a vhodnost montáže přimazávání ventilů. Děkuji za odpověď Sebastián.
1.8.2013 23:16:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Vhodnost přestavby Mazda 626

Dobrý den. U vašeho typu vozidla provádíme již několik let úpravu motoru na pohon LPG bez větších problémů.Doporučuji externí přimazáváni ventilů, případně použití přístřiku benzínu. V úvahu připadají systémy Easy Fast Smart od firmy Lovato, nebo SQMY 24 od firmy BRC a systém EVO od firmy Landi Renzo za cenu od 24.000 do 26.000 Kč včetně DPH. Externí přimazávání stojí cca 2500-3000 Kč včetně DPH navíc.S pozdravem ing.Pataky - technik

30.7.2013 23:06:23
Jméno: Petr Předmět: KIA
Dobrý den, včera jsme koupili nový vůz Kia Ceed v LPG úpravě. Bylo nám řečeno, že prvních 2000km bychom měli jezdit pouze na benzín. Vůz je vybaven také systémem VAP SAVER. Podle toho co čtu na Vašich stránkách, jako dodavatele ve voze namontovaného LPG systému, by nemělo být nezbytné jezdit oněch 2000 km pouze na benzín. Děkuji.
31.7.2013 8:09:53
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: KIA

Dobrý den. Výrobce zařízení LPG z hlediska namontovaného zařízení alternativního pohonu nepožaduje oněch 2000 km nejdříve jezdit na benzín. Tuto podmínku ovšem může nařídit výrobce nebo prodejce vozidla  (např. platnost záruky na montáž atd.), a to je v jejich kompetenci. S pozdravem Ing.Pataky - technik

29.7.2013 19:30:16
Jméno: Ruda Předmět: Dotaz, jaký typ LPG.
Dobrý den, koupil jsem vozidlo Škoda- Roomster s motorem 1.4 / 16V - 63Kw benzín a ma najeto 105000. km. Chci do něj namontovat LPG. Prosím o radu jaký typ a výrobce by byl nejvhodnější, zda je dobré přimazávání ventilů, či nikoliv. Bylo mi doporučeno LPG -české výroby a to z důvodů případných oprav, tedy levnějších součástek a komponentů. Děkuji za odpověď.
30.7.2013 13:51:12
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz, jaký typ LPG.

Dobrý den. Je více vhodných typů zařízení která vám může naše firma nabídnout. Jedná se o originální zařízení firem Landi Renzo, BRC, Lovato, AcGas atd. Přimazávání ventilů u vašeho typu motoru není nutný. Neznám žádného Českého výrobce kompaktního zařízení LPG. Lákat na levný český výrobek, levné ND atd. je nekorektní, protože jeden komponent vyrobený v česku (patrně reduktor) není celá souprava. Nejdažší díly jako vstřikovače, případně řídící jednotka se v rámci globalizace nakupují na zahraničním trhu. Bohužel ne vždy značkové, homologované pro ČR a spolehlivé. S pozdravem Ing.Pataky - technik

29.7.2013 15:33:31
Jméno: Krejčí Předmět: Dotaz ke startování
Dobrý den p.Pataky jak jste mi napsal tak sem udělal.Děkuji za radu.Nyní mám nový problém.Pegeot 1,4 8v najeto 13000km.Od novoty při startování motor zhasne nebo se mu nechce do otáček.Po ohřátí a přepnutí na plyn O.K. V autoriz.servise po napojení na diag. prý vše O.K.Udajně řídící jednotka plynu(Lovato Easy) oblbuje jednotku benzínu a tím to špatně startuje.Provedena diag.plynu a pry O.K.Nevím co dál prosím poraďte s pozdravem Krejčí
30.7.2013 12:29:39
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz ke startování
Dobrý den. Ano, pokud není směs LPG-vzduch správně nastavený programem LPG podle korekcí od lambda sondy, řídící jednotka benzínu posune (upraví) časy vstřikování benzínu mimo vlastní toleranční hodnoty. To vysvětluje špatné starty na benzín.Je třeba smazat benzínovou i plynovou mapu a provést novou autokalibraci. Po provedené autokalibraci je třeba nastavit parametry korekcí benzínu a plynu na stejnou hodnotu pomocí diagnostiky OBD. Tato operace se musí udělat ve volnoběhu i v různých druzích zátěže na silnici. S pozdravem Ing.Pataky -. technik

28.7.2013 20:03:15
Jméno: Petr Kříž Předmět: Výmena nadrže
Dobry den,mám Škodu Felicii r.v.95.Za rok mi končí platnost nadrže.Mužete mi prosím napsat přebližné naklady za výměnu nádrže za jinou,nemusí být uplne nová,dekuju.Petr Kříž
29.7.2013 7:33:42
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Výmena nadrže
Dobrý den. 4700 válcová a 6700 toroidní.Montujeme pouze nové.Ing.Pataky . technik

28.7.2013 16:14:53
Jméno: Jiří Merkl Předmět: Kia
Dobrý den. Chci předem poděkovat vaši pobočce AUTOGASU v Liberci a super přístupu a zájmu odstranění problémů s mojí Kiou LPG . Montáž provedena v Kia Liberec nový vůz a není den aby nebyl problém s chodem LPG. Servis bude proveden 31.7. a doufám že profíkem.
28.7.2013 18:21:19
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Kia
Dobrý den.Děkuji za důvěru k naši partnerské montážní firmě v Liberci. Věřím, že závadu odstraní a vy budete spokojený. Nabízím případnou vzdálenou pomoc. S pozdravem Ing,.Pataky - technik

27.7.2013 9:15:37
Jméno: Jan Předmět: Kvalitní plyn -reakce na Vaší odpověď
Dobrý den, Tak Vaše odpověď je teda něco. Asi také začnu lidem radit jako Vy. A k tomu si otevřu ještě pojízdnou prodejnu. To bylo hodně smutná odpověď. Takže vlastně lidé nemají šanci takovat relativně kvalitní plyn ??958x7
27.7.2013 17:07:35
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Kvalitní plyn -reakce na Vaší odpověď
Dobrý den.Ani ve snu mě nenapadlo, že mou odpověď nepochopíte. Samozřejmě, že s tou Itálií a Německem to byla nadsázka. Vy patrně něžijete v ČR. Vy nevíte jak ČOI permanentně bojuje za kvalitní pohonný hmoty. Ani my nemáme podklady který plyn je lepší a na které čerpací stanici. I kdybychom to věděli, tak z obchodního a právního hlediska bychom ho nezveřejnili. Víte pane Jane, veřejné technické poradenství je těžká věc, narozdíl od anonymního plácání a vylévání vzteku na netu... !!!! Už mi nepište, Váš příspěvek bude automaticky mazán. Ing.Pataky - technik

26.7.2013 12:17:24
Jméno: Marek Předmět: Nissan Note a LPG ?
Dobrý den, je Nissan Note motor 1.4 vhodný pro provoz na LPG a jakého výrobce upřednostnit?Je Elpigas 01 vhodný typ LPG pro toto auto a je u toho to auta nutné používat přimazávání? Děkuji , s pozdravem Marek
26.7.2013 12:37:34
Jméno: Autogas centrum Předmět: RE: Nissan Note a LPG ?
Dobrý den. Nevím, Polský systém Elpigas nemontujeme. Obraťte se na distributora tohoto zařízení.Ing.Pataky - technik

25.7.2013 10:55:22
Jméno: Miroslav Předmět: Kolísání otáček
Děkuji za odpověď. V současné době jsem v zahraničí a nemohu přijet. Myslíte, podle vašeho profesionálního úsudku může dojit k vážnější poruše motoru? Rád bych upřednostnil váš servis než někde v zahraničí. Za vše dekuji.
25.7.2013 11:06:44
Jméno: Autogas centrum Předmět: RE: Kolísání otáček

Pokud po ohřátí je provoz na LPG v pořádku, k poškození motoru nemůže dojít. Po návratu nás okamžitě kontaktujte pro objednání na diagnostiku a opravu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.7.2013 22:31:37
Jméno: Michal Předmět: dotaz
Dobrý den,mám jeden dotaz.Chystám se na dovolenou do německa a zjistil jsem že na některých pumpách musíte mít přechodku a já se Vás ptám jestli není náhodou mapa čerpacích stanic kde není přechodka potřeba děkuji
25.7.2013 7:18:13
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz

Dobrý den. Mapka redukcí je zde na našich stránkách. Zřejmě jste ji přehlédl. http://www.lpg-autogascentrum.cz/redukce-do-evropy/ S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.7.2013 13:03:49
Jméno: Hynek Předmět: 2.2 Direct
Dobrý den, zajímalo by mě, je-li pro přestavbu vhodný motor Opelu Vectra 2.2 Direct, r.v. 2006 - 7. Případně jaké zařízení použít. Děkuji.
25.7.2013 7:27:26
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: 2.2 Direct
Dobrý den. Jedná se o vozidlo s přímím vstřikovaním. Na Váš typ vozidla neexistuje souprava ani program pro realizaci přestavby. Podle našich poznatků, žádný z našich dodavatelů ani neuvažuje do budoucna o možnosti výroby. S pozdravem Ing.Pataky - technik

24.7.2013 11:59:05
Jméno: Miroslav Předmět: Kolísání otáček
Dobrý den. Mám u vás montovaný LPG do FABIE II. Vše je perfektní ,ale v průběhu léta dochází ke špatnému startování. Kolísají otáčky a někdy dojde k zhasnutí motoru. Po ohřátí jede plynule bez obtíží. Byl jsem s autem au.servisu Škoda a vůz je po benzínové stránce v pořádku. Muže být problém v nastavené teplotě přepínání. Děkuji za odpověď.
25.7.2013 7:15:33
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Kolísání otáček
Dobrý den. Teplota vody pro přepínání nemá vliv na kolísání otáček ani na zhasnutí motoru. Navštívte nás a po provedené diagnostice závadu odstraníme. S pozdravem Ing.Pataky - technik

23.7.2013 11:02:04
Jméno: Jirka Předmět: Elantra 2012
Dobrý den,mám Hyundai Elantra (2012) se systémem BRC s přimazáváním benzínem.Zjistil jsem, že Hyundai nyní montuje i přimazávání olejem. Pokud si nechám přidělat přimazávání olejem, zvýší se spotřeba LPG? Je pro motor lepší přimazávání benzínem nebo olejem? Při předělání na přimazávání olejem dojde k úplnému odpojení přívstřiku benzínu? Děkuji za odpovědi.
23.7.2013 12:26:15
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Elantra 2012
Dobrý den. Externí přimazávání olejem nemá významný vliv na spotřebu LPG. Již několikrát jsem zde na fóru odpovídal, že nemáme erudovaně podložené výsledky porovnání účinnosti obou ochran. Po instalaci systému externího přimazávání, program umožňuje deaktivovat přístřik benzínu. Schválně nepíšu, že ho lze vypnout. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <172>  <173>  <174>  <175>  <176> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací