Logo Autogas Centrum
Logo Autogas Centrum
Logo Autogas měření emisí

Nacházíte se zde:  

Diskuzní fórum LPG/CNG

+ Nový dotaz

<5x<   <<     <1> || <173>  <174>  <175>  <176>  <177> ||  <265>     >>   >5x>  

23.7.2013 7:58:02
Jméno: Ladislav Šenkýř Předmět: forman
Dobrý den, mám škoda forman se vstřikováním. Při jízdě do kopce,nebo při zatížení motoru v nižších otáčkách,se projevuje škubání motoru. Při povolení plynového pedálu se uklidní a nebo musím podřadit a mít motor v otáčkách. Nejčastěji se to projevuje 2-2,5 tis.ot.Plynaři na nic nepřišli,že to je elktrikou,elektrikáři provedli diagnostiku a taky nic. Při jízdě abych nezdržoval si pomáhám jízdou na benzín. Tam se to neprojevuje.Mám nový reduktor, teď i svíčky a kabely. Reduktor je nyní elpigaz. Můžete poradit ?
23.7.2013 8:13:59
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: forman

Dobrý den.Musí se provést diagnostika. Neuvádíte jaké zařízení je ve Vašem vozidle namontováno, důležitý je zejména výrobce řídící jednotky. Polský systém Elpigaz zásadně nemontujeme a proto se musíte obrátit na jejich technickou podporu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

20.7.2013 22:14:07
Jméno: Radek Drahoš Předmět: problém s (ne)přepínáním z benzínu na LPG
Dobrý den, mám toyotu corollu E11 4E-FE se sekvenčním vstřikováním LPG od výrobce elpigaz. Můj problém spočívá v tom, že když motor přepne automaticky do benzínu okolo 4700ot/min už NEpřepne se zpět do LPG! Nicméně ukazatel signalizuje provoz na LPG. Máte nápad, kde by mohla být chyba? Děkuji za odpověd S pozdravem Drahoš
21.7.2013 9:55:46
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: problém s (ne)přepínáním z benzínu na LPG

Dobrý den.Přepnutí z LPG do benzínu při 4700 ot/min může mít několik příčin:nízký tlak plynu, špatné nastavení omezovače otáček pro LPG, překročená hodnota delta P ( P1 (tlak plynu) - MAP(podtlak) = delta P), vadný reduktor, špinavý filtr nebo  vadné některé čidlo nebo jeho napájení. Polský systém Elpigaz  zásadně nemontujeme a proto se musíte obrátit na jejich technickou podporu. S pozdravem Ing.Pataky - technik

19.7.2013 16:04:38
Jméno: Martin Předmět: Dotaz
Dobrý den, chtěl bych se optat, jak je to možný, že občas natankuji 38 litrů, když mám 40 litrovou. Nemůže mít vliv, že občas u pumpy stojím do kopce ?
19.7.2013 16:43:21
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Dotaz

http://www.lpg-autogascentrum.cz/kolik-plynu-je-v-nadrzi/

17.7.2013 7:14:25
Jméno: Jan Předmět: kvalitní plyn
Dobrý den, Chci takovat kvalitní plyn. Jaké značky se dají doporučit. Po krátké době mám opět dost znečištěné filtry. Děkuji S pozdravem Jan
17.7.2013 11:09:27
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kvalitní plyn

Dobrý den. Otázku nelze zodpovědět! Kvalitní plyn chceme tankovat všichni, a taky kvalitní naftu a benzín...Zkuste tankovat v Německu nebo Itálii... :)

13.7.2013 10:45:10
Jméno: Radek Tomasek Předmět: dotaz na tankovani
dobry den, pri cerpani lpg pozoruji dva zpusoby ukonceni tankovani - tankovani se najednou ukonci a vic plynu uz do madrze nejde, nebo se mi obcas stane ze pocitadlo zacne pomalu zpomalovat, ale tankuje dal(jeste jsem nevydrzel az do uplneho zastaveni). Mam pockat i tak az do zastaveni pocitadla aby doslo k uplnemu naplneni toroidni nadrze? nemuze se nasledne neco poskodit? zafira 1,6 lpg od vas, dekuji.
13.7.2013 13:32:30
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: dotaz na tankovani
Dobrý den. K přetankování nemůže dojít. Nic se nepoškodí. Rozdílný průběh tankování je způsobený nastavením tlaku plnící pistole. Ten může být rozdílný od pumpy k pumpě. Ing.Pataky - technik

11.7.2013 21:07:02
Jméno: Vojtech Předmět: podmínky přestavby
Dobrý den ,lze namontovat použité zařízení AC AUTOGZ Stag4 provozované v seat altea ujeto cca 3000km. Chtel bych zařízení namontovat do škoda octavia 1.6 55kw. Jaké jsou podmínky nebo možnosti dekuji
12.7.2013 9:23:22
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: podmínky přestavby

Kontaktujte naši legislativu: Rudolf Apfelthaler,   Mobil: +420 606 616 986

11.7.2013 16:44:41
Jméno: Radek Předmět: kolísání otáček
Dobrý den ,mám cca 1 měsíc namontovaný systém lovato ve vozidle Mitsubishi ASX ,v autorizovaném servisu kde dodává vaše fa komponenty,chci se zeptat: na volnoběh při provozu mi nepravidelně kolísají otáčky cca o300ot/min , motor je viditelně slyšet jak houpe,prosím kde může být problém,jak lze odstranit.děkuji
12.7.2013 8:57:47
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: kolísání otáček
Dobrý den. Bez diagnostiky bych jenom hádal. Pokud je montážní firma našim partnerem, mohou požádat o externí vzdálenou asistenci. S pozdravem Ing.pataky - technik

10.7.2013 17:11:08
Jméno: Pavel Předmět: velká spotřeba na LPG
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, čím muže být zapříčiněno že se mi na autě ze systémem LPG landi renzo zvedla spotřeba LPG z puvodních 8-9l/100km na 13l/100km. Nejprve se mi rozsvítila hláška o chybě motoru, která udávala vadnou lambda sondu. Když byla cca před 14 dny ta chyba smazána, tak teď mi občas problikne hláška o chybě, ale zase druhý den zmizí.Mohl by jste mi prosím poradit na co se zaměřit, zda jen koupit novou lambdu a nebo třeba nechat vyměnit svíčky, které měním každý rok a nebo zda nechat překontrolovat nastavení LPG v autě. Děkuji za odpověď Pavel
12.7.2013 8:55:17
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: velká spotřeba na LPG
Dobrý den. Z Vašeho popisu projevené závady, usuzuji na špatně nastavenou mapu vstřikování LPG. Potvrzuje to i rozsvěcování kontrolky Check.Engine. Doporučuji provést v autorizovaném servisu celkovou diagnostiku komponetů (čidel, reduktoru a vstřikovačů) a provedení nové programové autokalibrace přes tester OBD. S pozdravem Ing.Pataky - technik

10.7.2013 16:06:51
Jméno: fotbalista Předmět: Ford focus
mam to sekvencni vstrikovani jestli to pomuze
10.7.2013 20:27:55
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Ford focus
Nepomůže, ani jsem nepředpokládal jiný než sekvenční systém. Důležitý je název řídící jednotky plynu.Ing.Pataky

9.7.2013 19:16:04
Jméno: fotbalista Předmět: ford focus
Dobry den,mam auto Ford focus r.v.2000 1,6 16 ventil a dal sem si ho na predstavbu plynu..mam to asi 2 mesice a ted me to občas cuka,potrebuju poradit..lidi me rikali ze mam dat novy svicky a nejaky lepsi prej...dal sem to napojit na pocitac u toho pana co me delal plyn a nic nenasel...mate nejake zkusenosti prosim,prosim..jestli to bude svickama,tak když tak jakej typ svíček...dekuju
9.7.2013 22:20:39
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: ford focus
Dobrý den. Cukání může být skutečně způsobeno vadnými svíčkami, kabely ale i cívkou. Doporučuji používat svíčky předepsané výrobcem. Nevylučuji ani špatně provedenou autokalibraci a výběr průměru trysek.Neuvádíte namontovaný systém a proto odpovídám obecně. S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.7.2013 12:53:19
Jméno: Plašil Předmět: Chcípání za jízdy na LPG
Dobrý den, mám Citroen Berlingo r.v. 2007, 1.6i 80kW, v r. 2010 jsem ho nechal přestavět na LPG, vaším dřívějším smluvním partnerem v Praze. Celo dobu nás provází problémy s LPG, které nás nutily navštívit servis minimálně co 10tis km - špatné starty, chcípání za jízdy, problémy se vstřiky, porucha řídící jednotky vedoucí k výměně, výměna lambda čidla, nefunkčnosti elektronického Flash Lube a jeho opakovaná výměna až demontáž a výměna za mechanické, opakovaná výměna celých vstřikovačů...Do auta se LPG montovalo, když mělo najeto 17tis., nyní má 124tis. Ze všech problémů přetrvává chcípání za jízdy (dříve to bylo při sešlápnutí spojky a poklesu otáček, nejlépe do zatáčky či do kopce, aby pak nefungoval ani posilovač, nyní při jízdě pod plynem i třeba při 120km/h). Auto má systém Stag 300 plus, vstřikovače Rossa 4. Chtěl bych Vás poprosit o inovativní myšlenku, co by to mohlo způsobovat, příp. konzultace se servisem jehož název Vám rád sdělím mailem, ať ho něják nepoškozuji (problémy se snažil vždy řešit, ale přetrvávají...). Děkuji
9.7.2013 13:29:31
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Chcípání za jízdy na LPG

Dobrý den. V první řadě mi sdělte číslo montážní firmy ( máte ho v kulatém razítku na zadní straně přílohy k LPG), případně název firmy na můj email: technik@autogascentrum.cz . Pokud se jedná o neautorizovanou firmu s montáží systému STAG 300 Plus skládaného z různých komponentů (jiný výrobce reduktoru, vstřikovačů čidel atd.) můžete se objednat na opravu u nás. Upozorňuji Vás ale, že systém STAG uvedeme do provozu pouze za podmínek při použití předepsaných a homologovaných komponentů firmy AcGas. S pozdravem Ing.Pataky - technik

9.7.2013 12:35:24
Jméno: Jiří Předmět: vstřikovače Apache
Dobrý den. Rád bych se zeptal, jaký je rozdíl mezi pístkem (jadýrkem) ve vstřikovači Apache, kdy původní pístek měl z boku jednu malou dírku a nový pístek tuto dírku nemá. V servise objednali na repasi vstřikovačů prý pístky správné, což nemám důvod jim nevěřit, ale nikdo neví proč jsou jiné a k čemu tam ta malá dírka slouží. Děkuji
9.7.2013 13:18:01
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: vstřikovače Apache
Dobrý den. Nepodařilo se mi u výrobce zjistit pravý účel zmíněné dírky v jadýrku.Oslovený technik naznačil pokus o odlehčení jadýrka od kterého nakonec upustili. S pozdravem Ing.Pataky - technik

8.7.2013 20:04:26
Jméno: Jiří Merkl Předmět: ceed
Dobrý den . Mám dotaz vlastním vůz Kia Ceed zakoupen v červnu s plynem. montáž provedena V Liberci Kia Auto Pavlů. Po ujetí 1500 km se plyn nepřepína nebo sám vypíná. Auto mám již po druhé v servisu závada neodstraněna.Můžete doporučit nějaký servis,kde si poradí. Díky Merkl
9.7.2013 7:25:23
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: ceed
Dobrý den. Závadu musí odstranit montážní firma.U ní uplatňujete záruku na montáž. Pokud je montážní firma našim smluvním partnerem, mají možnost nás požádat o vzdálenou bezplatnou asistenci.Pokud ne, můžete se obrátit na kteréhokoli našeho partnera ve vašem regionu. Náklady na opravu ovšem v tomto případě hradíte vy. S pozdravem Ing.Pataky - technik

7.7.2013 22:16:31
Jméno: Karel Hončík Předmět: Přimazávání ventilů
Dobrý den, děkuji za odpověď. Je u systému Plug/Drive od firmy BRC a Chevroletu AVEO (předchozí dotaz) nutné či vhodné "přimazávání" ventilů? Děkuji.
7.7.2013 23:52:03
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Přimazávání ventilů
Jenoznačně doporučuji.Ing.Pataky - technik

7.7.2013 17:09:14
Jméno: Karel Hončík Předmět: Jaky systém doporučujete
Dobrý den, jaký systém by jste doporučili pro Chevrolet Aveo 4D, r.v. 2008, 1399m3 , typ motoru F14D3? Děkuji.
7.7.2013 19:55:21
Jméno: Autogas Centrum Předmět: RE: Jaky systém doporučujete
Dobrý den.Systém Plug/Drive od firmy BRC. S pozdravem Ing.Pataky - technik

<5x<   <<     <1> || <173>  <174>  <175>  <176>  <177> ||  <265>     >>   >5x>  

Přidat záznam

Předmět:
Jméno:
E-mail (nebude zveřejněn):
Text zprávy:
jsou povoleny tagy <b>, <u> a <i>, můžete psát i odkazy ve tvaru www.neco.cz nebo http://neco.neco.cz

Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací